Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(45)*
Raspunsuri - Pagina 12
mihaelacg spune:
gigelica, o singura data am patit-o si eu cu maria afara. aveam o rochie fara nasturi, nu puteam s-o alaptez afara, si de foame mi-a prins fata cu manutele si da-i batai pe obrazul drept. a doua zi avem ditamai semnul, eram visinie![]()
va poop fetele, ma bag la somn ca am avut o zi........
din 10 martie 2009, mami fericita de 
pozici noi cu fata lu` tati
http://community.webshots.com/album/564158204pFLAbF?start=36
inapreda spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui novus
da mersi asa am citit si eu dar Alexandra zic eu ca e ok pt 5 luni si 1 sapt are vreo 7 kg la 69 cm, nu?Mami lui Alexandra (03.03.09)www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari |
Da, e super ok, domnishorica si, dupa cum o vad "la apa", o sa devina o mare innotatoare!

Gina lu' Ian
Poze mai recente cu Ian ..."mare" :-)
Botez Ian
gigelica20 spune:
Am plecat si eu la culcare. Va pup pe toate...
Am mancat fasole azi pe la 3...si acum sunt un zepelin plin de...ifose
Daca vine din intamplare un tzunami la focsani am sanse de 100% de supravietuire...ca o sa plutesc in deriva fara probleme... Si pana la urma nici de cutremur nu mi-e frica...sunt ca un airbag uman
...
Gigelica(Lucia),mami de
Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009 
anamariame spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gigelica20
![]() ![]() Te astept atunci la Bucuresti Gigelica(Lucia),mami de Victor-Andrei - Pitonul![]() 30 martie 2009 ![]() |
sau venim ca-ntre amici?
Eva Maria (23 aprilie 2009)
gigelica20 spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui anamariame
Vin, dar Pitonul tau e dat deja sau venim ca-ntre amici? Off, nici acum nu-mi explic cum de-a ramas gaza mea nepetita. Deschid concurs, pentru doritori aici Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009) |
Dap, ca ne mananca cu fulgi cu tot Ayla

Gigelica(Lucia),mami de
Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009
inapreda spune:
[quote]citat din mesajul lui pisigri
Chatonel nu, n-o stiam, cre ca o stia barbatu, ca nu degeaba lucreaza la teveu. Da sa mor daca imi amintesc sa fi mers vreodata la Hanu Trei Sarmale...
Ilinca,
Buturelul e o bucata de picior de porc. O bucata de "gamba" de porc, in general afumata.
Ina...la tine am de scris.
Pediatrul mi-a spus sa pun le fiert in 500ml apa morcov, patrunje, pastirnac, telina, cartof si ceapa, intregi. Sa adaug sare "de gust" sa dau in prima zi o lingurita, sa cresc repejor cantitatea de zeama, dupa 3-4 zile daca e ok sa ii pasez si legumele (in afara de ceapa) si sa le subtii cu zeama, urmind ca in 2 saptamini sa ii inlocuiesc o masa. Dar sa nu o fortez daca se strimba.
Ce am facut: i-am fiert doar morcov cu patrunjel si cu telina. FARA sare, ca asa am citit. 500ml apa nu mi-au ajuns sa fiarba bine legumele si a trebuit sa adaug, miine pun oricum mai multa. I-am dat strict o lingurita, doar ca in 2 ture, ca daca ii dau lingurita plina scuipa mai repede :D. S-a strimbat si prima si a doua oara, dar a doua oara nu a dat semne ca ar refuza. Ma rog, sper miine sa fie mai bine.
Ceapa si cartoful le voi adauga mai tirziu, dupa ce ii dau si piure din radacinile astea. Nu vad rostul introducerii deodata a atitor buruieni...Dupa ce o scoatem la capat cu astea, o sa ii adaug fructele, cu mentiunea ca sint cam ingrijorata cu piersicile, ca eu am rezolvat constipatia ei mincind EU piersica seara la culcare; ma tem ca date ei o s-o strice la burta. Dar o sa aflam mai incolo.
Prea multa experienta nu am de unde sa am, ca e prima zi...
A, legumele le-am curatat, spalat si fiert ca pentru noi, doar ti-am zis, fara sare.
Daca mai ai intrebari scrie in seara asta, ca dimineata ne trezim destul de devreme si citesc din urma si raspund. Ma cam streseaza diversificatul asta, dar probabil ma obisnuiesc eu in citeva zile. Si iarta-ma ca te-am facut "suparacioasa" (desi pusesem ghilimelele si prima data). Pupam !
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
[/quote
Eeeei, acum dupa ce v-am citit pe toate, m-am linistit; cum faceti voi, stiu si eu
Eu credeam ca detineti vreo "reteta secreta" de diversificare care n-a ajuns si pe meleaguri bistritzene. Adica, in sarcina, eram, cumva, toate de acord: faceam aceleasi analize, aveam aceleasi repere (masuratori, IR-uri etc) si aveam la ce sa ma raportez. Cu nasterea, imi era clar: ori natural, ori la cutit. La scutece, pina la diversificare, iar nu mi s-a parut mare scofala (vorba vine, ca era sa ma kk pe mine de citeva ori
) dar diversificarea asta mi-a scos peri albi si prea am citit pe alte forumuri minunatzii de m-am crucit ca sa nu verific daca mi-am facut bine temele si aici
De fapt, aici ar fi trebuit sa "scotocesc" din prima, dar stii cum e : nu vazui padurea de copaci.![]()
Miine ti-am spus cum voi proceda; nici eu nu pun sare, desi pediatra mi-a spus ca-i MUSAI, MUSAI sa pun putina sare pentru iod; dar, din cunostintele mele, bb ia iodul din lapte. In fine, nu ma tin eu mai "dashteapta" ca pediatra, dar nu-mi inspira deloc incredere, dupa mai multe rate-uri pe care le-a comis.
No, te pup ardeleneste, da' nu inainte sa-ti spun ca ma bucur ca sinteti cu o zi inaintea noastra
, asa stiu pe cine tre' sa stresez 

Gina lu' Ian
Poze mai recente cu Ian ..."mare" :-)
Botez Ian
Galushca spune:
Noroc ca va duserati la culcare si apucai si eu sa citesc, ca daca am fost plecati 3 zile...
Kea, pai e pacat sa fiti neplimbareti prin partile astea, macar cu trenul, ca merge repede si bine. Noi fuseram nitel la Strasbourg cu trenul, foarte fain. La intoarcere am fost singuri in vagonul pt oameni pe roti, ca eram cu carutul.
Ina, bine facusi ca n-ai pus sare, iodul se gaseste in apa in cantitate suficienta aproape in toata tara. Cel din sare oricum e adaugat.
Chatonelo, "nu ma tare pricep", dar n-o fi fost un atac de panica legat de inceperea serviciului? Io cand am inceput munca, cu fetita mare, nu ma gandeam decat unde sa fug cu ea sa nu trebuiasca sa merg la lucru...
Discutiile cu Attachment parentingul mi-au placut. Noi am dormit cu primul copil, l-am purtat in wrap, i-am dat tzitzi mai mult de 2 ani. Mergea la cresa deja de la un an jumate. A avut dintotdeauna preferinta pentru tactil, n-au interesat-o jucariile, in schimb au fascinat-o oamenii, pe care ii privea cu o curiozitate stiintifica care i-ar fi insultat daca erau destul de atenti.
Acum Ileana nu prea sta in wrap, prefera sa ne vada decat sa ne simta,
doarme cu mine, dar sunt sigura ca ar (va) dormi la fel de bine singura, sper sa ii dau sa pape tzitzi cat mai mult pana la o varsta normala, ii place sa se uite la jucarii si sa se joace cu ele.
Concluzia mea e ca attachment parentingul li se potriveste bine anumitor copii, nu tuturor, cu atat mai mult cu cat e o forma mai extrema.
Varsta limita pentru alaptat mi se pare varsta de la care sa aiba primele amintiri - maxim pana la 3 ani, prefer sa ne oprim undeva pe la 2 ani si un pic, dupa varsta asta cred ca 1. POATE i-ar impiedica dezvoltarea sexuala normala, adica depasirea fazei orale, pentru cine il mai crede pe taica Freud 2. mi se pare un abuz din partea mea
Karina26 spune:
Da, Novus ne-ai prins facem parte din gasca.![]()
Pentru inceput i-am dat un sfert de lingurita in biberonul cu lapte, apoi am marit cantitatea de cereale la o jumatate de lingurita,pana cand am ajuns la una plina cu varf.Am introdus treptat la diferenta de cateva zile, o singura masa pe zi.Daca pui o cantitate mai mare de cereale nu o sa treaca prin orificiul tetinei si risti sa nu pape pentru ca nu are rabdare sa traga din biberon.Acum noi am ajuns la 2 mese de cereale cu lapte pe zi. Nu am avut de ales pentru ca nu am luat decat 2.5 kg de la nastere.
De obicei cerealele sunt recomandate la copii care iau greu in greutate si ajuta la prevenirea anemiei.
KARINA
Karina26 spune:
Inapreda am vazut ca ti-au mai raspuns fetele in legatura cu diversificarea.Indraznesc sa scriu si eu cateva randuri poate ceva, ceva iti va fi de ajutor.
- se incepe treptat cu o singura leguma de preferabil morcov (se pune la fiert un morcov, in apa fara sare, se fierbe bine, se paseaza, se pune in blender impreuna cu zeama in care a fiert morcovul, se mixeaza iara amestecut obtinut trebuie sa fie cat mai lichid).
- se introduce dovlecelul, apoi telina (personal voi introduce telina atunci cand am introdus mai multe legume pentru ca are un gust mai puternic si bebelinei mele nu i-a placut).
- apoi cartofi dulci, dovleac.
- se lasa cateva zile intre pentru obisnuinta cu gustul(noi avem 2 zile legume, 1 zi fructe).
- daca refuza sa pape o leguma sau fruct se asteapta cateva zile apoi se reincearca.
-nu se forteaza copilul sa manance indiferent ca este vorba de lapte, creale, legume, etc
- se incepe treptat si cu multa rabdare
- se incepe cu o portie de 3-5ml apoi se mareste la 5-15ml, etc
- sucul de fructe se amesteca cu apa (jumatate portie apa, jumatate suc)
- sucul dat inainte mesei taie apetitul de aceea este de preferat a se da intre mese
- sucul nu se da din biberon si nici perioade lungi(pentru a se potoli setea se da apa nu suc)deoarece daca se da in cantitate mare produce diaree si mareste riscul aparitiei cariilor mai tarziu asa zice Societatea Canadiana de Pediatrie
- acum depinde si de tara pentru ca noua ni s-a recomndat fireste de pediatru sa incep cu avogado ceea ce in unele tari este recomnadat la varsta de 1 anisor.Vreau sa-ti spun ca a acceptat foarte bine avogada desi eu eram cam sceptica.Vorba unei fete cate bordee atatea obiceiuri.
Tu iti cunosti cel mai bine copilul si indiferent de decizia luata (de a incepe acum diversificarea sau a mai astepta, a consulta si pediatrul, etc)este decizia ce mai buna.
Pupam bebe titi Ian
Daca imi mai aduc aminte ceva mai scriu....
KARINA

Ana-Maria, mami de