Abdomen extra-plat (5)
Raspunsuri - Pagina 7
kryky_55 spune:
Am revenit din pacate doar noaptea am timp de calculator ,si asta fiindca lucrez doar de noapte....munca grea domnule nu gluma sa stai si sa astepti sa treaca noaptea..
Ok trecand peste Allure am sa incep sa dau raportu dar mai intai sa va pove istoria vietii mele :D :
toate problemele mele legate de greutate au inceput cam pe la vreo 12 ani cand parinti mei au divortat..ma simteam foarte singura si suparata iar singura mea alinare era mancarea.Mancam atat de mult pana simteam ca mi se face rau iar apoi ma coplesea sentimentul de vina si imi promiteam ca nu o sa se mai repete insa...
Minunea era ca in greutate nu castigam ba chiar eram foarte slabuta vreo 40 si ceva de kg ..insa pana intr-o zi cand au inceput sa se puna.
La vreo 16 ani ajunsesem la vreo 67 de kg la 1.73cm ..era vara si incepusem sa lucrez in vacanta de vara cand din greseala am auzit pe unul din colegii de munca zicand ca sunt atat de draguta insa pacat de mine ca o sa ajung o balena ..nu puteti sa va imaginati ce a fost in sufletul meu atunci si pt prima data mi-am deschis ochii si m-am privit in oglinda.. ..ce am vazut nu va zic .
Am inceput sedinte de consiliere psihologica si am fost diagnosticata cu eating disorder (suna mai bine in engleza ) cu putin sprijin am reusit sa imi tin in frau cat de cat viciile si sentimentele insa evenimentele ce urmau sa se intample pe parcurs au fost cam grele de acceptat si mai aveam unele scapari :D..vreo 2 ani am oscilat intre 60-65.Dupa ce am terminat liceul am invatat sa am mai mult control de sine si chiar daca mancam orice la orice ora ..nu ma mai indopam :D
Asa se face ca acum la 21 de ani am 56 kg si 1.73cm .Nu e mult insa kg astea sunt asa urat asezate mai exact doar pe burta si spate ..ma laud cu 68-69 in talie.Datorita voua am hotarat ca e timpul sa fac ceva ca sa ma simt si eu bine in pielea mea si sa scap de teama de a ajunge o balena.
Astept sfaturi,sugestii,reclamatii.
cam ce ati face in locul meu?
Deus spune:
eating disorder - de cate ori simti nevoia apeleaza la consiliere si multa vointa! deja ai vazut si tu ca mancarea nu rezolva problemele doar te face sa te simti vinovata(:
trebuie sa faci sport, orice forma de sport si secretul este simplu - constant! daca faci o saptamana si una stai este zadarnic efortul...de 4 ori pe saptamana sport, abdomene de doua ori pe zi cate 50 in prima faza si dupa doua saptamani treci la 75x2/zi.
Ca sa nu mai mananci de nervi trebuie sa te gandesti de cate ori iti vine sa spargi frigiderul asa: ce ma enerveaza acuma? cum pot sa schimb lucrul asta? ce rezolv daca mananc? sa bei doua pahare mari de apa si sa faci un dus. Cand ai iesit de la dus ai sa vezi ca problemele sunt tot acolo doar ca nu mai sunt asa de criminale:)
Eu ieri am facut ceea ce se cheama in zona nostra ghiveci. Adica din toate legumele posibile o mancare delicioasa:)
Am fost la sala si am facut ex pt toate partile...azi repet figura.
Va
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
Kehleyr spune:
Bonjour tuturor,
Tot felul de sfaturi utile pe aici, si mai mult decat atat realiste . Eu am 33 de ani, 2 copii, 1.63 si 64 kg deci probabil detin recordul la greutate prin zona . Culmea este ca nu sunt grasa, sunt relativ OK proportionata, doar ca am niste piei lasate ramase acolo dupa a doua nastere (acum 3 ani...) care nu se dau duse.
Pentru mine nu au functionat niciodata regimurile drastice sau complet prohibitive pentru ca sunt mult prea pofticioasa. Daca stiu ca trebuie sa ma lipsesc pentru totdeauna si complet de anumite alimente care imi plac devin nervoasa, nu te mai intelegi cu mine, tip la toata lumea... Probabil e doar lipsa de vointa dar asta sunt si m-am obisnuit cu ideea si caut sa rezolv situatia in mod realist.
Asa ca... primul pas a fost sa renunt la portia a doua din mancare. Dupa cum bine spune Allure conteaza foarte mult marimea portiilor.
Acum tin un fel de semi-disociat si am renuntat (aproape) complet la cartofi, paine, dulciuri. Stiu ca nu va avea acelasi efect ca un regim strict dar este maximum ce ma simt in stare. (Din fericire de multa vreme nu servesc bere, bauturi acidulate, junk food etc.) Trebuie sa recunosc insa ca paste mananc o data pe saptamana, sunt febletea mea.
Si eu aveam obiceiul sa dau iama in frigider si sa infulec ce pica. Asa ca am grija sa nu am in frigider nimic tentant. daca nu mai pot de foame si nu e ora de masa, beau apa, multa.
De asemenea fac masaj, asta de vreo 2 ani. Masajul m-a scapat de celulita si de mare parte din grasime.
De vreo saptamana ma mobilizez sa fac si abdomene dimineata, ce mai stiu si eu de pe la sala ca se potriveste. Probabil in jur de 50, dar numai o data pe zi. Nu stiu cand as avea timp si de doua ori pe zi...
Plus mers pe role cam de doua ori pe saptamana. Nu stiu daca asta ajuta dar e tare placut . Eu am o problema cu sportul in spatii inchise si de aceea niciodata nu m-am tinut de mers la sala. Vreau totusi sa incerc niste pilates (nu am facut niciodata), am gasit o sala langa mine, mai ramane sa imi fac si timp.
Ieri am mancat la pranz o portie de musaca de vinete (fara cartofi, fara paine, fara smantana) iar seara frigarui de pui cu salata de varza. Delicioase. Si m-am abtinut (eroic, zic eu ) de la papanasi si clatite desi roiau in jurul meu (eram la restaurant). Fiecare mica victorie din asta asupra mea imi da un imbold de a merge inainte .
Sper sa ma tina vointa cat mai mult...
Allure spune:
Kryky, esti tinara...daca vrei poti Constientizarea e primul pas spre succes.
Kehleyr, welcome! Join the club!
Am terminat exercitiile pe ziua de azi...cardio am ales, ca trebuie sa scap de grasimi mai iute...Deja ma simt mai subtirica si mai "tare" cind ma pipai pe ici pe colo
Imi place mult DUPA ce am terminat de exersat... am senzatia ca pot urca si Everestul!
Inainte de a incepe, e nasol..citeodata trag de mine, in timpul...e crunt: singe si sudoare, dar pe urma...
Ma gindeam ca starea de bine pe care mi-o da o ora de sport e muuuuult mai buna decit cea pe care mi-o da o felie de tort de ciocolata
Si nici nu e urmata de parerile de rau aferente, 5 min dupa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dance, sing, floss and travel.
conchita spune:
eu am reinceput ieri, usor, cu 24 de ture de bazin.
in mesajul disparut misterios zisesem ca am facut o gluma despre size 0, nu e visul meu. dar nu as zice nu la size 4-6.
si iti mai spuneam tie, kryky, ca deja ai dat dovada de imensa vointa si auto-control daca ai reusit sa-ti invingi problema prin disciplina si persistenta. si ca masurile tale de-acum sunt de invidiat.
Kehleyr, bine ai venit. si sa stii ca esti in cel mai suportiv si informativ grup de pe dc. :-)) eu n-am scris niciodata aici fara sa nu primesc imediat un raspuns, o informatie noua, o incurajare. doamnele de-aici sunt splendide si cu totul speciale.
Allure, pai nu e de mirare ca simti asa, serotonina aia e activabila cu ciocolata sau sport. dar iti dai seama cata ciocolata trebuie sa mananci ca sa egalezi efectele unei ore de sport? :-)
Deus spune:
Buna seara:)
raportez - sala, super bine imi simt picioarele lucrate!
mancare : supa de pui cu multe legume, ghiveci de legume, banana si doua mojito:)
Vasi va doresc o seara buna!
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
kryky_55 spune:
Va multumesc mult de incurajari!
Intradevar constietizarea e primul e primul pas spre reusita insa mai am mult de munca la partea cu vointa..dar stiu ca o sa fie bine.
Sa incep si eu raportul:
De o saptamana mi-am propus sa elimin total painea alba si pe cat posibil cartofii si pastele(care sunt moartea mea).
In loc de paine am incercat niste biscuitei cica le zice wholegrain rye crispbread with toasted sesame seeds
1 bucata contine:
34 kcal
carbohidrati:5.8g din care zahar 0.2g
grasime:0.7 g din care saturate 0.1 g
fibre: 1.8g
ce ziceti ma ajuta cu ceva daca inlocuiesc si painea neagra cu biscuitii astia?
La o masa consum aproximativ 2 (sunt destul de marisori),sunt foarte buni si am observat ca tin ft mult si de foame.
De vreo 3 zile mi-am facut abonament la sala insa o iau incetuc ca sunt cam varza cu conditia fizica.Deus am sa incerc sa fac abdomene insa dupa 15 scot limba ca un catelus..cred ca si aici e cazul sa o iau incetuc pana ajung la 50.
Azi am papat asa:
Dimineata cand am ajuns acasa de la munca 8Am am papat 2 prune uscate(am probleme mari cu metabolismul meu lenes).Pe la 14:00 cand m-am trezit am avut MD: cereale (bogate in fibre si fara zahar) cu lapte semi si un ceai verde.La sala nu am reuit sa ajung fiindca am iesit in oras in cautarea unui cadou pentru o prietena. la 17:00 am papat 2 feliute(micute )de paine neagra cu cioco(mi-era tare pofta si nu am rezistat) la 19:30 a fost cina si am papat ficatei de pui cu mamaliguta ; apropo :chiar nu am habar de mamaliga daca este buna la dieta sau nu,poate ma lamuriti voi.
Cam atat pe azi ,in rest incerc sa nu mananc noaptea cand muncesc doar apa si ceai verde cateodata si cate un mar sau portocala.
Deus spune:
PENTRU TRANZIT LENES, DOUA PAHARE MARI DE APA DIMINEATA DUPA TREZIRE:)
kryky_55
Sugestie pentru dieta:
*Mic dejun pana cel tarziu la ora 8 , in jurul orei 7 este ideal
De preferat un surplus marisor de proteine : 2 feliute de paine integrala, oua fierte/papara fara ulei, sunca macra, telemea cu legume, crenvusti, etc. Proteinele se digera mai greu si tin de foame mai mult timp!
*Gustare la ora 10-11
Un gref sau o felie de pepene sau o canita de ananas sau un mar
*Pranz pana la ora 13 cel tarziu ora 14
O farfurie / portie normala de supa usoara (se renunta la paine)
O farfurie / portie felul doi de preferat carne alba sau cel putin sa fie slaba si gatita fara grasime si legume gatite sub capac/abur sau crude sub forma de salata (fara paine), sau o portie mica de orez cu legume, ori cartofi natur
Masa la birou poate sa fie o provocare - mancarea se poate pregati in caserola de seara si se poate transporta cu usurinta. In acest caz , supa poate sa fie eliminata sau mancata la cina!
*Gustare la ora 15-16
Un pumn de nuci sau alune
*Cina la 18 cel tarziu la ora 19
Carne alba/peste si legume, sau o salata cu legume, carne alba si branza, sau o salata de ton cu verdeata asezonata cu ulei de masline, sau paste integrale cu sos pesto facut in casa – orice pe cat posibil light si fara paine de data asta!
Cina, eu iti recomand, sa o mananci intr-o farfurie mica ca cele pt copii
*Gustare ora 20
1 mar / 1 felie pepene / 1 gref / 1 pumn alune sau nuci/ un mixt din toate cele spuse
Gustarea de la ora 20 o mananci timp de o saptamana, dupa care renunti la ea
• 2l de apa / zi
• cafeaua fara zahar
• ceaiuri de fructe/plante neindulcite
• paine - doar neagra/integrala ( citeste cu atentie etichetele fiindca de multe ori suntem inselati)
• optional doua linguri de seminte, macinate, de in / zi (contin omega 3 si ajuta f mult tranzitul intestinal)
• alcoolul : minim posibil
• cand simti ca nu mai poti de foame, de exemplu seara sau cand esti stresata ori nervoasa mananca o farfurie de supa fara paine sau un iaurt/sana! Nu ceda nervilor, cercul vicios trebuie rupt cumva/candva, de ce nu acuma?
• Incerca sa te cantaresti doar la 3-6 zile, nu mai des ca este deprimant
*sper sa te ajute:) am avut rezultate f bune cu ea pe cateva cliente care au avut probleme mari!
Eu va
www.de-azi.ro
geniest spune:
Eu am nevoie de un sfat. Nu stau rau la capitolul greutate insa as vrea sa am abdomenul mai ferm. Incerc sa mananc sanatos, variat si fac si un pic de sport....nu a fost pasiunea mea niciodata, din pacate. Ma deranjeaza ca daca mananc ceva imediat se umfla burta si nu-mi place cum se vede.
Ma gandesc la o centura din aceea cu vibromasaj...este buna la ceva, credeti ca ajuta ? Nu vreau sa pierd din greutate, vreau doar tonifiere.
Multumesc anticipat !