Licurici de ianuarie-februarie 2009 (46)
Raspunsuri - Pagina 14

deliafairais spune:
sa va mai soun despre david. deocamdata tuseste f rau, dr l-a vazut de mai multe ori, a zis ca nu se aude nimic la plamani, deci e din gat. facem aerosoli cu ventolin si acc si inghitim f f greu eurespal.
in rest e bine, e f f f curios, trebuie sa vada el tot ce misca, nu rateaza nimic. marea pasiune e de ceva timp statul in picioare, se ridica f usor, se prinde de absolut orice pt asta (inclusiv de parul meu!). mi-a stricat telefonul...asa ca i l-am lasat lui sa il molfaie pana se satura de el.
a inceput sa se joace cu mine, daca tipa 'a' si il imit mai tipa o data, apoi eu, el...si tot asa. il disperam pe tati :)))
puiutzul meu are 7 luni!

deliafairais spune:
aaa...apropo de modificatul scaunului, sa va spun ce am gasit in scutecul lui david!? o bucatica mica de pg de revista!!! a trecut efectiv prin el, puteam citi de pe ea! nu mi-a venit sa cred! sigur a inghitit-o cand se juca pe jos... doamne fereste!
puiutzul meu are 7 luni!

ingrid70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Porumbitaroxanaz, billy, ingrid voi nu mai intrati? |

DarkBendis spune:
Lisa, aoleu! Bine ca ai fost acolo... uffffff ce ti-e si cu parintii astia? Si ei stateau si se uitau cum se inecase Ana cu pepenele!
Delia !! Ce chestie cu bucatica de revista! Deja suntem cu totii in stadiul "tot ce se prinde se baga in gura"... Stiam ca bebei iau fierul din carnita... ce ar mai fi... proteine.. Sanatate multa sa-i treaca tusea lui David!
Selene, pai nu am zis ca venim noi in petit ...tine-ne un loc in fata ca anuntam din vreme (ca parca vad ca pana ajungem noi e coada la tine la usa)
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

anca_ spune:
Andy a facut ieri primul cucui: noi eram la serviciu, bunica l-a lasat putin singur, era pe jos, in fundulet, langa jumper, el s-a prins cu mnutele de jumper sa se ridice, a cazut, dat cu capul de marginea de jos a jumper-ului, si gata cucuiul. A plans putin, dar e ok. Bunica s-a speriat, ca nu l-a vazut cand a cazut. De acum cu ochii pe el ca pe butelie, se prinde de orice si se ridica, dar cum n-are stabilitate mai si cade.
Lisa, bine ca e fata ok, de acum stai cu ochii pe ea! Bunicul probabil n-a avut intentii rele...
Noi ii dam iaurt, iaurt simplu si ii place. Doctorita ne-a spus sa evitam iaurtul cu fructe, adica ala care se vinde cu fructe din magazin, recomandarea a fost sa luam simplu si sa il amestecam cu fructe proaspete acasa.
ralucaAlexa, acum am vazut ca esti din Iasi . Si eu tot din Iasi am plecat, sunt de fapt din Suceava, dar am terminat fac la Iasi si dupa am mai stat acolo cativa ani. Mie mi-a placut orasul, de fapt inca imi place, desi nu am mai fost de mai bine de 3 ani. Strada Stefan cel Mare si Copoul sunt zonele mele preferate!
deliafairais, wow, hartie intreaga, bine ca a eliminat-o!

IRA_LIZA spune:
Va pupam! Buna seara!
Fetelor, multumim mult pt sustinere, conteaza enorm! nici nu avetzi idee! imi dau lacrimile scriindu-va...mai avem mult, muuuult pana se recupereaza tati, asa k el este in continuare prizonier in casa iar noi iesim singurele in orash fie la cumparaturi fie la cate o plimbarica. M-am obisnuit sa manevrez singura caruciorul cu cate 6-7 kg de cumparaturi in cos plus una bucata bebe, plecam pe orice vreme, am prins si ploaie destul de puternica intr-o duminica in care ni se pusese pata sa mergem "aici aproape", la Careffour Baneasa, noroc k avem husa de ploaie la carucior asa k Eliza n-are nici o treaba, de udat m-am udat numai eu...Recunosc k m-am saturat sa fiu singura cu cea mica, astia din cartier care nu stiu ce s-a intamplat or fi zicand k ne-a parasit tati...ofofof, nici dusmanilor nu le doresc sa traiasca ce traim noi...
LMA pe rand: tutuor celor cu nume Maria/Marius/Marian (si pe tati il cheama Marian, deci am sarbatorit putin sambata) si bebeilor.
O intrebare ref la diversificare: intrucat se digera diferit, se stie k fructele se mananca intr-un anumit fel - la diferentza de 3 ore fata de ultima masa si cu 1/2 ora inainte de urmatoarea. Si atunci de ce tre' sa le dam bebeilor nostri fructele amestecate cu altceva? ma refer la fructele crude. App de fructe, Elizei nu-i place marul. Deloc. Il scuipa instantaneu. In schimb mananca cu maxima placere piersici, caise, pere.
O alta intrebare pt fetele din Bucuresti: voi de unde exact cumparati carne pt cei mici? carne de pui, de vita insa mai ales peste. De unde va apovizionati? de cand cu scandalurile ref la supermarketuri mi-e cam frica. Numai Eliza bolnava nu-mi mai lipseste...
Branzica de casa o prepar eu cu laptele de la tanti Maria in care storc lamaie. Iese o branza de nu-i adevarat! maine dimineata fac si un iaurt.
Mai citesc din urma si va mai intreb cate ceva...
Nu stiu...m-a terminat vara asta! ieri, aflandu-ma pe la Piata 1 Mai, am intrat in magazinul TCM de acolo pt k retinusem k au seturi de farfurii cu Mos Craciun - e clar, m-a cuprins nerabdarea, vreau sa se termine odata vara asta care m-a terminat psihic, vreau sarbatoare si in casa mea. Si vreau sa rad cu pofta si sa ne fie bine tuturor. Noroc k Eliza e bine. Bine relativ: in septembrie trebuie sa ajungem la spitalul de la Lahovari sa desfunde canalul lacrimal de la ochiul stang, nici acum nu a scapat de problemutze, lacrimeaza f des si din cand in cand se mai infecteaza. Am tot avut rabdare cu ochiul ala, insa nu s-a rezolvat de la sine. Of...
Ira, mamica Elizei

IRA_LIZA spune:
Mai, care Alina e bolvana? ce s-a intamplat?? vezi, daca am lipsit atata vreme m-am rupt de lume, nu stiu nimic din urma....
Ira, mamica Elizei

IRA_LIZA spune:
Despre diversificarea alimentatiei Elizei: prima data cand am inceput sa-i dau altceva decat laptele meu a fost cu cateva zile inainte sa implineasca 6 luni. Cereale la masa de seara in completarea laptelui. Dupa care Eliza nu a mai luat in greutate NICI UN GRAM! o saptamana - doua am zis k e o intamplare insa dupa o luna intreaga in care a ramas fix la 8200 g m-am ingrijorat si am sunat dra, mai ales dupa ce intamplator am citit despre boala celiaca (intoleranta la gluten). Insa dra m-a asigurat k nu e cazul de intoleranta la gluten, cica aia se manifesta mult mai dur, cu diaree, stare generala proasta si alte minuni - nu e cazul Elizei, ea e vesela si vioaie tot timpul, nu sta locului o clipa. La randul ei, bunica Elizei (mama lui tati) imi spunea k e firesc k Eliza nu a mai luat in greutate din moment ce in iulie a fost atat de cald iar Eliza a inceput sa fie extrem de mishcacioasa. Nu stiu ce sa cred...voi ati patit asa ceva?
Oricum, am schimbat cerealele si am trecut la altele fara gluten. Inte timp i-am introdus in alimentatie si altele: fructe, legume, suc de morcov crud, galbenus, branza iar de azi carnitza.
Ira, mamica Elizei

IRA_LIZA spune:
Sa nu uit: va sa zica botez in 26 septembrie. Cu ce-o imbrac pe Eliza?? am tot cautat prin oras o rochitza insa toate mi se par ingrozitor de urate. Plus k, pt varsta si dimensiunile ei, gasesc mai greu rochite de botez majoritata sunt pt varsta la care se face botezul in mod obisnuit 2-5 luni. Am vazut niste modele pe Ebay de m-am imbolnavit, insa am inteles k Ebay nu expediaza in Romania. Nu mai spun k as vrea ss iau ceva ce pot sa vad/ating inainte sa cumpar.
Am zis rochitza? scuze! voiam sa zic set - cu palariutza/bponetica, botosei, tot ce trebuie. Cu bentitza nu vreau, avand parul scurt nu cred k i-ar sta bine, plus k la finalul lui septembrie s-a putea sa fie mai racoare.
Ira, mamica Elizei

anca_ spune:
Ira, de la 4 la 6 luni Andy a luat in greutate 800g, deci cam 400g pe luna. Diversificarea am inceput pe la 4 luni jumate, am mers f incet. Dupa graficul doctoritei e normal ca dupa 4 luni sa ia mai putin in greutate pe luna decat pana atunci, de acum incolo cred ca 300-600g pe luna e media. In cazul tau vad ca nu a luat chiar deloc, deci nu stiu ce sa zic. Poate o fi si ca se misca f mult, eu as zice sa o mai lasi asa, urmareste-o indeaproape, daca nu scade in greutate si e vesela, creste atunci poate nu e nimic sa te ingrijorezi.