Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (76)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenic spune:

Ramona ma bucur ca esti mai bine si mai ales ca te-ai intors cu BB, asta e cel mai important
Take care!

21+

www.flickr.com/photos/37479346@N02/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Citat:
citat din mesajul lui Pirelia

Ramona C. ma bucur ca te simti mai bine. Sa stai linistita in pat si o sa vezi ca o sa duci sarcina pana la capat. Acum este momentul sa-ti exploatezi soacra la maxim, iar daca nu face fata sa le cheme si pe rudele acelea care au fost in vizita la voi si te-au exploatat.

Legat de bagajul pentru spital: ce spuneti de chilotii de unica folosinta? Parca m-ar tenta mai degraba asa, decat sa cumpar din cei normali si sa ma chinui apoi sa le fac fata in cazul in care se pateaza. Sora mea i-a aruncat imediat.

Viitoare mamica in culmea fericirii 23+ (21+) Petra Oana

Merci Pirelia. Asa m-am gandit si eu cu exploatatul soacrei, dar nu am parte de asa ceva. Dupa cum vedeti e ora 14:18 si eu nu am primit inca nimic de papa de amiaza, azi dimi m-am dus si mi-am facut urgent o omleta si fuguta inapoi in pat. Desi i-am zis de recomadarile dr... nu ma baga in seama. Eu acuma am dat o tura la bucatarie sa vad ce e de papa, si ea coace de azi dimi la vinete, un miros insuportabil....aragazul ocupat, am vazut ca si-a pus si a papat de amiaza...deci si de as fi in stare sa stau langa aragaz...nu am unde sa-mi fac. Cica azi...asta e..tre sa le faca. O sa-mi iau agenda la control sa vad pe care sun sa-mi aduca si mie de papa de la bucatarul meu de undeva....ca de nu iara ajung in spital. Daca as putea rezista la un drum de 300 km....acum m-as sui in masina si m-a duce la mama.
Offf..... ca iara am inceput sa ma plang.
Ii sunt recunoascatoare lui DD ca sunt bine... si eu si bebelul din burta si nici nu mai ies din camera sa mai am motive de suparare.

Referitor la chilotii aia de unica folosinta, cam cat costa perechea? Eu stiu ca am vazut cand am mai fost in spital la o tipa chiloti din plasa( i se vedeau prin pijama) si zicea ca is din aia..nu mi s-au parut cine stie ce. Daca ar fi ieftini...ar fi o chestie, dar parca vad ca si aia costa...

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui RamonaCopot
Referitor la chilotii aia de unica folosinta, cam cat costa perechea? Eu stiu ca am vazut cand am mai fost in spital la o tipa chiloti din plasa( i se vedeau prin pijama) si zicea ca is din aia..nu mi s-au parut cine stie ce. Daca ar fi ieftini...ar fi o chestie, dar parca vad ca si aia costa...

Ramona,
28+
noi 3

Nu sunt f scumpi www.lifebaby.ro/product_info/p-tigex-set-4-chiloti-de-maternitate-de-unica-folosinta-1263" target="_blank">uite aici la o cautare f sumara.
Cica supermarketurile (nu stiu ce aveti voi acolo, core, carfururi etc) sunt si mai ieftinuti.

monis 27+
acum si cu poze

Mergi la inceput

A, si pentru toata lumea dar special pentru Andre careia tot uit sa-i trimit: "metoda" de compozitie a tampoanelor pentru lohii.

tampoanele de confectioneaza astfel:
- se cumpara un pachet de vata hidrofila tip BC (atentie sa nu fie gata portionata, ca exista si de asta pe la Sensiblu) si un sul lat de tifon steril (pansament steril)
- se portioneaza vata astfel: se ia ca punct de reper lungimea unui tampon absorbant obisnuit; daca vata nu este foarte lata, atunci vom incerca sa obtinem o grosime dubla punand-o in doua pe lungime dupa care o taiem; daca este destul de lata, taiem o singura lungime si o dublam pe latime (o pliem)
- bucatile de vata astfel taiate, se infasoara pe lungime sau pe latime in tifonul steril (vedeti si voi cum va este mai comod)... daca le infasurati pe latime vor iesi niste tampoane mai inguste si mai bombate; daca le infasurati pe lungime, vor iesi niste tampoane mai late si mai plate (eu de ex. le*am preferat pe cele din urma)

Atentie! Imediat dupa nastere (naturala sau prin cezariana) va vor trebui pentru o zi sau doua absorbante de supercapacitate (din cele cu 5 picaturi) f. lungi (eu am folosit always night) peste care veti pune si tampoanele create de voi. Credeti-ma ca veti pierde destul de mult sange cat sa treaca prin ambele si sa va si patati.

E un mesaj de la o mamica recenta... nu e din dictionar, si asteptam completari... oricum, dupa cum ziceam, probabil vom rediscuta totul de 10 ori pana la termen

monis 27+
acum si cu poze

Mergi la inceput

Monis...din pacate in Alba Iulia e doar un kaufland amarat. 13 lei 4 perechi....hm...nu stiu ce sa zic. Eu mi-am luat chiloti normali de bbc de la uniconf cu 4 lei perechea. Mi-am luat doar 2 perechi la inceputul sarcinii cand tanga ma strangeau jos la burtica si imi vin si acuma. Deci nu e mare diferenta intre preturi. Atata poate ca aia iti sustin burta mai bine.

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Dragi mamici, hoinarind pe net, am gasit cateva informatii interesante cu privire la declararea bebeului imediat dupa nastere, si m-am gandit sa vi le spun si voua, pentru a ne face cu toate o idee asupra a ceea ce trebuie sa facem imediat dupa ce aducem pe lume micutii. Bine, asta numai pentru noi aflate la prima sarcina, pt ca probabil mamicile cu experienta stiu deja procedura. Sper sa gasiti informatiile utile.

In primul rand trebuie facuta declararea nasterii care se face in maternitatea unde sa nascut copilul in termen de maxim de trei zile de la nastere, astfel obtinandu-se certificatul constatator al nasterii. Acest certificat constator al nasterii se elibereaza de la unitatea medicala unde copilul a fost nascut iar daca copilul sa nascut la domiciliu sau in alt parte decat o unitate spitaliceasca, de catre dispensarul medical teritorial. Certificatul medical constatator al nesterii este intocmit pe un formular tip, este absolut necesar sa aiba data de inregistrare cu data certa, stampila unitatii emitente si parafa medicului. Pentru eliberarea certificatului medical constatator al nasterii copilului sunt necesare actele urmatoare :
- actul de identitate al mamei
- certificatul de nastere al mamei
- actul de identitate al tatalui (daca este cazul)
- certificatul de nastere al tatalui (daca este cazul)
- certificatul de casatorie al parintilor (daca este cazul).
- hot#259;râre judec#259;toareasc#259; definitiv#259; de divor#355;, certificat de deces (daca este cazul).

Inregistrarea copilului la primarie Oficiul de Stare CivilaInregistrarea copilului la Biroul de inregistrare a nasterilor din Oficiul de Stare Civila din cadrul primariei locale, se face in termenul legal de 14 zile de la nasterea copilului. Depunerea actelor si inregistrarea copilului se face la primaria din localitatea unde a avut loc nasterea. In caz de depasire a termenul legal de declarare a copilului de 14 zile, intarzierea este sanctionata cu o amenda, scutirea de la plata acestei amenzi se poate face doar in cazuri special de catre primar. Daca declararea nasterii se face la mai mult de 1 an de la nasterea copilului, pentru a se putea efectua inregistrarea este necesara o sentinta judecatoreasca.

In practica pot exista urmatoarele cazuri :

A. Mama casatoritaPentru obtinerea certificatului de nastere al copilului sunt necesare actele urmatoare:
- actul de identitate ale mamei in original,
- actul de identitate ale tatalui in original,
- certificatul de nastere al mamei in original
- certificatul de nastere al tatalui in original
- certificatul de casatorie in original,
- certificatul medical constatator al nasterii copilului.
- dac#259; p#259;rin#355;ii au nume de familie diferite sau exist#259; neconcordan#355;e intre numele de pe certificatul medical si declara#355;ia verbal#259;, se face o declaratie scrisa, semnata de ambii parinti, din care s#259; rezulte clar numele de familie si prenumele copilului.

B. Mama necasatorita si singuraPentru obtinerea certificatului de nastere al copilului sunt necesare actele urmatoare:
- certificatul medical constatator al nasterii copilului
- copilul va avea numele de familie al mamei.

C. Mama este necasatorita si tatal vrea sa recunoasca copilulPentru obtinerea certificatului de nastere al copilului sunt necesare actele urmatoare:
- certificatul medical constatator al nasterii copilului
- o declaratie de recunoastere a paternitatii semnata in fata ofiterului de stare civila de ambii parinti.

In situatia cand tatal copilului refuza sa isi recunoasca paternitatea si mama doreste sa declanseze un proces pentru stabilirea paternitatii, este necesar sa ia legatura cu un avocat, si demararea procedurilor se face pana cand copilul implineste varsta de un an.
Daca copilul este inregistrat cu paternitate nerecunoscuta, iar tatal acestuia doreste sa isi recunoasca paternitatea, acest lucru se poate face pana cand copilul implineste varsta de un an, dupa ce copilul a implinit varsta de un an este necesara o hotarare judecatoreasca.
Sunt necesare urmatoarele acte:
- vechiul certificat de nastere al copilului
- declaratia de recunoastere a paternitatii semnata de ambii parinti in prezenta ofiterului de stare civila (pe noul certificat de nastere al copilului, numele tatalui apare trecut in dreptul rubricii TATA, dar numele de familie al copilului ramane al mamei).

Inregistrarea nasterii copilului in strainatateIn cazul in care copilul este nascut in strainatate inregistrarea nasterii si intocmirea certificatului se poate face de catre misiunea diplomatica sau consulatul Romaniei din tara respective sau de autoritatile locale ale tari respective.
In cazul in care intocmirea certificatului nu s-a facut de catre misiunea diplomatica sau consulatul Romaniei din tara respectiva, inregistrarea nasterii se face in tara, la autoritatea administratiei publice locale Biroul de Inregistrarea nasterilor din incinta Ofciul de stare civila ce apartine de Primaria locala de la domiciliul parintilor, dupa verificari, conform legislatiei aferente
In cazul in care nasterea a fost inregistrata corect la autoritatile locale din tara respectiva, se aplica procedura transcrierii prevazuta pentru certificatele procurate din strainatate, dupa verificari, conform legislatiei aferente.
Inregistrarea nasterii se poate face de catre orice persoana pe actului de identitate, dar ridicarea Certificatului de nastere se poate face doar de catre unul dintre parinti.

A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii fericita....Lavi, mami de Rares Cristian 27+

Camera lui Rares
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:

Monis...din pacate in Alba Iulia e doar un kaufland amarat. 13 lei 4 perechi....hm...nu stiu ce sa zic. Eu mi-am luat chiloti normali de bbc de la uniconf cu 4 lei perechea. Mi-am luat doar 2 perechi la inceputul sarcinii cand tanga ma strangeau jos la burtica si imi vin si acuma. Deci nu e mare diferenta intre preturi. Atata poate ca aia iti sustin burta mai bine.

Ramona,
28+
noi 3

ma bucur sa aflu ca esti mai bine...sanatate multa..
iti recomand sa vb cu sotul tau..si sa-i spui ca daca nu vb cu mama lui sa te ajute nu-i nimic, o sa dai comanda de papa pe net..eu asa as face....dupa o saptamana ti-ar face chiar el de mancare...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex
27+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Citat:

Ramona,
28+
noi 3

Pai nu e mare diferenta... diferenta esentiala pare a fi ca ii arunci, ca daca te patezi binisor - si lohiile curg, nene, nu gluma - cine sta sa scoata petele de pe aia normali... mi-e ca asta va fi ultimul lucru la care ne va sta mintea atunci.. Tre sa gasim noi cumva si pentru tine. Daca ajung la cumparaturi, iti spun. Si daca vrei, iti pun io un curier, ca nu-i un capat de tara. Dar asta peste 2 luni jumate . La termen, da?

monis 27+
acum si cu poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Of, iar nu mai pot tine pasul cu voi. Sunt cu vreo 20 de pagini in urma si parca vad ca pana reusesc sa citesc mai scrieti 20.

RamonaC, ma bucur mult ca esti bine. Ai grija de voi!

Noi suntem bine. Azi am intrat in trimestrul 3. Nu-mi vine sa cred! Trece repede timpul. Intru mai tarziu sa mai citesc. Va !

Laura 27+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)

Mergi la inceput

Camy . Adineauri am vb cu sotul si a zis ca incearca sa dea o fuga pana acasa sa imi aduca el ceva din oras (ca s-a convins si el de maica-sa). Din pacate azi si maine e la serviciu... dar de poimaine sigur macar o supa la plic o sa am pregatita de el la timp.
Monis si tie . Eu m-am gandit la chilotii aia ca o sa-i fac tot de unica folosinta. Poate daca iau mai multe perechi o sa-i scot si mai ieftini de 4 lei bucata...
Dar oricum parca vad ca o sa-mi comand o gramada de pe internet, incepand de la mancarea zilnica (acuma mi-am adus aminte de firma de catering pe care o contactam si la birou, ca doar is secretara asa ca am rezolvat si cu papa, ieftina si buna, oricum nu pot sa pap mult), continuand cu chiloti si tampoane si tot ce trebe pt bebe si macar asa o sa am si eu o satisfactie, aceea de a "merge la cumparaturi".

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput