Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (79)
Raspunsuri - Pagina 5
vally spune:
neata si de la noi 
a fost o nopate grea...toata noaptea m-a durut si intepat burtik jos dar nu intr-atat de tare incat sa sun dr...a cedat cu no-spa...
offf.. si nu mai zic de vise...
dar dp ce m-am trezit este bine
parca su nt alta persoana...
sandy bafta multa!!!
alte metode nu stiu ...![]()
crixia multam' 

alinutza nici o veste...
vally
s39
Gloria-Ailyn sau Adeline (inca nehotarati...
)
pooh spune:
Neata!!!!Azi ne-au lasat copilasii sa dormim pana la ora 10
.Acum imi savurez cafeaua,Balazs doarme,Timea cu tati se uita la desene......De cateva nopti bb doarme mai agitat,se tot foieste,se incoarda,cred ca are niste colici....noaptea,sau mai bine zis dimineata devreme
Ma gandesc ca din cauza ca noaptea dupa ce papa nu-l ridic sa scoata aerul,dar adoarme instant cu tzitzi in gura...la fel si mami....voi cum procedati?va treziti bebeii sa scoata aerul?Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)
Luanambro spune:
Buna dimineata si o duminica mununata dragelor!
Felicitari noilor mamici si bine au venit pe lume bebelusilor, lapte mult si numai fericire toata viata!!
Am trimis si noi poze pe contul comun, la o saptamana jumate de la nastere. Si noi ne acodam incet si greu dar important e ca reusim sa dormim dn ce in ce mai mult noaptea (3, 4h).
Am avut parte de o nastere usoara dar acum incep sa acuz diverse dureri postpartum...sunt singura oare?? :)
Noi ne pregatim acum de o plimbare - iesire la o cafea a parintilor si la aer proaspat a bebeului si ne simtim ca la armata: imbracat 5 min, machiat eu 2 min si repede pe scari cu maxicosi ca sa nu trezeasca bebe pana in strada...apoi, o adevarata placere: cat stam afara, doarme dus iar noi ne bucuram in 2 de o evadare de la san drept, stang, schimbat, pompat lapte...
Revenim in curand! Va imbratisez cu drag,
Luanambro, mami de Darius (29.07.09)
bibuga spune:
va salut dragelor,va multum.pt galerie,pt si urarile de bine!
sintem OK,a treia zi acasa,ne chinuim cu alaptatul--am un sin (fara sfarc format)pe care l-au si l-am chinuit doua zile si o noapte ca sa-l salvez de mastita...dar ce conteaza,cind ma uit la bb toate dispar.
va doresc tot binele,mamicutele care urmeaza sa nastesti mergeti cu bucurie la nascut e cel mai frumos eveniment din viata,chiar daca e dureroasa,eu ma bucuram de contractii,stiam ca momentul cel mare e tot mai aproape.am sa pun niste poze mai tarziu
va pupicesc
alinutza78 spune:

sunt pe aici...va citesc, dar cand sa scriu intervine bebe
...parca stie ca maica'sa presta la greu pe forum si e invidios![]()
Ok...de ieri la pranz suntem acasa si incercam sa ne acomodam. Anunt ca am intrat cu acte in regula in meseria de mama...pentru ca strumfulica a pus la incercare nervii a trei adulti noaptea trecuta. Suntem tehui de cap si cam speriati, dar presupun ca e normal
Daca in spital Eric era un cumintel, de cum am ajuns ieri la pranz acasa s-a facut un zmeu, paraleu (doar e in zodia leului, nu?
) si nu a mai vrut sa doarma, a inceput sa maraie si sa puna in rol o muzicutza zdravana. A adormit cu bine pe la 1 noaptea pana la 5,30 dimineata. Si noi am stat cu randul sa-l pazim. Vreau sa spun ca am pus in aplicare si metodele lui Karp...si merg
..dar trebuie sa ai rabdare. Am inceput de fapt cu feonul...pentru ca ne-am dat seama ca maraia si se strangea pentru ca mananca lacom si ia si aer. La un moment dat amortisem de mana si am indepartat feonul de burtica si el a stat linistit in continuare (bineinteles cu ochii deschisi...dar se vedea ca-i place zgomotul). In fine...l-am facut si sarmaluta..si a adormit.
Eu vreau sa zic ca mi-am pastrat calmul...chiar sunt multumita..si asta datorita faptului ca oarecum m-am pregatit psihic citind experientele fetelor pe forum
. Ai mei insa erau agitati nevoie mare...cu toate ca le explicam ca asta presupune de fapt un bebe mic![]()
Stresul meu pana azi dimineata a fost alaptarea...sau lipsa ei
. Desi imi propusesem sa nu ma stresez in legatura cu alaptatul, eram suparata ca mie chiar nu imi venise nici o picatura de lapte. In spital am baut la greu ceai pentru lactatie...cand am ajuns acasa ieri am baut peste 2 litri, am luat si Galactogyl...am facut dusuri fierbinti pe sani. In dimineata asta am observat primii stropi..probabil colostru
...si da-i cu pompa si comprese calde (nu va mai spun ce chin si cu pompa...iar trei adulti dipserati in fata tehnicii
...dar am scos membrana de silicon si acum face priza buna
)..si am scos si eu acolo vreo 8-9 lingurite de colostru si i-am dat lui bebe
. Macar atat...dar tot ma simt mandra
. aaaa...nu mai spun ca ieri cand am ajuns acasa ne-am dat seama ca nu stim sa preparam laptele praf, cat tre' sa pregatim...si cat se poate pastra. Si printre carti tehnice, instructiuni, net..si plansetele lui Eric de foame...ne-am mobilizat si noi intr-un final. Chiar vroiam sa intreb mamicile care dau lapte praf la bebei cum procedeaza? Eu am si incalzitor de biberoane...e ok sa pregatesc mai multe sticlute si sa le pastrez la frigider 24 ore? asta pana cand voi reusi sa alaptez exclusiv (eu sunt tot optimista
)
alta problema la mine...pe langa faptul ca nu am lapte (sau e la inceput
)...nu am sfarcuri formate deloc. M-am chinuit inca din spital cu mameloane de silicon...insa Eric nu se lasa inselat deloc. Ii picuram lapte pe aparatoare...tragea de 2 ori si apoi se stramba si isi indeparta capul. S-a invatat ca un pui de vrabie sa-i curga lapticul din biberon si nu vrea cu nici un chip sa suga. Il oblig de fiecare data...il chinuie si tati sa-i tina capul la san..dar are o putere de nu-ti vine a crede...isi da capul pe spate si scoate niste sunete de furie de-ti face pe creier. Sper sa ma tine pe mine nervii si sa perseverez...insa in final si faptul ca o sa ma mulg si o sa-i dau lapticul meu cu biberon tot e o realizare
. Ce sa va mai spun? sunt multumita ca din spital si-a format un program...cere mancare cam la 3 ore...si mananca in medie cam 40-50 ml..e un mancacios
Despre mine...incep sa ma recuperez...am dat jos doar 8 kg din cele 20. Asta ca sa fie totul pe acelasi trend...inceputul greu
...dar sper ca si rezultatul sa fie pe masura
. Nu ma mai doare operatia decat cand fac miscari bruste si nu ma pot ridica brusc de pe pat. Iar burta arata ca un jeleu
...nu imi pot inchipui acum cum ar putea reveni la starea initiala, insa o sa muncim mai tarziu si la asta.
revin...s-a trezit printul
Alinutza
de strumf
Eric Alexandru (05.08.2009)
pony spune:
pupici tuturor 

Eu citesc in fiecare zi, dar nu scriu decat atunci cand am vreo intrebare sau cand mai postez niste pozici.
Alinutza78 citind ce ai scris tu, parca ma vad pe mine in prima saptamana.Si eu am avut dureri de cap cu strumful, cu sanii exact ca tine.
Nu m-am putut abtine, am fost exact ca tine.Si acum pana ia tatica strumful ce ne mai chinuim...Si strumful meu da capul pe spate si se nervozeaza cand il pun la san si cand vede ca nu curge laptic ca din biberon.Ce mai ofteaza saracu..Eu mai des ma mulg si ii dau cu bibe.
fericita posesoare de
Raducu
badurox spune:
Hi, fetele!
Hopa si noi, puturoasele! Ne culcam tarziu, ne trezim tarziu si lenevim mai toata ziua!
Tot 2 in 1 suntem, si nu cred ca o sa se schimbe ceva, cu toate ca joi implinim 40 sapt. Fata mea se simte f bine la maica-sa in butik, iar eu sincer n-as mai scoate-o afara, asa de bine ma simt. A coborat destul de jos, dar asta imi permite sa pot manca, respira, vorbi mult mai usor decat inainte. E adevarat ca vezica imi face probleme mai des, dar nu e asa de rau.
Lucialu, ma bucur ca l-ai parat pe barbata-meu
. E, intr-adevar o figura. De fapt e f emotionat si-l inteleg. Mai vorbeste cateodata cu burtik si-o intreaba: "Hei, ce faci? Cand iesi afara?" E tare scump
.
Ne-am propus azi sa facem niste marinata de peste, ca tati e pescar si mi-a adus o gramada de peste ieri. Numai sa se intoarca de la tenis, ca acolo a plecat acum si facem impreuna ( si-a luat si concediu ca sa-si astepte fetitza). Iar pana atunci.... leneveala!!!

Va pupam si revenim diseara!!!

39 de saptamani, mamica de
Iris Ana-Ioana
pony spune:
MihaStroescu felicitari, mult laptic si refacere rapida! Sara bine ai venit!
Noce, Cornelia multumim pentru aprecieri.
M-am mai linistit in privinta luarii in greutate a bebeului
Valy scot si eu majoretele pentru tine

fericita posesoare de
Raducu
uliiasi spune:
Ziua buna la zmeuricile mele dragi!
Profit si eu de faptul ca bebicul doarme ca sa va dau un pup si un hug, ca n-am intrat de ceva zile bune.
In primul rand felicitari multe proaspetelor mamici !!
Noi ne-am mai obisnuit putin unul cu altul, crestem si ne dolofanim. Deja bebe a luat in prima luna peste 1200 gr, trecem acum la pampers nr 3 ca se pare ca nu mai incape caca in pampers 2...
Din pacate bebicul a ragusit putin si a inceput sa tuseasca, gangureste ca o gainuta de ragusit ce este. Nu stiu unde a reusit sa capete raguseala asta, febra nu are, ceea ce e bine, asa ca o sa am grija sa-l tin mai bine imbracat si sa nu-l mai scot afara daca e vant.
Bebe meu e tot lenes la papat, de aceea il alaptez destul de des si noaptea se trezeste cam la 2 ore ca sa pape. Felcitari mamicilor cu bebei care dorm 3-4 ore. Ce vis....
Nici eu nu-l trezesc noaptea ca sa-l fac sa ragaie. Adorme si el la san si eu sunt cum nu se poate mai fericita, ca pot si eu dormi...
Cu colicii suntem in grafic, avem de toate. Am reinceput sa beau ceai de stimulare a lactatiei pt ca am citit ca poate ajuta la colicii copilului. In rest dau Bonnisan, Sab simplex si baby drink. Nu stiu cat functioneaza, dar sper totusi sa treaca cat mai repede, am auzit ca pe la 3-4 luni. Nu mai e mult, nu? ![]()
Vroiam sa va intreb, pe fetele care alaptati, ce papati voi? Eu la inceput mancam orice, ca asa mi-au zis mai multe doctorite pediatre, dupa care au inceput colicii si am tot inceput sa elmin diverse alimente. Cum ar fi pepenele
, fructele in general, porumbul. Am mancar de 2 ori pepene rosu mai mult si in ambele cazuri a doua zi dupa David a fost foarte agitat si a plans mult...am pus-o pe seama pepenelui...
Stau si citesc mesajele feteloc care nu au nascut inca si-mi dau seama ca mi s-a sters aproape tot din minte de ce era inainte de a naste. Nu mai tin minte aproape nimic, nu mai tin minte senzatiile pe care le aveam cand eram cu burtica si-mi pare atat de rau, nu va inchipuiti. Ieri bebe sughita si l-am pus pe burtica mea si simteam cum tresare burtica odata cu bebe cand sughita si atunci parca imi aminteam cum tresarea burta cand sghita bebe inauntru si m-a luat o melancolie...Mi-am dat seama ca perioada cand am fost insarcinata a fost o perioada tare fericita pentru mine si as vrea s-o retraiesc.
Bine, acum e o perioada si mai speciala si inca nu-mi vine sa cred ca sunt mamica cand ma uit la David.
Gata, va las, sper sa fiu mai coerenta data viitoare cand va scriu. ma apuc sa ma uit la pozicile pe care le-ati pus pe mailul comun, sa va vad comorile micute.
Va imbratisez cu drag! 

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/