Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (79)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Krelia, uite asta cu varsta sarcinii nu o inteleg... adica la mine, inteleg ca se stie exact data conceptiei pentru ca am facut fertilizare in vitro, dar la tine de unde stiu medicii ca nu a avut loc conceptia in ziua 18 a ciclului si atunci dezvlotarea bebelusului tau corespunde exact cu varsta gestationala? Pentru ca de fapt ce fac ei la eco? masoara bebelusul si compara cu varsta gestationala calculata din prima zi a ultimei menstruatii, ori nu toate femeile ovuleaaza in ziua 14... In orice caz, e bine sa consulti mai multe pareri in privinta asta si sa supraveghezi IR-urile indeaproape. Te pup si incearca sa nu te stresezi, sunt sigura ca bebele tau e super-ok!

Stephy, desi nu mai am copii iti inteleg melancolia legata de faptul ca nu trebuie sa simta copiii vreo diferenta de afectiune acordata... eu sufar de "complexului fratelui mai mare" fiind cea mai mare din 4 frati, am simtit oarece gelozie atunci cand s-a nascut sora mea... de aceea ma bucur ca am doi copii odata, ca sa invete sa imparta afectiunea noastra de micuti si apoi sa creasca oameni mari generosi, sociabili. Sunt sigura ca veti avea multa intelepciune si diplomatie astfel incat Stefania sa nu simta vreo diferenta atunci cand va veni pe lume fratiorul ei.

Katy, te inteleg ca nu-ti arde de activitati sexuale... ai grija de tine si daca vezi ca se ingroasa gluma, fuga la doctor

Andre, am si eu niste vise extenuante... ma trezesc stoarsa de vlaga, dar pe cuvant daca imi mai amintesc ceva... nimic-nimic... stiu doar ca am o activitate intensa noaptea...

Dienutze, probabil ca tariful depinde si cat de complicata e nasterea... ar fi bine totusi daca nu ai sta cu stres sa cauti alt medic in ultimul trimestru de sarcina. Iti doresc sa ai o nastere usoara si sa te refaci repede!

Lumi, si pe mine m-a revoltat chestia aia cu "femeia e murdara dupa nastere", de fapt m-a infuriat de-a dreptul!

Fetelor, tocmai ce ziceam ca eu nu am avut decat 2-3 zile de contractii dureroase, ei bine m-au apucat acum unele nedureroase, uf! Adica simt partea de jos a burtii intarita rau ca si cum ar fi o febra musculara si parca ma incearca si mijlocul... drept pentru care astazi ma instalez la eco sa vedem ce lungimea are domnul-col!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Dragele mele!

Spun si eu prezent apelului vostru...adica strigarii catalogului. e posibil sa fie vorba despre o anemie ascunsa in spatele ametelilor mele, insa toate acestea nici nu mai conteaza intrucat am primit o veste foarte frumoasa, poate cea mai frumoasa din ultima perioada. Si ca sa imi intelegeti bucuria o sa va povestesc pe scurt ceea ce mi se intampla. Ultimele 6 luni au fost cele mai frumoase din existenta mea, pentru ca stiu ca in mine creste o viata, insa nu m-am putut bucura complet de ele, fiindca nu l-am avut alaturi si pe tatal meu, care s-a opus relatiei mele cu sotul meu inca de la inceput. Faptul ca el are doi copii dintr-o alta casnicie a constituit in conceptia tatalui meu, fire mai conservatoare, o pata si un impediment pentru mine, insa eu nu l-am ascultat, fapt care a dus la o ruptura intre mine si cel care mi-a dat viata. Eu m-am casatorit numai civil la doua saptamani dupa ce am aflat vestea ca sunt insarcinata. La nunta mea a venit doar mama, care in tot acest timp a incercat sa il induplece pe tatal meu, fara succes, si din martie eu nu am reusit sa mai vorbesc cu el. Nici macar atunci cand am avut cursul de absolvire al facultatii a refuzat sa vorbeasca cu mine. Va dati seama ca mi-a fost greu, insa am incercat pentru mine si pentru bebe sa trec peste toate. Si azi, cand deja ma obisnuisem cu ideea ca nu o sa imi mai vad parintle, am primit un telefon, de la el, care ma intreba ce fac, si cum ma simt, si care ma anunta ca doreste sa imi faca o vizita. Va spun ca bucuria mea este enorma si nu imi pot stapani lacrimile si emotiile, si pentru ca aici pe forum ne spunem una alteia si bune si rele, si pentru ca sotul meu nu este acasa sa ii pot povesti lui si sa ma descarc am hotarat sa va fac pe voi toate partase la bucuria mea, pentru ca simt ca acest mic pas al tatalui meu imi poate reda speranta ca in viitor sa ma aceepte asa cum sunt si sa imi ierte greseala de a alege sa imi impart viata cu omul pe care il iubesc din toata inima. Sper ca nu v-am plictisit si stiu ca desi am deviat mult de la subiectul pe care il implica odiseea noastra, sper sa nu va fi suparat pe mine

A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii fericita....Lavi, 27+mami de Rares Cristian

Camera lui Rares
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Buna "dimineata" si de la mine fetelor!
Am fost plecata la mama in weekendul asta si tare bine o fost. Desi is cca 300 km de drum, mi-am luat 2 perini cu mine in masina, m-am intins pe bancheta din spate si am tacut chitic pana am ajuns la destinatie. Asa bine o fost....ca as mai fi ramas macar 1 sapt, dar pe 24 am programrea la dr si nu stiu daca sotul era liber sa vina dupa mine atunci.
Azi dimineata m-am trezit si eu un pic ametita si am vazut in fata ochilor niste stelute mici, asa ca si praful ala de magie de la desene animate, dar cred ca din cauza ca m-am ridicat brusc din pat.
Am fost la prietena mea de acasa, al carui baietel face imkediat 1 an si mi-am luat un sac super mare de haine. Maica-mea m-a intrebat cati copii am de gand sa imbrac cu hainele alea ca a vazut pozele de la eco si stie ea sigur ca nu am gemeni . Trebuie doar sa le mai spal o data si sa le calc si sa astept cuminte sa-mi imbrca papusioiul in ele. Am mai primit si pompa ei de san, care e de la Baby Nova manuala si ea s-a descurcat de minune cu ea. O sa primesc imediat ce nasc si sterilizatorul, pt ca ea inca-l mai foloseste deci am cam de toate.
Vroiam sa va intreb cele care ati cumparat hainute cu ce fel de detergent o sa le spalati, sau poate le-ati si palat deja....? Spuneti-mi si mie marca va rog, ca in afara de dermalin, pe care il stiu din reclama de pe pungile de la sensiblu nu stiu nici un alt detergent pt copii. Prietena mea zice ca nu a fol detergent special de copii, le-a spalat cu tide si balsam lenor sensitive si atat.

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Laviniablaga e o veste minunata pentru tine. Bina ca si-a dat seama ca trebuie sa fie alaturi de copilul lui indifernet de ce alegeri face. Asa cum si noi ii iubim neconditionat pe parintii nostri indiferent ce alegeri ar face ei in viata, asa cred ca ar trebui sa fie si ei alaturi de noi in orice situatie. O sa fie si mai bine de acum in colo o data ce ai inlaturat si ultimul stres posibil in sarcina asta.

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:
citat din mesajul lui laviniablaga

Dragele mele!

Spun si eu prezent apelului vostru...adica strigarii catalogului. e posibil sa fie vorba despre o anemie ascunsa in spatele ametelilor mele, insa toate acestea nici nu mai conteaza intrucat am primit o veste foarte frumoasa, poate cea mai frumoasa din ultima perioada. Si ca sa imi intelegeti bucuria o sa va povestesc pe scurt ceea ce mi se intampla. Ultimele 6 luni au fost cele mai frumoase din existenta mea, pentru ca stiu ca in mine creste o viata, insa nu m-am putut bucura complet de ele, fiindca nu l-am avut alaturi si pe tatal meu, care s-a opus relatiei mele cu sotul meu inca de la inceput. Faptul ca el are doi copii dintr-o alta casnicie a constituit in conceptia tatalui meu, fire mai conservatoare, o pata si un impediment pentru mine, insa eu nu l-am ascultat, fapt care a dus la o ruptura intre mine si cel care mi-a dat viata. Eu m-am casatorit numai civil la doua saptamani dupa ce am aflat vestea ca sunt insarcinata. La nunta mea a venit doar mama, care in tot acest timp a incercat sa il induplece pe tatal meu, fara succes, si din martie eu nu am reusit sa mai vorbesc cu el. Nici macar atunci cand am avut cursul de absolvire al facultatii a refuzat sa vorbeasca cu mine. Va dati seama ca mi-a fost greu, insa am incercat pentru mine si pentru bebe sa trec peste toate. Si azi, cand deja ma obisnuisem cu ideea ca nu o sa imi mai vad parintle, am primit un telefon, de la el, care ma intreba ce fac, si cum ma simt, si care ma anunta ca doreste sa imi faca o vizita. Va spun ca bucuria mea este enorma si nu imi pot stapani lacrimile si emotiile, si pentru ca aici pe forum ne spunem una alteia si bune si rele, si pentru ca sotul meu nu este acasa sa ii pot povesti lui si sa ma descarc am hotarat sa va fac pe voi toate partase la bucuria mea, pentru ca simt ca acest mic pas al tatalui meu imi poate reda speranta ca in viitor sa ma aceepte asa cum sunt si sa imi ierte greseala de a alege sa imi impart viata cu omul pe care il iubesc din toata inima. Sper ca nu v-am plictisit si stiu ca desi am deviat mult de la subiectul pe care il implica odiseea noastra, sper sa nu va fi suparat pe mine

A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii fericita....Lavi, 27+mami de Rares Cristian

Camera lui Rares
Poze

Lavinia, ma bucur ptr tine. Cu rabdare se rezolva toate.

------------------------
28+ David

Albume foto

Mergi la inceput

Da, Ramona! Sper ca acum sa se indrepte lucrurile. Cat despre haninutele de bebe, eu pe lae mele le-am spalat cu detergent normal. Am pus in masina si balsam, iar dupa ce s-a terminat programul, le-am mai clatit o data in apa curata, sa fiu sigura ca nu a ramas ceva urma de detergent care sa ii fac rau pielii copilului. Si nu cred ca are rost sa mai cumparam si detergent special de bebe. Daca te asiguri ca hainutele sunt clatite bine totul e ok! Si asa o sa trebuiasca sa dam bani pe produsele de igiena speciale pentru bebelusi..eu zic ca faza cu detergentule o cheltuiala inutila.

Camera lui Rares
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

"What is cervical shortening"

Imi pare rau ca nu am tradus, as face-o, dar mi-am pregatit cada,sa fac o baie.

The cervix is the narrow, tubular, lower end of the uterus that extends into the vagina. When you’re not pregnant, the cervical canal remains open a tiny bit to allow sperm to enter the uterus and menstrual blood to flow out. Once you become pregnant, secretions fill the canal and form a protective barrier called the mucous plug. During a normal pregnancy, the cervix remains firm, long, and closed until late in the third trimester. At that point it usually starts to soften, shorten (efface) and open up (dilate) as your body prepares itself for labor.
Normally, in the late second and early third trimester the cervical length measures anywhere between 3 cm to 3.5 cm (30-35mm) and decreases progressively as the pregnancy advances, in preparation for labor (source: Obstetrics and Gynecology Board Review Manual).
In cervical insufficiency, the cervix becomes softer and weaker than normal or is abnormally short to begin with. It may efface and dilate without contractions in the second or early third trimester as the weight of the growing baby puts increasing pressure on it. This condition can sometimes result in second term miscarriage, or premature rupture of the bag of waters, which can then result in preterm labor, especially before the 34th week.

Several studies have indicated that the likelihood of preterm delivery increases with decreasing cervical length. A cervical length of 25–30 mm before 32 weeks gestation seems to increase the risk of preterm delivery. If examination and ultrasound show that you have an abnormally short cervix, and you’re less than 24 weeks pregnant, your practitioner may recommend “cerclage”, a procedure in which she stitches a band of strong thread around your cervix to reinforce it and help hold it closed.

Lumi 27+ cu Alexa Annabelle Denise

http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Lumi_Richard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

lavinia ma bucur pt tine

ramona ce am auzit pana acum de la alte mamici au spalat cu detergent obisnuit, eu inca nu am studiat problema, dar am sa tec pe biletel s aintreb doctorul

25+ Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

e foarte bine si asa Lumi, multumim de informatii!

Camera lui Rares
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Krelia, sigur s-a mutat magazinul de la babycomfort din Crangasi? Noi am fost saptamana trecuta, miercuri, sa luam salteluta de cocos si vroiam sa merg si sapt. asta sa luam lenjerie cu aparatori si scoica. Ne-am hotarat sa luam scoica ce se fixeaza in masina si rezista pana la 13 kg.(este practic ca un sacun auto, dar indicata de la 0 lunisi are si maner ca un cosulet) iar spre primavara sa luam un caricior care sa fie mai usor si sa fie de la 3 luni sau chiar 6 luni. Nu o sa-l scoatem la plimbare prin zapezi, insa scoica o vom folosi si in masina si prin deplasarile noastre la cumparaturi(se poate pune usor pe un cos de hipermarket). Patut am luat din lemn antichizat, am luat salteluta si un cearsaf frotir, sac de dormit, dar vreau sa merg sa iau si o lenjerie cu aparatori iar la babycomfort aveau niste culori superbe si scoica pe care o dorim.
Fetelor va doresc o saptamana linistita
Pupici

27 +

Mergi la inceput