Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (81)
Raspunsuri - Pagina 6
pooh spune:
Si al meu bb plange in fiecare seara la tzitzi...dar eu stiu care-i cauza...balazs suge-suge,si la un moment dat vine lapticul in jet foarte puternic....el,obosit fiind,nu are rabdare sa inghita,se enerveaza,lasa sanul,urla,plange,iarasi ii bag in gurita,dupa cateva secunde aceeasi faza din nou.....chiar nu mai stiu ce sa-i fac.Am incercat sa schimb pozitia de alaptat,sa stau cu pompa langa mine si sa ma mai mulg,dar degeaba..urla,striga,plange,pt.ca nu are raabdare nici sa astepte dupa pompa..o solutia ar fi sa-i dau ultima masa din biberon,insa nu prea vreau,astept si sper ca se va obisnui .Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
blanca000 spune:
Si am mea plange cu tzitzi in gura..cateodata se incordeaza se inroseste si apoi face un partzulete..altadata plange asa degeaba...o mai sucesc, soct tzitzi..o gadil..ce s aii fac..pana la urma se linisteste.
Voi dati la bebici ceiut? Eu stiam ca daca bea laptic de la mai nu are rost sa le dam ceiut..cel putin nu acum 1-2 luni.
Baita facem si noi in fiecare seara si corp si cap..si masaj cu ulei..doarme bine dupa tot "chinul" asta.
Fete, cand trece dunga neagra de pe burtica? Noi facem acusica 1 luna si dunga mea e la fel de maro.
Eu raportez somnic noaptea (trezit doar la papa si dormit la loc)...si marait ziua toata. A..by the way..voi noaptea ii dati tot tzitzi (eu asa fac) dar vad ca e cam lenesa, trage vreo 10 minute si adoame..dar nici timp sa ma mulg nu am sau sa incalzesc laptele de la frigider. Sau daca incalzesc ce fac cu tzitzile care pocnesc daca nu papa la ele...ca nici sa ma mulg+incalzit lapte noaptea nu fac.
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
noce spune:
Am intrat si eu sa va salut. Azi n-am iesit la plimbare pt ca bate vantul, asa ca suntem acasica, pe net.
Flosideea, am citit de problema ta cu rudele prea implicate. Noi le-am zis la toti ca in prima luna nu primim vizite si nici nu prea raspundem la telefoane, adica sa-l sune pe sot daca au ceva sa ne transmita. I-am primit pe bunici in vizite scurte, o data si atat, ne vedem la botez. Pe cei care au insistat sa ne mai vada i-am chemat la vizite in parc, in timpul plimbaricii noastre de seara, care tine o ora si la 8 urcam ca avem baita, fara suparare. La noi are efect, eu sunt linistita, nu m-a apucat nici o depresie postnatala, bb are deja programul lui si nu i-l strica nimeni.
Cat despre ape fierte si ceiuturi, din ce m-am documentat eu pe net inainte de nastere, stiu ca un bebelus alaptat la san nu are nevoie de nimic in afara de lapticul de la mami. Doar la copiii hraniti cu lapte praf se diversifica meniul de lichide. Si mie mi-a zis pediatra sa-i dau ceai de colici indulcit cu zahar, in prima luna de viata . In conditiile in care bb nu are colici, iar zaharul nu e sanatos nici pt adulti Fie la ea acolo.
Ce mi-a zis pediatra si mi-a placut a fost sa nu-l cantarim noi, ca sa nu ne stresam, il cantareste ea lunar. Asa ca eu sunt linistita de cat si cum papa, pare mai grasun si mai falcos si m-am cantarit doar eu cu el inbrate si mi s-a parut ca diferenta ar fi de vreo 4 kg si un pic.
Si Filip papa la cerere, cat si cand vrea el si la 10 min daca pofteste. Cred ca alaptatul e un proces natural si asa cum purcica sau vacuta nu cronometreaza la ce interval isi alapteaza puii si totusi nu le distrug stomacul (sau ce mai zic desteptii de pediatrii), asa ar trebui sa fie si la noi. Oricum o masa a lui Filip dureaza cam o ora-doua, nu 15-20 min, si apoi doarme linistit.
Felicit toate noile mamici, recuperare usoara si puiuti sanatosi!
Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie
blanca000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada HOP si eu ca cioaraaa...........minunica mea mananca si din tetina de silicon,si cauciuc si suzi de la avent si suzi primii pasi.... Apropo e minunata avent isis manuala...isi merita banii...mancam cu program..stam cu mami..plangem dar doar cu motiv serios altfel....nu.... Ma uit si ma minunez de copila mea....am tras atata PANA AM VAZUT-O....imi vine sa stau ore intregi s-o privesc....poate o sa faca urat....normal vin colicii mai ales ca e alimentata cu doua feluri....la mine e prea putin..si mai bagam fomula....da` tot nu mi se pare greu.....oare de ce? STITI CEVA DE LUCIALU? PUPICI.. Madalina de minune mica Eva-Maria . |
Eumada, de unde stii ca la tine e prea putin lapticul? In dr Spock scrie ca mama procuce atata lapte cat are nevoie bebe, caci bebe stimuleaza sanul prin cat suge.
Incearca sa nu ii mai dai doua feluri de lapte..mai insista la san..bea ceai de lactatie si pompeaza la greu daca bebe nu suge tot.
Nunta noastra 2004
blanca000 spune:
Noce..o ora-doua la tzitzi.....bravo ca rezisti.
A mea papa cate 10-15-20 minute energic la fiecare san cand ii e foame apoi transforma tzitiz in suzeta si suge in gol, atunci o scot eu. Asa scrie si in dr. Spock..eu cu cartea asta
Eu imi simt sanii f sensibili, mai ales la sfarc..sa nu ma atinga ceva..suport doar cu tampoanele acelea speciale de san sa stau sau cu ei goi..si cand dorm de unde vroiam sa scap de burta ca sa dorm si eu mai bine acum tot asa dorm pe spate caci din cauza sanilor nu pot sta pe burta.Si cand imi pun bluze pe mine e un chin sa nu ma ating la sfarcuri..nu mai sunt ranite..dar sunt f f sensibilizate de la atata supt.
Nunta noastra 2004
noce spune:
Blanca si Filip suge tot cate 5-10 min noaptea, o data la 2, o data la 4, in conditiile in care la 8 avem masaj si baita (noi facem masajul inainte de baita), iar de la 8.30 la 9.30-10 papa, goleste ambele tzitzi. De la 10 somn de noapte profund. Eu cred ca sunt si ei somnorosi noaptea si papa mai putin, mai ales ca in curand se presupune ca renunta singuri la mesele de noapte. In prima saptamana, Filip se trezea doar o data.
Laptele nostru se va regla si probabil ca vom produce mai putin noaptea si mai mult ziua. Eu deja nu ma mai simt asa umflata, ud in continuare camasa si miros numai a laptic, dar asta sa fie problema.
Si noi facem baita in fiecare seara, pe cap il spalam la 2-3 zile.
Fetele din afara tarii si voi dati vigantol sau vitamina D in alta forma din ziua 14 de viata zilnic pana la 2 ani?
noce spune:
Eu n-am rani la sani, sper sa nici nu fac, asa ca pot sa-l las cat vrea el. Imi pare rau ca te chinui cu sfarcuri sensibile, am inteles ca dupa prima luna trec.
blanca000 spune:
Noi facem baita mai tarziu..pe la 21:20-22:00 caci ne intoarcem din parc pe la 20-20:30. Si eu tot masaj cu ulei fac inainte de baita.
Papa tot asa cate 40 minute in total..sa zic..si apoi somn pana pe la 04:00 asa (poate sa fie 03:30 sau chiar 04:30)..prefer sa o culc mai tarziu ca sa ma trezeasca cat mai tarziu..mama denaturata .
Mda..sper sa treaca sensibilitatea sanilor...
Nunta noastra 2004
noce spune:
Iar cu alaptatul in public m-am obisnuit. ieri am alaptat in brd, asteptand sa-mi deschida tanti cont pt alocatia copilului (greu s-a mai miscat si stateam cu bb in aer conditionat).
Aseara au venit niste prieteni in parc sa ne vada copilul si au avut ocazia sa vada si tzitzica lui mami. In alta seara nu gaseam banca in parc, asa ca m-am plimbat cu copilul la tzatza pe aleile aglomerate. Asta e, decat biberon sau suzeta, mai bine expunere. Mai greu cred ca o sa fie la iarna
noce spune:
si eu mai am dunga neagra pe burtica si as vrea sa mergem la mare peste o sapt doua, asa un weekend, sper sa se mai duca pana atunci.
si filip se cearta seara cu tzitzi, uneori scanceste, o mai da afara, o prinde iar, cred ca de oboseala face asa.
si eu as vrea sa stiu cum e cu epilatul/ rasul dupa nastere. a mai incercat cineva. pensatul pe langa epiziotomie mi se pare o lucrare de mare precizie pt mine, nu cred ca mi-ar iesi.
noi suntem in pauza de masa, cea de o ora-doua, de-aia avem atata timp de stat la discutii.
lui filip ii curge un ochisor, am inteles ca e normal si ca trece de la sine, dar cand? v-ati mai confruntat cu asa ceva? eu ii picur lapte din tztitzi direct in ochisor, ca sa se vindece si il sterg cu ser fiziologic.