Fulguleti de nov-dec 2006 (219)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Salutare!

Va ofer o si fug la lucru. O zi buna sa aveti.

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

sunt tzuparata rauuuuuu .......nu pot merge la madonna .... am fost fan inrait toata copilaria mea ......desi concertul e "o data in viata" nu pot merge [:((]

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Acs, super pozele. Si va admir ca ati avut curajul sa urcati cu toti trei...Eu inca nu-l am Gradi incepe saptamana viitoare, marti. Ne pregatim intens...
Danita, imi pare rau pt tine, dar...nu mi-am putut opri un zambet (sper sa nu te superi pe mine) Colegii mei de dimineata tot injura de zor ca se blocheaza circulatia si nu mai au cum ajunge acasa, decat ocolind mult...deh alte pct. de vedere... iar eu una ma gandesc numai la pomii din parc pe care i-au taiat ca sa incapa scena "Divei"...
Pe mine una nu m-a pasionat niciodata Madonna, insa daca venea Tina Turner...alta mancare de peste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

danutz, nu mai rasucii cutzitul cu tina turner ca atunci ma feliez si tot vin :)) ..... nu te gandi ca sunt chiar atat de suparata :))

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

salutai mamici.
vorbeam cu dani aseara despre gradinita. i-a ramas lui cumva in capsor ca mai sunt 2 luni pana incepe gradi. si aseara ii spuneam ca nu, mai e o luna ... pana mi-am dat si eu seama ca, de fapt, mai sunt un pic mai mult de doua saptamani. si m-au apucat niste emotii si fluturasi ... nici nu va puteti da seama. realizez si parca nu, ce copil mare am, cat de mult crescut ... citeam ieri capitolele de la inceputul etopicii fulguleti ... au trecut 218 capitole, deci a crescut si copilul odata cu ele, dar parca pana aseara nu mi-am dat seama exact cat de mult a crescut.
am mai multe emotii decat are el, dani inca nu isi da seama ce e aia si cu ce se mananca. eu am emotii, deoarece el inca nu sta singur (fara noi sau geta) nici macar 5 minute, nu mananca singur, la onesti totul a fost super fain cu exceptia faptului ca i-au pus pampers la pranz, deci acum face iar pisu in pat la somnul de pranz, tot nu vrea kk decat in pampers si abia acum si-a facut program de a face kk pe la 12.30-13, deci se duce naibii si programul asta odata cu gradi ... si tot asa. ganduri multe pe capul meu.
vroiam sa va intreb daca voi ati fost la gradi inainte de incepere, adica daca ati vb cu educatoarea inainte de prima zi. ca eu nu am fost. e inscris si atata tot. cred ca ar trebui sa ma duc sa vad si eu ce si cum, la ce educatoare va fi (sunt 2 grupe), daca trebuie sa cumparam ceva (rechizite si alte cele). nici nu stiu ce trebuie sa ii duc, in afara de haine de interior ... oare stau cu papucei sau fara, saculet de haine - oare trebuie scris numele pe el ori ba -, oare trebuie sa ii dau apa la el? cum e fratilor la gradinita? ca eu parca m-am tampit ... zau daca stiu ce trebuie sa fac. iar acum timpul mi se pare f scurt. so apelez din nou la voi!!!!! calmati-ma!!!!! please.

pupici

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Lavinia, multumesc :). Varful Papusa e in Muntii Parang (in Meridionali), in judetul Gorj, foarte aproape de Novaci si Baia de Fier (unde se afla pestera), destul de aproape de Ramnicu Valcea si Targu Jiu.
Statiunea Ranca e in constructie, deci mult praf si zgomot. Insa cu siguranta voi mai ajunge acolo cand se va termina toata agitatia. Zona e foarte frumoasa si cu potential turistic (suna a propaganda, dar n-am niciun interes :) ).

Danutz, multumesc. Am avut curaj pentru ca nu e prima oara cand urcam pe munte. Doar prima oara cand il solicitam pe Victor (pana acum l-am luat doar pe drumuri forestiere, mai mult in carucior).
Succes la gradinita!

Laura, te inteleg cu emotiile, pentru ca le am si eu, chiar daca am mai trecut prin experienta cu gradinita (la fete).
Cu educatoarea nu am vorbit, dar o cunosc (a fost educatoarea Mariei). Rechizite nu e nevoie sa cumperi inainte; de obicei, la prima sedinta, se discuta despre asta. Saculetul e bine sa fie semnat, chiar daca va avea dulapul propriu. Inauntru stau in papucei, dar din cei care nu cad din picioare (nu gen slapi). Daca va dormi acolo, ii trebuie pijama. E bine sa aiba haine de schimb cu el. Fetele mele au avut si cate o jucarie, dar nu peste tot li se da voie.
Intreaba si mai spun ce stiu (experienta la gradinita de stat).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

Laura, iti raspund eu, dar sa tii cont ca oana e la gradi privata, deci poate ca la o gradi de stat e putin diferit
eu oanei ii duc asa: luni dim ii duc gentuta de gradi pt toata saptamana, care contine: pijama, prosopel, un rand de haine de schimb (complet, ca poate se uda la baie sau se picteaza all over, sau...): chilotei, sosete, tricou, pantaloni, tricou m. lunga. mai tb sa-i duci o pereche de pantofi de gradinita care raman acolo (eu i-am dus intotdeauna o per de sandale, ca sa fie cat mai aerisite, sa nu-i transpire piciorul, dar nu papucei de casa, ca am eu o treaba cu ei, in sensul ca nu e ok sa stea 8-9 ore incaltata cu ei, ca nu-s f anatomici. mai tb sa-i duci perita de dinti + pasta de dinti, unii copii merg cu paturica proprie dc sunt atasati de ea. oana la inceput avea un bebe de acasa cu ea la somn, ca-i dadea senzatia de acasa. iarna ii las haine groase pt afara de schimb, ca se mai uda, etc. cam atat. vezi dc ii trebuie olita sau face la wc? dc mai doarme cu pampers la pranz, sa-i duci saptamanal pampersii, sa nu ai surprize. eu i-am dus oanei canuta pt apa (una de acasa, cunoscuta, sa n-o confunde dc e noua), apa primesc acolo.
si da , neaparta sa te duci inainte de prima zi sa stai de vorba cu educatoarea, sa o cunosti, sa-i spui cat mai multe despre dani, ca nu va avea timp de asa ceva in prima zi cand toti copii vor plange :)

si da, ai copil mare! .... eu chiar zilele astea realizam ca oana implineste la 1 septembrie 1 an de gradinita!!! un an minunat pt ea, in care a crescuuut enorm si s-a dezvoltat minunat, s-a transformat intr-o fetita, nu mai e demult bebe..... ma iau iar emotiile cand ma gandesc ce greu a fost anul trecut pe vremea asta (pt mine, nu pt ea)
sa vezi ce emotii o sa ai prima saptamana, eu efectiv plecam cu un ghem in stomac dupa ce o lasam pe oana acolo (in primele 2 sapt).... si da, o sa fie greu!
aaa, sa te asiguri ca educatoarea isi memoreaza nr tau de tel, sa ii spui sa te sune la cel mai mic semn de disconfort, sa iei si tu nr ei de tel si sa-i spui ca o sa o suni in primele zile sa vezi cum se acomodeaza dani, etc... noi am avut noroc, ca in prima sapt educatoarea ma suna cam la fiecare ora sa-mi spuna ce a facut oana, dc se joaca, dc mananca, etc... si eu n-am lasat-o decat 2-3 ore la inceput, dar mi-a prins bine sa stiu in permanenta cum e, ca eram ca fiarta.
deci, e f important pt tine sa stabilesti cu educatoarea inainte termenii "colaborarii" ... eventual, intereseaza-te cum se practica, du-te cu un buchet de flori iar dc e cazul, chiar si cu o "atentie", orice, numai sa stii ca va fi ok pt dani... si pe dani obisnuieste-l din vreme cu ideea de gradi ca va fi super fun pt el, sa nu-ti simta temerile si emotiile!
dc mai ai intrebari suna-ma fara grija sau mai vb pe mail... multa bafta si dc imi mai aduc aminte de ceva, mai scriu
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

laura, relax
chestiile "operative" difera de la o gradi la alta. le vei afla, se face sedinta cu parintii in prima saptamana.
dar, e bine sa mergi inainte de 15.09 sa cunosti programul, mesele, toaleta, educatoarele/inghijitoarele/asistenta. la noi (gradi de stat) astea sunt implicate zilnic: 2 educatoare, 2 ingrijitoare, 1 asistenta medicala.
se cotizeaza lunar la fondul grupei, 10 lei = rechizite (plastilina, hartie, creioane, caiet de lucru "martinel" etc).
dimi tre sa ajunga max pe 8.30 sa pape cu ceilalti. tacamuri, farfurii - din gradi; pahar/sticla - propriu, de acasa. igiena - pampers de rezerva, servetele - de vorbit cu ingrijitoarele sa-l schimbe la nevoie (va invata de la ceilalti sa faca la toaleta, fara pampi, au tolete mici mici ca de pitici :) )
meniul saptamanal e afisat la intrare. asa stiu ce primeste zilnic, se gateste in bucataria proprie gradinitei. am ajuns sa cer limitarea suplimentului. o data e ok, supliment de 2 ori deja e prea mult asta dupa ce la o masa a cerut de 3 ori in plus, am zis ca nu-i adevarat, mi-a facut indigestie prin supraincarcare...

noi avem dulap propriu, are ghiozdanel, in dulap stau mereu un rand de haine de rezerva - gen bluza de joaca si pantaloni. are papuci sau sandale strict pt interior la gradi - acolo stau mereu, nu le aducem acasa decat cand se rup (destul de des ).
doarme acolo, deci are pijama - o duc lunea, o aduc vinerea. patul este din lemn, au saltea, pernuta, paturica. toate curate, arata ok, nu am dus de acasa nimic.
dimineata - la inceput il imbracam frumos, acolo il schimbam (el urla...) am schimbat placa. dimi il imbrac acasa ca de joaca in grupa, plus o tura de haine in plus iarna (adica trening pe sub si pantaloni grosi peste). asa am scurtat schimbatul hainelor si implicit timpul in care se agata de noi. practic ii schimbam doar papucii, jos haina si pantalonii si gata. acum cat e cald chiar numai papucii ii schimba. singur, ca e mare.
apropos, de vreo 2 luni se duce singur, de la masina, pana in grupa. nu mai vrea sa fie dus inauntru, "sunt baiat mare, ma descurc". si chiar se descurca...

emotiile tale sunt astea... ce va gandi el ca-l duci acolo? cum se va simti? are sa ii placa? etc... astea sunt cele pt care ai emotii. alea de mai sus, "operative" cum spuneam, sunt mai putin importante si se regleaza dupa caz . la inceput, va conta mai putin cat doarme si cat mananca, va conta insa placerea cu care va participa la activitatile din grupa. pe asta sa te concentrezi, pe sentimentele prin care va trece, vorbeste-i mult despre asta, si cu bune si cu rele.

pe marc l-am dus deja la gradi, in vizita, de 2 ori. a fost prin grupe, la toaleta, in curte, le-a cunoscut pe ingrijitoare, practic am facut introducerea. daca aveti ocazia, va recomand si voua. ideal este dimineata, intre 10.30-11.30, de regula copiii sunt afara la joaca in acel interval. asta e la gradinita noastra, unde e program si de vacanta (dar fara programa scolara si activitati didactice), doar zbenguiala supravegheata.

vacanta placuta in continuare, tuturor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia-stefy spune:

Laura, vad ca ti-au raspuns fetele.... Si eu zic cae bine sa mergi cu putin timp inainte sa vezi ce e nevoie pentru prima zi... Rechizite si altele se discuta la sedinta din prima saptamana, dar cu ce il duci in prima zi, trebuie sa stii. La noi a zis pijamale, papucei de schimb...servetele, sapun... Acolo ne schimbam si de hainute.... Capul sus, va fi bine. Daca tu ai emotii i le vei transmite si lui. Eu cand am dus-o prima data, Stefy s-a linistit imediat ce m-am linistit eu.... Va fi bine, ai sa vezi. Asteptam impresii din prima zi... Multa bafta...Si cum a zis si Diana, si eu am dus-o inainte la copii acolo, cand erau afara in curte...

Diana, ma bucur sa te citesc.... Mesajul tau imi transmite asa o stare de liniste...

Lacramioara si Stefania Iulia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dia1609

si da, ai copil mare! ....

Dia de Oana 29.11.06

"Da aripi unui copil, dar lasa-l sa invete singur sa zboare" Marquez

lizzy
Citat:
emotiile tale sunt astea... ce va gandi el ca-l duci acolo? cum se va simti? are sa ii placa?

fetelor, cu aceste randuri m-ati facut sa plang ca un copil la gradinita.
da' va multumesc din suflet pentru sfaturi, acs si tie.
va pup din suflet.

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput