Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (76)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

Citeam si eu titlurile(doar) la drepturile alea ce le avem ca mamici si ce intrebare imi coace mie singurul neuron atrofiat...:
la nasterea unui copil se acorda 5 zile concediu platit, atat mamei cat si tatalui. Putem sa ne luam alea 5 zile intrerupand concediul prenatal? Sau se pot lua dupa ce efectuam prenatalul? Ca daca e platite...de ce sa nu?

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui raluci_b

dar este obligatoriu? nu stiu de ce am retinut ca firma nu este obligata sa faca acest lucru.

24+ Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro

Eu stiu ca e obligatoriu macar 6 sapt, adica alea 42 zile, daca firma la care lucrezi nu are un alt contract colectiv prin care modifica aceasta perioada, oricum o poate modifica cu mai mult, cu mai putin de 6 sapt nu-i da voie legea. Dar doar daca faci aceasta cerere primesti banutii, daca nu... ata ete.

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Pe repede-inainte ca plec si eu acasa:

Subsemnata (...) angajata a SC (...), aflata in concediu de maternitate din data de (….) solicit a-mi aproba plata diferentei dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care am dreptul, conform urmatoarelor prevederi legale:

Contractul Colectiv de Munca Unic la nivel national pe anii 2007-2010, incheiat conform Art. 10 si 11 din Legea nr. 130/1996, republicata, inregistrat la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr. 2895 din 29.12.2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea a V-a, nr. 5cc din 29.01.2007.
Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumit#259; perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia sa acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.

Art. 101 - Drepturile prevazute in contractele individuale de munca nu pot fi sub nivelul celor stabilite prin contractele colective de munca.

In cazul in care se refuza prezenta cerere, va rog a-mi preciza in scris temeiul legal in mod explicit pe baza caruia se fundamenteaza acel raspuns de refuz si persoana care isi asuma prin semnatura aceasta decizie.

Va multumesc.

monis 27+
acum si cu poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui RamonaCopot

Citeam si eu titlurile(doar) la drepturile alea ce le avem ca mamici si ce intrebare imi coace mie singurul neuron atrofiat...:
la nasterea unui copil se acorda 5 zile concediu platit, atat mamei cat si tatalui. Putem sa ne luam alea 5 zile intrerupand concediul prenatal? Sau se pot lua dupa ce efectuam prenatalul? Ca daca e platite...de ce sa nu?

Ramona,
28+
noi 3

Ramona, ce zici tu acolo este concediu paternal, la care are dreptul doar tatal

monis 27+
acum si cu poze

Mergi la inceput

Si mai am o intrebare ciudata, la care cred ca poate Monis ma poate lamuri. Diferenta asta de pana la 100% pe parcurul acestor 6 sapt( la firma la care lucrez eu e specificat ca se acorda 126 zile, deci tot pre si post natatlul) se calculeaza la brut salariul de incadrare? pentru ca eu fiind in cm de atata vreme, am depasit cu mult salariul meu incadrare, care e de 1300 lei, sau la brutul realizat in ultimele luni.....Offff , nici nu stiu cum sa intreb ce vreau.
Mai incerc o varianta. Eu am incadrarea de 1300 lei. Salariul meu net in ultimele luni a fost, datorita cm, de 1500 lei., deci brutul realizat depaseste brutul de incadrare. Daca fac cererea aia de acordare a diferentei de pana la 100%, rad fetele de la HR de mine, sau imi iau diferenta aia in plus inapoi?
Sper sa fi inteles vreuna dintre voi ce vreau sa zic.

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monis5

Citat:
citat din mesajul lui RamonaCopot

Ramona,
28+
noi 3

Ramona, ce zici tu acolo este concediu paternal, la care are dreptul doar tatal

monis 27+
acum si cu poze

stiti vorba aia....daca taceai filozof ramaneai? asa si cu mine. Debitez numai prostii. Auzi ce vreau eu frate, sa iau si concediu paternal... zici ca-s de la atatea perfuzii cate am facut in spital.
Merci Monis!

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui magdaz_ina

bine ai revenit, ramona c! iti urez sa duci sarcina pana la 40 de saptamani; stai cumintica la pat si incearca sa nu te enervezi, indiferent ce face soacra. dupa cum m-am mai "laudat" eu am stat prima data de la 12 sapatmani la pat cu contractii si am reusit pana la 40 de saptamani cand am facut cezariana; cu tot scandalul si presiunile pe care le-am avut de la servici am mers din medical in medical; nu am vrut sa risc si sa ma chinui prin spitale cu mine sau cu un copil nascut inainte de termen - am considerat ca e suficient faptul ca sunt nevoita sa stau 6 luni jumate in pat. cel mai important e copilul asa ca persoanele care te enerveaza merita ignorate.

despre serul fiziologic pentru ochisorii bebelusului eu am cumparat la iarina tot ser pt. perfuzii si am tras cu seringa din el, dar nu mi-a trecut prin cap ca se tine la frigider, pur si simplu l-am tinut in camera cu seringa in el - nu am avut probleme, nu a facut suspensie...nu stiu daca a fost bine sau nu dar la noi a mers si asa.

21+

Draguto merci de incurajari. Se pare ca si tu esti o mamica eroina. Auzi de la 12 sapt in pat... Am mai auzit de cazuri din astea extreme si bebeii au fost bine si acum mari si tari. Oricum lauda este pt mame. Toata stima !

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_a spune:

Lidia - scuze dar nu reusesc sa-ti dau PM
Referitor la analizele ot Factor V Leiden, sindrom antifosfolipidic,proteina C si S,poti sa le faci gratis cu trimitere de la medicul de familie la Clinica de Hematologie Fundeni - dr. Uscatescu, de fapt ai nevoie de asistenta ei dna Viorica careia ii arati trimiterea si dai ceva si rezolva. Incearca si la Hematologie Coltea, se pare ca au reactivi mai buni.
Bafta!

Mergi la inceput

Fetelor, sper sa nu va fi plictisit deja de postarile mele, da...nah...am stat si eu atatea zile singura in spital, imi era dor sa plavragesc si eu cu voi. Si acuma se pare ca vb singura.... pana la noapte cand o tin pe KAty de povesti, care apropos, sper ca se simte bine.

Ramona,
28+
noi 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

sa va mai povestesc faza tare din cele 6 luni si jumatate de stat la pat: vine, pe la inceputul acestei perioade, socrul meu sa stea cateva zile la noi ca avea de facut injectii. stiti ce-a facut cele 3-4 zile cat a stat? s-a plans la mine ca "toata lumea vine si pleaca, numai noi ramanem in casa, vai, ce greu e sa stai in casa!"; inclusiv dupa ce i-am spus ca eu ce as mai putea sa zic cand mai am "n" luni de stat in casa la pat, tot asa a continuat sa ma incurajeze. super-extra dragut din partea lui!

21+

Mergi la inceput