**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(104)**
Raspunsuri - Pagina 8
Madi spune:
Buna.
Voiam sa va intreb ce medicamente luati cu voi in concediu? Noi plecam saptamana viitoare in Bulgaria si vreau sa imi fac o lista cu ce medicamente ar tb sa cumpar/iau cu mine. E prima oara cand mergem la mare cu Ana si prima oara cand mergem si ceva mai departe si as vrea sa fiu pregatita.
Multumesc,
Graviduta spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui doxinu Graviduta am citit si io link-ul pe care l-ai postat si pentru care ai luat "un semn" Ai avut noroc cu MARA daca nu are nici un fel de manifestare "rautacioasa" ![]() |
Imi pare rau daca te-a deranjat comentariul asta, nu mai stiu exact in ce termeni am scris acolo, dar asta este parerea mea, cel putin deocamdata. Am inceput sa citesc asiduu carti de puericultura si psihanaliza aplicata si e posibil sa mi-o schimb. Pentru moment, aceasta concluzie (faptul ca un astfel de comportament este legat de o frustrare - lipsa de atentie sau iubire din partea parintilor) este urmare a ceea ce am observat printre cunostinte, prieteni si a experientelor personale. Consider ca singura problema legat de ce am scris acolo este ca am limitat cauzele, poate fi si o lipsa de comunicare suficienta. Nu o lua ca si cand am aplicat un stigmat pe copilul care are un astfel de comportament sau pe familia lui. Nu pot sti daca acest lucru nu o sa se intample mai tarziu si cu Mara. In plus, nu vad de ce te-a deranjat. Este o parere personala, nu sunt psiholog sau psihanalist ca sa te raportezi la ea sau sa te simti etichetata in vreun fel. Repet, ca si alte postari de pe-aici, este o parere pur personala, pe care o poti ignora. Oricum, nu cred ca e pur si simplu o faza care va trece, asa cum spui tu. Sunt sigura ca va trece, dar nu e "pur si simplu o faza". Si asta-i tot o parere pesonala pe care o poti ignora

Madi, eu anul trecut am plecat cam cu mainile in buzunare din punctul asta de vedere si am avut nevoie acolo de Tobradex, ca MArei ii intrase nisip in ochi sau apa de mare, nu-mi dau seama si i se cam inrosisera. Tobradexul, care este si antiinflamator, ni l-a recomandat prin telefon oftalmologul la care mergem de regula, dr. Tataru, am incredere in el. Ia si de-asta pentru orice eventualitate. In afara de asta, eu o sa iau antitermice, antialergice si mai discut cu pediatra sapt asta.
bettyR spune:
In legatura cu manifestarile "rautacioase" ale copiilor, eu am observat ca baietii is mai agresivi in aceasta perioada decat fetitele.
Noi am avut o saptamana plina, a venit prietena Andreei de la Bistrita si s-au bucurat f tare, s-au dat in carusel, trenulet, au sarit pe trambulina, au mancat impreuna, a fost frumos sa le vad asa.
Alexandra e tot mai mare, dar nu stiu cum sa ii fac program de supt, habar nu am cum mananca, dar stau parca toata ziua cu ea la san, acum cum e mama e ok, dar ma intreb ce o sa fac dupa ce pleaca.
Andreea
kid spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Madi Buna. Voiam sa va intreb ce medicamente luati cu voi in concediu? Noi plecam saptamana viitoare in Bulgaria si vreau sa imi fac o lista cu ce medicamente ar tb sa cumpar/iau cu mine. E prima oara cand mergem la mare cu Ana si prima oara cand mergem si ceva mai departe si as vrea sa fiu pregatita. Multumesc, Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil. "Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.#8221; |
Noi de fiecare data cand mergem undeva si stam mai mult de 2-3 zile, luam toata farmacia.
Termometru(si digital si cu mercur)
Antitermice: nurofen si panadol/eferalgan
Supozitoare cu paracetamol, novocalmin, glicerina
Smecta, hydrasec, biotics
Crema de tantari,Fenistil/alcool mentolat
Crema pt iritatii de la scutec
Crema de soare, sapcute, palarii
Apa termala
Crema cu arnica, apa oxigenata, fasa sterila, themiseal
Perie
Betisoare de urechi
Sampon, gel de dus
Daca imi mai amintesc ceva, editez.
Teodora,
de
Vladut (15.05.2007)Alex are nevoie de ajutorul nostru
Bazar pentru Mihaita
Bogdan
Sebi
Ema
doxinu spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Graviduta
Imi pare rau daca te-a deranjat comentariul asta, nu mai stiu exact in ce termeni am scris acolo, dar asta este parerea mea, cel putin deocamdata. Am inceput sa citesc asiduu carti de puericultura si psihanaliza aplicata si e posibil sa mi-o schimb. Pentru moment, aceasta concluzie (faptul ca un astfel de comportament este legat de o frustrare - lipsa de atentie sau iubire din partea parintilor) este urmare a ceea ce am observat printre cunostinte, prieteni si a experientelor personale. Consider ca singura problema legat de ce am scris acolo este ca am limitat cauzele, poate fi si o lipsa de comunicare suficienta. Nu o lua ca si cand am aplicat un stigmat pe copilul care are un astfel de comportament sau pe familia lui. Nu pot sti daca acest lucru nu o sa se intample mai tarziu si cu Mara. In plus, nu vad de ce te-a deranjat. Este o parere personala, nu sunt psiholog sau psihanalist ca sa te raportezi la ea sau sa te simti etichetata in vreun fel. Repet, ca si alte postari de pe-aici, este o parere pur personala, pe care o poti ignora. Oricum, nu cred ca e pur si simplu o faza care va trece, asa cum spui tu. Sunt sigura ca va trece, dar nu e "pur si simplu o faza". Si asta-i tot o parere pesonala pe care o poti ignora ![]() Alina si Mara (27 iunie 2007) |
Nu am nimic cu parerile personale ale nimanui, insa nu mi se pare normal sa vorbesti despre copii altora in necunostinta de cauza.Io nu m-am apucat acum sa citesc psihologie,am studiat-o 4 ani in facultate si a fost psihologia copiluilui.Cand aud astfel de afirmatii de la unii parinti nu inteleg cum se concentreaza ei sa descopere ce anume le lipseste altor copii si nu se uita strict la copii lor.M-a deranjat cand ai spus ca sunt copii carora nu li se ofera gragoste/atentie sau ca nu se comunica cu ei.Sunt mama care stau cu el de 2 ani zi de zi si ma dedic cu totul.Decate ori am vreo nelamurire cu privire comportamentul lui discut cu un psiholog pentru copii.Mi sa spus sa stau linistita ca "este o simpla faza", sa-i explic si sa-l iau din parc.
Nu sunt suparata pe tine ci doar deranjata de afirmatiile facute,afirmatii care nu au legatura cu realitatea.
ella_74 spune:
Madi,
adaug la lista lui Kid:
- saruri de rehidratare
- metoclopramid de copii
- biotics
- ophtamesone (asta merge in nas, ochi, urechi)
avand in vedere ca mergi doar pana la Bulgari si deci te poti intoarce repede in caz de ceva, nu cred ca iti trebuie si un antibiotic.
Doxinu,
Am fost sa-l vad pe ; nu l-am luat acasa fiindca abia ma tin pe picioare; abia asteptam sa ajung acasa sa ma arunc in pat; ma simt asa slabita ca parca tre sa ma sprijin cand merg; am slabit saptamana asta ingrozitor si nici acum nu pot manca, mi-e greata in continuare, iau metoclopramid ca sa pot manca ceva.
kid spune:
Ninutza
cu intarziere
Carrie
Motannel
La multi ani, multa sanatate si tot ce va doriti! 
Teodora,
de
Vladut (15.05.2007)
Alex are nevoie de ajutorul nostru
Bazar pentru Mihaita
Bogdan
Sebi
Ema
Graviduta spune:
Ioana, este un forum liber si pot spune orice gandesc, in masura in care nu jignesc pe nimeni. Poate deranjeaza, poate e gresita, dar e parerea mea, ok? Si ti-am spus ca este fundamentata si pe experienta personala, deci este in cunostinta de cauza si are legatura cu realitatea pe care am cunoscut-o eu. Nu ma concentrez sa vad ce lipseste altor copii, intr-o mare masura nici nu ma intereseaza, pentru ca stiu ca nu pot face nimic legat de asta. Poate greseala a fost ca am generalizat, dar nu inteleg cu ce te deranjeaza din moment ce nu e cazul tau. Poate la voi epur si simplu o faza, asa cum ai spus tu. Poti sa spui ca nu am dreptate si sa treci mai departe. Ce te face sa te cramponezi atat de afirmatia mea? Ti-am mai spus, nici macar nu sunt psiholog sau psihanalist sa te raportezi la ea. Crezi ca tu nu ai facut nicio afirmatie care mie sau altora li s-a parut o greseala, ca sa ma exprim elegant? Dar am trecut pur si simplu peste ea, pentru ca am considerat ca este parerea ta. Eu zic sa incheiem subiectul, cel putin aici.
doxinu spune:
Gravi ai dereptate,mai bine incheiem.Imi pare rau ca nu a putut sa trec cu vederea link-ul postat de tine si ca am incercatsa "conversam".Te-ai exprimat elegant
cum zici tu,insa nu ai ineles nimic din ce am scris io.
Cand de venim parinti credem ca suntem cei mai buni si ca avem cel mai minunat copil din lume,insa adevarul este ca toti copii sunt la fel de minunati.
Sunt multe lucruri de spus la acest capitol nu doar o idee facuta in fuga si exprimata pe un forum.
Greseala mea!
Ioana13 spune:
Arcadia, ce dragut Calin, ca va anunta ca va tipa! Tare m-am distrat! Si referitor la pozele in iarba.. tu esti de acolo (vb unora dintr-o emisiune de moda de pe Euforia)... eu de mi-as face niste poze in iarba cu freza mea scurta... nu m-ar crede nimeni!
MAdi, si eu aproape toata lista scrisa de Kid o am si o port cu noi pe unde mergem. Trebe sa o mai completez la spirt, rivanol...
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)