Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(45)*
Raspunsuri - Pagina 17
Galushca spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui chatonel
nu cred sa fie legat de servici direct, ca abia astept sa mai scap de-acasa, dar se poate sa fie indirect, pt ca imi cam fac pb cu alaptatul. Tu cum ai procedat? Te mulgeai la servici si aduceai "productia" acasa? Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009Toulouse, la ville rose ![]() |
Nu, stam aproape de serviciu si statea tati cu fata acasa si mi-o aducea la papat. Maximul cred ca a fost de 3 ori intr-o zi de 5 ore jumate de lucru, pe la 3 luni si-un pic... erau mai mult pe drum la inceput, stateau acasa numai cand dormea ea. Iti dai seama cat am muncit in ziua aia...
La bb2 am schimbat modificarea, stau io cu ea, dar atunci nu se putea ca eram in perioada de proba.
Nu stiu direct prea multe despre muls si adus acasa, dar stiu ca multe femei fac asa. Trebuie un pic de organizare, un frigider si un loc discret. Sa nu te ingrijorezi cu cantitatea de lapte, vei scoate din ce in ce mai mult. Sa iei in considerare si posibilitatea sa scoti laptele cu mana, stimuleaza mai putin sanul decat pompa si nu ti se angorjeaza tzitzu. Io am scos vreo 2 sapt si pentru alt bebe ca mama lui n-avea destul si la inceput scoteam 100 ml intr-o zi si dupa cateva zile puteam scoate 250 ml.
petrean spune:
millie cu mare placere..de unde esti de ajungi pe aici?
apropo..de georgiana mai stie cineva ceva??o fi patit ceva???
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006
www.infoturism.ro/acorda-puncte/101832/" target="_blank">Votati
Poze gemeni
Povestea noastra
pisigri spune:
Inapreda,
eu i-am dat doar zeama, nu am blenduit nimic. Daca si azi (2 lingurite) e ok, miine ii dau mai multa zeama si poimiine incerc sa ii blenduiesc si eu morcovul.
Sincer, Pisilincai nu i-a facut nici o placere. S-a strimbat exact cum se strimba cind ii dau orice altceva decit lapte (inclusiv porcariile anticolici pe care le-a luat pina de curind). A avut si o tentativa de impins cu limbuta afara zeama, dar a renuntat. Oricum, nici nu pare sa ii faca vreo placere. Poate dat morcov e mai receptiva, ca ala e dulce un pic. Ma si enerveaza chestia asta cu dat o lingurita, parca muncesc degeaba nu stiu cum, nici ea nu se obisnuieste cu gustul ca n-are timp... da ma rog, inteleg ratiunea pentru care se procedeaza asa, vreau doar sa spun ca abia astept sa mincam mai mult de o lingurita
ca sa stiu si eu daca ii place sau nu...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Kea spune:
Karina, cam asa suna si schema noastra de diversificare, dar eu mai astept, copilul e inca mic si eu inca n-am chef de fiert legume.
Dar ca sa nu patesc ca Ina si sa am nedumeriri in ultimul moment, intreb (pe toata lumea) de pe acum:
-nu va e teama ca se poate ineca?
-fierbeti in fiecare zi cate un morcov(sau ma rog, alta leguma)? Sau puneti la frigider si dati doua zile la rand din el? Sau congelati?
Parca mai vroiam sa mai intreb ceva, dar s-a trezit copilul.
4 luni
petrean spune:
pisigri..inseamna ca daca eu iti spun...ca ai mei gemeni papa impreuna la masa de dimineata..2 piersici+o banana...sunt nebuna?![]()
asta e mai mult decat o lingurita?

chestia cu impinsul cu limba afara..e normal..ca ei si cand sug dau cu limbutza lor...si de aia..acum cand povestesti tu..ma vad pe mine disperata la andrei...care dupa vreo 2 saptamani..manca si coji de copac dc ii dadeam=))
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006
Poze gemeni
Povestea noastra
petrean spune:
eu am fiert impreuna morcov, cartof, +albitura(patrunjel..telina...pastrarnac).ce nu dau in ziua aia arunc
am eu fixurile mele..nush dc neaparat asa trebuie
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006
Poze gemeni
Povestea noastra
millie spune:
Petrean sunt din Lugoj si avem niste prieteni in Bocsa si atunci mai trecem si prin Resita
Monica mami de
Timeea Alexandra ( 25.02.2009)
petrean spune:
si noi avem nasi in Bocsa..si multi prieteni
Bocsa..romana?montana?sau..nu stii?:))
Vlad si
Catalin-17.03.2009 si
Andrei Luca -15.12.2006
Poze gemeni
Povestea noastra
millie spune:
Cred ca romana
.Si eu ai fierb zilnic legumele,nu las de pe o zi pe alta
Monica mami de
Timeea Alexandra ( 25.02.2009)
chatonel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carla28 inapreda, iti scriu despre diversificare dintr-o carte " de moda veche " Scoala mamei. Citez: diversificarea se face treptat, de la 4-5 luni ( chiar daca este alaptat), de preferinta in ordinea urmatoare: - supa de zarzavat ( morcov, pastarnac, patrunjel, cartof, telina ) la masa de la ora 14:00. Pont: sa fiarba mai repede, poti sa razuiesti zarzavatul pe razuitoarea mare. - fainos cu lapte ( lapte praf + gris ) , dar nu la bbii care sunt prea grasuti - fructe: pireu de mere ( crude sau fierte, sau coapte , la 4 - 4 1/2 luni la masa de la ora 10:00, apoi piersici ( decojite si razuite marunt ) - carne: de pasare ( pui, gaina ) , foarte bine fiarta si foarte bine tocata, in amestec cu supa si pireul de legume, cate 1-6 lingurite de 4-5 ori pe saptamana, de la varsta de 4 1/2 luni- 5 luni - supa de carene de la 5 - 5 1/2 luni - galbenusul de ou fiert tare in amestec cu supa de legume, de 3 ori pe saptamana, alternativ cu carnea, de la 5 1/2 - 6 luni. Se incepe cu 1/4 galbenus si se creste treptat pana la 2-3 galbenusuri pe saptamana. - branza de vaca de la 5-6 luni - iaurt de la 7 luni - de la 8-9 luni, sugarul sanatos care nu a prezentat tulburari digestive ( varsaturi, diaree ) , mai ales la introducerea de noi alimente, poate primi treptat : perisoare de carne, sunca slaba, parizer, ciorba, zdrente de ou, pilaf de orez, paine, papanasi cu branza fierti, mamamiga ( foarte bine fiarta ) IMPORTANT: In stabilirea diversificarii, se tine cont de modul cum bb accepta si tolereaza alimentatia, deoarece sunt bb care nu vor sa accepte la 4-5 luni late alimente in afara de laptele matern. Unii prefera supa si pireul altii, refuza, dar primesc cu placere fructele. Diversificarea se incepe cu supa si pireu de legume, la sugarii supraponderali , iar la ceilalti laptele cu fainos. www.flickr.com/photos/40168372@N05/" target="_blank">POZE "Oamenii pot uita ce le-ai spus, dar nu vor uita nicioadata cum i-ai facut sa se simta"(Carl W.Buechner) |
super, carla, multumesc

am salvat si eu sfaturile

Famille Dragoon cu
Izia, 23 mars 2009Toulouse, la ville rose