*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (69)*
Raspunsuri - Pagina 18
criss703 spune:
Bravegirl ,Lorellay (da am primit din martie banii de CIC),Malinas
multumesc de urari , sunteti dragute
..aveti o felie de tort si o cupa de inghetata ![]()
Cameliam ce fetita mare /matura ai
, mai ales in rochita rosie pare de vre-o 2 ani
Gynie
Doamne ajuta sa treaca repede si cu bine operatia lui Stef ,
pt.o mamica puternica !
Criss
de
Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii
BraveGirl spune:
Mi s-a pus un pitic pe creier....de fapt s-a alaturat celorlati, pe care ii detin de mult
intrebari:
1. Cine mai e stirb la 9 luni??? (parca Sofia smechera cu motor, mai e cineva?)
2. Mie inca nu mi-au venit rusii...sa ma ingrijorez?
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
POZE CU PRINTESA
Otiliav spune:
Criss, sa fii sanatoasa, sa ti se indeplineasca dorintele!
| Citat: |
| citat din mesajul lui BraveGirl Mi s-a pus un pitic pe creier....de fapt s-a alaturat celorlati, pe care ii detin de mult 1. Cine mai e stirb la 9 luni??? (parca Sofia smechera cu motor, mai e cineva?) 2. Mie inca nu mi-au venit rusii...sa ma ingrijorez? |
1. Nici Elisa nu are, acum se vad in gingie cei de jos. Da care-i graba? Eu o prefer stirba cat alaptez ca nu se stie cand face crantz de dragul lui titi. Macar putem sa speram ca daca le ies tarziu se si strica/schimba mai tarziu. Anei tot pe la 9 luni i-au aparut, la un an avea 4 dinti.
2.Conteaza si ca tu ai alaptata foarte des, pauze mici intre alaptari. Tu stii cel mai bine daca ai fost cuminte
Mami de
Ana Maria(18.12.2004) si
Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetelePozele noastre
spiridusul spune:
| citat din mesajul lui BraveGirl Mi s-a pus un pitic pe creier....de fapt s-a alaturat celorlati, pe care ii detin de mult 1. Cine mai e stirb la 9 luni??? (parca Sofia smechera cu motor, mai e cineva?) 2. Mie inca nu mi-au venit rusii...sa ma ingrijorez? ========== Corina Mamica de Arianna Maria ![]() POZE CU PRINTESA |
1. cris are 2 dinti, dar la alex au aparut la 11 luni
2. nici io nu m-am vazut c urusii
si azi am un gand bun pentru Ginye
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi
spiridusul spune:
| citat din mesajul lui BraveGirl [Spiridusule, cd citesc ce scrii ma gandesc sa mai aman asa, vreo n-spe ani proiectul bebe2 ========== Corina Mamica de Arianna Maria ![]() POZE CU PRINTESA |
alooooo
nu de asta povestesc
trebuie sa fii constienta ca e greu cu 2. eu nu am absolut nici un ajutor.
daca nu ridic un pai de pe jos, acolo ramane. poa' sa fie vasele pana la tavan, ca barbati-miu nu le spala
ocazional mai trece sora-mea pe la mine, si, strange jucariile si da cu aspiratorul (de vreo 2 luni imi calca si rufele)
cu alex nu reuseam sa fac nimic;
faceam mancare in wkd si congelam
acum fac mancare, spal rufe, mai strang una alta, cu 2 copii legati de mine
o sa vezi, esti mai relaxata cu 2
sa stii ca si cris plange dc il las cu altcineva
daca merg la mama, urla de cum il las din brate.
daca nu ma vede, e ok;
dar nu am nici o sansa sa manac linistita daca el sta langa mine
eu una, iau situatia ca atare.
MA IUBESTE
daca vreau sa nu planga langa mine, il trimit la plimbare.
consider ca e o manifestare normala.
sunt 24/24 langa el... uneori il mai vede pe domnul tati, sau mai vede si altzi oameni, DAR EU sunt mereu ACOLO.
atata ma duce pe mine mintea sa gandesc la ora asta
am credinta ca va fi mai bine
undeva, candva, in viitor
si azi am un gand bun pentru Ginye
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi
BraveGirl spune:
Multumesc pt raspunsuri.
1. m-am saturat sa ma intrebe lumea de ce nu are dinti? E normal? DA BA, E NORMAL! CA ASA VREA ZANA MEA!!!!
2. Otilia, cuminti n-am fost
...dar grija mea nu e aia (ca bebe2 e bine venit....ca azi sunt f happy si odihnita
. Zanica a fost la ai mei de pe la 11 pana la 20. Nu a supt d ela 8 pana la 21
) ci sa nu dau in altele. Eu nu am mai fost la dr de vreo 5 luni. Mai groaza mi-e sa nu-mi vina cd suntem plecati in concediu si sa ma apuce dureri groaznice cum aveam inainte 
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
POZE CU PRINTESA
BraveGirl spune:
Spiridusule, azi sotul meu a pus mana sa spele vasele. Nu mi-a venit sa cred. Am zis sa notez data in calendar, ca nu se stie cd o sa mai vad asa ceva
. Deci nici al meu nu are ocupatii din astea, casnice. Mai mult, eu strang toata ziua dupa el. Se dezbraca in living...cum deschizi usa de la casa se vad hainele lui, ca avem open-space. Nici un hol ceva, sa nu vada toti vecinii toata harababura din casa. dc deschide usa la sifonier, nu poate sa o si inchida
...dar m-am consolat. Imi face toate poftele ![]()
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
POZE CU PRINTESA
malinas spune:
auziti...voi ii spalati pe bebelusii vostri pe dinti?Cei care au.Cum?Stiu ca e o periuta care se pune pe deget, dar cum il clatesc dupa ce-l spal?Poate parea stupid ce intreb eu, dar decat sa fac o duda, mai bine intreb.Ma duc sa ma culc, ca nu mai sunt buna de nimic.
Un gand bun pt Ginye 
si Stefanut 
.
_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze
Povestea povestilor
6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 75 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr
Mirtha spune:
Salutare mamici ! 

Astazi Eva a implinit 10 luni si....tocmai astazi dimineatza mi-a refuzat sanul. Nu ma asteptam sub nicio forma ca lucrurile sa ia asa o turnura galopanta . Nu aveam niciun tip de lapte in casa. Nici la cutie , nici praf. M-a cam prins cu garda jos.
Cel putin in concediu a supt la discretie si imi imaginam ca va mai dura mult si bine pina la intarcare. Si oricum nu ma asteptam in niciun caz sa renunte ea , de buna voie. Seara pe la 18,30 chiar inainte de cina a supt. Cantitativ nu as putea spune ca supt bine . Am avut sentimentul ca mai degraba i-a fost dor de tzss si nu foame de lapte. Sunt intr-o stare de usoara amorteala. Adica ma tot astept sa vrea sa suga , sa ceara , sa ma traga de tricou , sa misune cu gurita pe la sani. Si nimic. Nu se intimpla nimic. Sunt usor nostalgica , privesc in spate cu un soi de tristete si in fata cu ceva infrigurare. Copilul meu creste.
Azi dimineata cind dormea ma podidisera lacrimile cind mi-am adus aminte ca la inceput avea capul mai mic decat sanul meu si statea infipta in el sugand de zor.Probabil in citeva zile voi reusi sa ma acomodez cu schimbarile si le voi privi ca atare. 
Am vorbit deja cu pediatra si mi-a recoamndat Nan. Maine vine pe la noi si vom discuta pe larg. M-a asigurat ca sunt bebei care se auto-intarca si din manifestarile Evei a concluzionat ca nu vom avea o intarcare problematica. Cand ma gandeam la intarcat , undeva dupa ce Eva implinea 1 an - adica peste 2 luni
, luam in calcul renovarea uneia dintre dormitoarele parintilor. Cel care fusese dormitorul meu. Nu stiu de ce nu am luat niciodata in calcul , nici macar cu titlu informativ , faptul ca intarcarea se poate produce de la sine. Cind copilul este pregatit si trece intr-o alta etapa renunta singur. Probabil tot datorita miturilor despre intarcare ma vizualizam ducand razboiul tzss.
Spiridush cind ti-am citit postarea mi-a trepidat sufletul. Mai cum e posibil sa iti fie dor de ceva care inca nu a existat ? Eu ma vad , ma vad inconjurata de copiii mei asa cum povestiti voi mamicile cu 2 bebei. Jucandu-se , paruindu-se , tipaind , larma mare in jurul meu.
Stiu ca poate fi extrem de obositor si problematic dar sunt convinsa ca vom putea face fata. Uite si la voi s-au mai decongestionat lucrurile cind bebelacii s-au marit. Ma bucur ca Alexutzu Maimutzica a trecut peste etapa "Pe mne nimeni nu ma vrea" .Accese de gelozie sigur vor mai fi dar nu cread ca asa acute ca la inceput.
Cu cititul...ce sa spun...citesc in rate. Cind doarme Eva dimineata , cind ii gatesc mai casc un ochi si prin carti , si uneori cand se joaca pe linga mine. Are momente cind se joaca de-a busilea si foarte rar incearca sa se cocoteze(nu intervin decat daca apreciez ca este in pericol de a se lovi si doar pentru a-i distrage atentie , nu ii interzic sa se atinga de anumite zone , decat sa ii spun nu ai voie la nesfsarsit si obsesiv mai bine securizez cit pot si ce pot si sunt ceva mai alerta unde nu se poate securiza).Nu am in schimb nicio sansa de a citi cind se joaca in varianta "plimba-ma" si "povestesteste-mi" .Adica imi pretinde clar sa o ajut sa se deplaseze , stie sigur unde vrea sa mearga iar mie nu imi ramine decat sa ii spun povestea .Povestea masutei , povestea raftului cu carti , a dulapului , a sertarului , a oglinzii etc. Casa noastra e mai nou ...casuta cu povesti la tot pasul.![]()
Pupam dulce Maimutza si Grasu !
Corina multumim pentru reteta. Sigur va iesi ceva fooooarrrttee bun !
La noi rushii au venit la 8,2 luni fara nicio stare de disconfort.. Inainte de sarcina in primele 2 zile luam chiar si 6 fiole de algocalmin intr-o zi. 2 odata.Altfel nu simteam nicio ameliorare. Acum absolut nimic .Nici durere , nici crampe , nici sani umflati , nici stare de nervozitate anterioara.Poate va fi si la tine o schimbare in bine. Concediu placut !
Oceanborn da , ai dreptate....intr-un fel cam totul s-a desfasurat uniform , constant , lucrurile au evoluat incet dar sigur.Probabil ca din cauza aceasta deja ne gandim la bb2. Oricum simtim acut nenvoia unui moment de respiro. Exclusiv pentru noi doi. Ne lipseste mult un moment doar al nostru. Ca un facut Eva tocmai da zor sa se intarce. Tocmai cand aceasta nevoie de intimitate o resimteam stringent. Sa nu spui ca nu le face mama natura , DD , soarta , Karma etc....cu cap. Daca stau sa analizez cum se leaga toate prin fire nevazute mi-e greu sa cred ca sunt chiar aleatoriu imbinate.
Gynie imi pare rau sa sud ca treceti prin asemnea momente si tocmai acum.Sper sa reusiti sa le depasiti impreuna.
Cel mai practic ar fi fost sa ajungeti la un psiholog , fie doar tu fie impreuna. Daca nu ai disponibilitate penru un psiholog poate reuseti sa citestii o carte din cele care se regfasesc pe piata , referitoare la cauzele care pot conduce la rupturi in cupluri.
Incearca sa gaseti care sunt cauzele , motivele pentru care lucrurile nu mai merg intre voi doi. Repet intre voi doi. Eventual daca acestea pot fi inlaturate , diminuate .
Altfel faptul ca nu vrei...doar pentru ca aveti impreuna un copil....e insuficient ca sa formati o familie. Ma refer la acea familie in care sotii sunt angajati in realtia lor , implicati si determinati sa formeze o familie si sa aiba o casnicie. Daca veti reusi sa ramineti impreuna doar pentru ca aveti un copil nu veti fi acea familie iar Stef va resimti din plin acest lucru.
Nu Stef trebuie sa fie motivul pentru care ramineti impreuna. Cel mult el poate fi imboldul , catalizotorul anumitor decizii in familie dar nu motivul.Ce avea daca la el se rezuma totul : doi parinti nefericiti ? poti face fata cu zimbetul pe buze unei vieti in care esti linga un om care nu te face fericita , implinita care nu este limnnga tiine ca femeie si ca mama ci doar dintr-o obligatie E o perpectiva pe care ti-o doresti ?Crezi ca asta isi doreste Stef ?Sunt convinsa ca e dureros sa ai perspectiva divortului. Nu iti doresc nicidecum sa ajungi acolo sau sa nu lupti pentru mentinerea familiei tale dar nu folosindu-te de Stef ca argument vei reusi sa ajustezi acolo unde este nevoie.
Invocandu-l pe Stef ca argument vei obtine exact contrariul. Vei creste presiunea asupra sotului care si asa era coplesit de ideea de fi tata si de responsabilitatea care vine odata cu un copil. Daca inca va mai iubiti incercati sa gasiti o cale de comunicare si sa luati niste masuri care sa va ajute sa va rezolvati frustrarile , necazurile , acel ceva ca a generat ruptura si apoi incet - incet sa sa refaceti acea legatura care cindva , nu demult , acum 4 ani , v-a determinat sa spuneti : "Da".
Un simplu "nu vreau sa divortez" nu va rezolva lucrurile. Nu stiu daca sotul tau realmente va ajunge sa formuleze cererea de divort , dar daca o va face trebuie sa te avertizez ca acordul sau dezaordul tau este irelevant. In cazurile de divort se cerceteaza daca relatia dintre soti este functionala , daca mai pot forma o familie si casnicia poate continua sau nu. Divortul se poate pronunta chiar daca unul dintre soti nu este de acord. Chestiunile referitoare la copii sunt accesorii cererii de divort si nu au relevanta la luarea deciziei de a desface casatoria.
Sper sa ajungeti la deciziile cele mai bune pentru voi si sper sa fie bine ! Iti doresc sa fie bine ! 
Miky01 , Cameliam
!
Va pup fetelor ! Sa aveti o noapte cit mai linistita !
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.
Otiliav spune:
| citat din mesajul lui Flowers Otilia,exersezi rolul Capritei? Vrei sa vezi daca te descurci cu 3 iezisori? Flory mami de Brianna Theodora (7.11.2008) si Julia Alessandra (5.07.2002) poze |
Gand la gand Flory. Chiar ma gandeam in ziua aceea ca daca iese cum vreau eu cam asa va fi diferenta de varsta. Eu am incercat pana acum fara succes de doua ori sa prind odiseea de mai-iunie, in 2003 si 2007. Poate am noroc in toamna lui 2010 sa o prind, cine stie.
Sa fim sanatosi si fizic si psihic. Ca azi am avut nervi peste nervi cu pitic care nu a vrut deloc papa si a tot urlat nervozata, nimic nu-i convenea. Am pus la fiert o ciorbita de legume in urletele ei, am mestecat cu ea in brate. I-as fi dat borcan bucuroasa dar Ana cerea zeama. O iau razna daca o tine tot asa.
Julia, pe unde esti? Ocupata cu munca? Prietena Anei e de varsta Mariei si ma gandeam la ea. Imi place mult de fata ta
Mami de
Ana Maria(18.12.2004) si
Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetelePozele noastre