**Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(104)**

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Buna ziua, fetelor!

Ella, si Teodora se umfla tare la piscaturi ... acum are una in palma saracuta ... si stiti ce groaznic te mananca in palma sau in talpa ... eu ii dau cu alcool mentolat si suflu (asta e de alint) cu Fenistil gel, mai al Foille (ceva asemanator cu Fenistilul, dar e din Italia) si i-am dat si Claritin acum vreo luna , caci era piscata de 2 ori sub ochi si se umflase groaznic. Uneori se scarpina, uneori nu sau ma pune pe mine ... insa desi senzatia de mancarime si roseata dispar ii ramane un mic nodulet acolo, o intaritura ca un punctulet sub/pe piele, iar aia dispare destul de greu ...

Kid, sigur ... vorbim pe PM.

Ella si Ioana13, va rog, poate ma lamuriti si pe mine in legatura cu concediul de odihna ... In 2007 am lucrat pana pe 3 mai, iar pe 7 am nascut ...am stat acasa pana pe 6 septembrie doar zilele de postnatal ... alea obligatorii ... aceasta perioada a coincis cu vacanta de vara. Am lipsit deci 6 saptamani din acel an scolar (mai-iunie) ... pe langa faptul ca nu mi-au platit nimic pentru concediul neefectuat, mi-au spus ca nu am dreptul in anul urmator la nicio zi libera in plus fata de cele 54 care mi se cuvin pentru perioada verii ... si nici in acest an ... deci ziele mele din 2007 (54 minus cele care s-ar fi cuvenit pentru cele 6 saptamani ...) s-au pierdut ... iar eu ... ca fraiera am impins intrarea in prenatal cat de mult am putut ca sa am cat mai multe zile libere si eventual ceva bani corespunzatori anului scolar lucrat ... Nu am primit nimic ...

O zi minunata tuturor!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena (07.05.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Chiquitita, acum sunt vremuri mai grele...nu mai avem chiar asa.Noroc ca de pe la 4 anisori am multe de la nepotelul meu ca le-a pastrat sora mea pe toate(mai putin cele f uzate pe care le-am dus la tara sa le poarte pe acolo).
Pe ce lapte vrei sa-l treci?Din comert?Eu ii dau acum Zuzu albastru.David n-a avut probl cu adaptarea cand l-am trecut de la praf la cel din comert.
Si sa stii ca mi-am adus aminte.....cand mi-ai trimis sms ca ai nascut.
Ceva pozici cu Livia?

Liv, adevarul este ca mancam mezeluri dar ce-i drept mai rar, cand nu am mancare deloc mai fac cate un sandwich dar nu e tentat deloc.cat despre mancarurile mai laborioase....mai greu ca nu prea am cand sa fac daca ajung la 7 acasa.Noroc cu mama...ca ea gateste mai des ca mine.In wk-end ma mai chinuie talentele cu una-alta.
Iar bb2....sunt sigura ca nu mai vine....desi mi-as dori, sincer dar......e cam greu sa ai 2.....si nici la partea financiara nu pot sa nu ma gandesc.Toti imi spun ca ar fi bine sa aiba un fratior/surioara...sa nu fie singur dar......mai bine unul caruia sa-i oferim ceva.....Noi ink mai primim ajutor din partea mamei, a surorii mele.....ma refer nu financiar ci in ceea ce-l priveste pe David(sa stea cu el).Poate gresesc dar....nici al meu sot nu prea mai vrea....bine, asta n-ar fi o problema ca l-as convinge eu cum am mai reusit o data!Deocamdata nu ne gandim la asta....dar cine stie?Oricum n-as vrea o diferenta mare intre ei deci...dc nu ne grabim....nu mai poate fi vorba de vreun alt bb.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

liv noi mergem la Madonna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

Didi,
n-a ca mi-am urcat juma de odisee in cap cu grupa B
e doar o prejudecata ca e o grupa naspa,

Nu stiu sa te sfatuiesc cu aparatul de aerosoli; l-am imprumutat unei prietene al carei baietel a facut bronsiolita, deci nu pot sa-ti spun nici ce marca e; l-am luat din prima farmacie cand a facut bronsiolita si a fost in jur de 400 ron.
In orice caz, la probleme de respiratie, cred ca asta e singurul remediu care ajuta cu adevarat.
Eram convinsa ca in Turcia si-a revenit din cauza a ceea ce a primit intravenos dar dupa ce am revenit in tara si am vorbit cu mai multi doctori, toti mi-au spus ca a iesit din criza si si-a revenit in primul rand din cauza inhalatiilor.
Si mama , cu astm, are un aparat de inhalatii.

Liv,
azi m-am vazut cu mesterul de mobila; ca m-ai intrebat mai demult...pana la urma l-am chemat pe cel cu care mai lucrasem un an in urma; asta fiindca tre sa mobilez si apartamentul Ofeliei, ca si-a luat si ea un ap de 2 camere in complex.
Astept inca cotatiile de pret, sa vad cum stam.
I-a masurat si camera lui si mi-am adus aminte de patutul lui Bogdanel,ca l-ati facut de 1,2m lat, asa ca am cerut si eu pentru la fel; s-a mirat mesterul ca vrem asa lat, dar daca ma gandesc ca adoarme cu unul din noi in pat sau chiar cu amandoi, atunci e chiar neincapator
Acuma am alta dilema, unde gasesc cearsafuri cu elastic pe dimensiunea asta?

Motanel,
in invatamant e contract colectiv de munca asa ca tre sa te raportezi la dispozitiile de aici ref la CO; ce este sigur, ca aceste prevederi nu pot fi mai dezavantajoase decat cele din CCMNN 2007-2010.

Alina/Gravi,
concediu placut!
te asteptam cu poze din vacanta.

Si eu vin la intalnirea de capsunei. Unde si cand?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Motanel, e diferita situatia in invatamint. Daca esti titulara e intr-un fel, daca esti suplinitor, fara a fi titularizat undeva, e in altul... Oricum, trebuiau sa iti platesca citeva zile de concediu in 2007... poate ti-au platit dar nu mai stii, ca ar veni vreo 6 - 7 zile pe cele 5 luni lucrate in 2007. Concediu de odihna nu pot sa iti dea in timpul anului scolar, sa fi compensat asa...
Vb cu secretara scolii, ar trebui sa stie daca e isteata, ce si cum. Mama e secretara la o scoala, de aia stiu atitea...
Edit: ti-am trimis un PM
Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Mica, cred ca nu mai e nevoie sa te intreb cum a fost la concert. Am feedbackul de la colegii mei care au regretat cei 120 ron dati pt zona B, am citit articolul lui Alice Nastase si am ascultat pe you tube secventele filmate acolo. As zice ca n-am pierdut nimic. Voi cum v-ati simtit la eveniment?
Alyna24, categoric e nevoie si de o parte financiara stabila pt a creste si educa copiii, insa daca e sa ne gandim la partile grele sau probleme, atunci chiar ca nu vezi si solutiile. Copiii au nevoie in primul rand de dragoste iar cu o baza educationala dobandita in familie sunt sigura ca isi vor putea cladi singurei drumul in viata. De famiile modeste de la tara si cu multi copii ce sa mai zicem?
Nici noua nu ne e usor si habar nu aveam cum o sa ne descurcam cu 2 copii, dar uite ca nu e imposibil. Pt mine e important ca se vor putea avea unul pe altul atunci cand noi nu vom mai fi sau cand vor fi departe de noi.
Ella, iti trebuie neaparat cearceaf cu elastic? Eu am pus cearceaf obisnuit, e drept ca trebuie sa-la asez dup afiecare dormit, insa nu e o probl majora. Il bag de regula intre saltea si rama patului si nu ies decat marginile, in nici un caz nu fuge de sub cel ce doarme in pat. Latimea e f buna, un parinte doarme si el confortabil langa copil. Daca vrei neaparat cu elasitic banuiesc ca poti face pe comanda la o croitoreasa, cu materialul tau.
Cum ai conceput designul la mobila din camera lui Bob?
Apropo de mobila, vezi ca e si targul BIFE la Romexpo acum in w-e. As fi vrut sa merg si eu ca tare imi place targul asta, insa tragem gazele zilele astea si suntem busy.
Gravi, vacanta placuta! Asteptam poze si impresii la intoarcere!
Poohy, ce mai faci? Hai ma da-ne de veste despre M&M.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

salut .
Ella, am facut comanda pentru coltar la o firma din Lugoj,prin intermediar , noi fiind din Petrosani, Radulescu prodmobi cred ca se numeste. Al meu e mai mic are 2,75 lungime si 1,70 latime. Dar din cate mi-au spus sunt si mai mari, de 2,95 chiar 3,00 metri pe 2,00. Pentru camera mea era deja prea mare. Oricum cam peste tot daca sunt magazine mai mari fac la comanda tot ce vrei. Problema e cat de interesati sunt sa-si vanda marfa. Noi am stat de vorba chiar cu patronii ca vanzatoare era tare expeditiva.

Alyna, da am fost vreo 21 de persoane la mare. A fost frumos. Multumim de vizionare. eu zic sa te mai gandesti cu bebe. Si eu sunt de parare ca nu e usor dar e FRUMOS .......eu numai cand o aud pe Liviana, pe Didi(chiar si cu problemele bolnaviorilor) ma apuca cheful de facut bebe 2 . mai stau putin si.....incep lucrarile .

Liviana, e tare greu cu puiutii la nani. Si Eliza acum doarme cu noi ca in patut nu mai poate. Se foieste si de nervi ca nu are loc, se trezeste. Asa ca intre noi e linistita pana dimineata. Saptamana viitoare daca vine coltarul incercam sa vedem cat de repede o vom obisnui sa doarma singurica.
Oare o sa mai am nevoie de interfon ? Nu e chiar departe camera dar ..... sunt cam stresata ca nu o sa o aud.

Mica, hai cu impresii de la concert.

Va marturisesc cu RUSINE ca am avut doua bilete la concert castigate la Vodafone si nici prin cap nu mi-a trecut sa vi le ofer uneia dintre voi. Prima oara mi-a venit in minte o fosta colega si le.am oferit ei. Dupa ce am vorbit cu ea la telefon , am cuplat ca va aveam pe voi si poate una tot dorea sa le ia. Imi pare asa de rau!!
Urmatoarea data promit ca nu va uit.

VAi fetelor de ieri am ramas socata cu moartea fetitei care a sarit de la etaj ca sa mearga dupa bunica ei. Am zapacit-o pe mama azi dimineata cand a venit sa stea cu Eliza.

va pup

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Ioana13, de curiozitate, ce parere are mama ta despre varsta la care e cel mai bine sa fie facut debutul la scoala? De asemeni ce crede ea despre viteza de invatare a copiilor impusa de invatatori? Pe nepotica bonei ii cam forteaza la scoala cu exagerat de multe teme la clasa 1, astfel incat pana la sfarsitul clasei micutii sa stie sa scrie si sa citeasca. Mie mi se paare aberant, dar cica numai in ritmul asta vor fi competitivi mai tarziu.
Vas, sper sa fie usoara acomodarea fetei in noul pat si in regimul single.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana13 spune:

Liv, mama e secretara la scoala... stie chestii birocratice, nu poate decit sa isi dea cu parerea despre virsta, teme... F mult difera de invatator temele multe, de copil daca face fata, cere sa invete mult...
Parerea mea e ca trebuie hotarit in functie de fiecare copil, la ce virsta sa mearga la scoala: la 6 ani sau 7. Eu cred ca pe Patrick, cum e nascut la inceputul verii, il voi da dupa ce implineste 7, dar daca ar avea in 15 sept 6 ani si 7 luni l-as da la scoala.. sa vedem cum mai evolueaza lucrurile. Sint parinti care amina cit pot momentul, pt a avea copilul cit mai multa copilarie fara teme, altii ii trimit la scoala mai repde pt ca simte ca face fata...

Ioana mama de Patrick Alexandru (01.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Liv, Vas- aveti dreptate insa....nu ne-am hotarat.Eu zic "nu " acum dar...cine stie?Mi-am dori intotdeauna o fetita si as incerca dar cum nu voi sti sigur ce va iesi...parca n-as mai incerca.sa iasa tot baiat si sa fie macar pe jumatate din energia lui David si suntem terminati!Oricum.....asta zic acum.....cu siguranta l-as iubi si pe no 2 dc ar fi baietel!In fine....sunt mai multe la mijloc si deocamdata nu ne trece prin cap sa ne punem pe treaba!Time will see!

Un alt vis...care nu cred ca se va realiza vreodata.....O CASUTA A NOASTRA!Si cand spun asta.....stiu sigur ca asa va fi!Dar macar visam....ce sa facem?

V-am pupat!

Mergi la inceput