Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (171)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Eu am mari probleme atunci cand trebuie sa plecam undeva cu masina. Edi NU STA in scaunul de masina! Nu stiu cum sa-l pacalesc, nu sta deloc pe spate, rezemat, si urla cat il tine gura cand ii pun centurile de siguranta. In orice pozitie ar fi scaunul, numai incordat sta in el. Cand am plecat la tara, nu mai puteam sa conduc de plansetul lui, ii era somn si nu putea adormi, din cauza ca era in scaun. Degeaba i-am dat suzeta, i-am cantat, i-am aratat fel de fel de jucarii, n-a functionat si nu functioneaza nimic. A trebui sa opresc intr-o parcare, sa-l adorm in brate (si nu-i usor deloc) sa-l pun in scaun adormit si sa continuam calatoria. Parca-l pun pe ace! Ma gandesc ca n-o fi scaunul reglat bine, habar n-am.
Voi ati intampinat o astfel de problema?

Ada, stiu ca Radu sta foarte bine in scaun, poate trec pe la tine intr-o zi sa ne uitam la reglaje ca nu stiu frate ce-l nemultumeste.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

sa va povestesc ceva: mie mi s-au cam intamplat lucrurile pe care mi le-am dorit. unele mai repede, altele s-au lasat asteptate destul, insa tot timpul am trait cu gandul ca ceea ce-mi doresc se va indeplini. e vorba aici de lucruri f importante, dar si de lucruri obisnuite.

ma tot gandeam ce jucarie sa-i cumpar lui Razvan, ce i-ar placea...si am dat de o orga cu sunete de animale...am stat in cumpana, sa o iau, sa nu o iau...si pana la urma m-am gandit ca poate o primeste de ziua lui si...nasha i-a adus o orga!

acum cateva zile am fost cu el in orash sa-i caut niste bandane si am vazut niste treninguri frumoase, mi-a ramas gandul la ele, era hotarata sa-i iau unul, chiar daca sotul nu prea e de acord sa-i tpt cumpar ca are haine si pt la anul...
voiam sa-i dau mamei banii sa-l ia si sa spuna ca e de la ea

insa ieri ma intalnesc cu o buna prietena de-a mea care a insistat sa merg cu ea sa-i ia ceva lui Razvan de ziua lui...asha ca pana la urma am mers la magazinul ala, sa luam un trening...
nu ne puteam hoatara, ca era unul cu trei piese, dar pt 18 luni si unul cu 2 piese, pt 24 luni (ii iau haine cam pt 18-24 luni)
vanzatoarea zice ca e bumbac, poate intra la apa...asha ca il luam pe cel cu 2 piese, pt 24 luni...
imi ramasese gandul si la celalalt...
in seara asta, vin la noi niste prieteni, care nu au fost in localitate de ziua lui Razvan si ..ghici?? ii aduc exact acel trening

blog cu basca

Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudinna spune:

si inainte de a pleca, sa va aratam cum a fost baiatul imbracat azi: tricoul si palarioara au fost ale lui tati!

o intrebare: boboceii vostri sug degetelul?? cand, cat timp...ce atitudine aveti fata de ei??

blog cu basca

Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

ClaudiaH, o intrebare…testele alea sint facute in mod obisnuit sau le-ai cerut tu in mod special? Intreb pt. ca e prima data cand aud de asa ceva, aici nu sint by default. Oricum sint super interesante. Se testeaza insa motricitatea si intelectul la daycare, ti se da raport cu ce face exact copilul si ce nu, daca se taraste, daca urca scari, daca coloreaza, interactioneaza cu prietenii, ce a mancat, daca a facut pee sau kaki si de cate ori, destul de detaliat. Urmeaza sa vedem cum stam in mai putin de doua saptamani .

Claudinna, poate poti schimba unul din treninguri la magazin sau in RO nu se obisnuieste ? Aici poti returna marfa daca nu ai folosit-o, ma refer in special la haine. Cat despre supt degetul la noi n-a fost nevoie de metode ca nici unul din ai mei, n-au fost interesati de el, in schimb au supt suzete la greu…

Babytza, sanatate multa ….incearca sa iei niste multivitamine, nu au ce sa-ti strice si consuma multe lichide in perioada asta. Nici eu nu credeam cu vitaminele, dar de cand sintem singuri cu 2 copii non-stop pe cap, am observat ca sint mai energica culmea desi alerg toata ziua dupa ei. Iar David va recupera gramele pierduute, nu-ti fa griji.

Piolica, si aici se considera pusul cerceilor barbarism…asa ca fireste ca am ales sa fiu barbara la fiimea si i-am gaurit urechile sarmanului copil . Dar apoi cine era cea mai mandra ?! Cat despre car seat, Chris e campion in spate….sta impreuna cu sora-sa, fiecare in scaunul sau in timp ce conduc eu si nu scoate un cuvintel cand mergem la shopping sau in parcuri, totul este extrem de interesant pt. el . E adevarat nu trece zi, fara sa facem ture avand in vedere distantele pe aici, iar cea mai lunga calatorie pt. el a fost de 900 km pana acum. Cand am mai intarziat prin vizite la prieteni seara, mi-a adormit frumusel pe o parte foarte linistit de nici mie nu-mi venea sa cred.

Elly, pai daca vrea Bianca sa inghita cartile e semn bun, inseamna ca promite domnisoara.

Angelynna, e foarte fotogenica micuta .

Monica, ce vesti bune. Sa stea mititelul acolo, atat pana ce se coace mai bine.

Sa ma laud si eu cu ceva, ca a inceput si fiimiu sa bea dupa 10 luni lapte din biberon destul de promitator . O consider o mare mare realizare, just on time inainte de a merge la gradi. Si-i place mult sa se dea in leagan de n-ar mai pleca de-acolo, si striga la ceilalti copii mai mari decat el pe limba lui .

Si inca o veste buna, mi s-a nascut o noua finuta de 3 kg. pe nume Eliza. Dupa ce mamica a ajuns la spital, la 3 minute a venit pe lume micuta. Sa tot nasti asa .

Cristina

Mlle Yasmine et le bébé Chris Anthony

The past is history, the future is a mystery, but today is a gift—that’s why it's called ‘present’.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Neata!

Of, ati atins o coarda sensibila: cerceii. In Anglia e considerat un fel de abuz asupra unui bebe si deci sotul meu si restul familiei lui au facut niste fete lungi cand au auzit...Nici nu-mi pusesem problema pana in maternitare.Si ca sa nu cumva sa uit, imi spune lumea pe strada " vai ce baietel frumos!"; eu specific faptul ca e fetita, ca are fusta, etc. Raspuns:"vai, mas scuzati; am vazut ca n-are cercei"

La taiat unghiile stam daca ne canta mami. Deci prestam ca altfel facem copitoace.

Nocom, vazut pozele din Apuseni. Sunteti toti f frumosi. Iar peisajul...e de vis. Pentru mine acolo e acasa ca acolo m-am nascut si am crescut.O sa mergem si noi in octombrie ca avem o nunta si e musai sa ajungem. Abia astept.

C.Valy, nu cred ca e mare problema greutatea. Copiii au periade cand cresc in inaltime, mai stagneaza...Eu nu mi-as face griji.

Monica, ma rog si eu pt voi sa fie bine.

Noi vrem sa mergem motiv pt care iar ne trezim noaptea si mergem prin patut. Credca azi o sa ne punem pt prima data pantofi si mergem pe jos afara.

Si mie mi-au tremurat toate alea cand a trebuit sa-i fac ROR lui Alice. Si m-am gandit la riscuri. M-am documentat si am aflat ca statistic efectele secundare nu sunt mai multe si nici mai frecvente decat la alte vaccinuri. Nebunia a inceput in Anglia prin 95 cand niste parinti au acuzat vaccinul ca ar fi declansat/provocat autismul.Lucrul ascesta n-a fost niciodata demonstrat. In Anglia am inteles ca parintii platesc sa faca o varianta in care cele trei componente sunt separate pt ca se crede ca asocierea lor ar fi prea multpt organism.La noi nu stiu daca se poate chestia asta; pe vremea lui Alice nu se putea.O sa-l facem totusi pt ca am citit si cat de devastatoare e parotidita daca o ia mami in timpul sarcinii. In plus eu fac forme atipice de boala (am avut de 2 ori varsat de vant, la multe chestii nu prea am simptome, etc)iar daca vreuna imi seamana...Si stiu cate griji mi-am facut eu in timpul sarcinii si cate teste de imunologie...Deci o sa-l facem si ne rugam la Doamne-Doamne sa fie bine.
Ca o paranteza, stiu un baietel care are probleme la un ochi, destul de mari, de la vaccinul de la 6 luni. Asa ca efecte secundare au toate.

Nikolici, am patit si eu asa cu Alice la baita; nu stiu de ce a fost insa ca o saptamana nu i-am facut baie in cada ci o spalam cu un buretel (noroc ca nu prea avea par). Apoi am bagat-o incet iar in cada, prima data in joaca, ne stropeam cu apa, imbracate, apoi am dezbracat-o, si tot asa.

Nici noi nu mai stam in scoica, ci in scaunel orientat cu fata la directia de mers. In scoica n-a mai incaput de la 6 luni (cand avea 9,5 kg), iar scaunul pe care il avem acum (Britax) merge orientat si cu spatele la directia de mers insa noi dam cu picioarele in spatarul banchetei. Asa ca stam cu fata, lucru care ne place mult. Pe scaunel spune ca nu e problema; recomanda, intr-adevar sa-l tii cat mai mult invers, insa noi nu putem.

Giulianna, tare Edi.Of ,Doamne ce curiosi sunt!

Anna are o pasiune pt frigider.Mai nou ilo deschide si se serveste singura. Iar cum jos sunt zarzavaturi, roade rosii, morcovi cu coaja cu tot, etc. Spuneam zilele astea ca daca vin musafiri nici n-ai ce le pune pe masa ca toate legumele noastre au fost muscate. Parca avem soareci in frigider.Ieri se procopsise cu un iaurt si ii facuse o gaura cu degetul in folie si lingea pe acolo (era bun ca era Yoplait cu piersici); si a inceput sa piuie frigi ca lasase prea mult usa deschisa; se uita panicata stanga-dreapta sa vada daca vine cineva s-o salveze ca ea nu putea sa plece ca nu dadea drumul la iaurt. Deci cred ca iar schimbam frigiderul la anul. Pe celalalt l-am schimbat ca Alice ii deschidea congelatorul (era combina) si uita sa-l mai inchida.

Giulianna, poate merge rar si nu s-a obisnuit inca. Du-l mai des cu masina,pe distante mici, explica-i calm ca acolo stau copiii ca sa fie in siguranta (nu intelege cuvintele insa iti aude tonul vocii si mai tarziu va pricepe), etc. Sper sa va obisnuiti pana la urma.

Kristin, aici cele mai multe magazine au si afis ca nu se returneaza marfa.Cele seriase insa ti-o primesc inapoi.

Claudinna, asta da bafta!

Gata, plecam la gradinita ca e tarziu. toti copiii si pe mamicile lor si revenim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala77 spune:

Neata!

Of, ati atins o coarda sensibila: cerceii. In Anglia e considerat un fel de abuz asupra unui bebe si deci sotul meu si restul familiei lui au facut niste fete lungi cand au auzit...Nici nu-mi pusesem problema pana in maternitare.Si ca sa nu cumva sa uit, imi spune lumea pe strada " vai ce baietel frumos!"; eu specific faptul ca e fetita, ca are fusta, etc. Raspuns:"vai, mas scuzati; am vazut ca n-are cercei"

La taiat unghiile stam daca ne canta mami. Deci prestam ca altfel facem copitoace.

Nocom, vazut pozele din Apuseni. Sunteti toti f frumosi. Iar peisajul...e de vis. Pentru mine acolo e acasa ca acolo m-am nascut si am crescut.O sa mergem si noi in octombrie ca avem o nunta si e musai sa ajungem. Abia astept.

C.Valy, nu cred ca e mare problema greutatea. Copiii au periade cand cresc in inaltime, mai stagneaza...Eu nu mi-as face griji.

Monica, ma rog si eu pt voi sa fie bine.

Noi vrem sa mergem motiv pt care iar ne trezim noaptea si mergem prin patut. Credca azi o sa ne punem pt prima data pantofi si mergem pe jos afara.

Si mie mi-au tremurat toate alea cand a trebuit sa-i fac ROR lui Alice. Si m-am gandit la riscuri. M-am documentat si am aflat ca statistic efectele secundare nu sunt mai multe si nici mai frecvente decat la alte vaccinuri. Nebunia a inceput in Anglia prin 95 cand niste parinti au acuzat vaccinul ca ar fi declansat/provocat autismul.Lucrul ascesta n-a fost niciodata demonstrat. In Anglia am inteles ca parintii platesc sa faca o varianta in care cele trei componente sunt separate pt ca se crede ca asocierea lor ar fi prea multpt organism.La noi nu stiu daca se poate chestia asta; pe vremea lui Alice nu se putea.O sa-l facem totusi pt ca am citit si cat de devastatoare e parotidita daca o ia mami in timpul sarcinii. In plus eu fac forme atipice de boala (am avut de 2 ori varsat de vant, la multe chestii nu prea am simptome, etc)iar daca vreuna imi seamana...Si stiu cate griji mi-am facut eu in timpul sarcinii si cate teste de imunologie...Deci o sa-l facem si ne rugam la Doamne-Doamne sa fie bine.
Ca o paranteza, stiu un baietel care are probleme la un ochi, destul de mari, de la vaccinul de la 6 luni. Asa ca efecte secundare au toate.

Nikolici, am patit si eu asa cu Alice la baita; nu stiu de ce a fost insa ca o saptamana nu i-am facut baie in cada ci o spalam cu un buretel (noroc ca nu prea avea par). Apoi am bagat-o incet iar in cada, prima data in joaca, ne stropeam cu apa, imbracate, apoi am dezbracat-o, si tot asa.

Nici noi nu mai stam in scoica, ci in scaunel orientat cu fata la directia de mers. In scoica n-a mai incaput de la 6 luni (cand avea 9,5 kg), iar scaunul pe care il avem acum (Britax) merge orientat si cu spatele la directia de mers insa noi dam cu picioarele in spatarul banchetei. Asa ca stam cu fata, lucru care ne place mult. Pe scaunel spune ca nu e problema; recomanda, intr-adevar sa-l tii cat mai mult invers, insa noi nu putem.

Giulianna, tare Edi.Of ,Doamne ce curiosi sunt!

Anna are o pasiune pt frigider.Mai nou ilo deschide si se serveste singura. Iar cum jos sunt zarzavaturi, roade rosii, morcovi cu coaja cu tot, etc. Spuneam zilele astea ca daca vin musafiri nici n-ai ce le pune pe masa ca toate legumele noastre au fost muscate. Parca avem soareci in frigider.Ieri se procopsise cu un iaurt si ii facuse o gaura cu degetul in folie si lingea pe acolo (era bun ca era Yoplait cu piersici); si a inceput sa piuie frigi ca lasase prea mult usa deschisa; se uita panicata stanga-dreapta sa vada daca vine cineva s-o salveze ca ea nu putea sa plece ca nu dadea drumul la iaurt. Deci cred ca iar schimbam frigiderul la anul. Pe celalalt l-am schimbat ca Alice ii deschidea congelatorul (era combina) si uita sa-l mai inchida.

Giulianna, poate merge rar si nu s-a obisnuit inca. Du-l mai des cu masina,pe distante mici, explica-i calm ca acolo stau copiii ca sa fie in siguranta (nu intelege cuvintele insa iti aude tonul vocii si mai tarziu va pricepe), etc. Sper sa va obisnuiti pana la urma.

Kristin, aici cele mai multe magazine au si afis ca nu se returneaza marfa.Cele seriase insa ti-o primesc inapoi.

Claudinna, asta da bafta!

Gata, plecam la gradinita ca e tarziu. toti copiii si pe mamicile lor si revenim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Priorix se gaseste www.helpnet.ro/?pid=10&cod=HNIMMEPRI01" target="_blank">aici dar din cate am inteles ROR-ul a fost inlocuit cu Priorix in schema gratuita. Am sa intreb azi o prietena care l-a facut acum o saptamana si va spun sigur ce si cum.

Anca & Carla (13.08.2008)
Carla la 1 an

Mergi la inceput

Baby_boy, catelul vorbitor e "nesimtit" de scump, din pacate. In Real e la 169 ron. Carla l-a primit de ziua ei, sincer eu nu as fi dat atatia bani pe el. Mai ales ca in primele 3-4 zile fugea de el, il impingea cu picioarele cat colo si ii era frica. Acum insa se joaca, ii plac cantecelele, danseaza cand le aude. Oricum, cred ca sunt si alte jucarii interactive accesibile care pot capta atentia puilor. Cel mai ieftin pe net l-am gasit www.toybox.ro/jucarii-interactive/catelus-vorbitor//" target="_blank">aici insa momentan nu e in stoc.

Interesante testele - Carla le-ar fi picat pe toate in primul rand pentru ca o uraste pe doctorita si urla de cum o vede. Iar in al doilea rand pentru ca nu are rabdare defel, daca nu-i iese o chestie din prima se enerveaza. Inca lucram la acest capitol .

Giulianna, e mortal Edi in cada. Ce mi-a placut cum da el drumul la apa

Nikolici, si Carla e in faza in care urla la baie si nu-mi pot da seama din ce cauza. Am incercat sa o spal in cada mare dar a fost un esec total. Acum urla si in cadita ei. Nu's ce facem cu ea la mare, acolo e doar cabina de dus

Piolica, sambata seara plecam la mare . De abia astept . Noi o luam si pe mama cu noi , nu dati cu rosii .

Carla la 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelynna82 spune:

Neatza, poftiti la o su un pepsi

Moni atunci mai tinem agitatele, ne bucuram ca mai sta bebe la caldurica , sa ne mai tii la curent

Andy.p ici pt voi, multam de aprecieri

C.valy nu stiu ce sa iti spun referitor la vitamine si felicitari pentru ridicatul lui Luca

Nerantula nu baga in seama ce zice lumea, tu fa asa cum simti tu, va papa Gruia atunci cand va dori

ClaudiaH am vazut un reportaj pe Romantica acu ceva timp referitor la testul de care zici, pacat ca la noi nu se face acest lucru …doar noi mamele ii testam

Nikolici felicitari pentru bilant , despre baita pune-I alte jucarii, canta cu ea, inventeaza jocuri…poate asa va sta

Julax ici, sper sa fie bine si sa nu ntroduci antibiotic

Babytza multa sanatate mamico tie si lui tati, soricelului mic si umblator, speram sa isi revina si sa pape , hidrateaza-l cat mai mult, multumim de aprecieri

Giulianna mai mai ce face Edi acolo

Claudinna interesant ce ai spus cu unghiile, am sa incerc si eu , ici tie si ginerelui meu, Crina isi mai suge degetul uneori…uneori il da pe la maselute

Khristin , felicitari ca bea din , ma gandeam si eu sa ii cumpar leagan, sa iti traiasca finuta si sa fie sanatoasa

Lala am soricica rontaitoare de legume si degustatoate de iaurt

Anca lasa mami ca nici a mea nu are rabdare ...cum mai sunteti cu mancarica?

Am avut o noapte bune, a dormit toata noaptea trezirea ne-a dat-o la 7…parca as mai fi dormit dar e bine si asa , doar trebuie sa ii conduccem pe tati si mamaie . Nu tine caciula pe cap, trage de ea , nu stiu ce am sa fac la iarna...nu mai zic de imbracaminte groasa

fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Poze
Crina

Mergi la inceput

Angelynna, papa Carla, nu foarte mult, dar din toate. Dimi lapte, la 10 fructe, la 13 iaurt, la 16-17 legume cu carnita/peste/ou, la 20 cereale cu lapte. Sunt multumita. Nu mananca insa decat pasat super fin, aici mai avem tare mult de lucru.

Nerantula

Carla la 1 an

Mergi la inceput