**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(104)**
Raspunsuri - Pagina 15
An@ spune:
Didi, aveai tu o serie de 3 carticele cu o fetita murdarici...imi poti spune te rog la ce editura au aparut...poate le comand si eu. Multumesc
!
Ella, mai scrii inca o data te rog instructiunile de ajuns la ferma animalelor, ca parca as pune-o in programul de we asta?
Mai vine cineva???
Chiqui, nu stiu ce sfat sa-ti dau cum sa tii laptele ca sa nu trebuiasca sa-l mai incalzesti noaptea...pot sa-ti spun cum fac eu
: noaptea sotu' e responsabil cu preparatul laptelui
. La voi nu merge? ref la gust, ca nu-i place, nu-i poti pune o lingurita de cereale, ca sa-i mai schimbe gustul (si poate ii tine mai mult de foame sa nu se mai trezeasca asa des noaptea...am inteles eu bine ca se trezeste de mai multe ori?). Eu inca o tin pe Aptamil Junior, parca ii place mai mult decat Nestle si se vede si la greutate. Bea si lapte normal de fapt mananca cu fulgi de porumb la micul dejun sau cu mamaliga seara
. Dar biberonul ramane biberon
...
La mare am cunoscut o pediatra (cu baiat mare si bine facut de 18 ani - baschetbalist, dar ff bolnavicios in copilarie) si mi-a recomandat sa-i fac Anei cura cu miere+polen (intr-o cescuta pus o lingurita de miere si cateva bobite de polen si lasat la macerat 24 ore) si miere+tinctura de propolis (15 picaturi tot asa intr-o lingurita de miere). FF bun pt imunitate, pofta de mancare, contra viermisorilor/giardia, ... Mierea cu polenul poate fi dat continuu, cat mai mult, dar mierea+propolisul 15 zile, pauza 15 zile si iar, cateva luni la rand. Eu o sa incep, sa vedem daca o fac sa le ia, ca miere goala asa nu prea vrea, doar pe paine.
mami de Ana (22 mai 2007)
mica0307 spune:
Cred ca s-a creat deja o parere generala despre concert, din pacate nu foarte buna. Am fost dezamagita de show, cred ca ma asteptam la altceva la ce reviews am citit pe net. Noi am avut pe gazon A, desi cam in spate am vazut ok, intradevar cei de la B nu am vazut nimic din cauza copacilor
.....nu cred ca a fost live tot timpul, nu a interactionat aproape deloc cu publicul, finalul a fost foarte brusc, d
fara bis etc.
Imi pare rau ca am ales Madonna in romania in locul U2 in europa.....
Florentina Roman spune:
Motanel, tu intrebi daca ai dreptul la zile de CO in afara celor din timpul vacantelor? Chiar daca teoretic ai avea dreptul, in timpul anului scolar iti trebuie aprobare de la inspectorat; la noi nu aproba nici daca gasesti inlocuitor ptr acea perioada.
Edit: am mai citit o data intrebarea ta si am vazut ca te refereai la salariu...
Liviana, eu am ales sa-l dau pe T la 7 ani la scoala. Anul trecut am stat de vorba cu colegele invatatoare de la scoala si toate m-au sfatuit sa mai astept un an.
Chiar daca din punct de vedere intelectual unii dintre ei sunt pregatiti ptr scoala, la un moment dat intervine oboseala...
Am mai citit apoi un studiu in care zicea ca vederea ptr detalii fine se definitiveaza abia pe la 7 ani.
Dar ceea ce m-a facut cel mai mult sa iau hotararea a fost o lectie deschisa desfasurata anul trecut la gradi... Era maaare diferenta intre cei de 6 si cei de 7 ani. Cei din urma aveau mai mare rabdarea, capacitatea de concentrare, isi formulau altfel raspunsurile...astia micii, de-abia stateau la masute, erau atenti cateva minute, apoi se uitau pe pereti, ar fi vorbit intre ei...
Si erau toti in aceeasi grupa, iar educatoarea a lucrat cu toti la fel.
Eu m-am gandit si la faptul ca majoritatea copiilor din clasa I au 7 ani si atunci ar fi avut din start handicapul varstei fata de restul clasei.
An@, poti sa dizolvi mierea in apa sau ceai.
Ella, ptr cearceafuri poti sa iei dimensiuni cat mai apropiate de cele ale patului;la cele din frotir merge... daca-s mai mici, se mai intind, iar daca sunt mai mari, eu le bag cat pot sub saltea.
Wow, 40 mp numai livingul...? Suuuper,tot apartamentul meu are 55 mp...
Aseara am fost cu copiii intr-un loc de joaca de aici din cartier. La un moment dat, Ciprian ii striga unui baietel care-i statea in drum:"Hei, mamice, apate!(hei, amice, la o parte!)
Graviduta spune:
Multumesc pentru urari 
Florentina, m-ai facut sa rad cu Ciprian. Incep sa fie tare haiosi acum.
Am intrat sa va recomand sa cititi articolul asta, e interesant http://sanatate.jurnalul.ro/stire-performante/povestea-unui-vaccin-impotriva-cancerului-510659.html
Legat de varsta de incepere a scolii, si eu sunt pentru peste 7 ani (Mara o sa aiba 7 ani si aproape 3 luni, dar aceeasi ar fi fost situatia si daca ar fi avut 7 ani si jumatate sau peste, pana in 8 ani). Cand eram in generala/liceu, am avut in clasa colegi dati la 6 ani si nu pot sa zic ca erau mai putin inteligenti, dar erau mai neatenti, nu se organizau si concentrau la fel de bine ca aceia care fusesera dati de la 7 ani.
Alyna24 spune:
Ca tot vorbiti de dat la scoala...David va avea 7 ani si aproape 5 luni.Parca mi se pare cam maricel sa-l dau asa tarziu.La 6 ani si 5 luni e prea devreme?Nu m-am gandit f serios la asta....mai avem gradinita pana acolo....![]()
Mica, sincer, cu cine am vorbit si pe unde am mai citit.....impresiile erau aceleasi despre maretul concert al Madonei.ma asteptam la ceva mai spectaculos.
Motannel spune:
Ella, Ioana13, FlorentinaRoman, va multumesc!
Ioana, secretara scolii noastre are salariul cat directorul ... sunt mana in mana ... si ii banuim de lucruri mai putin "curate" ... asa ca o las si eu moarta ... am intrebat si eu ca tot venise vorba ...
In legatura cu debutul in clasa I si eu sunt tot pentru 7 ani!!!
V-am pupat!!!
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Motannel si
Teodora Elena (07.05.07)
doxinu spune:
Clem cum te mai simti?Despre ce ferma animaleleor vorbiti,ca ma intereseaza si pe mine?
chiquitita spune:
Alyna, da, mesajul ca nascusem dar nu spuneam cine sunt!
Pe lapte din comert vreau sa o trec. Am mai trecut-o in septembrie trecut vreo 3 luni si nu il manca mai deloc, a fost un chin. Uite niste poze noi incepand de aici:
http://family.webshots.com/photo/2816468230103527301nuDtzQ
An@, noi acum dormim o seara unul cu Livia, o seara altul si laptele e responsabilitatea fiecaruia pe tura lui
! Aptamil e pe varste? Livia bea unul la culcare, unul pe la 2-3 sa zicem si unul pe la 6/7/8/. Si daca ies afara sa il incalzesc imi sare somnul de tot.
Didi parca tu ziceai odata ca as putea sa il pun in bibe de sticla cat e fierbinte ca se pastreaza mai bine.
Si eu vreau sa o dau pe Livia la scoala la 7 ani, va avea 7 si 3 luni. Pe mine m-au dat la 7 ani si 7 luni, am fost mereu cea mai mare din clasa!
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
ella_74 spune:
Ana, Doxinu,
exista si site pentru ferma animalelor dar pe noi nu prea ne-a ajutat harta, asa ca incerc sa explic.
Dupa podul Pantelimon imediat faceti stanga, se vede si o biserica; dupa care tineti drept pana ajungeti intr-o intersectie de drumuri, nu retin daca e semaforizata dar se vede un raiffeisen; din intersectia asta sunt indicatoare catre ferma de lapte; in orice caz faceti dreapta si de aici tot inainte; mai departe urmati indicatoarele.
Eu as mai merge macar sa iau lapte de vaca proaspat, ca e asa dulce.
Nu uitati sa aveti monede de 5000 ca numai din astea primeste automatul de sticle pentru lapte.
Ioana13 spune:
Chiquitita, eu pregatesc o portie de lapte intr-un vas, il pun in frigider si in incalzesc in caz de nevoie. Rar mai cere noaptea lapte, dar oriucm il pregatesc ca cere dimineata cind se trezeste.
Ioana mama de
Patrick Alexandru (01.06.2007)