50g in 2 sapt - bebe de 2 luni jumate

50g in 2 sapt - bebe de 2 luni jumate | Autor: unboticutz

Link direct la acest mesaj

dragi mamici si tatici,

va rog sa ma ajutati intr-o problema delicata a unei prietene. are o bebelina scumpa de 2 luni si jumatate si in ultimile doua saptamani a luat in greutate doar 50g. pediatra insista sa ii suplimenteze alimentatia cu lapte praf (asta a facut-o de la inceput, copila s-a nascut cu 3kg si a luat cam 750g/luna in primele doua luni) dar:
- mamica s-a muls cu pompa si a scos 80ml ceea ce n-ar fi rau pentru muls artificial
- cele doua saptamani coincid cu perioada de dupa vaccin - infarix hexa
- bebelina are aprox 6 mese/ 24 ore, sta la san o ora (la ambii de fapt)
- copila e vioaie, uda cate 6-7 scutece/zi, scaunele nu sunt normale, iese la doua zile, insa asa a fost de la inceput
- fara temperatura, fara probleme de sanatate
- nu mai are colici;a avut doar in prima luna si jumatate. i s-a dat sab simplex cateva zile si ceai baby calm
- mamica mai bea ceai de stimulare a lactatiei - 2 litri pe zi ceai de chimen, anason si fenicul
- nu regurgiteaza foarte mult si nu la fiecare masa.
- pediatra indica exclusiv suplimentare cu lapte praf, fara analize (nu indica nimic vreo boala)
- analizele de la 6 sapt au fost ok

ce parere aveti? mama ar vrea sa continue cat mai mult cu alaptatul si se teme ca orice suplimentare ii va afecta lactatia. pare sa aiba laptic suficient si totusi...

multumesc!

PS am cautat in arhiva subiectele despre alimentatia la sugari dar majoritatea mamicilor ingrijorate erau de fapt cu bebeii in grafic, doar ca nu la limita de sus. 50g inseamna la varsta ei foarte putin..

19+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Singurul lucru la care ma pot gandi rapid e sa faca mamica proba suptului, sa vada cat suge copilul in 24 de ore si apoi sa decida daca trebuie sau nu completare. 50gr in 2 saptamani e putin (parerea mea), dar poate e doar o faza.

Stiu ca e boala nervoasa asta cu proba suptului dar in cazul asta chiar ar fi de ajutor in luarea unei decizii.

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Nu inteleg care e ideea cu laptele praf. Deci pediatra presupune ca laptele mamei este mai prost sau cum?
Copiii nu cresc constant in functie de grafice, cresc in salturi. E posibil ca in urmatoarele doua saptamani sa ia in greutate 500grame.
De asemenea poate e o eroare de cantarire, ea se face in aceleasi conditii in general, ceea ce e greu de atins de fiecare data. Nu poti controla daca bebe are vezica plina sau nu, daca in ziua aia a mancat mai mult sau mai putin, daca e inainte sau dupa kk ..si tot asa. Si cantarele diferite dau rezultate diferite daca vorbim de zeci sau sute de grame.
Cred ca mama ar trebui sa alapteze in continuare absolut relaxata, ori de cate ori vrea bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unboticutz spune:

multumesc pentru raspunsuri.

ina, asa e, pediatra este nemultumita de laptele mamei, inca din prima luna, cand luase ~750g. nu-i place ca nu e durdulie, bebelina e delicata dar nu slabuta. pur si simplu n-are "cute". nici parintii ei n-au fost bebei grasuni. din pacate prietena mea locuieste intr-un orasel in care optiunile pentru medici sunt limitate si nu prea atractive asa ca n-are cui cere un sfat pertinent. nu vrea sa afecteze lactatia dar nici nu vrea sa puna sanatatea copilei in pericol incapananandu-se sa nu asculte de pediatra.

19+
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

si noi am avut saptamani in care lua doar 50 de grame

in general dupa ele urmau saptamani cu 200 de grame/saptamana

daca are lapte mama, in nici un caz sa nu renunte la el. sigur e cel mai bun pentru copil. mai ales daca bebe e vioi, fericit, nu da semne ca ar fi slabit...

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

Eu cred ca e o falsa problema. Se poate sa ia doatr 50 g, depinde de metabolismul bblinei, de transformarile prin care trece. Paul a luat in luna a 3-a 100 g toata luna (combinat si cu o problea de sanatate). Atata timp cat e sanatoasa, vioaie si nu da semne de "anormalitate", mama poate continua linistita alaptatul.
Din experienta mea, al doilea baietel e la limita de jos a graficului, chiar sub. Asta pentru ca si eu sunt in aceeasi zona. Dar altfel copilul e normal, vesel, ager si foaaarte miscator.

Daca tot o agaseaza pediatra, nu poate incerca o alta parere si sa o schimbe? Nu intotdeauna faci click cu un dok.

Pupici si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Au! Copiii mei au luat peste 1000grame in prima luna si nici unul dintre ei nu a facut cute. Au inceput sa aiba cute cam dupa 4 luni asa...
Daca nu vrea sa strice relatia cu pediatra, cred ca ar trebui sa alapteze normal copilul si sa ii zica pediatrei ca ii da si supliment. si gata.
Cum ar putea pune in pericol sanatatea copilului prin faptul ca o alapteaza? E absurd!
Daca are lapte mai putin acum (sa presupunem) asta se regleaza tot prin alaptat des, in nici un caz prin lapte praf.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Eu zic sa nu-si faca probleme, bebelusii cresc in salturi. Pot sa nu creasca deloc 2 saptamani, si apoi sa recupereze.
Si al meu a avut o perioada in luna 2 in care timp de 2 saptamani a pus vreo 30 g, si in toata luna a pus 450 g doar. In prima luna a pus 950 g. Mi-am facut si eu ceva probleme, dar din moment ce era multumit dupa supt si nu plangea de foame, nu i-am dat completare. In luna 3 a pus 500 g. Nici al meu nu e gras, adica nu are colaci din aia umflati, in schimb e foarte lung, are 65 cm la 3 luni.

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Subscriu si eu la ceea ce s-a spus aici.
Si, mai fac o precizare, ca se intampla in mod frecvent ca un bb sa creasca in salturi in greutate si de asemenea sa ia in lungine mai mult decat in greutate.

Dar, daca bbelina sta o ora la masa, e posibil ca ea de fapt sa nu suga, ci sa doarma, de unde si problema cu crescutul in greutate.

Daca bb e vioi si nu plange dupa supturi (adica nu doar la unul, ci in mod frevent) sigur nu e o problema.

Iar daca pediatra aia e setata pe lapte praf ca asa stie ea ca se cresc copii sanatosi, eu recomand s-o schimbe...

Spune-i prietenei tale sa nu plece urechea la dr asa bine informati si care primesc comisioane grase de la toate firmele care comercializeaza produse pt copii si sa isi urmeze instinctul de mama!

Va doresc succes!

Ana & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui unboticutz

multumesc pentru raspunsuri.

ina, asa e, pediatra este nemultumita de laptele mamei, inca din prima luna, cand luase ~750g. nu-i place ca nu e durdulie, bebelina e delicata dar nu slabuta. pur si simplu n-are "cute". nici parintii ei n-au fost bebei grasuni. din pacate prietena mea locuieste intr-un orasel in care optiunile pentru medici sunt limitate si nu prea atractive asa ca n-are cui cere un sfat pertinent. nu vrea sa afecteze lactatia dar nici nu vrea sa puna sanatatea copilei in pericol incapananandu-se sa nu asculte de pediatra.

19+

Sincer, parerea mea e sa schimbe pediatra. Fetitza mea are acum, la 14 luni, 9800gr si aprox 77 cm. Si totusi, in primele 3-4 luni de viata a crescut fff putin in comparatie cu baietelul meu. Si ea a stat intotdeauna mult la san - mi-am daruit primele 5 luni din viata ei doar alaptatului, si eu zic ca merita pt ca si acuma suge si e ff sanatoasa si happy.
Daca e sanatoasa fetitza, asta e, asta e ritmul ei de crestere.
Intrebarea mea e daca a fost investigata corect, atata tot, si asta ma duce la aceeasi concluzie: alt medic.
Sanatate

Edit: prin "a crescut f putin" spun ca s-a nascut la 3350, a scazut la 3000, iar la o luna avea 3400 - a stagnat pur si simplu 2 sapt, apoi a crescut in luna urmatoare vreo 800gr, apoi constant, in fiecare luna, 600gr pana pe la 7-8 luni (poate mai mult...)
Are si acum perioade in care nu creste in greutate, 2-3 sapt, apoi cand pune brusc 300-400 gr.
Laptele de mama e sfant, chiar dc doarme la san (cum a dormit si a mea) dupa ce mai creste va suge mai bine si productia precis creste, mi s-a intamplat mereu sa am mai putin sau mai mult

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

E posibil sa fi crescut mai mult in lungime? Mie mi-au spus in maternitate ca atunci cand se lungesc nu iau in greutate si invers.
In nici un caz sa nu renunte la alaptat. Laptele matern este mai mult decat aliment.
Daca bebe este energica, vesela, nu prezinta nici un semn de boala, sa aiba doar rabdare. Bebelusii nu iau in greutate la fel in fiecare luna, iar cei alaptari iau mai putin in greutate decat cei hraniti cu formula.
O alta intrebare ar fi, a fost catarit pe acelasi cantar? Este posibil sa fie gresita cantarirea?
Mama sa se alimentere corespunzator, fiind vara, sa bea lichide, si daca bebe suge si e multumita, de ce sa ii suplimenteze cu lapte praf? Daca nu avea destul lapte, bebe ar fi dat de stire, dar daca dupa masa este multumita, uda scutecele, doarme bine, nu cantitatea de lapte matern este problema. Cat despre calitate... eu cred ca sunt povesti babesti ca "nu are laptele bun". Chiar daca e mai slab caloric fata de laptele praf, ii ofera bebelusului multe alte avantaje, alaptandu-l.
Poti citi aici "bebelusul-tau-mananca-suficient?" si poti gasi si alte informatii pe blog.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Aprinde o lumanare in memoria Almei!

Mergi la inceput