FIV 238
Raspunsuri - Pagina 12
KoraPop spune:
Catalinaaaaa pai eu stiam ca "dragii" de colli sunt prietenii mei cei mai buni, da' se pare ca m-au tradat si te-au insotit si pe tine in concediu (o parte insa au ramas cu mine, credinciosi! ). Sa stii ca si mie mi-a revenit infectia cu e.colli, dar la mine cand e infectie urinara cu siguranta se afla si in vagin. Am facut tratament ( conform antibiogramei) cu gentamicina+ciprofloxacin ( in iulie) cu care alta data mi-a trecut de la o singura runda....ei, de data asta simptomele au reaparut exact dupa o saptamana de la terminarea tratamentului, apoi am luat numai zinnat ( am zis sa schimb antibioticul tot conform antibiogramei) si pe cand sa refac analiza parca-parca mi s-a parut ca iarasi simt ceva jena dupa urinare asa ca am trecut la runda nr. 3: gentamicina 7 zile si zinnat 10 zile. Azi e ultima zi de gentamicina si mai am 3 de zinnat. Apoi astept 10 zile si refac analiza de secretie si urocultura si abia daca totul e ok trec la endometrul ( da' de asta nu mai spun sa nu te-'nervezi cumva
). Nu m-am plans pe aici de colli astia ca oricum nu avea rost, dar vorba ta daca devin rezistenti la toate antibioticele ce ne facem???? Mie dr. Cocei mi-a spus ca si sotul trebuie sa ia acelasi tratament ca si mine, dar al meu nu a luat decat 5 zile de ciprofloxacin prima data si apoi nimic, e neascultator, asa ca ma gandesc ca e posibil ca din cauza asta sa imi reapara. Al tau a luat si el tratament? Pe undeva e normal ca tot ceea ce e in secretia vaginala ajunge si la el dupa contactul sexual. Eh pana nu vad negru pe alb ca am scapat de nesuferitii astia de colli ne iubim cu cauciuc ( ce porcarie!!!
) Bafta si sanatateeeee!
Kora
CARPE DIEM!(Traieste clipa!)
Looana spune:
Fetelor in primul rind vreau sa va urez un nou inceput de saptamana cu vesti bune pe toate planurile la fiercare.
castelanaC eu ma simt bine un pic mie rau asa peste zi poate si din cauza rosilor sau ce legume mininc eu sau fructe.Azi e 11 zi la mine nici un semn decit o usoara intepatura mai mult spre partea dreapta dar foarte vaga si cite odata sau de doua ori pe zi o durere la fel de usoara.In rest am o stare aiurea foarte emotinala parca i-mi vine sa pling din orici si totusi i-mi impun ca nu i-mi face bine ,incerc sa ma abtin pe cit pot...incerc sa fac ceva care sa-mi distraga atentia in alta parte.Ieri ca sa ies un pis din starea asta am plecat cu sotul meu aproape 300 km ca sa schimb un pic aerul ,nu cred ca este ceva rau ca am plecat cu el,Nu?
Nu stiu daca am voie sa conduc dar cred ca as putea deja sa ma urc in masina si sa ma ies prin oras ,prea mult nu ma streseaza condusul si in plus am masina automata deci nu cred ca depun prea mare efort.
Spuneti-mi si mie ca am tot auzit ca nu ai voie sa calci rufe,sa dai cu aspiratorul sau cu mopul pe jos.E chiar adevarat? ca eu sunt un pic bolnava la capitolul curatenie si parca i-mi sta pe cap deja .Pot sau inca nu?
Va pup si multa bafta la fiecare
in tot ce face in parte.
Looana
KoraPop spune:
Looana draga daca azi esti zi 11 poti sa faci testul bhcg si apoi vei vedea ce ai voi si ce nu sa faci in continuare. Bafta multa, fugi la test, nu are rost sa mai astepti! 
Catalina am uitat sa zic ca acum la ultimul tratament am luat si urinal ( e doar din plante si e f bun in special cand e vorba de e.colli si inflamatiile tractului urinar;se pot lua si cand se iau antibiotice,dar si in rest si am de gand sa iau in continuare chiar daca a disparut infectia,sper sa nu dauneze cumva hormonilor,am sa o intreb pe Cocei) si mai iau Biotics pentrui refacerea florei intestinale ca de la atatea antibiotice organismul meu o s-o ia razna in curand...
Kora
Looana spune:
[quote]citat din mesajul lui KoraPop
Looana draga daca azi esti zi 11 poti sa faci testul bhcg si apoi vei vedea ce ai voi si ce nu sa faci in continuare. Bafta multa, fugi la test, nu are rost sa mai astepti! 
Cora sunt obligata sa astept pina joi cind m-au chemat cei de la clinica iar gineocologul nu i-mi face,asa au aici regula. Deci aici e de copetenta celor de la clinica sa aiba primi rezlutatul si abia dupa aceia inetrevine geneocologul meu.Am incercat asta si la primul Fiv si nu am avut sanse a trebuit sa astept ´pina in ziua a-14.
Looana
fireyes spune:
Bine te-ai reintors, Cata! io nu cred ca am auzit pe cineva care sa nu-si doreasca inapoi in concediu...
si inca eu mai am de asteptat cateva zilisoare...
Deci inteleg ca e-colli astia au facut ravagii peste tot... eu nu stiu daca ii am, dar mai mult ca sigur, astept sa termin tratam si perioada de dupa ca sa ma verific.
Legat de vaccin, pot sa iti zic eu: e cam neclara situatia:
teoretic, vaccinul il fac (la Cantacuzino) chiar cu radacina microbului/virusului tau, insa nu este garantata vindecarea, pe principiul cui pe cui se scoate. In plus, nu e studiata precis perioada de "gratie" dupa administrare, dar eu cred ca, pt siguranta, garda e ca la toate vaccinurile de 3 luni.
Eu am un raspuns pe mail de la Cantacuzino si zice asa:
"Autovaccinul nu este o solutie decat in situatii in care tratamentul cu antibiotice nu a dat rezultate. Este nevoie de o
recomandare de la un medic care va va urmari pe perioada tratamentului.
Exista cazuri care nu raspund dupa prima cura de tratment si trebuie repetata dupa 6 luni. Exista cazuri care nu raspund deloc. Exista contraindicatii: boli cronice grave, boli autoimune, alergie la fenol. Tratamentul dureaza cca 2-3 luni (20 injectii subcutanate). Nu exista o perioada clar specificata in legatura cu sarcina, dar este bine sa nu faceti autovaccin in perioada de graviditate."
Deci, ori iti rezervi 6 luni pt treaba (si fara o garantie), ori... altceva...
KoraPop spune:
fireyes interesant. Eu cred ca pana la urma o sa ajung sa fac si vaccinul acesta, ca sincer m-am saturat pana peste cap de tratamente si episoade de infectii cu e.colli de 2-3 ori pe an. Sanatate si baftaaaa! 
Kora
LucaLuca spune:
Looana, du-te la primul laborator de analize de la tine din cartier si cere un beta, contracost (nu e scump). Dupa doua ore sper sa topai de bucurie! :) Tin pumnii!
Kora, da, sunt in stimulare lejera preFET (50 ui puregon / zi). Maine am monitorizare (voi fi Z10 CM, Z6 de stimulare)- sper sa fie bine dezvoltati foliculii, sa declansam curand ovulatia, sa nu pice transferul in weekend, cand e doar ginecologul de garda la clinica. Dar spaima mea cea mare e ca nu voi avea ce transfera. :(
Si tu ai tot doi puiuti de doua celule la 48h, nu? Cand ii iei acasa?
Catalina, sper sa scapi de nenorocirile alea si sa treci la fapte curand!
Va tin pumnii tuturor, sa fie o toamna fertila!
Dar nu pot sa nu va spun, à propos de jalea postconcediu, ca io-s in vacanta in continuare, pana pe 5 octombrie! :)
KoraPop spune:
Luca puisorii mei aveau intr-adevar cate doua celule la congelare,dar nu la 48 de ore ci la vreo 30, i-a congelat a doua zi dupa punctie, dupa-masa. De ce ti-e teama ca nu vei avea ce transfera? Tu ai doi embrioni de cate doua celule la congelator? Pe acestia vrei sa ii transferi, am inteles bine? Stimulare de ce faci?Punctionezi si foliculii???Vreau sa te vad optimista si bataioasa, eu asa te stiu! Doctorii spun ca cu cat embrionii sunt mai mici la congelare cu atat sansele sunt mai mari ca ei sa supravietuiasca decongelarii!Baftaaaaaa! Sa ne tii la curent, ok? 
Looana asta incercam sa zic si eu asa cum iti spune Luca sa te duci la orice laborator, cu taxa de urgenta ai rezultatul in cateva ore. Eu nu as astepta pana in a 14-a zi ca e cumplita fiecare ora de asteptare mai ales spre final. Doamne ajuta! 
Kora
castelanaC spune:
Catalina, Kora sanatate multa si Doamne Ajuta sa fie bine!
bytzi, bafta sa fie bine si productia de calitate, tinem pumnii!!
Moniland, sa-ti traiasca printesele care au si facut 4 saptamani!!!!!
Am citit la alt subiect ca au luat in greutate, mi se pare bine sa stii!!!! Tu? cum te descurci?
Delia, dar cata scoala acolo la tine in familie.... o familie mintoasa si scoloasa se vede!Bafta!
Looana, mai e un pic pana la vestea cea mare, tinem pumnii aici si sa stii ca trupa de cantareti e pregatita cu mic cu mare sa facem petrecere! Si la mine acceasi optica a fost, test doar la ziua 14 dupa ET, mai devreme ei considera aici ca-i prea devreme si daca sarcina nu bine legata cica valorile mici pot da stari mamei care influenteaza negativ. Eu am asteptat si pe la ziua 12 am avut o stare de nedescris, extrem de tensionata, ca la ziua 13 sa astept fara prea mari emotii testul. In plus scumpul meu sot, care intre timp si-a capatat si numele de rezerva "talibanul" nu prea m-a lasat sa misc in front, de condus... nu am indraznit sa propun. Problema cu condusul e cu miscarile bruste, in anumite situatii, stii cum e pe stada merge toata lumea si asta uneori devine o problema. Asa ca mai e un piculet pana joi si o sa fie cu noroc, sa vezi.
Hai poate mai rezisti fara mo[ si fier de calcat pana atunci...
Bafta si rabdare!
LucaLuca Bafta, tinem pumnii!!!!!
pup toate fetele!
castelana fericita
7+
LucaLuca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui KoraPop Luca puisorii mei aveau intr-adevar cate doua celule la congelare,dar nu la 48 de ore ci la vreo 30, i-a congelat a doua zi dupa punctie, dupa-masa. De ce ti-e teama ca nu vei avea ce transfera? Tu ai doi embrioni de cate doua celule la congelator? Pe acestia vrei sa ii transferi, am inteles bine? Stimulare de ce faci?Punctionezi si foliculii???Vreau sa te vad optimista si bataioasa, eu asa te stiu! Doctorii spun ca cu cat embrionii sunt mai mici la congelare cu atat sansele sunt mai mari ca ei sa supravietuiasca decongelarii!Baftaaaaaa! Sa ne tii la curent, ok? ![]() |
da, fac transfer de embrioni congelati, ai inteles bine. stiu ce zici tu cu raportul nr. de celule / sanse la decongelare - dar mi-e foarte teama pentru ca embrionasii mei aveau doar doua celule la Z2, nu trecusera pragul spre patru.
punctia a fost facuta miercuri pe la 11h, pe la 12-13h li s-a aplicat icsi-ul. vineri dimineata am aflat la telefon ca aveam doar doi embrioni de 2 celule, iar in timp ce eram in sala de transfer (am transferat un embrion), vineri pana-n pranz, deci la vreo 46-48 de ore de la icsi, ne-a spus laboranta ca s-a divizat si un al treilea - deci au ramas doi embrioni de congelat.
mie nu mi-a placut deloc cum a evoluat fiv-ul meu postpunctie, am fost dezamagita, caci am avut noua ovocite mature si cea mai buna spermograma ever - deci ma asteptam la mai multi embrioni.
am vorbit mult cu biologul, mi-a spus ca nu exista explicatie - ca nu exista formula matematica sau statistica 100% implacabila. totodata, m-a asigurat ca e normal sa aiba doua celule la Z2 si ca cei doi embrioni ramasi sunt de buna calitate, altfel nici nu au voie sa ii conserve. dar eu tot am un ghimpe in suflet, ca sunt (prea) micuti. of! vedem.
fac stimulare lejera pentru ca asa e protocolul FET in Fr - am scris la subiectul de transfer de embrioni congelati. nu - nu voi punctiona ovocitele, scopul este sa se asigure ca ovulezi (deci doi-trei foliculi, dintre care cel putin unul sa contina ovocit, care sa se sparga uramand cursul firesc si sa asigure conditii opttime la nivel endometrial) si sa controleze momentul exact al ovulatiei. cand foliculii sunt maturi, decalansez ca la fiv cu ovitrelle, asta fiind ZO. la ZO+1 incep sa pun utrogestanul, iar la ZO+2 facem transfrul (daca aveau mai multe zile, transferul avea loc la ZO+varsta embrionului).