Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (81)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona27 spune:

Eumada ai niste copii tare frumosi,se vede ca au crescut iar mamica lor e tare fericita.

Eu baita ii fac in fiecare seara si pe corp si pe cap iar masaj ii fac dupa baie,doar ca spre deosebire de voi Alex al meu nu a dormit niciodata mai mult de 3 ore,nici macar noaptea,si dupa masa de la 5 dimineata de multe ori are chef de stat in brate cu ochii mari deschisi inca vreo ora, iar eu sunt lesinata de somn.Asta e astept si eu vremuri mai bune.
fug sa fac bagaj pt primul weekend in 3 la munte.

mami fericita cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona27 spune:

Sorry am vrut sa zic Elena,ce sa faci cu oboseala asta...

mami fericita cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Si al meu papa putin noaptea....cateva minute la inceput trage din tzitzi mai puternic,dupa care molfaie sanul....noaptea se trezeste de 2 ori(aprox)si ii dau sa pape din acelasi san,iar celalat il golesc dimineata cu pompa.....Blanca,eu sunt tocmai pe invers...mi-ar conveni sa se trezeasca dimineata pe la 9,dar seara sa doarma pe la 21-22,si nu 23-24,sa am si eu un pic de timp liber pt. mine/pt.noi....ca pe mine dimineata oricum ma trezeste TimeaSi incepe gradinita,la ora 6.45 trezireaPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Si eu vreau s aplec cateva zile undeva..la munte cred.o iau pe bebi si pe tati si sa plecam..simt nevoia..dar daca e nebotezata putem? caci noi botezul cred ca il facem prin octombrie..

Si de alaptat in public nu am stres..bad tzitzi in parcuri la greu...

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nusy spune:

In sfarsit,reusesc si eu sa mai scriu ceva(caci de citit,citesc aproape zilnic).
Felicitari,in primul rand,tuturor celor care au nascut,sa va traiasca bebelusii si sa fie sanatosi!!!

Am vazut ca spuneti ca plang bebeii cu tzitzi in gurita.Si Ingrid face la fel,dar din cauza colicilor,care-din pacate-n-au disparut deloc,ba parca s-au intetit,desi are deja 2 luni si aproape jumate.
La noi criza de plans se desfasoara asa: de obicei,de pe la ora 17 pana pe la ora 21(inslusiv dupa baita),de cate ori incerc sa-i dau sa suga. Suge linistita putin,la inceput,cam 3- 5 minute...dupa care,deodata,incepe sa se stranga de picioruse,se incrunta,tipa si lasa sanul...apoi il ia din nou,suge de vreo 2-3 ori si iar se strange de burtica,iar lasa sanul,iar tipa...iar il ia...si tot asa,de vreo 5-6 ori,pana ce il lasa de tot,intr-un final(desi n-a mancat aproape deloc)si ,daca insist sa i-l dau, incepe si plange rau si intoarce capul in directia opusa...asa ca nu o mai pot hrani atunci....la inceput eram disperata,nu stiam ce sa-i fac..acum,de cele mai multe ori,reusesc s-o fac sa manance dupa un timp(chiar si o ora)...o calmez intai,o plimb in brate prin casa,pana adoarme un pic..si cand se trezeste,dupa putin timp,mananca ...Ieri,de exemplu,nu s-a calmat nici asa..adica,si dupa un somn de 2 ore,cand am pus-o la san,a inceput sa se agite si sa refuze...noroc ca noaptea mananca bine(e linistita),cate 15-20 minute,dupa care ma mai foloseste pe post de suzeta inca vreun sfert de ora..si asta cam de 2 ori pe noapte(uneori chiar o singura data,pe la 4 dimineata).
Ufff,tare nasoale snt colicile astea....Doamne,abia astept sa scapam de ele....poate pe la 3 luni(adica peste aproape 3 saptamani)ii vor trece,sa poata si ea sa manance ca lumea...vreau sa zic ca e un stres cand trebuie sa-i dau sa pape...stau cu inima cat un purice,sa vad..face criza sau n-o face? Si cand nu...pfiu,rasuflu usurata,ca papa cam 20 minte linistita...Asta e...
Oricum,asa cum am zis eu ca nu prea mananca datorita colicilor,a luat in ultima luna 1 kg in greutate,deci totusi e bine.
Culmea e ca,atunci cand nu papa,nu are criza..se declanseaza in momentul in care mananca si intra laptele in burtica(de multe ori aud si matele cum ghioraie instantaneu).
Ieri a avut o criza asa urata ca am reusit s-o linistesc doar cu uscatorul de par...Si ii dau si Infacol si Debridat si ceai anticolici Baby Drink..apropo,astfel ii dau si eu ceai(desi nu papa lapte praf si n-ar avea nevoie de ceai),insa pentru colici ii dau ceiut.
Ba i-am dat si ceai de musetel-la recomandarea pediatrei-ca sa faca kk mai des,caci de vreo luna face kk rar,la inceput o data la 3-4 zile,mai nou o data la 7 zile..insa nu e constipata,caci face fara s-o doara si nu e tare..asa e tranzitul ei,probabil pana se regleaza...oricum am citit peste tot ca la bebeii alaptati excusiv la san nu poate apare constipatie sau diaree...iar daca fac rar,atat timp cat nu ii doare si nu este tare,e normal.

Luni avem si vaccinul,alte emotii..sper sa reactioneze bine,sa nu faca temperatura..i-am luat vaccinul din farmacie(nu cel de la stat) Infanrix hexa.

In rest,este vesela,gangureste,zambeste cu gura pana la urechi cand vorbim cu ea,urmareste jucariile...priveste si la TV,de la distanta(insa n-o las decat putin ca nu e bine pentru ochisorii ei,e prea mica).

Dunga de pe burtica nu mi-a disparut nici mie,am citit ca in jur de 6 luni dispare.

La plimbare iesim zilnic,cam 1 ora jumate-2, dimineata...baie ii facem tot zilnic(dar pe cap o spalam la 2-3 zile),pentru ca o moleseste si doarme bine dupa aceea..si ii place si tare mult in albie...ieri a fost prima data cand nu i-am facut ,pentru ca dormea...mare greseala..caci s-a trezit pe la 21.30 si n-a mai dormit pana la 1.30..ne-am chinuit cu ea s-o adormim.Cum o puneam jos ,se trezea...Noi ii facem baia pe la ora 20 si doarme imediat dupa, pana pe la ora 2 noaptea,cand papa..alteori chiar pana pe la 4...Oricum,ne-a fost invatatura de minte,nu mai sarim peste baita.

Cu alaptatul..mi-au spus si mie multe persoane sa nu-i dau mai des de o ora,caci vine laptele proaspat peste cel fermentat si ii cauzeaza durerile de burtica,insa ,din moment ce e "la cerere" si imi cere si la jumatate de ora,eu ii dau,pentru ca nu pot s-o tin flamanda,caci plange de foame...

Blanca: si eu am sfarcurile sensibile,nu suport sa ma ating cu nimic pe ele,nici macar cu prosopul sau bluza..si nu am rani la ele.

Noce: si la mine mai sta uneori cate 45-50 minute la san,insa papa doar la inceput,cam 20 minute,dupa care doarme cu tzitzi in gura ,pe care o foloseste pe post de suzeta(adica mai trage din cand in cand din ea,dar nu inghite,sau inghite foarte rar).Oricum,am citit ca bebeii isi iau cam 85% din hrana in primele 10 minute de supt...dupa care e placerea de a sta la tzitzi.

Concluzia mea dupa 2 luni si aproape jumate de cand sunt mamica si dupa ce am citit pe forum pe la alte mamici:
in primele doua saptamani bebeii sunt super cuminti!!! Papa,dorm si plang foarte putin...apoi se schimba foaia...apar colicile in majoritatea cazurilor, ei stau treji mai mult timp,plang mai mult si mai des...se duce linistea de la inceput...cel putin eu nu mai am timp acum deloc...nici macar cand doarme nu pot face mai nimic(doar daca sta sotul cu ea),pentru ca ziua doarme iepureste....in brate doarme dusa,cum o pun jos se trezeste...iar suzeta o vrea foarte rar,insa nu adoarme cu ea,doar suge la ea vreo 5-10 minute,dupa care o scuipa.

Asta e...

Va pe toate!

Mami fericita de Ingrid Cristiana - 09.06.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

buna seara la toata lumea
sper ca nu a-ti uitat de mine,adevarul este ca nu am m-ai intrat de mult timp,dar sincer v-am citit asa in repezeala,cate putin ,am m-ai ramas in urma.
nu prea am m-ai intrat ,caci intrasem intr-o depresie,simteam ca inebunesc,sotul meu numai la munca zi de zi,pleaca de dimineata pana seara la 9,10,eu singurica mereu,baiatu; numai in brate vrea,nopti nedormite,eu sa fac mancare ,eu sa spal ,eu sa il bag in baita,simteam ca inebunesc,.
numai mi-a plans,numai in brate,imi adormea in brate si cand vroiam sa il pun in patut ,zici ca il intepa la fundulet,in 5 minute era treaz si oracaia.
spunea cineva,imi cer scuze ca nu m-ai stiu cine,ca bebele plange cu tzitzi in gurita ,se zbate in brate etc..
si al meu face la fel ,nu stiu de ce,am intrebat la doctor si mi s-a spus ca e posibil sa iasa prea mult laptic sau sa nu iasa laptic si se enerveaza sau din cauza crampelor,sau gazelor e posibil sa il doara burtica si el crede ca ii este foame si cere tzitzi,dar defapt dupa ce suge un pic,il doare si mai tare .cel m-ai indicat este sa nu ii dam atunci tzitzi ,pana nu se linisteste,chiar daca cere.
acum mi-am cumparat un leagan si am scapat cat de cat de tzinut in brate.dar cum vine tati,este un alintat,ca tati cum il vede doar seara il ia in brate ii face toate mutrele,si apoi trag eu ponoasele
bebeii vostri sta si ei singurei ,trezi ?
al meu daca sta 10 minute,imediat se plictiseste si striga dupa mine.
inainte plangea ca vrea#12288;in brate,si era de ajuns s ail iau in brate la orizontala si era happy,dar acum are pretentii ,vrea pe verticala cu capul pe umarul meu,si face scandal de nu il plimbi.
am fost si noi la o luna la control a avut 5500 de grame,a crescut 5 cm,e un grasansi un alintat.

acum mi-a adormit,in sfarsit,stau si eu un pic linistiita.
va upup pe toate,si va multumesc ca existati ca am unde sa imi spun si eu off-ul

leon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matcha-oana spune:

si eu m-ai am dunga maronie pe burtica
noce si la baiatul meu la inceput i-a curs un ochisor,i-am dat si eu cu lapte de tzitzi,si l-am sters mereu la ochisor,apoi a inceput sa ii curga si celalatul.il gaseam saracu dimineata cu ditamai urdoriile la ochisori,apoi i-a aparut si multe bubite pe fata si frunte.
dupa 3 saptamani vazand ca nu trece nici una nici alta am mers la doctor,si mi-a dat pocaturi de ochi,in 2 zile i-au trecut urdoriile si am ramas doar cu bubitele
nussy mare dreptate ai,asa e cu bebeii,primele 2 saptamani si al meu a stat cuminte, ce bine e m-ai fost,ma bucuram ca am bebe cuminte si nu o s aimi fie greu,apoi a inceput greul offf e greu sa fi si gravida dar m-ai greu e sa fi mamica,dar macar se merita

leon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Noi tot in Alba, colici seara, deja de 3 nopti consecutive plange si numai la san se calmeaza si adorme cate 5-6 ore. dar asta dupa ce urla vreo ora....

Felicitari Clara si refacere rapida! Bine ai venit pe lume Bryce!
Nico, Clara am notat datele si va trec in lista imediat.
Anemona azi am luat de la Helpnet Colic Baby, e naturist, italienesc...e scump dar unii zic ca functioneaza, acum sa vedem...il incerc diseara.
Alinutza si mie mi-au zis 2 pediatre sa nu-i supraincarc stomacelul ca si asa il doare...Eu oricum nu-i dadeam la cerere, ci la 3 ore, cand se trezeste el si tipa.
Al meu nu prea sta treaz, cand e cu ochii deschisi vrea atentiei...daca nu esti prin preajma sa-i vorbesti se pune pe urlat.
Moniland Edi doarme si noatea pe burtica. Doar in pozitia asta se linisteste....isi muta si el singur capul de mult, asa ca nu-mi fac probleme de sufocare.
Poate au colici, se strang de burtica, piciorusele?
Espumisan azi imi zicea o mamica in parc ca i-a recomandat pediatra 15 zile Debridat, 15 Espumisan, dar sa nu depaseasca mai mult de 15 zile. cica a dat rezultate, eu am luat acum asta naturist sa vedem....
Alinutza cat te inteleg...si e la ambii copii plangeam dupa viata de dinainte. la primul a fost mai tragic...la al 2-lea am probleme doar cu nedormitul noaptea...caci in rest prea multa liniste nu aveam noi cu Marco, si nici iesiri multe in 2.
Pooh eu nu am ajuns la epilat, dar am bagat lama[bnag], caci am facut baie in piscina. asa voi face si cand ajung in Tm sa merg la revizie.
vally ma bucur ca sunteti ok, felicitari pt. caderea buricului.
Jojo si al meu raiae/horcaie. Il aspir la 3-4 zile, dar tot cred ca nu scot tot. cateiodata mai bag apa de mare in nasuc si-l tin pe burtica si ii ies mucisorii, sau stranuta si asa mai golim nasul.
Eu cred ca nu a fost curatat cum trebuie si pana se curata caile respiratorii mai dureaza.
Uliiasi bafta cu pregatirile pt. botez. Ma bucur ca s-au rarit colicii, poate scapati de tot. te cred ca tie- groaza sa te intorci in Bucuresti, dar te vei obisnui, e si bb mai maricel, fara colici....
mQQm deci si al tau haraie...dar daca nu a fost nici aspirat...poate nici pe edi nu l-au facut cum trebuie, caci tare multe chestii scot din nasuc. Zilnic se vede ca e plin.
Liluc nastere usoara!
Sara_amira ma bucur ca ai aparut! sa va traiasca minunea si sa scapati repede de colici!
Mony un bb trebuie sa ia minim 200-250 gr/sapt. Eu ceaiul il dau la temp. camerei, e drept ca am inceput de 2 zile cu baby drink, in speranta ca ii mai linistesc burtica. eu ii fac putin ceai, in fiecare zi ii dau altul, mai ales ca e si vara. baita in fiecare seara, cu suzeta termometru nu stiu ce sa zic. credc ca merge sterilizata la rece, cu solutie Chicco.
pooh pai daca e cuminte la bunic, lasa-l la ei intre 2 tzatze (2 alaptari)cum zice maica-mea. te mai relaxezi si tu, mai stai cu timeea.
Eumada ma bucur ca e cuminte Eva si esti topita dupa ea...te inteleg...asa sunt si eu la al 2-lea, la Marco nu cred sa fii stat ore intregi studiindu-l si urmarindu-i fiecare gest...acum insa las totul si-l privesc.
Elenada ma bucur ca sunteti ok si au luat super in greutate. Doamne dulci mai sunt...ma tot minunez de ei, sper sa fie cumintei sa nu-ti prea dea batai mari de cap, acum ca esti singurica cu ei.
Coccorina asa mai face si Edi al meu...cateodata nici nu mai vrea tzitzi...de obicei e seara...si o pun pe seama colicilor...se prea strange tot saracul...vad ca se chinuie.
Blanca al meu e fomist tare si noaptea bag tzitzi. asa sunt si sfarcurile mele, stai linistita. sa nu le ating nici cu bkluza de pe mine.
Noce ma bucur ca ai un bb cuminte fara colici. doamne da sa nici nu faca. de ce nu porti sutien cu tampoane pt. sani? eu am inceput sa nu-l mai port, caci s-a reglat laptele mele, curge la cerere.
alaptat in public mi-e rusine, fac sa fim in casa, masina cand se apropie ora mesei. eu ii dau cu mameloane de silicon, la cealalat tzitzi ma mulg...asa ca nu as vrea sa ma vada lumea cu toata tehnica asta dupa mine...cred ca i-as speria pe o gramada.

gata...cedez calculatorul si pe urma revin sa rectific lista/

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Blanca,si noi plecam la sfarsitul saptamanii viitoare pentru 2-3 zile la munte..si n-am facut botezul,inca nici nu stim cand o sa-l facem..sincer,abia astept sa iesim din rutina asta zilnicaPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Nici eu nu pot alapta in public....a,ce sa zic,cel mai bine pot alapta daca sunt intinsa pe pat.....frumos as arata culcata pe o banca,cu bb langa mine.....Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput