FIV 238
Raspunsuri - Pagina 4
daniela74 spune:
SALUUU,
Chiar ca e tare liniste pe aici.
KORA,bine ai revenit,ma si intrebam pe unde esti.Ma bucur ca ai avut un concediu frumos si ti-ai incarcat bateriile.E tare frumos in Germania,am vizitat si eu.Acuma la treaba nu-i asa? Pe cind transferul?
CARMELLI,multa bafta miine la punctie si la cit mai multi embrioni lipiciosi.
LOOANA,draga mea,stai cumintica si rabdare multa,multa. Astea 2 saptamini mi se par cea mai dificila parte a tratamentului.
CASTELANA,ce mai faci,cum te simti? pt.tine si bebe(i)
Eu ma pregatesc,saptamina viitoare incep marea batalie,abia astept.
PUPICI LA TOATE FETELE.
Avalon spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claudia79 Blanche nu stiu inca:) in curand:)). clinica la care esti tu face vitrificare? tu cati embrio ai avut de data asta? ce protocol? ai avut de congelat? La mine pt ca am dhea ridicat semn de usor pcos de cauza adrenala, iau dexamethasona 0.5. medicul meu zice ca nu e neparat necesara dar eu am vrut sa iau pt ca am citit ca e buna si in autoimune issues. Dar am o pb, corticosteroizii slabesc sistemul imun si mi-a revenit candida, ma deranjeaza asta destul de tare. Dauneaza infectia cu Candida la ivf, din cate stiti voi? ce sa fac sa intrerup dexamethasona? Avalon, poti sa ma ajuti? tu ai mai luat dexa, ai avut pb de genu asta? |
ai un mail de la mine, Claudia.
sunt alaturi de tine
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 25+
betty78 spune:
Claudia ce mai faci? Pe cand o noua incercare. Sa te ajute DD sa fie cu ochisori de data asta.
Betty78 28+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Pentru cine vrea sa ne admire
pozele noastre
asa creste bebe Mario
claudia79 spune:
Multumesc mult, Avalon. O sa caut ceva probiotic inafara de Diflucanul pe care l-am primit azi de la medic. L-am sunat azi si pe el si ma bucur ca nu trebuie sa intrerup Dexametazona. E un medicament cu riscuri, dar vreau sa incerc.
Betty, creste burtica! Ai si o minune de baietel care tocmai a facut 2 anisori!La Multi Ani! si sarcina usoara in continuare! Nu stiu inca exact cand incep, dar sper sa fiu mult mai calma de data asta.:))pt ca ma simt mult mai increzatoare, stiu si la ce sa ma astept si am incredere deplina in medicul meu.
Daniela74, sunt alaturi de tine, sa ai un start bun si sa fii mamica cat mai curand!
castelanaC spune:
Looana draga, sa fie cu noroc si sa fie bebe lipicios!
Sa stai cat mai linistita si sa te menajezi la maxim cu totul, neaparat sa te gandesti numai roz si bleu, frumos si sa crezi in sansa ta, asa trebuie sa fie: o reusita!
Si eu am nasuc infundat si cojite jenante ca imi vine toata ziua sa fac "bilute", am dat vina si pe aer conditionat, aici nu prea traim fara el, dar citind pe alte forumuri am vazut ca mai toate fete gravide au. Calculatorul... nu stiu ce sa fic, doar ca sotul meu a devenit mai catolic decat papa si dupa ET mi-a facut ( si inca imi face) capul mare sa nu tin calc portabil pe brate in pat, "am voie" doar lateral....dar ma las alintata si ascultam toate sfaturile lui tati, ca sa-l las si pe el sa se implice in sarcina asta, nu?
In alta ordine de idei eu injectia de care zici nu stiu, eu asa ceva nu am facut, dar parerea mea personala ca ei calculeaza mereu de la data ET, asa am vazut la mine, si scuze ca am venit cu raspunsul asa tarziu. Mai bine cand ai asa nedumeriri da repede un telefon la clinica, ei sunt cei mai autorizati sa stii si sa nu-ti fie rusine, ai dreptul sa stii tot ba chiar mai mult.
Sa fie cu noroc si sa ai bebe bun si lipicios!
Pysypisi, asa asa sa fii prima la telefon si sa obtii programarea dorita. Psihic se vede ca esti pregatita si imi place la nebunie determinarea si "graba" ta, e bine sa stii ce vrei si sa fii hotarata!
Acuma hai lasa forumul, avem timp dupa ce incepi procedura si incearca sa te detasezi la maxim, relaxare, nu strica sa iei acid folic si ceva vitamine, daca mai pufai sa le raresti de tot si papa bun si sanatos, sa te prinda bebe gata pregatita. Asa acum pregateste-te de nunta, sa te faci frumu, stralucitoare si in album sa pui o pozica asa cu urmatorul comentariu : inainte de sarcina, mmm ce zici? e o idee!
Bafta si ai grija de tine!
taty ana imi pare rau ca treci prin asa ceva, se poate sa fie consecinte ale tratamentelor hormonale, nu stiu draga mea sa-ti raspund la intrebare, mai bine vb cu dr? se poate aborda?
el e cel mai in masura sa stii sa-ti raspunda la toate nedumeririle tale. Imi pare rau ca nu te simti bine, chiar si asta trebuie sa i-o spui la dr.
te pup si bafta, sa fie cu reusita, sa merita toata chinuiala asta!
Mirela2, eu cand am inceput primul FIV eram ingrozita de ce citisem ca se poate intampla, gasisem un forum unde fetele povesteau saracele multe reactii adverse de dupa, in fine, stii cum e pe fiecare le regasesti un pic si in persoana proprie si... am renuntat sa mai citesc. Eu cnd am facut alte stimulari (percizez din nou, stimularile le faceam chiar daca nu era nevoie) aveam niste migrene fantastice, greturi, aproape ca nu mancam si luam in greutate vazand cu ochii (mereu am fost un bat inalt si imbracat, niciodata nu am reusit sa pun un gram pe mine), m-am simtit cumplit, in plus cand ma vedeam cu 7-8 kg in plus ma tot gandeam... oare unde ajungem?
Dupa m-am mai calmat si am incercat sa fiu extrem de atenta cu meniul (nu tinusem in viata mea dieta) sa beau lichide multe, seara lejer si mai fructoso-iaurtos si sa imi spun la infinit ca nu ma doare nici in.... si nu-mi pasa de nici-o neplacere.
Chestia este ca la FIV nu am avut nici-o neplacere. de la anesteziile generale nu am ramas niciodata cu sechele( apendic, tiroida, laparo, punctie) cred ca depinde de fiecare cum reactioneaza.
Acum singura schimbare e ca-mi cade masiv parul, am parul ondulat si lung, la vopsit doar pentru radacini imi serveau mereu min 2 tuburi de vopsea, nu ma plang, ma gandesc ca poate asa seamana bebe cu mine la podoaba capilara si voi iesi mai ieftin la coafor
Ei nu te gandi cu ce sechele mai ramai, incearca sa le ignori si poate cu puterea gandului e mai usor, ce zici?
te pup si ai grija de tine, e foarte important!
Claudia draga mea, am o parere buna despre metoda trimisa de tine, poate ai facut bine ca ai trimis, asa dai noi optici si optiunu=i la fetele aspirante. Chiar si eu o gasesc o veste buna, fantastica!
Dupa ce ai trimis tu am gasit si eu ca si altii in lume mai fac acest lucru si pare o ultima descoperire in domeniu pentru a nu se mai pierde embrioneii atat de pretiosi. Deci bafta si mai bine sa fii informat, asta e deviza mea!
te pup si ai grija de tine!!!!
KoraPop ai dreptate, e cam monotonie, se scrie putin, poate sunt fetele in vacanta, la mare pentru o baie de soare, la munte pentru ceva racoreala, la tara pentruintoarcerea la natura, fiecare unde vrea si poate.
Eu as scrie mai des, dar....imi pare ca nu-i asa de bun augur, sa-ti explic si de ce: am primit nu demult pe PM un mesaj citez:
stim ca esti fericita ca ai reusit, ma bucur enorm pentru tine dar toate descrierile tale aici intr-un loc unde multe dintre noi ne tot chinuim de ceva vreme sa facem bebe le considem putin cam prea mult
in care mi s-a scris apoi delicat ce-i drept, ca entuziasmul meu si povestile despre inimiorel al meu sa le tin pentru mine si citez:
Crezi ca nu dore cant te aud vorbind despre inimioarele tale... fiecare a avut un numar de embrioni pusi, neprinsi...fiecare dintre noi se gandeste de ce nu e e ea in locul tau sau cum ar fi sa fie ea - stiu ca tie iti face bine sa descrii tot dar noua?
si locul meu acum e doar la odisee citez:
urmatorul capitol unde poti descrie tot e Odiseea !!!!!!.
M-am conformat sa traiti, si m-am dus la odisee unde ce sa zic, nu mai scriu cu acelasi entuziasm, poate cine stie pe cine mai pot leza si acolo... si este sincer ultimul lucru pe care-l doresc sa stii (stiti) , mi s-a indicat ca aici la aspirante pot scrie doar sa incurajez si citez:
Poti sa ne spui ca esti bine,sa ne sustii dar nu sa ne rascolesti sufletul cu detalii care noi nu le putem trai - cel putin nu inca!
Imi cer public scuze ( a scrie ascuns pe PM nu e tilul meu, dealtfel l-am si dezactivat)imi pare rau ca am ranit ceva persoane (mesajul este scris la plural), am ramas cu gust un pic amar cand am citit, nu m-am asteptat, mai mult de la cine mi l-a scris, nu am crezut ca asta e doar un form de plas pe umar, am intrerpretat gresit se pare.
Se pare ca am intrerpretat gresit si am crezut ca pot imparti bucuria mea cu voi!
Scuzati-mi entuziasmul, asa sunt eu, nu sunt plana sau plata in scris ca si in viata de zi cu zi. Inteleg si imi dau seama ca nu toata lumea are un psihic bun, puternic, pentru asta zic scuze.
Eu una m-am bucurat si ma bucur ca de propria reusita de toata lumea care are copii in jurul meu, recunosc ca toate prietenele, cunostintele au cel putin 2 copii si niciodata nu m-am intrebat de ce ea da si eu nu, jur: niciodata. La medicul meu de cand merg sunt asa multe mamici care vin cu bebelusii si cat imi place sa-i vad, sa vb cu mamicile lor despre ei, asta cu multi ani inainte sa raman insarcinata, mereu cred ca daca vad un bebe sau o gravida e cu noroc si sigur voi urma!
Asa ca, sa concluzionez, daca voi fi intrebata, va raspund, mi s-a scris pe PM si de ce nu mai scriu ca era bine cand mai povesteam ceva, mai ridicam moralul la fete, dar uite ca la comanda... e greu fara sa am ceva de zis sa stiti, dar daca la unii le plac doar ceva lacrimogene?...
In viata cred ca trebuie sa ai de a face si cu invingatori si sa te inconjoi de ei, cu persoane care au ceva de spus, nu numai cu tristeti si deziluzii. In plus parca fiecare reusita iti da un avant sa mergi mai departe, nu? Realizez si ca nu suntem claditi din acelasi aluat si ceea ce am scris mai sus nu este o judecata pentru nimeni, doar Dumnezeu are acesta putere, noi muritorii de rand ne mai dam cu parerea...
Kora draga scuza-mi mesajul meu dar aceasta e opinia mea si nu mi-o ascund!
Fetelor, repet, scuze pentru ca poate cateodata v-am ranit!
Multumesc si urez bafta tuturor.
Carmelly, cat imi place semnatura ta, esti fantasticaaaaaaa!!!!!!
Imi place cum incepi sa gandesti superpozitiv!!!
Bafta la punctie si sa fii tare, sigur o sa fie bine, intelegi?
sa fie cu noroc si cu embrioni grasi si frumosi, apoi iubitori de mami!
Acum cand iti scriu tu esti deja la spital, ma rog pentru tine sa devii o
Doamne Ajuta!!!!!!!!!!!
Blanche25, draga mea, imi plange inima cand ma gandesc prin ce treci. Ce sa-ti spun de consolare? exista cuvinte? Nu stiu ce nu a fost bine la tine si sincer nu mai conteaza. Sa te linistesti un pic si poate data viitoare vei fii mai pregatita si sa stai pe capul lor, ce mama masii?
Iti doresc din tot sufletul sa fii bine si sa te linistesti ca sa o poti lua de la capat, cu noroc si reusita de data asta!!!!!!
Daniela 74, merci de intrebare, sunt bine, ma simt excelent, dorm, parca parca si cu constipatia ma mai descurc si traiesc din saptamana in saptamana pana la urmatoarea eco si fiecare zi trecuta cu bine e una castigata.
Bafta multa cu tratamentul si sa fie de bine iti doresc.
Tare vreu sa reusesti sa-ti umplii timpul acolo departe unde te afli!!!!!!!
Fetelor, aspirante, burtici, mamici, toate cele care cititi va pup si scuze daca am gresit cu entuziasmul si povestile mele, asa-s eu...
va pup
castelana fericita 7+
Looana spune:
castelanaC Multumesc pt.gindul bun din parte ta ,pe mine ma ajutat enorm de mult sa gindesc pozitiv de data aceasta egal de ce rezultat voia avea exact peste o saptamana.....si meriti din parte mea o mii de .Mai ajutat pe mine si pe multe alte fete nici moral cel putin care ne prinde bine in orice moment.I-mi pare foarte rau de acel mesaj care l-ai primit pe privat....oricum nu pune nimica la suflet si de acest lucru sunt convinsa deoarece ai dat multa dovata ca este foarte optimista si foarte calda la suflet.Sincer nu am cuvinte sau nu i-mi gasesc dar sunt si altfel de peroasane mai rautacioase daca pot spune asa,cunosc si eu citeva de genul acesta care pur si simplu a disparut din lista mea de yahoo si la telefon cind i-mi vedea nr.nu mai raspundea.Despre care ulterior am aflat de la o alta cunostinta comuna ca si cu ea a avut aceasi reactie cind a ramas insarcinata la fel ca si cu mine dar a avut un moment de sinceritate si ei ia spus.Bineinteles cunostinta mea mi-a devenit o buna prietena vorbim de citeva ori pe saptamana si deja ea are 2 copii obtinuti prin 2 fiv-uri iar la ceealalta perosana e tot la sdatiul care a fost si e o vorba ,,din ce dai din ai primesti,, asa ca iubita sa nu pui la suflet nimica din ceea ce ti-sa intimplat si eu sincer ma bucur din suflet ca este bine si ne-ai dat un semn de viata
Carmelly multa bafta azi si sa vii cu rezultate bune sa ne bucuram aici alaturi de tine....sa fie cit mai pozitiva in gindire.Si nu uita sa bei foarte multa apa ceea ce mi-a zis si mie med.ca e important legat de hidratarea mucoasei uterina si in plus ajuta mult si la digestie....daca nu ai baut pina acuma incearca de azi ca nu e tirziu si pina la ET e ok dar si dupa sa continui.
Fetelor va pupic pe toate si vrea sa vad ca sunteti bine si in primult rind optimiste fiecare in ceea ce face.
Looana
mirela2 spune:
castelanaC multumesc de incurajare. am fost acum 2 zile si am vb la clinica cu embriologul, care este o dulce, a avut rabdare si mi-a raspuns la toate intrebarile, ba mai mult mi-a facut si desene care insoteau explicatiile date.
a ramas ca fivul sa il facem pe ciclu urmator, caci eu eram deja in a 4 zi de CM, si protocolul incepe in a 2 zi, asta la mine, caci dupa toate analizele se pare ca totul este in regula.
insa, sambata vom merge din nou la ea pentru a-i face o analiza spemei sotului, IMSI, ca sa verifice daca spermatozoizii gasiti (are oligospermie) sunt de calitate, vrea sa vada daca are cu ce lucra un ISCI.
eu oricum merg pe fructo/lactate de ceva timp, am slabit vreo 7 kg in ultimul timp, am ajuns pe la un 67-68, fluctuez intre valorile astea, cu dormitul stau mai prost, ca in ultima vreme sunt tare obosita, dar mai mult e oboseala psihica. o sa treaca.
tu sa ai grija de tine si de bebe.
doamne ajuta
castelanaC spune:
citat din mesajul lui Looana castelanaC Multumesc pt.gindul bun din parte ta ,pe mine ma ajutat enorm de mult sa gindesc pozitiv de data aceasta egal de ce rezultat voia avea exact peste o saptamana.....si meriti din parte mea o mii de .Mai ajutat pe mine si pe multe alte fete nici moral cel putin care ne prinde bine in orice moment.I-mi pare foarte rau de acel mesaj care l-ai primit pe privat....oricum nu pune nimica la suflet si de acest lucru sunt convinsa deoarece ai dat multa dovata ca este foarte optimista si foarte calda la suflet.Sincer nu am cuvinte sau nu i-mi gasesc dar sunt si altfel de peroasane mai rautacioase daca pot spune asa,cunosc si eu citeva de genul acesta care pur si simplu a disparut din lista mea de yahoo si la telefon cind i-mi vedea nr.nu mai raspundea.Despre care ulterior am aflat de la o alta cunostinta comuna ca si cu ea a avut aceasi reactie cind a ramas insarcinata la fel ca si cu mine dar a avut un moment de sinceritate si ei ia spus.Bineinteles cunostinta mea mi-a devenit o buna prietena vorbim de citeva ori pe saptamana si deja ea are 2 copii obtinuti prin 2 fiv-uri iar la ceealalta perosana e tot la sdatiul care a fost si e o vorba ,,din ce dai din ai primesti,, asa ca iubita sa nu pui la suflet nimica din ceea ce ti-sa intimplat si eu sincer ma bucur din suflet ca este bine si ne-ai dat un semn de viata [Looana |
Looana, mai sa fii tu bine conteaza si sa-ti vezi de ale tale, pretenici se gasesc, oriunde mergi in lume. Nu vorbim acum de lucruri care ne pot incarca negativ.
Nu e vb de pus la suflet dar nu am stiut ca exista limbaj standard aici, nu am luat-o drept rautate, nu nu nu, e doar un suflet zdruncinat care e mai sensibil.
in fine, nu ma plang, nu e stilul meu!
Tu sa fii bine si sa nu te prind ca te gandesti fie ce o fi, e cu reusita acum, ne-am inteles? Odihna, papa bun si bei lichide, acid folic, vitamine plus ce tratament ai tu de luat si e imposibil sa nu reusesti, saptamana viitoare sa sarbatorim aici un rezultat bun, ce zici?
Ai grija si activitatile canapeloase sa fie principala activitate: citesti, un film bun, navighezi pe net, vezi tu...
te pup
castelana fericita 7+
castelanaC spune:
citat din mesajul lui mirela2 castelanaC multumesc de incurajare. am fost acum 2 zile si am vb la clinica cu embriologul, care este o dulce, a avut rabdare si mi-a raspuns la toate intrebarile, ba mai mult mi-a facut si desene care insoteau explicatiile date. a ramas ca fivul sa il facem pe ciclu urmator, caci eu eram deja in a 4 zi de CM, si protocolul incepe in a 2 zi, asta la mine, caci dupa toate analizele se pare ca totul este in regula. insa, sambata vom merge din nou la ea pentru a-i face o analiza spemei sotului, IMSI, ca sa verifice daca spermatozoizii gasiti (are oligospermie) sunt de calitate, vrea sa vada daca are cu ce lucra un ISCI. eu oricum merg pe fructo/lactate de ceva timp, am slabit vreo 7 kg in ultimul timp, am ajuns pe la un 67-68, fluctuez intre valorile astea, cu dormitul stau mai prost, ca in ultima vreme sunt tare obosita, dar mai mult e oboseala psihica. o sa treaca. tu sa ai grija de tine si de bebe. doamne ajuta |
Mirela, deci intram in linie dreapta catre urmatorul FIV, bravo, o sa fie o toamna plina de burtici, sa vezi! Pana atunci ai timp sa te pregatesti si sa faci acelasi lucru si cu sotiorul: papa bun si sanatos ( la barbati dieta buna e mai carnoasa asa...) daca mai fumeaza poate macar o perioada le rareste, alcool cu masura, daca se poate odihna, si eu i-am dat sotului si vitamine (centrum) si tribestan (un produs bulgaresc care e similar cu branca ursului (doctorul n-a zis nimic sa ia, dar el saracu a zis ca la cat suport eu: injectii, punctie, etc ce el nu poate sa ia nicte vitamnine?). Sa stii ca nu aveam probleme, dar la ziua cu punctia a primit felicitari de ce productie de calitate a adus ( au si barbatii mari emotii si asta nu-i ajuta deloc saracii sa fie productivi).
Eu am incercat sa-l menajez de toate cele in perioada respectiva, pentru a nu se simti asa pe dinafara, psihologic pentru barbati faptul ca treaba fecundatoare nu merge, e tare greu de suportat si acceptat. Multa dragoste si apropiere, ne-a ajutat sa depasim si sa iesim cu bine din situatia oarecum jenanta uneori.
Asa cum ei, sotii nostrii, au grija de noi si noi trebuie sa-i stimulam la maxim.
Pentru dormit...eu mai beam seara o cana de lapte cald cu miere, masajul ma mai ajuta, plimbare seara, vorbesc de metodele fara de pastilute, aici mai depinde si ce tip de activitate ai. Eu cand eram in tara si lucram...daca prindeam 5-6 ore de somn cursiv era lucru mare si ziceam ca m-am odihnit.
Doamne Ajuta si ai grija de tine sa intrii in urmatorul CM cu un tonus beton!
te pup
castelana fericita 6+
mirela2 spune:
alcool nu bea, dar de fumat, fumeaza ca turcul, asta e beleaua ca il bat la cap mereu cu asta, macar pana la fiv sa le mai rareasca.
sa speram ca va fi ok pana la fiv.