Burtici fericite de septembrie-octombrie (150)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui THEA22

Fetelor, rezultatul de la o analiza de urina imi arata ceva glucoza prezenta...50mg. A mai patit cineva asa? sa fie oare semn de diabet gestational?

THEA2233+ cu''Matei Alexandru
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=ANA&year=2009&month=9&day=28&babycount=1"

eu eram stresata de diabetul gestational. Mi s-au dat 100% sanse sa-l fac si deocamdata am scapat. Si pentru asta, eram tot timpul pe pozitii cand aflam ceva.

Am o prietena care a descoperit tot asa, zahar in urina, dar foarte mult, deci probabil ca doctorul tau iti va stii spune daca e normala cantitatea pe care o ai tu sau nu.

Dupa ce a repetat analizele de urina si glicemie, si din nou au iesit rau, si-a facut testul de glicemie provocata. A avut rezultate foarte proaste. Asa ca i-a dat un glucometru acasa si in functie de glicemia de dupa fiecare snack si masa, sa stie cum sta, sa tina regim, sa pape doar dupa ce a scazut glicemia, etc. Si dupa o saptamana a vazut ca isi poate regla cu ajutorul regimului (dar saraca un regim foarte restrictiv, ca si de la lactate ii crestea tare). Dar partea buna a fost ca nu a trebuit asa sa ia insulina. Bebelina e bine mersi.

Eu am vrut sa fac asa preventiv, testul ala de toleranta la glucoza si n-am gasit pe nimeni sa imi dea trimitere si reteta, ca nu stiam cata glucoza trebuie sa iau. Nici doctorul de familie, nici ginecologul, nu intelegeau de ce il vreau.

Am fost atenta la semnele pe care le zice pe net la diabetul gestational. Mananc sanatos, ai putea spune ca regim de diabetici. Si ce incerc sa fac si nu-mi reuseste intotdeauna: miscare! Peste tot pe net scrie ca daca tii putin regim si faci miscare chiar daca ai deja diagnosticat diabetul, deci e grav de tot, il poti redresa si nici tu sa nu iei insulina, si nici bebe sa nu creasca mare, sa nu se nasca prematur, cu probleme etc.

Asa ca am invatat ceva de la prietena mea dupa ce a primit glucometrul. O data pe saptamana, la 2 ore dupa o masa mai copioasa, imi iau glicemia cu un glucometru (are tati diabet). Deocamdata a fost perfecta (intre 80 si 100! dupa mancare!). Analizele de glicemie si urina imi ies bine, asa ca eu continui asa cu testarea, ca sa fiu linistita.

Scuze ca am scris atata, dar voiam sa zic ce as face in locul tau, ca stiu ca m-am speriat de corpii cetonici de la mine din urina ca am gasit pe net ca ar indica si aia diabet gestational. Doctorii au zis ca e cantitate mult prea mica sa indice ceva, si ar putea arata ori ca mi-a fost tare sete, ori ca nu papasem destule glucide si organismul isi lua din depozitele mele de grasime energie (cum mi-a zis atunci si Dana ). Deci as intreba un doctor de cantitatea de zahar gasita in urina, poate e nesemnificativa. Daca e mare, as reface analiza, si o glicemie simpla. Daca iarasi da rau, as face glicemia provocata (cred ca tu in Cluj ti-ai gasi pe cineva sa iti dea trimitere ). Si eventual, un consult la un medic diabetolog, ca la gravide le da gratuit glucometrul acela sa se monitorizeze.

Din nou scuze de placinta, sper sa fie pe degeaba si sa nu fie nimic acolo in urina!

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Maria felicitari pentru bebe. Sa creasca mare si sanatos.

30+ cu Eduard Thomas
Evolutia noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

HAI IULIKA

30+ cu Eduard Thomas
Evolutia noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Devyla !!!!!! ce splendori ai tu acolo.....multumim din suflet ca ai impartasit cu noi acele poze minunate
Sa fii fericita draga mea si aceste fetite cu codite, minunate, sa-ti umple caminul de iubire si fericire.
Sa nu uiti sa ne anunti cand bem si noi, mancam si ne veselim ....ca va ajunge Lisa acasa, cred ca numeri orele, gramele, minutele..laptele....tot ceea ce ar mai scurta durata.
Te imbratisam cu mare drag, deschizatoarea noastra de drumuri

Cea mai fericita 36 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mimika

Citat:
citat din mesajul lui raluk16
[

mimika nu lasa soacra niciodata singura langa bebei! Si mai ales nu flamanda!!! Si sper ca nu colectezi laptic la frigider, ca ramai fara el

30+

Sunteti de groaza, fetelor!

De cand am nascut, soacra-mea este foarte energizata. Se simte foarte bine, dupa cum spune ea, ca au trezit-o copii la viata. Asta se manifesta asa: se duce la vecinii de sus, care fac renovari in casa si zice ca o sa cheme politia ca fac galagie (eu nu ii aud) si ca o sa ne inunde la baie ca isi schimba Wc (dar nu pare ca se intampla). S-a dus la casa de pensii sa ii recalculeze pensia, aia nu au vrut si a zis ca ii da in judecata.Ia mancare de prin frigider si se duce la diverse vecine: la cutare ca are copil mic, la cutare ca a fost la tara si acum s-a intors...Povesteste ca avea 12 perechi de chiloti cu dantela

si ca era cea mai eleganta din bloc. Isi pune paparia de soare si se plimba toata ziua, laudandu-se ca i-am adus eu palaria din strainatate (e din Auchan, i-am luat-o acum 2 ani de ziua ei). Se duce sa isi faca manichiura si pedichiura ca sa o placa baietii. Doarme cam 3 ore pe noapte. Pana si eu dorm mai mult. Spune la toata lumea ca nu mai fumeza si nu mai bea cafea, si se duce la vecina din 5 in 5 minute sa mai traga un fum. Dar nu recunoaste nici in ruptul capului...Sa mai zic? Hai ca m-am racorit. Doamne, ce mama sanatoasa am!!!

Mai stii ca noi ziceam ca are pofte de gravide? Pai nu cumva sa fie asta energia aia dinaintea nasterii

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Fetelor eu ma retrag un pic.. m-a sunat o prietena ca vine pe la mine; soacra ei (din categoria, poama acra) este la ea in vizita si saracuta nu are inca chef sa meraga sa o vada..vine sa stea cu mine vreo ora..sa prinda curaj; asta apropo de soacre!

am vazut pozele cu micuta lisa!!

Dana 32s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Gata v-am ajuns din urma!

Mimika La multi ani cu sanatate, fericire si numai bucurii alaturi de sotul si mimikosi!

Monica osi de la mine si sa fie totul bine!

Cami cred ca mai mult de

Laura 29+ si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria1979 spune:

Vai mimika nu te enerva. Pastreaza energia pentru copilasi. Eu am adoptat o tactica buna in ceea ce priveste sfaturile mai mult sau mai putin bune. Stau ascult si in final fac cum ma taie capul pe moi mai bine.
Devylla super pozeele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_dicut spune:

vai doamne, am sa lesin aici cu voi.

raluk si mimika sunteti tari rau I-am citit si lu injineru' cu soacra mancatoare de copii, am szis ca lesinam de ras

tulibu, dusul pt nas este D E M E N T I A L!!!! Am ras de numa. EU una il declar mai tare decat sosetele din bucati si multe alte produse

ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE

Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte

Monica 35+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri
Si minunea bebe 2 din burtica
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi
O noua viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

si.. one more time..IULIKA

GO, Baby, goooooooooooooo!!

Dana 32s mamica mandra de
Thank God I'm a woman!

www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi