Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (76)
Raspunsuri - Pagina 13
Rony spune:
am si o intrebare si sa nu cumva sa ma ingnorati ca : am citit ca in primele 6 saptamani de concediu de maternitate , compania la care lucram trebuie sa plateasca diferenta intre 85% din salariul brut si 100%, adica 15 la suta din salariu brut; la mine in companie sunt sigura ca nu se stie acest lucru sau se ignora asa ca va intreb daca trebuie sa facem o cerere in acest sens si daca are cineva un model ( daca nu am sa fac eu unul) va pup;
mihamora spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RamonaCopot Fetelor, am citit pe undeva ca ochisorii bebeilor se streg cu picaturi de ser fiziologic si comprese sterile. Dar preturile la fiolele de ser fiziologic m-au fact praf. Stiu ca o fiola din aia o poti folosi doar odata. Deci zilnic macar ne trebuie cate una, daca bebe nu are probleme la ochisori. Am vazut ca is in cutii de 10 fiole undeva peste 25 lei. Mi se pare enorm, eu ma gandisem ca in jur de 5 lei sa fie..cu indulgenta. In loc de fiole din alea ma gandesc ca caut la farmacii ser fiziologic din ala ce se foloseste in spital la flacon mare si sa imi trag cu seringa din el cat imi trebuie si sa il tin la frigider. Oare o merge asa? Ramona, 28+ noi 3 |
Flacon mare am folosit si eu, e ok.
Michelle 24+ "Smiley"si DOMINIC 15.05.2007
POZE
magdaz_ina spune:
bine ai revenit, ramona c! iti urez sa duci sarcina pana la 40 de saptamani; stai cumintica la pat si incearca sa nu te enervezi, indiferent ce face soacra. dupa cum m-am mai "laudat" eu am stat prima data de la 12 sapatmani la pat cu contractii si am reusit pana la 40 de saptamani cand am facut cezariana; cu tot scandalul si presiunile pe care le-am avut de la servici am mers din medical in medical; nu am vrut sa risc si sa ma chinui prin spitale cu mine sau cu un copil nascut inainte de termen - am considerat ca e suficient faptul ca sunt nevoita sa stau 6 luni jumate in pat. cel mai important e copilul asa ca persoanele care te enerveaza merita ignorate.
despre serul fiziologic pentru ochisorii bebelusului eu am cumparat la iarina tot ser pt. perfuzii si am tras cu seringa din el, dar nu mi-a trecut prin cap ca se tine la frigider, pur si simplu l-am tinut in camera cu seringa in el - nu am avut probleme, nu a facut suspensie...nu stiu daca a fost bine sau nu dar la noi a mers si asa.
21+
monis5 spune:
citat din mesajul lui Rony am si o intrebare si sa nu cumva sa ma ingnorati ca : am citit ca in primele 6 saptamani de concediu de maternitate , compania la care lucram trebuie sa plateasca diferenta intre 85% din salariul brut si 100%, adica 15 la suta din salariu brut; la mine in companie sunt sigura ca nu se stie acest lucru sau se ignora asa ca va intreb daca trebuie sa facem o cerere in acest sens si daca are cineva un model ( daca nu am sa fac eu unul) va pup; |
- hahaha, incepem.... ma duc sa-mi ascut drujba si eu , nu ca as avea ceva de comentat... dar pe cand o sa am, nici nu mai comentez, o scot si gata .
Da, exista o cerere scrisa. O vrei sau faci tu modelul ca n-am inteles prea bine
La mine e super fun pentru ca ar trebui sa-mi adresez mie cererea asta... si nu stiu cum sa fac, asa ca banuiesc c-o sa renunt la bani...
monis 27+
acum si cu poze
RamonaCopot spune:
Bai Monis, cum sa renunti la bani? Faci si tu cererea in att departamentului. Sau mai bine, da-o in colo de cerere, tu baga acolo la statul de plata ce trebe si gata .
Si eu vreau modelul, parca stiu ca am citit mai de mult unul dar nu mi l-a salvat atunci.
Ramona,
28+
noi 3
magdaz_ina spune:
si o chestie semi-amuzanta despre declaratul copilului: o prietena, divortata si inca necasatorita cu tatal copilului, cand au vrut sa daclare ea - mama, el - tata, ooops! nu s-a putut ca nu avea un an de la divortul de ex-ul... si sa vezi penibilitate: tatal s-a prezumat a fi ex-ul; apoi hai la tribunal toti trei sa declare ex-ul ca nu e tatal, actualul ca el e taticul si apoi s-a refacut certificatul copilului ... apoi s-au cununat si ei, ceea ce nu se mai intampla daca se casatoreau cand era gravida.
in fine, se pare ca sotul se considera a fi tatal, chiar si o anumita perioada dupa divort, asta daca nu s-a schimbat legislatia in ultimii ani.
pe burtici!
21+
Rony spune:
Am vrut sa ma dau si eu mare ca sunt desteapta si tu imi tai craca de sub picioare bineinteles ca vreau modelul, lasa euronul meu singur si amarat sa leneveasca
Citat: | ||
citat din mesajul lui monis5
- hahaha, incepem.... ma duc sa-mi ascut drujba si eu , nu ca as avea ceva de comentat... dar pe cand o sa am, nici nu mai comentez, o scot si gata . Da, exista o cerere scrisa. O vrei sau faci tu modelul ca n-am inteles prea bine La mine e super fun pentru ca ar trebui sa-mi adresez mie cererea asta... si nu stiu cum sa fac, asa ca banuiesc c-o sa renunt la bani... monis 27+ acum si cu poze |
raluci_b spune:
citat din mesajul lui Rony am si o intrebare si sa nu cumva sa ma ingnorati ca : am citit ca in primele 6 saptamani de concediu de maternitate , compania la care lucram trebuie sa plateasca diferenta intre 85% din salariul brut si 100%, adica 15 la suta din salariu brut; la mine in companie sunt sigura ca nu se stie acest lucru sau se ignora asa ca va intreb daca trebuie sa facem o cerere in acest sens si daca are cineva un model ( daca nu am sa fac eu unul) va pup; |
dar este obligatoriu? nu stiu de ce am retinut ca firma nu este obligata sa faca acest lucru.
24+ Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro
Rony spune:
se vede ca am un singur neuron din moment ce am scris euron
Citat: | ||||
citat din mesajul lui Rony Am vrut sa ma dau si eu mare ca sunt desteapta si tu imi tai craca de sub picioare bineinteles ca vreau modelul, lasa euronul meu singur si amarat sa leneveasca
|