Ajutor, a scazut cantitatea de lapte brusc!

Ajutor, a scazut cantitatea de lapte brusc! | Autor: greieras

Link direct la acest mesaj

Sora mea are o fetita de aproape trei luni pe care a hranit-o la san integral. A avut lapte cat pentru 3 pana acum dar de luni i-a scazut cantitatea brusc si copilul plange de foame ca nu e invatat cu biberonul. A fost la mare 3 zile in weekend si totul a fost bine pana cand a ajuns acasa luni. S-a intamplat brusc. Cum este posibil ? A mai trecut cineva prin asa ceva? Ce sfat sa-i dau? Isi ia vitaminele ca si inainte, bea ceaiuri, practic nu s-a schimbat nimic in viata ei.

Va multumesc anticipat.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Intreaba, te rog, fetele de la subiectul asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134143&whichpage=37
sigur o sa te ajute cineva cu un raspuns

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

pe mine m-a ajutat ff mult un produs de la plafar - mamma+, e o solutie care se dilueaza cu apa, mi-a placut mult la gust. E cam scumpa - cam 50 ron, insa ajunge pentru macar 2 sapt.

Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Pana gasesti un raspuns acolo, iti raspund eu: la 3 luni urca brusc necesarul de lapte al lui bb si de aceea plange si pare ca nu se satura...
Nu e grav, doar ca dureaza cateva zile pana se regleaza. Sa puna bble la san mai des si asa trece.
Sau, ar mai fi o varianta, daca cumva ii vine CM - eu am patit-o la nici 3 luni si in zilele acelea a fost mai putin lapte, desi regimul era acelasi.
Spune-i sa nu se sperie si sa incerce sa se odihneasca mai mult, ca de la lispa de calm si odihna scade si laptele, in conditiile in care bea lichide multe si respecta restul.

Va tin pumnii!

PS Cel mai important: SA NU-I DEA SUPLIMENT LAPTE PRAF!!!!

Ana & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

eu am patit-o din cauza unei situatii foarte stresante (aveam fetita mai mare in spital, banuita de meningita) si din cauza faptului ca Teo al meu a fost un bebe mare si mancacios si nu faceam fatza cerintelor. Am reusit o perioada sa sporesc productia prin muls si automat stimulare si cu Galactogil si ceai din seminte de marar.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Mami, e vorba de puseul de crestere, asa se numeste. Se intampla la 6 saptamani, la 3 luni si mai incolo dar nu mai stiu exact cand. Ideea e ca se schimba cantitatea laptelui, nu calitatea. Sanul produce mai putin lapte, dar mai consistent. Altfel, in ritmul: copilul creste trebuie lapte mai mult, sanii ar trebui sa produca niste cantitati mai mari decat ar putea sustine. Drept urmare fac laptele mai concentrat.
Majoritatea mamicilor se sperie, pentru ca brusc sanii nu mai sunt asa de grei ca inainte, iar copilul sta mai putin la san, il goleste mai repede.
Da-i in continuare la cerere sanul si o sa vezi ca se regleaza in cateva zile totul. Fara biberon sau alte nebunii.
Despre puseul de crestere s-au scris multe articole, in mod normal ar trebui sa fie atentionate mamicile la iesirea din maternitate.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralluca spune:

si eu zic ca e puseu de crestere, sa tina bebele la san cum au zis fetele. in cateva zile (5-7) isi revine

asta daca aveti certitudinea ca e totul in regula dpdv sanatate (stomac, gat, urechi, iritatii, infectii etc.); spun asta pt. ca pe Radu il dor urechile la mare - plangea si nu stiam de ce, o fi schimbarea de presiune

un bebe cu puseu de crestere este ok, vioi, vesel in intervalul cat e satul (aprox. 20-30 minute :-). plange din greu si foarte des, dar la san e satisfacut si de obicei adoarme linistit cu sanul in gura;

uneori se enerveaza si la san pt. ca nu e debitul asa mare cum vrea el; ajuta sa schimbe sanii, cand nu-i convine stangul i se ofera dreptul si tot asa (sau schimba pozitiile astfel incat sa creada ca a schimbat sanul...)

fara alte simptome si ideal consultat de medic, atunci e puseu de crestere

daca vrea sa mai alapteze exclusiv, sa nu cada in capcana biveronului - varsta de 3 luni este o piatra de incercare intr-ale alaptatului

mai ales sa nu cedeze la chestii lacrimogene cum ca sufpera copilu' de foame si sa-i dea bibele doar de data asta - tot ce are nevoie fetita este sa suga mult si des, astfel va avea cat lapte ii trebuie

inca ceva pe langa posibilitatea de CM: catre 3-4 luni sanii nu se mai umfla ca la inceput, poate parea ca sunt goi si ca s-a dus laptele - in realitate lapte este, pur si simplu s-au echilibrat lucrurile; posibil nici sa nu ii mai curga, de unde si senzatia ca nu mai are lapte

succes, sanatate si numai bine,
Raluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri, intre timp am mai reusit sa ma mai documentez, dar si sa aflu lucruri noi. Practic scaderea laptelui ei este legata de faptul ca bb nu a mancat bine in ultimele 3 saptamani, lucru de care ea nu si-a dat seama, pentru ca incerca sa nu cantareasca copilul des. A fost la dr.si a ramas socata de faptul ca fetita nu a luat in greutate in a-3 a luna decat 100g, ceea ce e foarte putin. A inceput sa o cantareasca dupa ce alapteaza si si-a dat seama ca bb de fapt nu mananca mai mult de 30 ml, cand ar trebui sa bea cel putin 100ml. Deja la recomandarea dr. a incercat sa-i dea si niste formula, dar copilul o vomita. Practic, de la san nu vrea sa manance, iar formula o vomita. Sa fie oare altceva?

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

Sa insiste cu alaptatul. Mie in situatia asta mi se pare o mare prostie sa-i dai formula. O sa scada productia de lapte si nu face nimic. E un puseu de crestere si o sa regleze si mama si copilul.. Daca nu vrea la san, da-i cand e pe jumatate adormita, asa nu refuza.
Rabdare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Hei, un copil nu ia in greutate in mod constant...
Si in al doilea rand, probabil ca trebuie lucrat la modul in care mananca bb:
- daca mananca prea des (la mai putin de 1,5 ore practic nu digera ce a mancat si nu ii este foame, deci nu va manca serios si doar bea de sete deci laptele nu e consistent)
- cat dureaza masa (daca dureaza doar 15 min si bb nu suge in acel timp, sau daca dureaza prea mult si bb practic doarme la san)
- sa se asigure ca bb inghite (se aude clar daca esti atenta cum inghite laptele si atunci e sigur ca bb suge, nu doar "molfaie" sanul)
- sa se asigure ca bb sta in pozitie corecta la san, ca sa ii fie usor sa suga sanul si sa nu oboseasca repede (la varsta asta ei obosesc usor si le trebuie sustinut sanul ca sa pape bine)
- sa nu ii dea sa suga ceai sau alte lichide intre mese, pt ca scade pofta de mancare
- sa nu ii dea lapte formula pt ca bb se va obisnui sa bea usor din biberon si apoi nu mai suge la san deat cand vine laptele usor, la inceput.

Probabil ca mami le stie deja, sau nu, eu am zis sa le mai repet ca e bine sa fie retinute.
Nu o privati pe fetita de ceea ce e cel mai pretios acum pt ea - laptele si anticorpii mamei ei.
Abia dupa 3 luni se regleaza cat de cat laptele si suptul la bbei si daca trece de perioada asta, e ok apoi.
Sper ca totul va fi bine. Aici pe DC sunt multe materiale si mame care o pot sfatui pe mamica sa nu renunte la san. Iar formula e inferioara calitativ si mai si costa o gramada de bani...

Editez, ca am vrut sa mai zic ceva.
Greieras, daca mami e in bucuresti, ma ofer sa ne intalnim si sa vorbim, sa o ajut "practic"cu bbelina.
Daca e cazul, astept PM.

Ana & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

eu cred ca i-as bate pe doctorii astia care una doua te trimit la formula;

la 3 luni poate sa iaba un puse de crestere; dc ii da formula o samai fie sufletul lapte

nu a luat in greutate, dar s-a mai lungit? copii nu cresc la fel

sa se mulga si sa ii de alaptele ei la biberon 1-2 ture pe zi (dar alta pers nu ea); asa vezi si cat mananca si ii creste si ei productia de lapte;

si sa nu se arunce imediat pe formula;

Mergi la inceput