Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (45)
Raspunsuri - Pagina 4
caciantoni spune:
Sfaturi duhovnicesti ale Parintelui Argatu / Manastirea Cernica
Din sfaturile duhovnicesti ale Parintelui Ilarion Argatu de la Manastirea Cernica
POSTURILE NEGRE
(ajunarile)
Se tin astfel:
- Luni: pentru orice dorinta, cerere pe care o facem si dorim sa ne fie implinita (casatorie, serviciu, examene, copii, intelegere in casnicie, ascultare din partea copiilor si tot ce ne dorim cu binecuvantare de la Dumnezeu spre binele nostru si al familiei).
- Miercuri: pentru napasta (invinuiri nedrepte la serviciu sau acasa, cand esti purtat prin judecati si dreptatea trebuie sa castige, sa se descopere adevarul ca esti nevinovat, pentru limpezirea situatiei, pentru scoaterea la iveala a adevarului).
- Vineri: pentru farmece, boli, blesteme si dusmani, si in general pentru iertarea pacatelor celor vii si celor raposati din neamurile noastre; vinerea facem rugaciuni pentru usurarea lor, dar nu numai pentru neamuri, ci si pentru straini, cunostinte sau fosti prieteni care au decedat si pe care astfel ii usurezi in viata de dincolo. Pentru raposati dai si pomelnicul cu parastas la trei manastiri sau, daca a fost foarte pacatos, la sapte manastiri, acolo unde se face zilnic sfanta liturghie pentru un an de zile. In acest timp postesti si tu vinerile la rand, mai faci de poti si ceva milostenie pentru sufletele lor catre Dumnezeu. Mare pomana faci daca te rogi ca bunul Dumnezeu sa ierte pacatele unui suflet si sa-l scoata din chinurile iadului. Iar pe tine Dumnezeu te va rasplati si in aceasta viata si in cea de dincolo, astfel vei capata indurare pentru pacatele tale.
Cand se ajuneaza in aceste zile de post, se fac si rugaciuni si se aprind si lumanari care se ard in patru timpi, astfel:
- in zilele de luni si miercuri se aprind cate 7 lumanari;
- vinerea se aprind 9 lumanari care se aseaza in semnul sfintei cruci: 3 pentru iertarea pacatelor, 3 pentru blesteme, 3 pentru farmece si dusmani vazuti si nevazuti, stiuti si nestiuti.
Se mai fac si 40 de matanii, in patru timpi, dupa rugaciuni.
Cand se tine post negru, asa cum s-a aratat mai sus, hrana pe care ar fi trebuit sa o mananci in acea zi (dar numai hrana de post) sa o dai la un sarac (sau o suma de bani), spunandu-ti numele de botez celui ce ii dai milostenie, ca el sa se roage pentru tine.
In zilele de post nu trebuie sa te certi cu nimeni, orice s-ar intampla, oricat te-ar supara cineva si orice ispite ai avea.
Nu trebuie sa dormi mai mult pentru a trece timpul mai repede, pentru ca asta inseamna ca incerci sa te inseli pe tine insuti.
Nu trebuie sa stie nimeni ca postesti in afara de cei ai casei, si nu trebuie sa te lauzi cu asta.
Sa nu faci vizite, ca sa nu fii obligat sa spui ca postesti si pentru a nu fi ispitit si pus in situatia sa mai faci si alte pacate.
Fugi cat poti de orice pacat cu care te ispiteste necuratul diavol, pentru a nu-ti fura stradania facuta in ziua de post si pentru a nu pierde folosul ce-ti vine din aceasta jertfa.
Nu uita ca postul nu este numai infranare (adica abtinere) de la mancare si bautura, ci si abtinerea de la orice alt pacat.
Pentru ziua de luni, cand se tine post negru pana la ora 12 noaptea, dupa rugaciune, matanii si dupa ce au ars complet cele 7 lumanari ce le-ai aprins de dimineata, spui: "Sfintilor Arhangheli Mihail si Rafail, duceti nevrednica mea rugaciune si nevrednicul meu post la bunul Dumnezeu, pentru iertarea pacatelor mele, ale parintilor mei, ale bunicilor mei, ale celor adormiti din neamurile noastre, ale mosilor si stramosilor pana la al noualea neam si-mi daruiti mie implinirea dorintei mele (spui dorinta)".
Daca ai vreun prieten (prietena), sa nu traiesti cu el in afara legii lui Dumnezeu (cununie), caci lui Dumnezeu nu-i place curvia, iar rugaciunea ta nu este primita (pacatul desparte pe om de Dumnezeu).
Daca esti casatorit(a), sa nu te culci cu sotul in acelasi pat in zilele de post, chiar daca nu te impreunezi cu el: inaintea lui Dumnezeu este spurcaciune si aceasta pentru ca trupul barbatului este mai neputincios si tot doreste femeia si se socoteste ca-l ispiteste si chiar diavolul face in adins ispita pentru el, ca tu sa pierzi dulceata postului si ajutorul lui Dumnezeu in dorinta sau necazul pe care il ai.
housepocket480 spune:
Am intrat si eu pe fuga sa o felicit pe ioanaact de sarcina, sa ai o sarcina usoara si la termen si un fratior sau o surioara sanatoasa Ioanei..Ce bine ca nu am venit la voi ca poate va "incurcam" si nu se stie daca mai iesea
livsyma bucur mult sa te citesc si sa vad ca esti bine. te imbratisez cu drag si sa-ti dea Bunul Dumnezeu si Maica Domnului un o familie frumoasa si unita asa cum iti doresti tu..
pupici pentru toate fetele si haideti cu vestile bune!
Mama lui Matei Alexandru
cami_antonia spune:
fetele
am intrat sa va dau o veste minunata
nu e tipul acela de tumora
nu e metastaza
poate fi incurcat usor
e o forma rara de cancer
dar se poate trai 62% 5 ani
si 71% 10 ani
iar daca e curata bine
toata viata
la alina mai sunt 2 tumori mici
da poate ne ajuta dumnezeu sa se resoarba
sau sa facem campanie
sa o operam in afara tarii iar
ideea e ca nu e forma aia grava si nu e metastaza
doamne multumim ca faci minuni
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
ANITA75 spune:
cami-antonia ce vesti bune ne aduciDD sa o pazeasca in continuare si sa aiba credinta multa credinta in TATAL NOSTRU caci in EL ne este speranta si bucuria ,Doamne Ajuta!
mada23 spune:
Cami ... ce mult ma bucur , Slava Tie Doamne mari sunt minunile lui, este mereu in rugaciunile mele, Doamne ajuta si pe mai departe
multe pentru toate
madutz
miracolul a venit pe stradutza mea dar Sf Nectarie si Maicutza Sfanta au hotarat ca el sa ne vegheze din ceruri ai mila de noi
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
deeva73 spune:
Sara buna fete si Cipicah,
Multa mila ai Doamne pentru noi, copiii tai. Ieri am aflat vesti bune despre Alexia, azi despre Alina. Multumimu-Ti Tie ca ne asculti rugaciunile.
housepocket Ieri sara, citind mesajele de pe topic m-am gandit la tine... s-acuma vad ca ai revenit printre noi. Chiar ti-am simtit lipsa, tu ai fost una din fetele care m-or incurajat atunci cand eram eu desperados.
oare ellenii, cipicah, anadomnica, anaomaria, theiuta unde is???
Domnu' Bunu ne intoarce binele cu bine si mare va fi rasplata Lui.
cami_antonia spune:
buna seara
am intrat doar sa ii multumesc georgiei ca ea ne-a sfatuit sa facem analiza anatomo patologica si in alta parte ... ii multumesc ca exista ... sper sa fie asa in continuare ... Dumnezeu o va rasplati inzecit caci merita ... pupici si de la fratelo meu ...
si pt deeva pt ca mereu are cuvinte de incurajare pt toata lumea
mada
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
cami_antonia spune:
anita
georgia_c spune:
in primul rand felicitari noii gravidute ..ioanacat , sa ai o sarcina usoara si sa faci un trenulet de grevidute in urma ta
cami_antonia, sa dea Dumnezeu sa fie doar inceputul drumului de vindecare pt alina; recunosc ca , nu mi-a mai zis nimeni ca se bucura ca exist , nici macar mama care in mod sigur se bucura ca exist .. ti-am zis si ieri, mi-au dat lacrimile , mi-ai luminat ziua
tot la voi vin , cele(cei) ce de fiecare data m-ati ajutat ,si va rog sa o pomeniti maine in rugaciunea voastra pe micuta alexia maria , care va fi operata pt extirparea unei parti din tumora pe creier; sa o ajute Sf Nectarie cu rugaciunile sale , sa o apere si pazeasca , sa o vegheze sa iasa cu bine din operatie ; din pacate numele medicului nu il stiu , si nici nu cred ca il voi afla pana maine
vroiam sa va mai spun ce mi-a zis mie preotul duhovnic cand a venit la sfestania casei ( pe care o aman de la Sfintele Sarbatori de Paste) .. mi-a zis ca , pt zidirea sufletului nostru , putem citi din Patericul Egiptean http://www.sfaturiortodoxe.ro/pateric/pateric.htm (banuiesc ca multe dintre voi cititi deja , io recunosc ca de-abia acum am inceput sa citesc) ..mi-a zis si o pilda , legata de discutiile din casa , dintre soti .. zice ca erau 2 pustinici , care stateau impreuna de ani buni , ei fiind batrani .. si la un moment dat , unul dintre ei ii spune celuilal .. uite noi stam de atatia ani aici in pustie si nu ne-am certat niciodata ..hai sa ne certam sa vedem cu e .. celalat zice .. bine , dar de la ce sa ne certam.. pei uite , vezi caramida aceea , io spun ca e a mea , tu spui ca e a ta si ne certam .. zis si facut .. incepe primul si zice .. aia e caramida mea , iar celalat ii raspunde .. bine daca e a ta , ia-o
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
Ajutati-o pe Alexia www.alexiatoma.ro
Multumesc
speranta2008 spune:
buna
Georgia C - multumesc ca mi-ai raspuns. Aseara am intrat doar sa vad daca e Sf Maslu si vazand raspunsul am si plecat...
Pentru Alina- Dumnezeu face Minuni, trebuie doar sa ne incredem in El si bunatatea LUI. Doamne Ajuta-ne !
caciantoni - multumim pentru sfaturi
In 2009 voi fii graviduta! 2010 voi fii o fericita mamica!...asa sa ma ajute Maica Domnului!
"Ceea ce este imposibil pentru om, este posibil pentru Dumnezeu" (Matei19:26)