Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (169)
Raspunsuri - Pagina 14
babytza spune:
Paula ma bucur ca ati scapat de tuse 

Cu prevenar-ul nu stiu 
Babytza si puii
Valentina
David
Poze
anamona spune:
apropo de trusa de concediu, pediatra ne-a recomandat sa avem:
- sirop panadol/nurofen
- Pulmex crema baby -> pentru tuse
- smecta si hidrasec
- rivanol
- apa de mare
- apa termala
Atat si nimic mai mult, e o trusa de prima interventie, nu caram toata farmacia dupa noi in niciun caz medicamente puternice.
Apoi nu mergeti in creierii muntilor, exista multe farmacii pe litoral :)))
ne-a precizat ca nu avem nevoie de antibiotic, acum la drept vorbind nu prea ii vad sensul ca doar nu ne apucam sa il adminstram asa de capul nostru
gaia.nevia spune:
CD, eu am carat intotdeauna medicamentele dupa mine...
Nu am avut nevoie de ele, decat acum, cand am plecat cu amandoi muciosi.
Totusi cand impachetez geanta cu medicamente si verific ca n-am uitat-o acasa si chiar e in masina... ma simt mai bine, cumva.
Nu uita totusi sa iei un termometru.
Daca ati avut vreodata episoade cu antibiotic, poti lua cu tine antibioticul respectiv, si te consulti cu doctorul telefonic daca ai nevoie.
In Bulgaria poate fi mai dificil sa gasesti acelesi medicamente pe care le stii de aici, sau sa cumperi antibiotic fara reteta.
Better safe... as zice eu.
Concediu placut!
La multi ani de Sf. Marie!
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri
claudinna spune:
Va multumim!!!!!
A fost o zi incarcata, dar atat de frumoasa!!!
poze inca nu am, asha ca va arat primele imagini cu Razvan
maine urmeaza o zi si mai incarcata...sper sa fie vreme buna, ca facem party in curte, incepem pe la 11...
urati-mi bafta sa gasesc lumanerelele...ca am luat un set si nu am dat de ele in seara asta, cand am taiat primul tort
blog cu basca
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
anamona spune:
babytza, contra capuselor am luat 2 solutii de la farmacia veterinara:
- niste fiole cu care am dat catelul in zona gatului (ceafa)
- o solutie cu care am pulverizat in curte si in special in locurile in care sta mai mult catelul.
nu stiu exact cum se numesc, dar te ajuta in mod sigur cei de la farmacie.
acum ii asteptam pe cei de la dezinsectie sa dea cu solutii profi prin toata curtea, sper cu ocazie asta sa scap si de paianjeni si alte gaze intepacioase ce se ascund prin iarba.
Oricum la mine in curte e o mica jungla: pe langa tot felul de gaze cum ar fi lacustele, greierii si calugaritele (insectele alea mari verzi frumoase si blande) am soparle, gusteri, broscute si serpisori de casa. Ultimele vin la adapat la iaz :))) care btz e plin de pesti :)))
La multi ani pentru maine :)
nikolici spune:
andy_galro drum bun si distractie la maximum!
andy_g suntem mai bine, cu roseola 99%![]()
Yo Miss Karinutza(14.10.2008)
anamona spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia CD, Nu uita totusi sa iei un termometru. Daca ati avut vreodata episoade cu antibiotic, poti lua cu tine antibioticul respectiv, si te consulti cu doctorul telefonic daca ai nevoie. In Bulgaria poate fi mai dificil sa gasesti acelesi medicamente pe care le stii de aici, sau sa cumperi antibiotic fara reteta. Better safe... as zice eu. Concediu placut! [ |
buna precizarea cu termometrul!
cu antibioticul, tin sa precizez ce as face eu: nu as da copilului meu doar in urma unui consult telefonic oricum doctorita mea nu ar avea curajul sa imi recomande prin telefon. Cu antibioticul nu e de gluma mai ales la varste asa mici.
Bineintels fiecare face cum stie mai bine, insa constiinta nu m-a lasat sa trec nepasatoare fara sa fac aceste precizari.
acum in situatia cu bulgarii, doamne fereste sa ai de-a face cu sistemul lor medical, sunt mult dezastruosi decat la noi.
daca doamne fereste as fi intr-o situatie grava, nu cred ca as avea prea multa incredere sa merg pe mana lor.
nikolici spune:
Apropo de termometru, eu il vad ca cel mai important lucru din bagajul de prim ajutor.Pe noi ne-a ajutat sa depistam 2 dintre bolile Karinutzei!
Personal...trusa mea a fost asa: ceva paracetamol ( dupa caz panadol sau eferalgam) si termometrul.
In rest...nu as adminstra absolut nimic fara recomandarea medicului...repet personal si te poti intelege foarte usor in mai multe limbi la farmacie...chiar si in semne
.
Yo Miss Karinutza(14.10.2008)
gaia.nevia spune:
anamona, da, in principiu ai dreptate.
de aceea am si precizat, daca a avut situatii repetate.
Eu cu Teo am avut nenumarate raceli. Toate au aratat la fel, au debutat la fel si au avut acelasi tratament.
Adica, daca vad primele trei zile, ma duc, cumpar augumentinul, si stau cu mana pe el...
La ultimele trei episoade am scapat fara. Dar eu tot l-am cumparat, si il car dupa mine. Augumentin, dexametazona, seringa.
Normal ca daca nu ai avut niciodata probleme, sau te confrunti in concediu cu una total noua, te sui frumos in masina si te duci la doctor, de preferat acasa decat la bulgari.
Trusa mea nu poate acoperi TOATE problemele care pot aparea, doar cele cunoscute...
A, si sa nu uit, CD... sa pui la trusa ceva de tantari/insecte.
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi
si Bebedoi
, poveste despre inceputuri