Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (80)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Lorelay, cred ca se apropie nasterea!
Si eu vreo 2 zile inanite de nastere am crezut ca-s stricata la burta, nu stiam ce sa mai mananc. Nu stiam ca asta e semn de nastere, dar aveam o banuiala si n-am intrat in panica. In plus, ma simteam f obosita, ma gandeam ca trebuie sa dorm, ca sa am putere sa imping. In ultima noapte inainte de nastere am dormit mult si bine, iar in ziua nasterii, cand abia ma pandeau contractiile, am mai tras un somn bun. Asa ca in noaptea nasterii am fost fresh si vioaie, am facut ture prin spital pana la dilatatie 7 ca ma plictiseam.

Citat:
citat din mesajul lui lorelay_28

buna,
azi nu ma simt prea bine, cred ca sunt in ton cu vremea, daca tot e innorat ....
Azi noapte am ramas intepenita de spate de la un stranut. Ce s-a speriat sotul... S-a chinuit saracul sa ma duca la baie, mai ales acum ca l-am intrecut la kg
Acum imi e mai bine cu spatele dar imi este rau, imi vine sa vomit, ametesc, tremur...nu stiu ce e cu mine. Imi amintesc ca la 34 de sapt cand am fost internata tot asa m-am simtit si cand am ajuns la spital m-a internat dr de frica ca o sa nasc prematur. Oare asa se manifesta la mine apropierea nasterii? A mai patit careva asa inainte de nastere? Aaaa si inca ceva, de cateva zile ies afara ca si cand as fi deranjata la burta. Asa o senzatie urata este...
Nu va suparati pe mine, nu vreau sa va stresez, as vrea doar sa inteleg ce se intampla cu mine. Merg sa mananc ceva dulce, poate imi mai revin...

39+viitoare mami de Maya printesa mea
camera Mayei

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulie.aug09 spune:

am completat lista, dar undeva am gresit, ca e toata rosie. acum nu am timp sa o rectific...promit ca maine ma ocup de ea.
sunt Giova.

Mergi la inceput

Am vazut ca disctuati despre molifta de 8 zile. Eu am fost la biserica, cu bb, sa mi-o citeasca preotul. Este o rugaciune de intarire a mamei si de refacere dupa nastere. Acum fiecare dupa cum ii e felul. Eu simteam nevoia de a merge la biserica, chiar daca numai la usa si m-am bucurat de aceasta ruga.

Botezul se face la minim 40 de zile (6 sapt) daca vrea sa participe si mama, pt ca mai devreme nu are voie in biserica. Se poate face si mai devreme (daca vrei sa-ti crestinezi cat mai repede pruncul sau daca e mai bolnavior), dar fara sa participe si mama.

Noi facem botezul la 41 de zile, pe 12 sept, ca sa-l crestinam cat mai repede, sa putem sa-l ducem duminica sa ia Sf Impartasanie (copiii se pot impartasi in fiecare duminica, fara a fi spovediti, ca adultii).

Iar superstitiile legate de copii nu sunt obiceiuri crestine, n-ar trebui sa ne temem sa-i scoatem pe copii afara nici ziua, nici seara. Ne inchinam la iesirea din casa si mergem cu Dumnezeu inainte sau, eu zic, "Maicuta Domnului inainte si eu dupa".

Mergi la inceput

Noi am iesit afara la 8 zile, direct in parc, in prima zi juma de ora, apoi cate o ora, o ora jumatate. Numai ca pe bb il apuca foamea afara, asa ca nu ne plimbam mult si trebuie sa ne asezam pe banca sa scoata mami si tatica la aer. Pana la urma mi-am invins rusinea si alaptez frumos in public. Decat bb flamand, mai bine mami curajoasa.

Cu epiziotomia si eu sunt ok, mai bine decat ma asteptam. Mi-am luat inainte de nastere spray cu lidocaina care cica ar fi bun pt dureri si supozitoare ketonal, dar n-am folosit nimic. Nici de colacul special nu prea am nevoie, dar e mai comod sa-l pun pe suprafete tari (gen banci, scaune). Tot astept sa se resoarba firele, asta am auzit ca doare/ ustura. Voi ce stiti, la cat zile se resorb?

Noi in noaptea asta implinim 2 saptamani

Mergi la inceput

Mirclau, eu am baut ceai de frunze de zmeur si nu stiu daca si datorita lui, dar am nascut usor, travaliu scurt, contractii putin dureroase si eficiente.

Citat:
citat din mesajul lui MIRCLAU

buna ziua fetelor
vroiam sa va intreb daca pot lua gemoderivat din mladite de zmeur,am inteles ca inmoaie colul si nasti mai usor si mai repede,a luat cineva asa ceva? ca imi este cam frica sa iau aiurea...poate ma ajutati voi ca nu mai am rabdare...
va pupic pe toate si va rog daca stiti ceva de zmeurul asta sa imi spune-ti si mie

MIRELA mami de andreas nazdravan 10.09.2005 si 38+cu codite maria-lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Rapid cu bb la tz...

Felicitari noilor zmeurele! Bine ati venit in lumea noastra, sa traiti multi ani fericiti. Noi mamici, felicitari, refacere rapida!

Vad ca sunt la "exit" inca cateva gravidute...

Patricia, ce emotionant! Abia astept sa va treaca problemuta, sa veniti acasa si sa ni-l prezinti."

Alinutza, scanez si trimit diseara.
O solutie ar fi sa il pui la san si sa folosesti o seringa pe langa mamelon in gurita lui. De cate ori trage el, tu bagi un pic de laptic muls sa-l motivezi. Mai sunt si dispozitivele alea de relactare, acelasi principiu, de exemplu asta. Te incurajez sa nu renunti si nu exclude nimic, uite si tipa de la curs, sau de la maternitate, cine stie ce tricks mai stiu... Fiecare zi iti va face treaba tot mai grea... Nu te blama pt ca incerci sa faci ce e mai bine pt el pe termen lung, chiar daca el nu intelege si protesteaza. Asta fac parintii... welcome to parenting, step 1!

Mi-a obosit mana, pup si fug...

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Dragele mele mamici,

Multumesc din suflet pt suport si pt cuvintele voastre frumoase!
Inca sunt sub o presiune imensa,rezultatele nu au venit azi ,cica miine 100%.
Totusi tipa de la Vita 34(firma cu recoltarea celulelor) a facut o incurcatura,in singele meu(singe recoltat de ei imediat dupa cezariana)au gasit anticorpi de hep c si nu in singele din cordonul ombilical(am inteles ca se recolteaza 30% din cordon si 70% din placenta,practic recoltarea se face din bucata de cordon ramas si din placenta adiacenta).Singele recoltat din cordon este absolut curat si deja pus la pastrare deci indraznesc sa sper ca daca singele care a ajuns la el e 100% ok si bebe e perefect sanatos.Azi am primit vestea ca singele din cordon e ok si mi-a mai crescut putin moralul.

Felicitari tuturor proaspetelor mamici!Sa va traiasca puiutii si sa fie sanatosi!

In rest,bebele e f bine,aproape a recuperat greutatea de la nastere,suntem topiti dupa el .Sper sa iesim din atmosfera asta si sa pun si eu poze cu noi si cu noul membru al familiei.

Sper sa revin miine cu vesti bune!

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Asta seara am facut si noi baie singurei ... fara mamaia. Doamne ce frica mi-a fost ... era atat de micut in cadita atat de mare ... si culmea nu a plans deloc chiar ii place . Problema este ca nu pot sta eu aplecata ca nu mai pot sa ma ridic de spate . Am luat Ketonal gel dar ma doare chiar si cand merg cu el in brate . Nu stiu ce sa ma mai fac cu spatele asta .
Lorelay si eu inainte de a ma apuca durerile nasterii cu vreo 2 zile m-a apucat o dizenterie de am zis ca mor ... si nu mancasem nimic rece ca sa o provoace ... m-am gandit ca se apropie evenimetul .
Felicitari Nico sa va traiasca bb Alexandru

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T2MIKIS spune:

Buna seara mamicilor si un bun venit nascuti de curand sa cresteti mari si sanatosi.
Eu am trebaluit azi prin casa, am gatit pt ca maine la 10.30 merg la dr la contol sa vedem ce zice daca nasc sau mai astept am intrat deja in sapt.41 de ieri.Am ceva emotii mai ales ca nu ma asteptam sa trec de 40 sapt toti cunoscutii imi spuneau ca fetele se nasc inainte de 40 sapt.
Rudele imi spun ca dupa burta am baiat nu fata mai ales ca nu am nascut pana acum.
Vom vedea si sper ca maine Sf Maria sa ma ajute sa nasc usor ,un bebe sanatos,ceea ce va doresc si voua mamicilor care mai aveti zmeuricile in burtica .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steadya spune:

off, nu ma recunosc nici in semnele astea prevestitoare, eu sunt mai mereu cu aceasta falsa problema - presupun ca de la fructele care le combin, lapte si alte nenorociri - deci nici asta nu e... pe de alta parte tot e bine ca nu m-am constipat deloc in sarcina
in seara asta mi s-a parut ca simt vreo 2 contractii- nu radeti eu nu stiu ce sunt alea BH-uri sau altfel de contractii inca, presupun ca nu le confund ci le voi identifica la momentul potrivit- dar m-am bucurat degeaba, era efectul prunelor si piersicilor care miscoteau prin stomac anuntand o noua vizita prelungita la rest room
ma incuraje3z singura, hai bebe, alinierea la iesire...

Adya 38

Mergi la inceput