Ce parfumuri va plac? (15)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sali spune:

[quote]citat din mesajul lui Carmena

Sali o cupa de sampanie pentru tine Sa stii ca m-ai zapacit ca eu prefer vinul vechi in pofida oricarei sampanii cat ar fi ea de spumoasa deci m-am lamurit cu Cristobalul

Ah, nu , mai da-i o sansa, te rog! Pt tine o faci !

Cat despre faptul ca ai pielea grasa, asta e un avantaj , sebumul leaga parfumul de piele si il face sa dureze mai mult. La fel, parf. dureaz amai mult daca iti dai imediat dupa dus, cand porii sunt deschisi.
Azi e o zi mai noroasa aici, asa ca am inveselit-o cu Lolita, unde pui ca am o bluza care are brodate 2 cirese mici si mi s-a parut mie ca se potriveste !
Cum ar fi fost cirese cu Jaipur ? Sau mai rau, cu Cristobal!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Sali nu am vrut sa spun ca nu mi-ar place Cristobalul, stii ca am incredere in gusturile tale si ale DaneiAm vrut doar sa spun ca nu mi-a fost suficienta descrierea, ca puteai sa aprofundezi si intr-un domeniu mai drag mie, cum ar fi hainele, evident..Oricum, am inteles e un parfum pretios, luxos?! Fa-ma curioasa ca deja am deschis o lista luuunga de dorinte..

Super alegere pentru Lolita desi nu stiu cum miroase, dar o descrie numele nu are cum sa fie un parfum puternic, pare duullce.

Dana, ti-am dat un PM, cand ai timp...

Pupici.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Carmena

Sali nu am vrut sa spun ca nu mi-ar place Cristobalul, stii ca am incredere in gusturile tale si ale Danei[fl

[purple]Daca ai increde in gustul meu, atunci poti sa treci de pe acum pe lista aceea luuuuuuuuuunga si LOLITA LEMPICKA.
Chiar este un parfum puternic dar si dulce ! Minunat !
Deocamdata este singurul parfum despre care cred ca mi l-as cumpara si a doua oara! Bineinteles tot la 100 ml !

Am uitat sa spun ca aseara la culcare mi-am dat pe incheietura cu Cristobal si azi dimineata simteam concret si distinct vanilia! Mi se pare incredibil dar si acum mai miroase pe mine!De aseara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo30967 spune:

aseara am primit cadou un "couture" de la moschino, deja s-a confiscat nu-l mai am !
am ramas surprinsa de el, pe fragrantica scrie oriental floral si are note de piper, eu simt doar floral,tineresc si modern .am gasit in el note din poeme si dune ...asta am simtit eu ...

despre piper nu pot spune ca-l simt deoarece eu cand aud piper ma raportez la elle si asta da are piper !

il gasesc auriu si ar merge nemaipomenit in zile aurii de toamna, acum ma gandesc ce "inginerii financiare "sa mai fac sa-l am in toamna asta !

sali vezi sa nu ma uiti cu comanda aia care trebuia sa atinga 100$ !!!!
ca eu astept sa stii ..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sali
Am uitat sa spun ca aseara la culcare mi-am dat pe incheietura cu Cristobal si azi dimineata simteam concret si distinct vanilia! Mi se pare incredibil dar si acum mai miroase pe mine!De aseara!

vorbeste mai mult de cristobal si zi -mi ce ai edt sau edp si cum persista eu sunt mai "uscata" si poate din cauza asta am probleme cu persistenta !

Mergi la inceput

[b]teo[/b], s-a strans demult suta de dolari, am ajuns pe la 170 $, ( am 2 prietene care vor cate 2 sau 3 parf. fiecare ) ,chiar ma gandeam sa o mai micsorez in prima faza, inca ma gandesc ce sa comand si la ce sa renunt luni!
Dar te-as "agata" macar cu QUEEN - Alexander McQueen ca sunt si eu tare curioasa sa stiu cum este ! Desi si Balmain ma incita, are aerul acela vintage ...Tu ce vroiai, IVOIRE sau EAU D'IVOIRE ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gya1407 spune:

Buna fetelor. Este a doua oara cand va scriu, insa nu am incetat sa va urmaresc din umbra niciodata. Prima data v-am cerut sfatul in legatura cu Chopard Casmir pe care l-am si primit intre timp, insa nu pot sa spun ca m-am indragostit de el, asa ca l-am facut cadou mamei. Nu stiu exact ce nu mi-a placut la el, insa are ceva tare care ma cam deranjeaza (sa nu radeti, dar parca ar avea esenta de tamaie). In alta ordine de idei, va raportez ca azi am fost la Sephora la o sedinta de mirosit: mi-a placut enorm Apparition (Ungaro) care dupa parerea mea aduce cumva cu L de la Lolita, deci e dulce; apoi Burberry Brit EDP care e putin mai fresh, mai de vara, mi-a placut si acesta; Versace Woman EDP l-am perceput putin dulce, insa un miros curat, foarte elegant; si nu in ultimul rand Lolita Lempicka EDP care e pur si simplu demential si trebuie neaparat sa fie urmatoarea mea achizitie in materie de parfumuri.
Acum mai am o rugaminte: pot sa ma alatur si eu voua in cazul in care faceti comanda de pe 1stperfume? Gandul imi ramane la Lolita

Mergi la inceput

Citat:

[b]teo[/b], s-a strans demult suta de dolari, am ajuns pe la 170 $, ( am 2 prietene care vor cate 2 sau 3 parf. fiecare ) ,chiar ma gandeam sa o mai micsorez in prima faza, inca ma gandesc ce sa comand si la ce sa renunt luni!
Dar te-as "agata" macar cu QUEEN - Alexander McQueen ca sunt si eu tare curioasa sa stiu cum este ! Desi si Balmain ma incita, are aerul acela vintage ...Tu ce vroiai, IVOIRE sau EAU D'IVOIRE ?

vreau ivoire dar agata-ma cu amandoua ca vreau si my queen !!!!!!!!!!
deci ce am de facut pentru comanda asta in afara de a cere cele 2 parfumuri ?

dar de ce sa renuntam pentru ca trebuie sa fie doar 100 $ sau 200$ in cap cifre rotunde ? iar noi avem 170?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Sali am avut drum prin oras si am mirosit Lolita mov(de aia spuneai?
Evident ca mi-a placut la nebunie, de fapt nu cred ca se putea altfel.Initial am avut senzatia ca miroase fff puternic a violete, o fi de vina si culoarea, nu stiu, dar apoi s-a "lasat" cu o aroma sublima.

M-as agata si eu cu voi pentru Lolita, dar nu am fost pe faza cum faceti comanda, cand, la cine, cum platim...Sali cand ai timp imi dai o mana de ajutor??

Teo cumva fiica ta a confiscat Moschino?

Ferice de mine la faza asta, am 2 baieti... Dar e printre putinele avantaje...

Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliya spune:

Citat:

[purple]iulya, te asteptam sa apari!

Citat:

Am rugat-o pe teo sa testeze pt mine L si Coral Flower si a scris aici impresiile. Ei i-a placut mai mult Coral Flower dar a spus ca pe ea nu persista.

Cand a testat Carrye "Coral Flower" spunea ca persista destul de bine. Carrye, asa e sau ma insel?
Depinde de ph-ul fiecaruia si de anotimp.

Citat:
citat din mesajul lui danamiha

Iulia, sotul a facut pachetele, e munca nu gluma, intr-o ora am facut 3 pachete, saracul babanu
Ma bucur mult ca esti multumita, sa te bucuri de el

Aseara dupa ce am iesit de la dus, am dat 2 pufuri de "Crystal Noir" iar azi dimineata cand m-am trezit inca il mai simteam.

Citat:
citat din mesajul lui Carmena

Ca si persistenta pe pielea mea nu a rezistat nici unul decat 2 ore - cred ca am o piele ciudata rau. Cred ca din cauza ca am tenul gras, si se volatilizeaza pe acolo mirosurile.

Am pus un link in capitolul anterior referitor la parfumuri(ce este un parfum, componentele unui parfum, concentratia si persistenta unui parfum, criteriile de care depinde persistenta unui parfum, fixativii, categorii de parfumuri, structura parfumului, punctele de parfumare si in final cum selectam parfumurile in functie de ocazie). Acolo scria: "Persistenta unui parfum este data in primul rand de concentratia de uleiuri esentiale ce intra in compozitia acestuia si in al doilea rand de un continut ridicat de extracte lemnoase si de origine animala; acestea au rol si de fixator (ex. mosc, ambra, vanilie, santal, etc.)

Structura unui miros este cel mai des reprezentata sub forma unei piramide, ce are o baza, un mijloc si un varf. Evolutia parfumurilor pe piele este rezultatul evaporarii substantelor ce se afla la baza acestuia. Fiecare ulei esential are un anumit grad de volatilitate, cele mai volatile fiind citricele, urmate de flori si alte fructe, cele mai putin volatile fiind substantele lemnoase si cele de origine animala. Prin urmare, in nota initiala (sau de varf) a parfumului vom gasi substantele cele mai volatile, a caror aroma o vom simti timp 10-15 min, in nota de mijloc vom gasi substantele ce se volatilizeaza in 2-3 ore iar in nota finala substantele cele mai greu volatile, ce persista mai multe de 8 ore pe piele. Aceasta evolutie este valabila pentru parfumul-extract. Pentru produsele mai putin concentrate, datele sunt diferite. Daca parfumul-extract are 20% nota initiala, 30% nota de mijloc si 50% nota finala, in cazul apei de toaleta ajungem la 50% nota initiala, 30% nota de mijloc si 20% nota finala.

Evolutia parfumului pe piele este influentata de tipul de piele (uscata, grasa) si de ph-ul acesteia (adica de gradul de aciditate al pielii). Parfumul se evapora mai repede pe o piele uscata si tine mai mult pe o piele grasa (aplicarea unei creme nu permite volatilizarea rapida a parfumului).

Criteriile de care depinde persistenta unui parfum:
-Individual pe diferite persoane, functie de ph si tipul de piele, culoarea parului natural si temperamentul persoanei. Acelasi parfum, in aceeasi concentratie, o sa persiste diferit pe 2 sau 3 persoane.
-Persistenta parfumurilor a fost marcata de istorie. In ultima suta de ani, si in special ultimii 30-40 de ani, s-au schimbat multe in ceea ce priveste moda, tendintele. De la 40-50% concentratie parfumurile au ajuns la 22-25% , ceea ce bineinteles a scazut persistenta parfumurilor, daca le comparam cu cele de pana acum 20-30 ani.
-Persistenta depinde de clasa si familia de arome din care face parte: orientale, picante, aldehidice, de mosc vor persista mai multe decat cele fresh, florale, fructate.
-Depinde de anotimpul (vremea) cand este purtat

Persistenta nu mai este astazi la moda .
In ziua de azi persistenta nu mai este la mare pret asa cum era alta data cand de o mare po****ritate se bucurau parfumurile peristente. In zilele noastre cand moda se schimba rapid adeseori in cursul unei singure zile femeile utilizeaza mai multe genuri de parfumuri de aceea persistenta aromei a fost calculata in medie 4-6 ore. Dupa dus seara o femeie poate aplica alte parfumuri , ale caror nuante , astfel, nu se vor suprapune peste parfumul folosit in cursul zilei.
Persistenta parfumurilor de seara si acelor clasice este cea mai mare."

nepotica mea

Mergi la inceput