Puiuti de Randunici 2008!! (300)
Raspunsuri - Pagina 7
bubu05 spune:
Naty, cam o saptamana...nu mai suporta seringa de nurofen sau lingurita
asa face mereu! si o saptamana mananca foarte prost! la fel, 4 lingurite de ceva si gata...in schimb Stef papa multe fructe, asa ca ii faceam ba o nectarina cubulete si o manca toata, ba pepene galben moale si zemos, banana...ii faceam des cereale cu lapte din alea Milupa si papa cateodata o canuta, alteori juma...deci mai mult decat mancarea...ciorba deloc! iaurt mai manca bine...si il lasam daca nu vroia si ma mai duceam dupa el cu lingurita, cand se juca si il mai pacaleam...Iar cand si-a mai revenit nitel era lesinat dupa paine cu branzica de vaci de la Mega, la cutiuta mica, una intreaga manca!
Oricum, Stefu tot manca ceva, era super pofticios si atunci, bolnavior...
natynic spune:
Bubu, cu banana m-am descurcat si eu, alta fructa nu i-am prea dat zilele astea ca stii ca avusese si ceva diaree dar acum nu mai e cazul, maine cred ca bag si eu niscai nectarina.
Asaaa...astept husbandul si bagam aerosolii

Naty
mamica
Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!
adriuta spune:
Mimo, Naty

La Dudutz m-am gandit ca ...poate a adus Teo ceva "musafiri"
discreti Made in England...adica ceva virusi de import of course. La ea a trecut repede ca e mare dar pe pici l-a prins mai tare. Voi...nimic?
La Iulia zau ca nu pot intelege, Naty ce zice dr-ul de bacterie la stomac?
uite ce am googalit eu:
Historically, children aged 3 months to 3 years with rectal temperatures of 38.5o C or higher had a risk of 2-4% for occult bacteremia.5,6 The leading cause of bloodstream infection was S pneumoniae, followed by H influenzae type b. With the introduction of effective vaccines for these pathogens, the incidence and epidemiology of childhood bacteremia in the immunologically normal host has changed.
The incidence of occult bacteremia in this po****tion now ranges from 0.5-1%; moreover, 2 out of every 3 blood isolates from these children represent an artifact (contamination) and not a true pathogen.2 S pneumoniae and E coli are the most common pathogens, accounting for two thirds of cases. In infants with S pneumoniae, many isolates are strains not covered by the currently available heptavalent conjugate vaccine.
Children with pneumococcal bacteremia may present with acute otitis media, pneumonia, symptoms of sinusitis, meningitis, febrile seizures, cellulitis (including orbital or facial cellulitis), or nonspecific febrile illnesses. E coli bacteremia is most common in children younger than 1 year and is usually associated with urinary tract infection (UTI). S aureus accounts for 15% of bloodstream infections and may be associated with skin, soft tissues, or musculoskeletal infections. Salmonella species, N meningitides, and Streptococcus pyogenes account for most of the remaining infections.
As with most patients, the approach to the febrile child aged 3 months to 3 years consists of a targeted medical history, a complete physical examination, and the judicious use of the laboratory tests.

e in engleza dar vreau sa va intreb la voi se face vaccinul influenzae?? si cel pt. meningita??? Pe aici fac mare taraboi cu asta.
In articolul anterior le cam trec in revista pe toate urateniile astea de bacterii si virusi. Oricum eu cred ca ar trebui testati copiii. Daca un copil are meningita si tu-i spui mamei sa stea cu el 3 zile acasa fain frumos si sa faca impachetari cu apa...si copilul ala ...doamne fereste...tu ca doctor ti-o mai poti ierta??? Acum eu inteleg febra dai un panadol, scade muci...tuseste...a trecut . Dar in unele situatii...trebuie actionat diferit. Voi v-ati gandid ca dupa "tone" de antitermice si panadoale febta e tot mare, oare cum ar fi fost fara.
In concluzie si in opinia mea febra asta e de 2 tipuri:
Normala asociata cu virusii cand scade cu antitermice si de care vb noi mamicile aici sa nu le dam antibiotice...etc
anormala asociata cu bacterii cand nu da semn de scadere ....si atunci nu e bine si trebuie insistat.
Sa nu le confundam.
Eu va doresc multa sanatate la puiuti si ma rig sa se faca bine. Fetelor, in cazuri din astea si daca va puteti permite sunt agentii de ingrijire la domiciliu. Eu zic sa luati un ajutor pe o perioada scurta, in felul acesta mai puteti si voi sa dormiti putin, ca altfel va ardeti. Nu stiu cum functioneaza sistemul in Ro dar cand ai o situatie de forta o astfel de persoana este binevenita.
Pupici si numai bine
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
Olgutzika spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui adriuta e in engleza dar vreau sa va intreb la voi se face vaccinul influenzae?? si cel pt. meningita??? Pe aici fac mare taraboi cu asta. |
Vaccinul impotriva Hemophilus Influenzae B este inclus intr-un vaccin hexavalent, alternativ vaccinului gratuit de la stat. Nu e obligatoriu! Multe dintre noi l-am facut, cele care au optat pentru vaccinarea cu Infanrix. Nici pentru meningococ nu e obligatorie vaccinarea...Si iti aduc aminte disputa asupra vaccinarii in general existenta in Romania. Tocmai ce a scris Naty de opinia unui infectionist roman care sustine ca schema obligatorie, una impotriva bolilor grave, este arhisuficienta. Iar si ea este extrem de contestata..
Iar de asistenta medicala de care vorbesti tu...astea vedem in filme.
Mimoooooooo! Am intrat sa vad ce faceti si nicio veste

Olga
mamica de
Sophie, 25 feb 2008
gudinde spune:
Buna seara tuturor!
Am venit si eu de la servici si am intrat sa va salut.
Miha ma bucur din suflet ca ai primit vesti bune!
Gecko felicitariiiiiiiiii!!!!!!!
Mai, cand ai povestit de tentaculele alea mi-a stat inima. Am crezut ca ai avut o intalnire cu un huntsman.
Multa sanatate puiutilor bolnaviori si insanatosire grabnica!
Despre mine ce sa zic? Se pare ca vom intra cate o saptamana in concediu fara plata.
So, happy-happy, joy-joy.
Olgutzika spune:
Gudinde, daca nu iti iei tu concediu d-ala platit , iti dau ei neplatit
Imi pare rau, serios acum....nu meriti!
Ma duc sa ii fac baie matzei...Va pupa mama
!
Olga
mamica de
Sophie, 25 feb 2008
ursuleata spune:
Offf, ce citesc aici. Si vlad s-a trezit ieri cu muci si azi a inceput sa tuseasca, febra nu a facut, i-am dat cu apa de mare in nas si acum i-am luat prospan ca are o tuse seaca, e bun???
Maine merg la dr daca nu e mai bine.
Vlad
Mami de ursulet
bebe 
adriuta spune:
Olgutz eu i-am facut toate vaccinele. Dr-ita lui m-a sfatuit sa le fac si recunosc ca mi-a cam tremurat sufletul cand am crezut ca l-a afectat la capusor ca tare ciudat s-a purtat dupa ultimile. dar si-a revenit in 2 saptamani.Dar fara ele nu-l primeste aici la gradi si la scoala...
Asistenta aia nu-i pe gratis. O platesti si vine acasa si te ajuta. Sunt agentii care livreaza astfel de persoane. Daca ai copil bolnav, sot, parinti... suni acolo si ea vine si face ce ii spui. Si este ff BINEVENITA!! Dar nu te speria ca nu-i pe gratis :))) Si stiam ca sunt si in Bucuresti firme de INGRIJIRE LA DOMICILIU asa se cheama.
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
Olgutzika spune:
Adriuta, m-am gandit eu ca nu e gratis
. Uite ca nu stiu de asistenta aia, in capul meu a fost intotdeauna ceva pentru batrani....
Ursulica, prima raceala a Ursuletului? La Sof a mers bine Prospanul, dar au fost pici la care nu a fost deloc miraculos ca la noi... Sanatate multa si voua!
Ma duc sa o scot din cada...
Olga
mamica de
Sophie, 25 feb 2008
luny spune:
hello!
naty la noi a fost oribil, nu suntem un exemplu ptr cazul Iuliei...el nu a mancat aproape nimic, insemnand greeeeu nitel lapte, de altceva nici nu se punea problema, timp de vreo 3-4 zile...apoi il hraneam cu seringa, toate facute creme, si a inceput cu vreo 40 ml, mai mult nu mergea
...sa manace cat de cat cantitatea normala, dupa o saptamana, dar tot cu seringa...la normal a revenit de vreo 5 zile...
Si apropo de asta, sper sa nu-i cobesc iar, sunt in culmea fericirii si a extazului!! avem mese de vis
, toate 3, consistente, in scaunul de masa, linistit si fara fite, dureaza maxim 10-15 minute pana termina castronul

...parca e ireal, nu credeam sa apuc zile d-astea!..si multe nici nu le mai mixam,decat daca sunt tari sau atoase, merg bucatelele ca unse, eventual zdrobite cu furculita![]()
Iubirea mea,
MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!