RAGUSEALA PLANS COLICI

RAGUSEALA PLANS COLICI | Autor: miurmiu

Link direct la acest mesaj

Salutare !
Sunt inregistrata noua pe forum ca de citit il citesc de vreo 10 luni.
Povestea mea ? Am doi copii minunati, Carla Alecsandra de 10 ani si Eduard Cristian nascut in 10 iulie 2009 - 1 luna si 1 saptamana. Toate bune si frumoase, dar daca pana sa nasc aveam impresia ca sunt o mamica cu experienta astazi pot spune cu mana pe inima ca nu-mi inchipuiam ca 2 copii nascuti din aceeasi parinti pot fi diferiti complet ! Aviz amatorilor care isi doresc sau asteapta al doilea copil !
Carla a fost un copil deosebit, tare cuminte, din prima noapte petrecuta acasa impreuna ne-am speriat pt. ca a dormit de la 10 seara pana la 6 dimineata...si asa i-a ramas programul ! Nu era foarte mancacioasa (crestea in greutate normal), ne rugam de ea sa manance, nu plangea decat cand era facuta pe ea, intr-un cuvant copilul ideal ! Nu intelegeam de ce se plang alti parinti. Discutam cu sotul meu si ziceam: 'Nu se poate, gresesc ei ceva, nu stiu sa-i creasca !'
Pe amandoi copii i-am nascut prin cezariana si lapte am avut ffff putin (10 zile) deci ambii au avut alimentatie cu NAN.
La Eduard s-a schimbat macazul ! Este foarte mancacios, ne-a speriat cu foamea ! Nu stiam de ce neonatoloaga la externare mi-a zis: 'Aveti un bebelus mai deosebit, vi-l dam acasa ragusit pt. ca plange tot timpul dupa mancare !' Abia acasa am inteles ce vroia sa spuna ! In primele 2 zile ne disperase, nu stiam de ce plange pana a venit doctorul nostru acasa: Mariti doza de mancare, plange de foame !'. Sotul meu care era obisnuit cu 'Printesa lui delicata' a decretat contrariat: 'Femeie lui asta mic trebuie sa-i taiem un porc !'. Gluma, gluma dar pt. ca mananca foarte lacom (de fapt el HAPAIE nu mananca) are crize de colici foarte puternice. A avut din a 2 saptamana dar de 3 zile s-au accentuat rau de tot. A plans aproape tot timpul (cand nu manca!). Am incercat de toate de la Sabsimplex, Baby Water, Baby Drink, Infacol, Colief, Ceai de colici 100% natural, ceai de marar, tinut pe stanga, tinut pe burtica pana la...feon (nu radeti ca asa am ras si eu cand am citit pe forum, dar se pare ca il mai calmeaza cat de cat !) Suntem disperati ! De 2 zile bebeul nostru aproape nu mai are glas de atata plans, este foarte ragusit. Ne-am speriat si ne-am dus la doctor care ne-a zpus sa stam linistiti ca nu are nimic in gat, e de la plans.
Intrebarea mea este s-a mai confruntat cineva cu asa ceva ? Raguseala de la plans ? In cat timp ii trece ? I-am luat si temperatura si nu are (36,4).
Asteptam raspuns de la voi cat mai repede !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

. Raspunsul meu este :
Buna dimineata - aveti rabdare sunteti pe drumul cel bun. Eu le masam burtica fetelor mele si le cantam. Asta nu inseamna ca e valabil si la voi dar tot ceea ce scrii este absolut natural, normal si face parte din experienta voastra de parinti. Asa incat
Buna dimineata! Este totul Ok!

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miurmiu spune:

Multumim pt. incurajari Marius, cel putin ne mai calmeaza pe noi, dar daca si tu te-ai confruntat cu aceasta problema stii ca in momentele de crize parca intra in panica toata casa...incearca fiecare (bineinteles haotic) sa faca ceva...Am mai citit ca si starea parintilor conteaza f. mult in astfel de momente.

Mergi la inceput

E Ok, vad ca mai aveti un copil de 10 ani (sa va traiasca!) deci nu e tocmai nou ceea ce vi se intampla Sau v-ati iesit din mana, ceea ce nu cred.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

La noi a functionat ff bine plimbatul in sling sau wrap in perioada colicilor, chestiile de gen Sab Simplex la noi au fost apa de ploaie. Slingurile arata cam asa: http://www.lucky-baby.com/p_home.asp , iar wrapurile cam asa: http://www.mobywrap.com/ ... din cate retin sunt mamici in Bucuresti care confectioneaza asa ceva, eu ti le recomand cu mare caldura, va vor ajuta mult.

Mergi la inceput

De iesit din mana sper sa NU, dar problema este ca este totl diferit de Carla. Cu ea nu numai ca nu am avut probl. cu colicii dar nu am stiut ce-i aia nopti nedormite sau alte probleme de acest gen ! Recunosc am fost norocosi...De vreo 2 ori a plans noaptea din cauza dintisorilor si atunci sotul meu o lua repede (in mirz de noapte) si o plimba cu masina prin cartier ! O aducea linistita si dormind...la Eduard am incercat si varianta aceasta...nu a mers !

Mergi la inceput

Am un wrap, dar nu prea a functionat, da rau din picioare cand il pun in el...si de urlat nu ma spun !

Mergi la inceput

Nu-l luati in brate decat doar cand este nevoie. Altfel "o sa plangeti" - atentie la neatentie exploatarea functioneaza si la voi din cate simt chiar bine de tot.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Buna,

Cere sfatul pediatrului, sa-ti recomande alta marca de lapte, poate NAN-ul nu-i prieste celui mic.

Spui ca mananca lacom, atunci probabil ca inghite si mult aer, asadar incearca sa-l tii pe umarul tau dupa ce papa, pana elimina aerul inghitit. De asemenea, daca nu ai deja, cumpara un biberon cu tetina speciala, anti-colici.

Din moment ce nu ati avut astfel de probleme cu fetita, e ca si cum ati avea primul copil, treceti cu el prin faze pe care fetita nu le-a "experimentat" cu voi...

Cel mai bun produs anti-colici pe care l-am avut mi l-a trimis o cunostinta din SUA, se numea...ceva cu baby infant drops (parca...nu mai am siropelul, l-am dat unei colege), are aceeasi compozitie ca si SabSimplex, dar concentratia substantei active este de 2 ori mai mare (insa doza care se administreaza este la jumatate, ce-i drept).

Ca o paranteza : niciodata nu am inteles de ce pediatra mi-a recomandat administrarea siropului anticolici in doza mult mai mica decat cea de pe prospect...ea spunea 15 picaturi/zi, in prospect 15 picaturi/la fiecare masa, fara a depasi un numar maxim de picaturi/zi...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Uff, cu toata sinceritatea iti spun ca imi aduc aminte cu groaza acea perioada din viata copilului meu. Fetita mea a avut colici de la 3 zile, cat era treaza era litera de lege sa planga, nu tacea nici macar 1 minut. Noi i-am combinat Sab Simplex cu Gripe Baby Water, adica Sab Simplex in biberon si Gripe in lingurita dupa ce termina de papat. Asa am reusit s-o mai calmam cat de cat dar nu mult. In rest dansam si cantam cu ea in brate 24 din 24, faceam cu schimbul, cand eu, cand sotul cand maica-mea. Aveam niste CD-uri cu muzica pentru copii, gen cutiuta muzicala, pe care nu le opream decat cand dormeam (ceea ce se intampla destul de rar). Ce am mai folosit noi cu succes au fost scutecele de bumbac incalzite cu fierul de calcat si puse calde pe burtica, statul copilului cu burtica pe burtica lui taica-sau (culmea, la mine nu statea cum stau alti copii la mamele lor) si in rest...rabdare si rezistenta de fier! Din fericire perioada asta dureaza maxim 2 luni, in general, asa ca nu mai aveti mult. Succes!

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anangel_lexi

Uff, cu toata sinceritatea iti spun ca imi aduc aminte cu groaza acea perioada din viata copilului meu.

Stii care-i culmea ? Bebeul meu prefera tot burtica lui taica-sau ! Si pe a mea sta dar se plictiseste repede...in schimb la dans ma prefera pe mine !
Chestia cu 'dureaza maxim 2 luni' mai facut fericita ! Mersi mult !
Pt. ca pediatrul nostru ne-a spus ca baietelul lui a avut colici pana la 9 luni (SI E DOCTOR !!!!-ne spunea ca nevasta-sa intr-o noapte a vrut sa cheme salvarea - iti dai seama ce penibil: '-De ce ne-ati chemat ? - Bebelusul meu are colici ! - Si e meserie aveti ? -Medic pediatru !') si nu a avut leac ! Dar era alaptat exclusiv lapte de la san.
Deci 'se intampla si la case mai mari'... vorba romanului. Sa auzim de bine !

Cosette si a sa familie: Cristi- sot Carla si Eduard-copii, Cipi-catel caniche

Mergi la inceput