Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (81)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Multumim pentru aprecierile la adresa Evei .

Noce...de ce nu iti iei tampoane absorbante pt sani..eu folosesc de la chicco..sunt f bune si nu mai patezi totul in jur.

Azi e prima zi de stat singurele impreuna..pana acum au fost cand mama cand soacra cand sotul..deocamdata ma descurc .

Maine facem o lunita

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Noce,eu am mancat struguri si nu a avut bb probleme.....Insa Balazs deocamdata nu are colici deloc-delocIl mai supara burtica din cand in cand,dar dupa cateva parturi ii trece....asa ca eu mananc absolut orice....saptamana trecuta am mancat chiar si ciorba de fasole boabe cu ciolan,n-am mai putut de pofta.....iar fructele sunt marea mea dragoste si chiar vreau sa profit de elePooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Giova,ce pungi folosesti?Normale?Bagi lapticul si gata,nu mai sterilizezi(pungile)?Eu cumpar din farmacii niste sticle/recipiente din plastic,cu 70 bani bucata,le folosesc farmacistele pt. preparatele lor,le sterilizez si bag lapticul....insa ocupa mult loc,pungile unt mai practice...cred.....Am umplut si eu la mama un sertar de la congelatorBlanca,si eu tampoane de la chicco folosesc,sunt cele mai buneEu fara sutien si tampon sunt doar sub dus,si noaptea il portPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Am reusit si eu sa scriu povestea nasterii Evei Ilinca , asa ca o sarbatoare a primei lunite a primului meu copil..daca aveti rabdare si chef....

Cu 7 ani in urma..o ploaie torentiala ca de sfarsit de vara sa abatut deasupra Bucurestiului, apele se revarsau in valuri pe strazi si tunetele asurzeau orasul…ma uitam si ma gandeam ca as fi vrut sa ma duca acasa…se gandea ca ar fi vrut sa ma conduca acasa (aveam sa aflu mai tarziu)…dar am plecat singura prin ploaie cu picioarele aproape dansand prin apa inca calda..eram o copila, aveam 23 ani.

Deodata primesc un mesaj pe telefon “ce faci? “…mmm un numar necunoscut, cine sa fie?..oricum raspund , de ce sa nu o fac “bine”. Discutia continua prin mesaje scurte intre mine si “strain”, devenise interesant si vroiam sa aflu cine e. Nu am reusit in seara aceea….

Internetul, messengerul “bata-l vina” el a fost de vina ca noi sa fim impreuna..era mai usor sa tastam cuvintele decat sa le spunem..desi eram la 3 m unul de altul..era mai incitant asa..nimeni nu stia, nimeni nu vedea…tensiunea crestea…cuvintele ieseau mai usor. Furam priviri si zambete de dupa monitor, ascultam zgomotul degetelor cum loveau tastele rapid sa ma intrebe “ce faci azi?” sau “ce bine arati astazi”, ma repezeam in tastatura sa raspund…
01 noiembrie 2002 oficial suntem impreuna. Traim rapid, alergam,…ne mutam impreuna dupa o luna..profitam ca suntem tineri..trairi contradictorii..prea repede..prea incet..schimbari..
31 iulie 2004 sunt mireasa si el e mirele meu, intr-o zi superba de vara cu mult soare dupa o saptamana de ploi. O nunta frumoasa, doi miri emotionati si cu zambetul pana la urechi..stim si nu prea ce facem dar e frumos. Emotie, incantare, sarbatoare, petrecere…

Anii trec….

01 noiembrie 2008 asa imi place sa cred ca sa intamplat in aceasta zi… serbam 6 ani de cand suntem impreuna cu o noapte de dragoste….sperand intr-o minune…si minunea sa intamplat.

Calatoria micutei noastre minuni incepe astfel intr-o zi de toamna frumoasa, o zi cu semnificatie pentru parintii ei care isi doreau un copilas si care au hotarat ca e vremea sa il aibe. Nu sa lasat asteptata, perioada era propice si se potrivea cu dorinta noastra de a avea un “leut”. Nu am stiut ca am ramas insarcinata pana intr-o zi (19 noiembrie) cand asa intr-o doara m-am gandit ca simt ceva in burtica si in mintea mea a incoltit un gand.Ma foiam pe scaun la birou cu ochii pe ceas sa fug acasa si sa ma opresc in prima farmacie sa cumpar un test. Nu am spus nimanui de gandul meu…
Eram cu testul in mana, tremuram toata…2 liniute foarte clare..2 liniute..sun la sot care se dusese sa spele masina si il chem acasa, saracul nu stia ce e cu vocea mea ciudata care il cheama acasa. Vine..intra pe usa..ii pun in fata testul..se uita buimac si intreaba “ce e asta?”, ma uit la el, nu zic nimic si il mai arat odata, face ochii mari, rade….ramane perplex..ii zic sa se duca la farmacie sa ia un test..iese pe usa zapacit..intra inapoi si ma intreaba de unde ;. Se intoarce cu testul, eu eram hotarata sa il repet dimineata..daaaaa..in secunda doi eram iar cu noul test in mana…2 liniute clare. Ne uitam unul la altul si avem gura pana la urechi..era clar.
A doua zi mergem la ecografie la doctorul meu Isreb Nayel si imi confirma sarcina 4 saptamani, imi da prima fotografie a bebelusei..un punct mic negru. Era ea.
Sarcina a decurs normal, fara problem majore, nu greturi, nu rau, nu pofte..mirosuri da..accentuate..simteam totul. Totusi in februarie simt eu ceva…o sangerare..fugim la spital..dezlipire de placenta..ok, nimic grav..2 saptamani la pat si tratament. Asa fac, stau acasa si citesc, ma uit pe geam cum ninge si e frig..dorm…pentru bebita mea orice. Trece si asta, sarcina avanseaza, aflam ca o sa avem fetita, facem ecografii (cam exagerez eu cu ele dar imi e dor de ea), burtica creste vizibil, bebe misca, o simt din ce in ce mai clar..ma gadila, sughite. Trec lunile si vine vara, vara care ne asteapta sau o asteptam noi pe ea caci vara asta ne intalnim cu bebe.
Cand am aflat ca am ramas insarcinata am calculat momentul cand se implineste termenul de 40 saptamani..25 iulie..si asa mi-a ramas in cap…de 2 zile incepe leul si eu am termen pe 25. Toti imi zic..e fata vina mai devreme, e vara vine mai devreme…eu nu si nu..vreau leutul meu mic.
Zilele de vara trec, se apropie termenul si ultimele zile de rac..stau linisitita cat pot de mult sa mai stea si bebe, sa treaca racul. Gata am intrat in leu..fac orice pot..nu prea mai pot..Nayel ma asteapta duminica 26 iulie la spital sa vedem ce facem..cezariana zice el..eu nu prea vreau dar bebe e sus.
Ies cu Johnny la plimbarea din jurul blocului..imi e greu..sunt mare, umflata, e cald..se anunta o zi si mai calda maine. Maine am termenul….Ma culc…UPSSSSSS….ce ma doare..iar…inca odata..mmmm…la 10 minute..ce zi e azi? Sambata 25 iulie ora 02:00 si ma doareeee….Il trezesc pe sot…ma mai culc…resist asa pana dimineata cand il sun pe Nayel..ma trimite la spital sa ma vada medicul de garda si ma linisteste ca vine si el , nu ma lasa acolo..stie ca sunt agitata si nu ma lasa asa.

La spital am dilatatie 2, ok gata ma interneaza..inca am curaj, nu ma parasit..azi vine bebe..la termen fix..leuta mea…nu vrea cezariana vrea sa ii salveze burtica lui mami. Ajung sus in camera de travaliu, Johnny nu are voie..poate e mai bine..eu am mai mult curaj singura. Ma monitorizeaza..contractii puternice, dese..le suport si sunt laudata.Vorbesc cu sotul la telefon printer contractii, il trimit sa manace ceva caci cine stie cat dureaza..il calmez eu pe el ;.
Un control..dilatatie 3-4. Il sunam pe Nayel si asistentele si medicul de garda (Azdacher) primesc ceva indicatii sa imi rupa apa si vine si el imediat. Eu pregatesc epidurala, sunt gata, astept…..Un alt control peste jumatare de ora…dilatatie 7-8…”nu mai putem epidurala” aud de la medicul de garda..CE?!!!???????? tipa ceva in mintea mea..e bine, e rau..nu mai stiu..eu ce fac???? Nu imi rupe nici apa…ca nasc rapid zice.

Il vad pe Nayel..ma linistesc instant..ce bine e sa fie aici, aveam nevoie sa il vad sa stiu ca a venit. Glumeste cu mine, imi face control..dilatatie 9, imi rupe apa..putin colorata, asa ca primesc antibiotic. Se schimba si zice “HAI”…hai unde? Ce?...”pe masa”. Contractiile vin..dese..tot mai dese..totusi imi arde de “prostii”..ma uit la doctor ca e in maieu mulat si cu brandul pe afara…am la ce ma uita..bronzat asa ;..deh! nasc eu dar ochiu’ de femeie….
Ma urc pe masa intre contractii..e clad..e cea mai calduroasa zi si tot soarele se revarsa pe mine..e ora 17:00. “Cand simti contractia impinge”…da da..impinge tu ca eu nu stiu…”NU POOOOOTTTT”, doare, tip,..inca odata…inca odata..tip, inchid ochii si ma linistesc..ceva cald iese din mine..”GATA.BRAVO”. A VENIT PE LUME EVA ILINCA. Abia acum deschid ochii..o vad..e mica, vanata..”de ce nu tipa?”..”ai rabdare”. Am rabdare..e asa bine…nu ma mai doare nimic..Intreb cat e ceasul. 17:25.

Aud un tipat..vad un piciorus doar caci bebe e flancata de doi medici neonatologi care se ocupa de ea. E bine. Mi-o arata 5 secunde, apuc doar sa ii sarut parul umed, negru si cret, apoi ei dispar. Eu raman cu Nayel si asistentele dragute la cusut si finisat. Domnul doctor e “croitor” asa o aud pe o doamna asistenta, “asa bine taie si coase”. A venit cu trusa personala pentru mine. Am parte de cel mai bun tratament si de cel mai bun medic. Reparam”jucaria” asa zice Nayel..si recunoaste ca trebuie sa faca bine acolo ca nu doar la facut copii se foloseste ;..glumet..ma face sa rad….

Ajung in salon, il zaresc pe sot cu coltul ochiului..are cel mai mare zambet posibil..imi zice ca e superba..suntem doi fericiti…avem un copil…o fetita. Primesc un superb buchet de flori, colegele de salon il apreciaza si ii fac fotografii. UPSS….vine o asistenta cu bebe si il pune la san, eu intreb ce sa fac ca nu stiu, ea imi raspunde ca stie bebe ce sa faca…si deodata vad o gurita mica care se infige direct in tzitzi si incepe sa suga….ce senzatie minunata…sunt MAMICA.

De acum incepe cu adevarat odiseea noastra..in trei..deocamdata .

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Blanca, foarte frumos povestesti tu acolo Mi-a placut. Multa bafta, acum ca sunteti singurele. O sa te descurci ... mie una mi-e mai bine parca fara atata tambalau pe langa mine, chit ca ma ajutau ...

Acum am ramas doar noi doua, singurele. Pe Iulia am trimis-o la mama, intr-o mini vacanta, inainte de inceperea gradinitei. Sotul la servici ... si noi fetele ne facem de cap
Teodora s-a mai smecherit, zic eu, ca vrea mai mult in brate. Aseara mi-a fost ff agitata, nu stiu ce-a avut, greu s-a linistit si a adormit. Azi iarasi, la fel ... o fi colicii? Acum sa-i apara? Nu stiu ce are. Nu pot sa zic ca plange, doar o agitatie continua, nici sa doarma parca nu poate. De azi dimineata mi-a dormit doar pe reprize, asa cate 10-15 min
Ma gandesc ca e posibil sa o supere si burtica ca nu a mai facut kaki de aproape o saptamana. N-aveti idee ce as putea sa-i dau sa o stimulez un pic? Am incercat Milupa Milchzucker si ceai de musetel dar vad ca degeaba ...

AnamarialuiIulia (23.03.2006) si Teodora
Nasterea printesei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Intrebare-intrebatoare pt. cele care au depus actele pt. indemnizatie:
Pe formularul tip, care s-a completat la job de catre administrator ...e cuprinsa si luna in care ati nascut sau 12 anterioare nasterii?
Unii zic ca se pune si luna nasterii, adica iulie la mine si 11 anterioare. altii ca trebuie 12 anterioare, adica din aug.2008-iunie2009. sa mor de stiu. contabila mi-a facut intr-un fel....maine vreau sa merg sa depun dosarul, dar mi-e ca il refuza....si nu prea am chef sa merg la directia muncii sa intreb.....lipsa de timp.

Blanca ce frumos ai povestitsuperb! hai ca te vei descurca doar cu Eva.
Pooh eu nu am mai sterilizat pungile, cam greu cu sterilizatul lor.da, asa ocupa mai putin loc, in recipiente mori...imi umplu tot congelatorul.
Micaalsa eu i-am pus supozitor cu glicerina, pana mi-au adus Senna-bilute homeopate. I-am dat tratament 6 zile si vad ca e ok, deocamdata, face odata/zi, el care la inceput facea dupa fiecare masa.

a venit si Marco de la gradi, gata...fugim in parc pana la urmatoarea masa.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Giova,da' ce fel de pungi?Normale sau speciale pt. laptele matern?In leg. cu actele pt. indemnizatie nu stiu sa-ti raspund,contabila inca nu le-a completat,si eu mai am de strans niste hartii de la inspectoratPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micaalsa spune:

Am mai actualizat si listuta, eu am cules datele din capitolul acesta. Daca cineva nu se regaseste in ea sau vrea modificari, adaugiri, dati un PM
Am zis sa-i dau o mana de ajutor Giovei ca ramasese cam singurica Nu-mi dau seama inca de niste greseli pe-acolo ... sper sa le aflu curand. Nu stiu de ce apare bold-ul de la o anumita data incoace ...
Fug ca s-a saturat bebica de somn si vrea sa pape

AnamarialuiIulia (23.03.2006) si Teodora
Nasterea printesei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Blanca, foarte frumoasa povestea voastra. Sa aveti o odisee frumoasa in 3 si poate chiar in 4

De azi suntem si noi in 2, foarte greu i-a fost lui tati sa plece dimineata la job si ne-a sunat toata ziua Noi, mamicile, suntem niste privilegiate.

In parc am inceput sa iesim singurei de pe la 10 zile. Ne descurcam, carutul e f usor si f usor de manevrat, asa ca ne plimbam de doua ori pe zi.

Tampoane pt sani si sutiene port si eu cand iesim la plimbare, dar in casa ma simt atat de bine fara sutien, incat am preferat sa umblu cu prosopele in camasa cu riscul de a le pierde si a pata tot.

Steadya scoatele majoretele:

Sa se hotarasca bb sa vina singur, s-o scape pe mami de inducere!

Flosideea, mersi de pont. Incerc si eu prunele azi. Pana acum nu a reactionat urat la nici un fruct.

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput

Noce, tampoanele de la chicco au un lipici sa le poti atasa de ceea ce porti tu..de camasa de ex...eu port maieute si stau acolo stranse tampoanele..nu cad.

Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput