Burtici fericite de septembrie-octombrie (150)
Raspunsuri - Pagina 13
loradin spune:
Neata tuturor burticilor si noilor mamici!
Am reintrat dupa mult mult timp ,caci abia acum am reusit sa "raman"si eu acasa.Am terminat cu serviciul.Sunt in 33 de saptamani si daca ma intrebati cum ma simt......am senzatia ca maine nasc.Ma misc ff greu,am mari dureri sub burtica iar colac peste pupaza doctorul imi este plecat din tara pana pe 20 august.Sunt la a doua sarcina insa...recunosc...a fost mult mai greu acum.Sunt si mai "babuta". De data aceasta bebe e baiat.Nu sta locului o clipa.Ma bombardeaza pe toate partile.Acum da in ficat,acum da in vezica.Ma simt ca un sac de box.
Am respectat tot ce mi-a indicat medicul.Am facut tot ce se numeste analiza.Cu toate acestea acum 2 saptamani in urma controlului mi-a zis ca bebe ar avea capul mai mare cu trei sptamani decat corpul.Cred ca nu are sens sa va zic cat m-am necajit.Acum m-am mai linistit.Oricum nu am ce sa fac...Astept cuminte aparitia micutului si ma rog zilnic la Doamne Doamne sa fie in regula.
Ana,fetitza mea,imi pupa burtica zilnic si-mi arata poze cu bebelusi spunand" uite mami asa va fi si fratiorul meu" Abia astept sa nasc.Am obosit!
Va doresc tutror sarcini usoare in continuare si sper din tot sufletul sa ma primiti alaturi de voi chiar daca nu am fost prezenta pana acum.
Felicit proaspetele mamici si le doresc bebei sanatosi si voiosi.
lutoniana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui selen80 Lucia, tu ti-ai schimbat-o? ![]() |
da, de noaptea trecuta, inainte de culcare
Felicitari si tie

Cea mai fericita
36 + cu 
raluk16 spune:
roxyaly n-am mai avut de ceva vreme intepaturi in vagin, dar aveam inainte 
Selen am intrat din nou la tine in album sa vad ce patut ai, pe langa cel de o persoana, ca stiam ca ai luat gama maro de la ikea, dar credeam ca si patutul de bebe. Lenjeriile de patut de bebe sunt foarte ieftine la ikea, cearsafurile cu elastic iarasi, salteluta de pus peste saltea (cum a zis techila ca si-a luat), folie din aia pe o parte cauciucata pe alta de bumbac de pus sub cearsaf sa nu ajunga pipi la saltea, sunt paturici faine si o pilota grosuta tare draguta, babetici foarte ieftine, prosopele din alea mici de is bune la orice, jucariile, caruselele, chiar si insula aia de joaca e mai ieftina decat ce am vazut prin magazine (dar pentru aia mai este vreme)
La nevoie dau linkuri cu poze de pe site-ul us, daca nu se intelege ce mi-a placut pe acolo ![]()
Ce emotii am... sper sa gasesc vesti despre Iulika dupa ce dau send...
30+ 
daciana.ilie spune:
neatza fetelor
offf ca ma apuca dracii asa de dimineata ...cum, doamne iarta-ma, sa nu fi fost apa ... de fapt de ce nu si-au dat seama ca nu e atunci, imediat?
eh, bine ca naste ca nu mai aveam rabdare, parca s-a prelungit mult prea mult; saraca iulika, cum a indurat ea tot 
hai iulika

doua dejte sus - eu raman inscrisa la septembrie ... ba chiar mijlocul lui Lucia; pana acum n-am aut nici un fel de contractii dureroase, asa ca am sperante ![]()
oare Maria ce face, ce se mai intampla cu bebele ei? isi face cineva curaj sa o sune? e cineva mai apropiat de ea? as suna-o si eu dar sa-i zic ...sunt ..cutare ..colega de odisee ... 

daci
34+ cu Darius Alexandru
raluk16 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui lutoniana
da, de noaptea trecuta, inainte de culcare Felicitari si tie ![]() Cea mai fericita 36 + cu ![]() |
Ai sters AMR-ul

Doro Doamne ajuta sa fie bine! Si de acum inainte spune aici din timp, daca tu crezi ca te-ar ajuta sa spui cuiva, nu te gandi ca ne suparam sa ceva

mimika La multi ani din nou! Si o zi minunata! Asa m-am emotionat cand ai povestit cum ii alaptezi

30+
monica_dicut spune:
Fratele meu, eu sunt lesinata de somn. De la adrenalina de ieri cu spital si toate cele nu a mputut dormi deloc dupa cum v-am spus si acum trag de mine 

Iacasa intrasem sa zic ceva mai interesant da am uitat pana mi-am spus of-ul 

Observ ca tot apar fiicele noastre ratacitoare una cate una
Ma bucur mult.
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
35+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
raluk16 spune:
loradin n-are rost sa te necajesti. S-a mai vorbit aici de cap mare, poate sunteti voi mai caposi
. Si la mine la eco a fost mai mare capul cu vreo 2 saptamani, si corpul a fost cum trebuia. Dar a zis doctorul sa nu ma ingrijorez, ca sunt niste masuratori medii acolo, si probabil va fi doar un copil cu un caaput mai mare... Bine, eu n-am prea zambit ca m-am gandit pe unde iese caposul 
Mai, ce ne tine Aida in niste emotii....
30+ 
monica_dicut spune:
Aa, lui Doro vroiam sa-i scriu. Ca ma bucur ca a recuperat pitica. CUm am mai spus si in alte posturi, poate nu a prins-o cum trebuie la cealalta eco. Important e ca acum e in grafic.
SI te rog eu, oricand ai o proble-ma scrie-ne, nu tine in tine. Sti ca suntem toate pentru una si una pentru toate, da? 
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
35+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
aidaciolac spune:
iulika : ceau Aida sunt o prietena a Iulianei
aida: ciao
iulika : are contractii dese si lungi acum
iulika : si ia si gaz
aida: wow
iulika : si cred ca va lua epidural curand
aida: noi suntem pe pozitii
aida: si asteptam orice veste
aida: hai mai
aida: de ce?
aida: inca nu s-a dilatat?
iulika : acum e sora aici si se uita sa vada
aida: ok
iulika : se pare ca se dilata cam greu
aida: apa s-a rupt?
iulika : da
aida: cand?
iulika : ii curge mereu
aida: aha
aida: asteptam sa vedem cat e dilatata
iulika : acum o sa aflam cat s-a dilatat
haha
iulika : am fost pe un gand
aida: da
aida: pe mine una ma dispera sistemul ala de acolo
aida: brrrr
iulika : haha de ce?
aida: prea mult chin
aida: nu stiu
aida: poate ca mie asa mi se pare
iulika : eu stiu , probabil
aida: candva si eu am fost rezistenta
aida: acum nu mai suport nici sa vad suferinta
iulika : da dar nu se zice ca e bine sa nasti natural daca poti?
aida: pai tocmai aici e problema
aida: ca se zice
aida: dar nu stiu cat este de adevarat ![]()
iulika : aha ok
aida: nah
aida: a masurat?
aida: vaaaai
iulika : eu una asist prima data in viata mea la o nastere
aida: toate fetese se gandesc la ei
iulika : da e 6 cm
aida: wow
aida: super
aida: ii face epidurala?
iulika : cred ca da
aida: o sa scape de dureri macar
iulika : dar inainte merge la baie o ultima data
aida:
aida: toate fetele sunt active acum si asteapta vesti
iulika : ok
aida: ieri s-au scris 3 capitole
aida: asta e f mult
aida: iulika stie
iulika : da da
iulika : acum ii baga epidurala
aida: e gata epidurala?
iulika : nu inca nu
iulika : treb sa vina doctorul
aida: am inteles
aida: draga noastra
iulika : dar sa stii / stiti ca e foarte curajoasa si nu a scos un cuvant inca
aida: stim
aida: si ne minunam
aida: sa stii ca eu de mult clacam
aida: no way
aida: nu e pt mine
aida: si e un exemplu pt noi astea mai batrane
iulika : si eu la fel cred ca voi face cand va fi sa....
aida: sper sa nu te sperii
aida: e bine ca gandesti asa
iulika : te roaga Iuliana sa-i spui Luciei sa foloseasca gazul cand are contractii
iulika : ajuta
iulika : atat ca te simti ca si cand ai baut hehe
aida: eu chiar acum pregatesc si sa transmit mesajul mai departe cat vorbesc cu tine
aida: hehehe
aida: smecherita
iulika : ok bun
aida: auzi?
aida: pai nu a vorbit razna de la gaz
aida: daca tot te simti ca si cum ai baut
iulika : 
iulika Iuliana B: nu , chiar asa nu e
aidaciolac: cred
aidaciolac: glumim si noi
iulika : mai are de baut zice sotul ei haha
aida: 
aida: ce bine ca sunteti acolo langa ea si ii sustineti moralul
aida: e extraordinar sa poti face asta
aida: nu ca in Romania ![]()
iulika : da asa e
iulika : plus ca poti sta cu ea peste noapte
aida: hm , am vazut poza , e super
iulika : aia cu gazul?
aida: alta viata acolo ... alte mentalitati , alte moduri de a naste ![]()
![]()
iulika : da
iulika : ![]()
... acum asteapta sa vina dr sa ii monteze epidurala 
Aida ... 34+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine ![]()
alinus_25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui raluk16 a scris azi MOana de Infacol anticolic drops...am citit ca fac minuni..substanta activa este asemanatoare cu cea din Sab Simplex (simeticone vs dimeticone parca) da mamicile spun ca Infacol chiar face minuni...din pacate se gaseste doar in Anglia 3 lire flaconul..in Romania e de vanzare la negru 35, 40 si 50 ce am gasit eu pe net!voi ati mai auzit pana acum de el? 37+ fericita mamica de jucausaMaestrii se dovedesc in lipsa mijloacelor! Jucausa mea |
io-s aia bizara
Pe langa treaba cu prostiile din el, am inteles ca nu functioneaza la toata lumea, deci eu am impresia ca e mai mult o chestie psihologica a mamei, mama e mai linistita ca ii da ceva si atunci si bebe e linistit.
Apoi mai e chestia ca peste tot citesc ca cel mai sigur mijloc de a calma colicii copilului e sa il pui pe burta, dar pe tine, piele la piele. Caldura si pozitia si contactul il fac sa-i treaca.
Unii doctori spun ca sunt normali si nu tin de sistemul digestiv. Altii zic ca tin. Daca tin, atunci probabil se pot regla din alimentatia mamei.
Sper ca n-am enervat pe nimeni
30+ 
[/quote]
Fetili, nu stiu daca s-a mai discutat sau nu, (ca m-ati bagat in ceata cat scrieti, si cat de puse pe poante sunteti...) dar vreau sa lamuresc cateva chestiuni despre colici.
In primul rand, mamicile care vor sa alapteze cu succes si sa aiba un bb necolicos (cu colici usoare), ar tb sa i-a in calcul o usoara schimbare a alimentatiei pentru primele 3-4 luni.
EVITATI ALIMENTELE CARE BALONEAZA! La modul cel mai serios. Cu cat sunteti mai consecvente si stricte, cu atat veti avea nopti mai linistite.
Si cand spun schimbare ma refer la inlocuirea fructelor si legumelor crude cu unele preparate termic, compoturi de fructe cu f putina miere(e purgativa pt bb)/ zahar. Banana e permisa cruda, nu da gaze.
Legumele pot fi gatite la cuptor, in vas yena, bine coapte pe gratar, sau fierte.
Apoi tb evitate unele mancaruri ce in mod normal va dau gaze: varza, mazare, fasole, chiar lapte. Acum voi va stiti stomacelul si stiti ce va face sa calcatzi pe broasca
In felul asta evitati sa-i transferati lui bb, prin lapte, nutrientzii dar si gazele din alimentele care baloneaza.
LA FEL, EVITATI EXCITANTII, GEN CAFEA, CEAI VERDE/NEGRU, COLA, PEPSI, NESTEA, ADIO CIOCO!
Puteti manca cioco alba, cereale prelucrate invelite in cioco alba/ sau cu continut de cacao scazut.Va spun din experienta ca pe la 4 luni, dupa colici, am facut depresie postpartum, si incepusem sa ma suplimentez la greu cu bomboane si prajituri cu cioco. Spuneam in mintea mea ca nu mai am energie sa alaptez si sa pierd noptile, asa ca bb era din ce in ce mai terorist iar eu scandalizata ca nu doarme. Dupa vreo luna juma' m-am prins de ce... Adormeam bb pe la 8-9 si apoi stateam cu sotz la povesti si rontzaiam bomboane cu cioco si mult vestita eugenie la odiseea de sept-oct 2007(tot cu cacao) Apoi pe la 24.00-01.00 alptam si intr-o ora incepea mega show. V-ati prins de ce.
APOI IARASI BINE DE STIUT MASAJUL PE BURTICA, IN SENSUL ACELOR DE CEASORNIC, INCEPUT DE DIMINEATA LA TREZIRE, SI CONTINUAT PE TOT PARCURSUL ZILEI, LA FIECARE SCHIMBAT DE SCUTEC!
MASAJUL E INEFICIENT DACA E EFECTUAT SEARA/ NOAPTEA, CAND BB ARE DEJA MARI ACUMULARI DE GAZE, PLANGE E NERVOS.
Practic MASAJUL PREVINE ACUMULAREA DE GAZE. SO, masatzi cu spor 10-20 min la fiecare schimbat, faceti gismnastica cu piciorusle lui bb pana auziti poc-poc
In zilele cand voiajam si nu prea era timp de masaj ii dadeam Espumisan (contzine simeticona parca, si Nu se absoarbe!!!, impiedica formarea de gaze, usureaza tranzitul.)
Si daca sunt mamici care ma vor intreba ce e de facut daca nu vor putea/vrea alapta??? le recomand sa incerce din toate puterile, sa nu renunte din cauza durerilor/ranilor, pt ca alaptatul e minunat dupa 1 luna- 1,5. E la indemana, nu spalati, sterilizati bibe. Tb doar sa fiti atente la alimentatie, bagati vitamine.
Si un argument in plus, formula e mai greu digerabila, da colici mai puternice.
Alina
36+
Doris Maria (DPN 9.09.2009)si
Iulius Teodor
(10.10.2007)
Teo la mare
Iubirea are puteri extraordinare!
Transforma inima, renoveaza spiritul, da speranta celui care a pierdut-o, ridica pe cel cazut, reda sanatatea si fericirea.