RAGUSEALA PLANS COLICI
Raspunsuri - Pagina 2
bernix spune:
Si la noi tot cu plans si ragusit a fost. ...si tot fara leac vreo 4 luni. Uneori mergea masaj pe burtica in sensul acelor de ceasornic, uneori baita calda, alteori foehnul, totdeauna rabdare si nervi tari.
Pt raguseala a avut efect aburul. Apa fierbinte sa abureasca baia si tinut copilul acolo pana la 10 min.
Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)
miurmiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani Buna, Cere sfatul pediatrului, sa-ti recomande alta marca de lapte, poate NAN-ul nu-i prieste celui mic. |
Poate ti se pare exagerat dar eu am la Edutu 2 medici:medicul de familie care are specializare pediatrie care il am de la nasterea fetitei si medicul neonatolog care a preluat-o la nastere pe Carla si a dus-o pana la 2 ani. Mi s-a parut ca parerea a 2 nu strica mai ales ca unul este pe stil modern iar celalalt pe stil naturist. Crede-ma ca pentru Carla a fost super, imbinam sfaturile celor 2 si iata ca dupa 10 ani pot spune ca am o fetita supersanatoasa !
Referitor la lapte si eu m-am gandit la asta, i-am intrebat pe amandoi si mi-au raspuns acelasi lucru: In nici un caz deoarece ia in greutate, deci nu laptele este buba: la nastere pe 10.07.09 avea 3.85 kg am iesit din spital cu 3.65 kg. La 1 luna avea 4.6 kg iar dupa o saptamana adica la 1 luna si o sapt. avea 4.9 kg.
I-am luat biberon cu tetina anticolici de la NUK, poate ai dreptate am sa incerc si alta marca deoarece mi se pare ca gaura tetinei, cu toate ca este pt. 0-3 luni, este destul de marisoara in comparatie cu alte tetine normale de silicon.
Cosette si a sa familie: Cristi- sot Carla si Eduard-copii, Cipi-catel caniche
miurmiu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bernix Pt raguseala a avut efect aburul. Apa fierbinte sa abureasca baia si tinut copilul acolo pana la 10 min. Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007) |
Mersi de sfat Bernix, e de retinut, sper din tot sufletul sa nu mai raguseasca, vad ca intr-adevar dupa 2 zile mai calme (am facut tot posibilul sa nu mai planga asa mult) a revenit si vocea lui Edu. Ne speriase rau de tot pur si simplu ajunsese sa mimeze ca plange ca nu mai putea sa scoata decat un mieunat slab !
Cosette si a sa familie: Cristi- sot Carla si Eduard-copii, Cipi-catel caniche
bird70 spune:
Uite ce am patit eu. Primul copil a avut colici foarte nasoale, plangea, manca, iar plangea....mai mult plangea . Dar cum e si la voi, de mancat manca foarte bine. S-a calmat abia dupa 6 luni cand a inceput sa manace si altceva. Al 2-lea copil nu a avut colici decat foarte putin si nici nu se apropiau de intesitatea primului. Amandoi copii hraniti cu lapte praf. Cand au crescut am descoperit ca cea mare are intoleranta la lactoza. Cand era bebelusa nu stia nimeni de asa ceva, nici acum in Romania se pare ca nu se stie . Fiica mea cea mare si acum se baloneaza foarte tare si o doare burta daca bea lapte, si are 14 ani. I-am inlocuit laptele cu lapte de soia. Alta intamplare, o colega de-a mea a nascut si copilul tot asa, manca bine dar plangea foarte mult. Dar aici medicul de familie a suspectat imediat intoleranta la lactoza si a trecut-o pe un lapte praf special si copilul s-a linistit.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation