**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(104)**
Raspunsuri - Pagina 20
miniuta spune:
buna si azi de la noi.
didialex, sunt constienta ca si eu gresesc ca ii dau cate un dulce aici, unul acolo. si daca nu ii dau eu, ii dau altii
. ma rog, incerc si eu sa fac echilibristica. eu nu prea am primit dulciuri cand eram mica, nu iti spun cum am facut cand le-am dat de gust. si in ziua de azi am o maaaaaare problema cu ele. pe de alta parte, cand ma uit in curtea altora, sunt si eu fericita ca (inca) nu a mancat niciodata de la burger king sau alte junk-uri, ca mananca multe fructe, ca daca mananca mancare e una facuta de mine in care stiu ce am pus. ne straduim si noi cat putem, o sa mai diversificam.
gradinita. din motive pe care nu o sa le dezvolt nu o sa il dau gradi pana in septembrie anul viitor, desi uneori mi-e cam greu. stiu ca nu sunt obligati sa mi-l ia, mi-au zis-o si ei cand am fost sa vad gradinita. e vorba de o gradinita evanghelica, de la noi din sat, care are un renume foarte bun. alternativa e o gradinita de stat din satul vecin, dar acolo nu l-as da eu. si altele sunt la mama naibii in praznic, fara masina (pe care nu o am si nici nu am sanse reale sa-mi iau una curand) e cam prea greu, nu mi se pare ca ar merita efotul. acum ma rog si eu sa mi-l ia. comparand si vorbin cu altii, inteleg totusi ca are sanse mari/reale sa primeasca un loc. o sa ma mai gandesc cu apelatul la pediatra si la faza cu socializarea....e bine ca macar stiu de tertipul asta, chiar daca nu o sa-l folosesc.
de ce ai tu impresia ca stiu mai bine sau ca am experienta cu casele??? noi stam cu chirie, avem un apart cu trei camere, semi-mansardat, intr-o casa in care mai stau trei familii (ma rog, una e socrela). avem si o bucata de gradina in fata si curte, dar nu e a noastra. ne uitam si noi si visam la ceva de cumparat, dar, una la mana, suntem cam nechibzuiti cu banii (fara a face datorii), doi la mana, daca nu ai doua salarii in casa, nu prea cred ca se poate realiza un asemenea proiect. si pe noi ne bat unul si altul la cap ca acum ar trebui sa cumparam, sa terminam de achitat pana la pensie, dar cu ce???? macar de ne-am putea baza pe cine stie ce mosteniri...dar de unde? eu joc la lotto saptamanal ![]()
si clar, si eu imi doresc sa ajunga david la gimnaziu, dar eu stiu ce ne rezolva viitorul???
ella, multumim de complimente, lasa ca nici cu bob nu mi-e rusine nicaieri. nici david nu doarme toata noaptea, se trezeste undeva pe la unu-doua si trebuie sa ma culc eu langa el. mai rau e ca asa de tare m-am obisnuit cu rutina asta, incat de doua ori cand a dormit si el singur toata noaptea nu am mai putut eu dormi, de pe la doua m-am tot invartit de pe o parte pe alta. asta e, ne-om face noi mari si independenti.
liviana, si eu ti-am vazut pozele cu casa, e tare frumoasa, si mi se pare o realizare cu adevarat mareata. dupa copii, bineinteles.
gradina e a noastra cat stam aici, dupa cum i-am scris si lui didisor, nu e casa noastra. dar si cand o sa am una, o sa am experienta
. anul asta e primul an in care am lucrat si noi o parcela, saptamana trecuta am facut zacusca cu legume din gradina noastra.
da, am incercat diverse tertipuri cu david, poate poate mananca. uneori merge cu baby einstein, dar nu mereu. se mai uita la poze in timp ce mananca, dar iarasi, nu mereu. eu am impresia ca nu are timp sa manance, mereu isi aminteste ca mai bine se joaca, mai bine face nu stiu ce. saptamana trecuta i-am dat (din disperare) paiul si a mancat trei polonice de ciorba. mai cu paiul, mai cu lingurita...daca e sa fac o medie, a mancat chiar bine, ratia pe trei zie. ca apoi a facut greva foamei...si a doua oara faza cu paiul nu a mai tinut e partea a doua.
sa stii ca si eu ma mir de cum dorm unii copii. ca sa nu ma repet, o sa va dau cu copy-paste ce i-am scris ieri unei prietene despre intalnirea cu un copil cuminte (ca al meu e atomicul vestit´:
marti am fost in vizita la lara, o fetita de doi ani care sta in satul vecin. cu o saptamana in urma fusese ea la noi, si acum i-am intors vizita. o cunoastem de la grupa aia de activitati la care mergeam anul trecut, si unde o sa mergem iar de pe intai, si dupa ce m-am intalnit de vreo doua ori cu maica-sa la cumparaturi am stabilit sa ne vedem si privat. doamne, cum o fi sa ai copil cuminte???? eu am ramas musca vazand-o pe fetita asta, si auzind ce imi povestea maica-sa. nu plange, nu tipa, se da pe leagan si sta intr-un loc. pai david a urlat intruna acolo (in principal de fericire, dar orisicat) . in casa a rascolit toate jucariile, si de cate ori punea mana lara pe ceva tipa cat il tineau plamanii (desi erau jucariile ei). a alergat pisica pe acolo pana a ascuns-o stapana, a plans din cauza cainilor. apoi am iesit in curte unde a alergat cam cum l-ati vazut si voi la codlea. mai fain aici a fost ca astia aveau o scara inalta si abrupta, pe care a reusit sa se urce de cateva ori. mie, cu raul meu de inaltime, mi se facea parul maciuca in varf, desi nu era pana la urma exagerat de inalta.
ma rog, si imi povestea mama fetei ca dimineata pana la noua nu deschide usa la camera ei, ca sta lara cuminte in pat si se uita pe pereti pana intra ea. la pranz doarme de la unu la trei, si seara la sapte jumate o pune in pat, inchide usa si pana dimineata la noua nu stie ca are copil in casa. pai asa o cred si eu ca in noiembrie mai naste o fetita.
da, normal ca mai avem verdele ala crud in camera lui david, abia am renovat locuinta in anul in care am nascut, curand nu mai repetam aventura. poate doar daca ne-om lua casa. ![]()
david primeste inca suza la culcare. suzeta si ratoiul sunt de nelipsit, nu va spun cate socoteli trebuie sa fac sa pot spala carpa aia fara de care nu poate dormi. si noaptea, daca il pierde si nu il gaseste trebuie sa aprindem lumina, ca la nebuni, ce mai....
am ajuns la mesajul despre somnul de la pranz al copiilor. acum, sa-mi dau si cu parerea, ca deh, altfel nu se poate. mie mi se pare o diferenta foarte mare intre a nu pune copilul sa doarma la pranz pentru ca el deja a renuntat la el, si in a nu-l culca numai ca seara la opt sa ai pace. iaca, vecinica noastra, desi urla toata dupa-masa, se impiedica si plange, e tare nervoasa si nelinistita, nu are voie sa doarma, numai pentru ca mami spune "pentru mine si sotul meu, serile sunt sfinte, si asa ca nu arre voie sa doarma. sa doarma noaptea!". eu nu pot asa. a avut si david vreo doua saptamani in care nu a vrut sa doarma, desi eu l-am pus in pat si am insistat. mai rau e ca daca nu doarme, e rupt, marait, urlacios peste masura, sau, si mai bine, adoarme in masina pe la sase seara. si sa te tii atunci distractie. dar am cunoscut si un baietel care nu a dormit de la un an si ceva la pranz deloc. si era perfect functional. bine, era ceva de genul lui bob, la doi ani imi povestea cursiv si intr-un limbaj corect cum se numesc toate partile de la masina, de am ramas cu gura cascata. si david abia la doi ani a inceput sa zica mama. asta asa, ca sa mai comparam copiii.
bag seama ca m-am intins d numa' dar no, eu ori scriu, ori nu ma-ncurc.
v-am pupat.
mamica lui david(21.05.2007)
DidiAlex spune:
valeu Miniuta, Ce-am facut?!
Imi ziceam ca poate stii mai multe pt ca sunteti de mai mult timp p`aci. nu am vrut sa te supar
.
iti stiu si parerea cu gradinitza, scuze, nu mai scriu.
miniuta spune:
didisor, cred ca am pus prea multe semne de intrebare pe acolo, sau am folosit un ton nepotirvit, iarta-ma daca am parut agresiva. eu una nu m-am suparat, dar nici nu am informatii. din pacate, ca si eu imi doresc casa. numai al meu spune ca el nu mai prinde pensia, ce ma tot zbat atata?
si cu gradinita, eu iti multumesc de informatii, poate chiar o sa am nevoie de ele, poate o sa le si folosesc, nu se stie niciodata. nu m-am suparat, mi-esti draga si eu nu scriu NICIODATA cand sunt suparata. pace??? uite de la mine 

Alyna24 spune:
Salutare!
Spun si eu LA MULTI ANI tuturor celor care ii cheama Alexandra/Alexandru!
Ca tot vorbiti de somnul de pranz....David al meu doarme in medie cam 1.5-2 ore pe zi.La mare dormea si cate 3-4 ore zziua dar, ce-i drept, nici nu adoarme mai devreme de 22.30-23, uneori chiar si 24 in week-end.De ex, ieri, pt ca am plecat de la tara la ora pranzului cam 13.45, a dormit in masina fix 45 min pe autostrada, apoi s-a trezit.Dimin se trezise la ora 9 si ajunsi acasa, am despachetat apoi am plecat la Ferma Animalelor si ne-am intors pe la ora 21 acasa.Era rupt de oboseala, i-am facut baita, i-am dat laptic si la 22 dormea dus....ceea ce nu s-a mai intamplat de f mult tp sa adoarma la ora 22.insa tin f mult la programul de somn...macar acum cand e mic ca pe urma.....Mi-e si groaza cum se va obisnui la gradi sa adoarma singurel ca el este invatat sa ma ia de gat, sa ma maseze pe par, sa ma traga de el
si asa adoarma.
Apropo si de ferma Animalelor ....noua ne-a placut acolo....m-a dderanjat ca tanti de la casa ne-a intrebat catia ani are David si cand i-am spus l-a si trecut la plata....in fine, David s-a zbenguit pe acolo, a hranit capritele, a dat laptic la vitelus...si am stat la o coada de 45 min la lapte
.
Mai vroiam sa zic ceva dar...am uitat!deh'...batranetea!![]()
Aaaa..Didi....m-ai surprins cu ceea ce povestesti apropo de dormitul copiilor la voi.La 20?Cu chiu am reusit la ora 22 aseara sa-l adorm(ca era prea obosit!) dar la 20?Nici in visele mele.David parca dupa baie se invioreaza, nu se moleseste....![]()
lbelciug spune:
Miniuta, wow, zacusca cu legume din gradina voastra? Neaparat trebuie sa-mi spui cand ai pus rasadurile, cum le-ai ingrijit etc. Parca in poze am vazut o masina Mini-Cooper? Era al vostru? Apropo de verde-crud, a fost o alegere buna pt D - stiai ca stimuleaza pofta de mancare?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
miniuta spune:
liviana, sa stii ca eu nu am nici un merit cu legumele din gradina. al meu sot s-a ocupat de ea, ca eu a trebuit sa ma tin de curul copilului. tot ce pot sa-ti spun e ca am pus legumele in mai, dupa ce ne-am intors din romania. nu s-au facut toate, doar vinetele, ceapa si morcovii. mai trebuie sa scoatem patrunjelul si telina, si niste rosii. ma rogm, pentru primul an e bine, la anul o sa stim mai bine.
cred ca trebuie sa ii dau lui david sa manance in camera lui, ca in bucatarie am zugravit cu portocaliu.
mini-ul nu e al noastru. am vrea noi
. cand inca mai lucram cu norma intreaga, am avut voie sa-l conduc doua saptamani, facea parte din seria de actiuni facute sa te motiveze sa lucrez cu drag si spor. evident ca m-am pozat cu el, nu? imediat dupa perioada aia am ramas insarcinata, ma uit cu jind la silueta de atunci.
ella_74 spune:
Didi,
nu prea ii dau dulce; dupa masa de pranz dar nu in fiecare zi ii mai dau jumata de Kinder pandispan ; ieri de ex i-am facut sarlota vanilie cu cacao dar nu prea era dulce.
Acuma ma gandesc sa nu fie de la lipsa de Fe fiindca e bine stiut ca lipsa de Fe duce la lipsa poftei de mancare; nici nu stiu in cazul nostru ce a fost mai intai, oul sau gaina? suntem intr-un cerc vicios, nu mananca fiindca are lipsa de Fe si e anemic fiindca nu mananca.
lbelciug spune:
Ella, hai ca amuzati rau, tu si cu Liviu la concurenta pe educatia lui Bob. Nu mai zic ca 2 ar insemna cate unu pt fiecare. Cu scoala, chiar si rasfatate fiind tot ati facut fata cu brio, nu? Adica ati recuperat sa zicem ceea ce nu ati "prins" de prima data. Fain cu tapetul pe un singur perete, sa ne arati poze cand e gata si te rog sa nu ma uiti cu furnizorii de perdele; o sa urmeze si la noi acest capitola dar cred ca la anul dar cum eu imi fac temele din timp, orice info e utila chiar si acum. spor cu pregatirile/amenajarile!
Miniuta, sa va ajute D-D sa va cumparati intr-o buna zi propriul Mini-Cooper. Cu silueta... mai baga un Monti, un abdomen ceva. Eu din sept ma duc iar la piscina. Am pus si eu cateva rsaduri de vinete, ardei, rosii insa cred ca vin prepelitele si-mi ciugulesc legumele coapte. Altfel nu-mi explic de ce tocmai alea de jos sunt mancate. E primul an, de test, dar chiar si cu productie minima tot am avut satisfactii. Pt morcovi ai pus rasad sau seminte? Cum le-ai pus, amestecate cu nisip cumva?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
miniuta spune:
liviana, asa e, morcovii i-a pus seminte amestecate cu nisip, trebuiau insa rariti des, si cum nu a avut prea mult timp, cred ca o nu o sa avem prea multi morcovi adevarati, ci mai mult niste tampisori. la fel si patrunjelul, care nu e prea mare. in rest am pus plantute cumparate, nu am facut noi rasadurile. e bataie mare de cap, uneori ma gandesc sa o las balta, sa punem straturi rare cu flori. m-a tot batut mosul de jos la cap ca el nu mai poate, ca nu mai vrea, si sa ne luam si noi stratul care ne revine de drept, si asa ne-am apucat de gradinarit. eu ca injinerul, cu vorba, sosiorul la sapa ![]()