**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(104)**
Raspunsuri - Pagina 19
miniuta spune:
buna! si de la noi. ella
, am vazut strigarea ta inca din timpul saptamanii, dar pur si simplu nu am fost in stare sa ma adun ca sa scriu. in august am lucrat de cateva ori in timpul saptamanii, si in rest sunt mereu cu david, asa ca trec zilele fara sa imi dau seama. va citesc in continuare, am vrut de cateva ori sa si scriu, am lasat-o insa mereu balta. din ciclu lenea e cucoana mare.
am vazut o parte din pozele puse de voi, dar nu pe toate, pentru ca david e mare santajist, mai nou mi-e cenzurat si accesul la calculator, daca il vede deschis vrea ori sa vada poze cu el si gagica lui, ori cu alti copii (cred ca s-a indragostit de maya lui mica, de ma tot pune sa ii pun pozele cu ea
) ori vrea sa bata in taste.
ella, sa stii ca si eu disper din cauza nemancatului lui david. mai, david al tau macar mananca pasat, cum, necum, al meu nu mai mananca mai nimic. si asta de luni de zile. mananca de doua ori pe saptamana bine, si in rest cum o vrea domnul. am citit de curand la o tipa din state ca nici la ei nu se fac analize de sange la copii decat in cazul operatiilor sau a suspiciunilor de boli grave, si ca de fapt nu conteaza ce mananca un copil intr-o zi, ci cam in trei zile. mai, emoticomul cu ala de se da cu capul de pereti nu e de-ajuns pentru dracii mei. voi insirati pe aici meniuri, nu stiu cate mese pe zi, al meu traieste cu struguri, apa, din cand in cand o banana sau o bucata de mar, cand are chef putina paine cu gem, sau un crenvurst, putina slana de la tati cu ceapa, si supa sau ciorba de pui, dar de-astea mai rar. am ajuns la concluzia ca e paguba la casa omului, la cata mancare arunc. nu vrea deloc lapte (nici cu gris, nici cu orez, nici cu taitei), branza in nici o forma, nu mananca oua, carne. am fost cu el la doctor, mi s-a spus ca e in grafic si sa stau linistita, nu mor copiii asa de repede de foame. dar pe-asta v-am mai povestit-o.
in rest e la fel de crizat ca si altii la varsta asta. a inceput si el cu miorlaituri fara lacrimi, dar de-alea grele, de ti se strapezesc dintii. nu stie si mai ales nu vrea sa imparta lucruri cu alti copii, asa ca lucram si noi cum putem la capitolul socializare.
l-am inscris la gradinita, sper sa primeasca un loc pentru la anul in septembrie (raspunsul il prinmesc pana in aprilie 2010, desi inscrierea am facut-o in iulie
). cum aici fiecare land merge dupa legea lui, ma iau si eu dupa legile din bayern, si incerc sa nu disper. aici (imi spunea acum vreo cativa ani un prof) mentalitatea a fost pana nu demult ca femeia nu are alt rol pe lume decat sa se ocupe de copii, cratita si biserica. drept pentru care sunt si foarte putine crese, gradinite si locuri in care sa iti poti lasa copilul dupa scoala ca sa poti lucra cu norma-ntreaga. cum dupa lege un copil nu are voie sa ramana singur acasa pana la 11 ani, ma intreb cand o sa mai lucrez si eu ca sa iau o pensie. uneori rad (dar asa, mai printre dinti) si ii spun sotului ca daca ma paraseste la batranete pentru vreo prospatura, o sa ajung la cantina saracilor. scuip in san!!!
noh, am cam deviat.
acum, daca tot nu am scris de multisor, sa va mai spun si ce progrese a facut al meu. a inceput sa devina ciripitor, si inca bilingv. am incercat cu tati sa il ametim, dar nu, nu incurca limbile. mai fain e cand sunt eu cu el si ne intalnim cu vreun caine, si ala face ham ham, stapanul il invata pe david ca e wau wau, si eu trebuie sa repet a mia oara ca animalele fac altfel pe romaneste decat pe germana, de ex. si tot asa. face conexiuni raman cu gura cascata, si repeta mai nou multe multe. e un frumos si un dracos, ma scoate uneori din minti, dar tot al meu ramane. cica il pastram, nu il dam inca, cum spunea poohy odata.
iaca, am scris asa, doar despre noi, daca va era dor. va pup si o sa incerc sa mai scriu si cu raspunsuri.
mamica lui david(21.05.2007)
Ioana13 spune:
Miniuta, nu se vede pe David ca nu maninca! Intr-adevar e frumos! Bicicleta aia e stricata(saua) sau asa e ea, si daca e asa cum se foloseste?
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)
bettyR spune:
Miniuta, Ella asa bine va inteleg cu nemancarea copiilor! Si asa bine e sa iti manance copilul, castigi atata timp, energie si nervi, de ne-imaginat. Andreea mananca cam de 2 saptamani, parca mi-a pus Dumnezeu mana in cap, ca nu stiu cum ma descurcam cu amandoua, nici asa nu e usor.
Sa zic cinstit nu stiu cum de brusc s-a apucat de mancat. In ultima vreme, a facut un tratament naturist cu ceva extracte (coacaz, brad,maces) dat de dr asta din cluj ca mai tot timpul avea gatul rosu putin, dar fara alte simptome (febra)...ea a zis ca e ceva alergie.
Alta faza, o doctoreasa batrana de aici din bloc s-a intalnit cu mama si a intrebat de ce plange asa mult Andreea, si a concluzionat femeia ca poate sa aiba colici si la 2 ani (un simptom zice ea ca e somnul agitat si plans noaptea asa brusc). Se poate si asta sa fie ca in ultima vreme imi spunea ca o doare burta, i-am facut toate analizele la scaun si au iesit bine. I-am mai dat cate un pliculet de BabyDrink de la sora-sa si parca de atunci mananca.
Ceva ma gandesc ca a avut si nu stiu ce a reparat-o, tratamentul naturist sau ceaiul de colici, eu inclin sa cred ca ceaiul.
Ar mai fi si varianta cu anemia ca a cerut si mancat carne 3 saptamani la rand, de imi venea rau mie sa mai gatesc, manca snitel, pulpa de pui ori rondea de somon, dar atat punct, fara paine ori altceva si pepene galben.
Ma gandesc ca puteti incerca si voi ceva de genul asta, si daca nu are efect, macar ati incercat, decat sa va chinuiti atat pentru un amarat de ceai. Oricum de cand mananca Andreea mea e alta, nu mai maraie si tipa asa din orice.
Florentina Roman spune:
Mica, Tudor a avut stafilococ auriu. Vezi ca e chiar un subiect deschis la "Parintii intreaba..." .
Din ce am citit eu, se localizeaza fie la nivelul pielii si atunci da furuncule, cum am patit noi, fie in gat sau nas si atunci "participa" la diversele infectii localizate in zonele respective. Sau nu face nimic, in cele mai fericite cazuri.
Noi am scapat numai dupa ce am facut un autovaccin la Inst. Cantacuzino, facut din secretia dintr-o bubita. Am luat pana atunci toate antibioticele din antibiograma si nu i-a trecut. De asta cred ca ti-a zis dr. sa nu-i dai antibiotic pana la urmatoarea raceala...
Mai nasol e daca nu o primesc la gradinita...
Pentru mine ar fi chiar o lovitura sa-i iasa ceva lui Cip, ca n-am cu cine sa-l las acasa si am platit si gradinita. Chiar n-am luat in calcul varianta asta
Ella, o colega de-a mea ii dadea fetitei ei suc de sfecla rosie ptr lipsa fierului, tot pe motiv ca nu-i place carnea.
Stiu ca mie imi zicea dr lui T sa-i dau si vitamina C in perioada cand ii daceam fier, cica se absoarbe mai bine.
Betty, si eu am cuptor electric, sunt foarte multumita de el. Noi am ales un model de la Franke, cam scumput, dar face.
Miniuta, nici Tudor al meu nu era mancacios, la fel pateam cu el, ca tine cu David. Era in grafic...Nu stiu daca a avut vreo legatura, dar si rezistenta lui la boli era destul de firava. Macar al tau mananca fructe, al meu si acum se stramba la ele.
mica0307 spune:
ella si mie imi pare cau ca nu i-am facut si analizele de sange acum...ar trebui sa le fac da sa scapam intai de astea...
poohy Maya nu a mai fost bolnava din februarie...acum nici nu putem stii de unde a luat stafilococul asta si cand.
miniuta spune:
ioana, ai dreptate, nu se vede ca nu mananca david. are si el zile mai bune, in care mananca un carnacior intreg, dar mereu fara paine, fara legume. a invatat (culmea) care e rosia, ardeiul, castravetele, braza, dar daca pune mana pe ele se scutura cu mare scarba. e de groaza. ah, si pe lista cu ce mananca eu nu am trecut inghetata, ciocolata si bomboanele gumate haribo, pe care le mai primeste din cand in cand. in seara asta a mancat o felie intreaga de paine cu gem, si putin lapte pe care i-l dau cu paiul colorat intr-o cana asortata. uneori nici nu pune gura pe el, alteori bea o cana intreaga, adica vreo 150 ml, ca atata are cana lui.
dupa cum toti stim, toti copiii sunt frumosi, dar noh, si eu ca cioara spun ca al meu e cel mai cel.
bibicleta are in mod normal sa, dar i-am dat-o jos pentru ca era prea inalta pt david, si s-ar fi lovit in ea. pedale nu are, e bicicleta de care a mai vorbit aici didisor cand se discuta despre cadourile de doi ani - laufrad se cheama, adica bibicleta de mers. se sta pe sa, se da din picioare. david a primit-o impreuna cu un motor care merge pe acelasi principiu, dar care e mai stabil. in principiu bicicleta ar fi primit-o abia la anul, dar din cauza vecinicai care are trei ani si se plimba cu una la fel, a trebuit sa i-o dam de anul asta. deja are o dexteritate de nu se poate, vitezoman de numa, doar ca mie imi sta pulsul cand in vad cu batul ala in fund. sau langa, dar tot pe-acolo e. mereu ma tem ca o sa se accidenteze rau.
betty,
, stiu ca eram surori de suferinta. ce bine ca si-a revenit andreea, pana la urma nici nu mai conteaza daca e de la ceai sau de la altceva. pe mine ma mananca uneori sa-i iau vitamine, sau sa ii dau si eu fier, calciu, ceva, poate poate i-o veni pofta de mancare. ce ma scoate din minti e ca el a mancat mereu tot ce i-am dat, orice, pana anul trecut in octombrie cand i-au dat caninii si maselele. atunci a fost si racit, nu a mancat o saptamana decat mandarine si orez expandat, si de-atunci a inceput chinul. m-am dus la dr, am intrebat de coprocultura, analize de sange, una alta...mi-a ras in nas. de una singura mi-e teama sa ii dau totusi ceva, am citit pe undeva ca vitaminele date pana la trei ani pot duce la obezitate in anii adolescentei. poate nu e asa....dar si daca. si cum inca nu arata a somalia....il mai las. ma enerveaza insa ca nu mananca echilibrat. da deloc. si de multe ori imi spun si eu ca prea mult zahar (chiar din fructe) si mancatul asta aiurea il fac asa miorlait si marait si tipacios.
la multi ani! alexandrei de onomastica. si tie multa rabdare si putere sa treci peste toate cu amandoua. o sa te descurci, o sa vezi.
florentina, al meu nu a avut nimic din anul trecut din octombrie, bat in lemn, si mananca si cu maini murdare, si putin, si aiurea, si am stat toata vara in curte, pe camp, aiurea. de marti mergem insa la o grupa de activitati, si sunt convinsa ca va reincepe cu racelile si alti virusi pescuiti de la unul si altul. ii dau cand imi aduc aminte kiwi, ca e si cam constipat de felul lui, si am inteles ca ar fi bun pentru continutul mare de vitamina c. clar o sa ne punem pe mancat mandarine si portocale cand le-o veni sezonul, dar numai ele nu stiu cat ajuta.
aici sistemul e total diferit de cel din romania, din cate imi dau eu seama. am fost cu el saptamana trecuta la dr, pentru ca are o galma la penis, sub piele. o are inca din decembrie, si la controlul de doi ani mi-a zis sa o las in pace, ca o sa iasa singura. n-a iesit, am intrebat din nou. e mizerie adunata, in romania procedura standard e decalotarea ca sa il curete. mi-a zis ca daca nu se infecteaza, il lasam asa, o sa treaca. acum il cercetez mereu si stau cu teama ca se infecteaza. de decalotat nu il decalotez nici acum, nu pare sa aibe probleme cu mictiunea, si merg tot pe mana dr.
mica, va tin pumnii sa iasa bine analizele, sa fi fost doar o eroare de laborator si numai o sperietura.
la multi ani! si mayei alexandra.
mamica lui david(21.05.2007)
ella_74 spune:
Didi,
ce bine ca ai tai mananca; cum reusesti?
nici eu nu mai stiu nimic de Eliza; dar parca vad ca apare pe forum si ne anunta ca e cu burtica![]()
Miniuta,
ce flacau frumos ai; nu se vede ca nu mananca.
lbelciug spune:
Mica, intelesesem ca Madonna a cantat live doar 1/3 din spectacol. Ascultand filmele de pe you tube, sunetul a fost jalnic. Si eu mi-as dori sa vad un concert U2. Va serbati fata azi?
Florentina, eu sunt 90% hotarata sa-l dau pe Matei la scoala cand va avea 6,5 ani. Chiar daca la inceput exista risca sa ramana in urma, eu cred ca va avea capacitatea sa recupereze. Tudor debuteaza acum la scoala, nu?
Hehe, se pare ca si Cip ii calca pe urme lui Tudor la istetime.
Gravi, f interesant articolul; stiam si eu ca omenirea are un leac impotriva cancerului, insa din anumite anumite "interese" nu este utilizat/promovat la scara larga.
Pt pranzul in avion, eu i-as lua fetei biscuiti sau un baton, eventual un iaurt, deci ceva usor.
Ella, oare in Ro nu e posibil debutul la scoala de la 5 ani pt copii supra-dotati? Exista vreo lege in acest sens?
Nu stiam ca esti fan tapet; il puneti peste tot sau partial? Aveti vreun meserias care sa-l puna? Am inteles cae un aspect f important; nu oricine se pricepe sa-l puna drept si fara "basici" de aer. Perdelele de unde le-ai luat? Galeriile cum le vrei? Pt anemia lui Bob, incearca si cu suc crud de sfecla; eventual ascuns in altceva. Azi aflu si eu ucm sta B la acest capitol.
An@, care e treaba cu resortul din DE? Nu stiu germana asa c anu pricep ce are deosebit locatia asta.
BettyR, eu sunt mai traditionalista si am optat pentru masina de gatit pe gaz. Mi se pare mai firesc sa gatesc asa mancarea, viteza nu aduce numai beneficii (vezi cuptorul cu microunde), dar asta e doar ceea ce simt eu. Cred ca e si mai scump pe curent decat pe gaz.
Despre regurgitat, eu nu cred ca e neaparat satula si mai degraba trebuie tinuta un pic la verticala apoi testata daca mai vrea papa sau nu.
Miniuta, la masa ai incercat sa-i canti sau sa-i spui o poveste in timp ce-i bagi in gura? La noi tin fazele astea; daca uit eu, ma atentioneaza B. Frumos foc David, nu vrea sa renunte la suzi, asa-i? Wow, gradina pe care o udati in poze e a voastra? Mai aveti peretii verzi in camera lui D? Imi placea combinatia de verde crud cum are si B, cu verde-galben. Incearca sa-i tai dulciurile (nu si fructele) vreo saptamana si vezi daca sunt imbunatatiri. Cel mai bogat in vitamina C este patrunjelul verde, depaseste citricele la acest capitol. Aaa, imi place lookul de muschetar al lui tati.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
lbelciug spune:
Didi, poate sunt eu mai curajoasa, nu stiu. Si eu am debutat de la varsta asta la scoala si imi amintesc ca imi doream acest debut de cand eram la camin si invatam literele dupa un abecedar imprumutat. Am ascultat cu infrigurare cu citea educatoarea lista celor ce urmau sa mearga la scoala si ma rugam sa fiu printre ei. Desigur ca lucrurile astea trebuie sa le vad si prin prisma lui Matei, insa eu sunt sigura ca va fi ok. Cred ca debutul intarziat e si un aspect care tine de comoditate din partea unor parinti. Nici pt noi nu va fi usor mai ales din motive de TIMP. Acum la gradi mai e cum mai e, dar la scoala orele-s pana la pranz, va trebui sa gasesc e cineva care sa-l aduca pe M acasa etc, insa asa cum ii explicam lui Alyna24, desi nu stiu cum va fi, sunt sigura ca vom gasi solutii caci de aia suntem parinti.
Auzi, ce nu inteleg eu la nemti si vreau sa te intreb de mult: cum reusiti sa-i culcati pe cei mici la ora 20:00 cel tarziu? Cu ce motive ii convingeti si la cat se scoala dimineata?
Pai B daca simte/aude ca misca cineva prin casa, e si el prezent! De regula se culca ultimul! E mare dependenta de mine, nu vrea sa doarma decat cu mine! Help!
Ce ma fac caci sambata vine si frate-sau acasa (si asa imi e dor de el!).
Vara 2009
lbelciug spune:
didi, deci nu tu ai scris la topicul despre scoala; mi se parea mie ca e altfel stilul. Merci pt raspunsul cu ora 20:00, daca nu dorm la pranz atunci e clar ca pica lati la ora aia. Aveam intr-o perioada povesti de ascultat in format mp3, insa le-am sters ca M nu era interesat doar sa le asculte.
Referitor la scoala, eu imi fac griji nu pt momentul inceperii (M va avea 6 ani si 6 luni) ci pt alegerea unei scoli respectiv a unei invatatoare care sa stie sa-si faca meseria cum trebuie. Am auzit de multe cazuri in care copiii sunt marcati de scoala din cauza abundentei temelor... Copiii mei au intrat in colectivitate mai devreme ca altii si s-au adaptat f bine din mers. Ma astept ca si la scoala sa fie la fel sau daca nu, vor recupera incet-incet.
Vara 2009