Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (79)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Mesaj de la Missy:
"S-a nascut minunea noastra Timeea Maria, 3450 gr, 56cm, apgar 10! va pupam"

eu pe fuga, am venit de la tzara si sunt cu copiii.
Edi e marait, nu a facut kk de ieri...am inceput sa ne constipam.

, pe maine.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

Romanitza, nu sunt mamica inca dar aici departe de casa intreb si eu in stanga si in dreapta. Am o prietena care a nascut in martie si bebelul ei a fost constipat. aici nu se dau nici un fel de medicamente la bebei sau ceaiuri, nimic. Ea a folosit supozitorul cu glicerina pt bebei(adus din romania de mama ei), dar nu la bagat in fundulet, doar a stimulat un pic. il prinzi bine cu degetele il pui un pic in fundulet si apoi afara.Asta a facut ea si a mers.
Sper sa-ti fie de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Felicitari Missy. Gata ti-si vazut puiutul...+
Elena_adina, Vally, Eumada ma rog la DD ca sa aveti o nastere usoara, recuperare rapida si bebei sanatosi. Lasati morcovei acasa si ganditi-va ce placut va fi sa va strangeti zmeuricile in brate.
Bag niste pentru voi.
Uitati ce galerie va facem
noapte buna!

39+viitoare mami de Maya printesa mea
camera Mayei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Bibuga,si eu sunt nedumerita cu lohiile.....abia astept sa ajung la doctor.....la mine faza cu lohiile s-a terminat,acum cred ca ma zapaceste mica menstruatie....sau cel putin sper....imi curge un sange rosu-rosu,insa in cantitati fff. mici,de vreo saptamana....cateodata cu cheaguri mici-mici de sange......la sarcina anterioara nu-mi mai amintesc exact cum a fost....deh,batranetileNu se deschide la mine linkul cu pozePooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Missy,sa-ti traiasca printesa Timeea Maria!sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Sa vad ce imi mai amintesc, caci am citit de dimineata...

pooh exact asa si la mine, sange da pic pic de vreo luna, nici nu baga viteza, nici nu ma lasa, doar mai schimba culoarea adek asa sa arate ca e pe terminate da nu se duce de tot...

luci si vally, pisica mea bien gracias e de treaba, o miroase pe Daria pe picioruse apoi ii zic ca nu cand vrea sa se urce spre fatza, apoi isi pierde interesul, nu se emotioneaza. deh e si "papusa de carpa", ca e marca Ragdoll, ei is f buni cu copiii in general, blanzi. o cam neglijam, mai ales ca nu mai doarme cu noi nu ca am dat-o afara da ne-am mutat noi in alta camera ca s-a stricat aerul acolo... am lasat pisoiu cu un ventilator da singurel (sper ca nu pt mult) Facem cu schimbul si mergem sa o alintam, dar ziua iese pe-aici cu noi.

Azi avem si noi o luna si un kil in plus pun mai acusi poze. Noaptea e la fel, adik ok, insa ziua nu prea doarme... cate 20 mins si gata, ochii cat cepele, ieri de ex de la 10.30 de cand s-a trezit.. pana seara nimik de somn... putinele minute la san, ca o trezesc si asa fro 10-20 min leganata in scoica... daca o pun pe pat in 5 minute e treaza... si cu plans. Nu prea stiu sa o linistesc, decat cu tzitzi care cred ca ma dor de la "heavy use", ca nu am ragade ci doar ca e f sensibil sfarcul.

Frustrarea: haleste o ora, si mai bine, ok, apoi sa iesim... hop se gandeste ca sa planga si ea nitel, ca nu strica (indiferent cand iesim), ii dau bibe, il haleste tot, 90 ml... why??? si apoi e bine merci nu mai plange, iesim frumos ne place sa ne plimbam... Adeka ce, laptele nu a curs cum trebe intr-o ora? Incep si io intrebarile uzuale,,, nu am suficient lapte, nu e bun ce are? ca in bibe tot laptele matern il bea, nu formula.. so? care-i spilul? o fi curgand prea incet?

Romanita, da-i putina apa, 10-20 ml cat vrea. Stiu ca in conditii normale nu se da, nu e nevoie, dar am intrebat si e ok si c m tare.. merge. La noi de 2 ori a facut asa... 2 zile fara kk, i-am dat putina apa si gata, si azi la fel,, nu facea, crek nu a baut nici 10 ml de data asta si in seara asta si-a revenit. try it. Se pare ca e la moda... si puiul tau, Giova?

mQQm, am citit la maple syrup, tot is olecuta in ceata, ar tb sa vad la fiecare vaccin ce marci sunt si sa le compar. Deci la 2 luni tu faci Prevenarul ala? Moama, diferenta la cant de Al e chiar nesimtitoare.... de aia ar tb sa le analizez pe fiecare in parte!

alinutzo,cum mai merge treaba cu lapticul? da, c m bine e sa vb cu o moasa sa te ajute live, io tot zic ca am rezolvat capitolul asta da acu 2 zile eram depressed iar ca nu fac bine ca nu apuca sau cine stie.. de ma dureau sfarcurile. Acu zic ca e de la overuse. Te

Daria Alessia (12.07.2009)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

"Ignoranta nu te salveaza... dar te face sa te simti destept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Felicitari missy, sa-ti traiasca zmeurica o viata lunga si fericita si sa va lumineze sufeltul! Refacere usoara, bebe linistit!

S-a mai domolit subiectul cu atatea mamici noi si ocupate.

Motana, eu am programare pe 20 la pediatru sa discutam discutii. Nu stiu ce optiuni am si nici ce marci sunt de cumparat. Nu-i exclus ca in urma discutiei sa-l schimb, sa vedem cat de "ascultator" e. Mai vorbim mai incolo detalii despre vaccinuri.
Abia astept poze noi!!!
La faza care ti-o face Daria no comment, e jmechera si-i place sa muncesti tu pentru laptele ala, nu ea, asa macar o data pe zi. Sa stii ca cu sticla merge cat este, e greu sa refuze. Da' acu' ce sa mai zic, bad habits die hard, azi am stat cu Oliverul atarnat de mine iar in disperare spre seara. Asa si eu, doar la san pot sa-i pun dopul, altfel daca-i happy tace, daca nu, urla si n-am ce-i face. Am iesit pe la 9 jumate, noroc ca era noapte, s-a lasat pe-un urlat, n-am avut de ales, am scos ce-i trebuia, asa mai mascat si asa am venit acasa, noroc ca nu era nimeni prin parc. Azi a fost o dupa-masa/seara tareee transpiracioasa la noi din motive de mama-suzeta.

Giova, romanitza, uite o alta teorie, ca la alea-i buna toata lumea. Zice-se ca la bebe alaptat exclusiv e super-rarisim sa existe constipatie sau diaree. Eu n-as folosi nici un mijloc de a forta nota, supozitoare sau termometre. Si teoria urmeaza asa...

Laptele de mama este digerabil in proportie foarte mare, deci se absoarbe si ramane foarte putin de eliminat. Undeva catre 2 luni, multi dintre bebeii alaptati exclusiv incep sa devina atat de eficienti la digerat ca incep sa rareasca scutecele murdare, fac kk undeva la 2, 3 zile, dar sunt unii bebei care fac chiar la o saptamana, 10 zile. Si e perfect normal. Tot teoria asta spune ca in prima luna si poate a doua, aceeasi bebei fac kk zilnic sau de cateva ori pe zi pentru ca la nastere sistemul digestiv nu e matur inca si nu se digera tot ce trebuie, iar laptele de mama este laxativ. Pe masura ce acesta se maturizeaza (sistemul digestiv), incepe sa faca treaba mai buna la absorbtie si se raresc kkceii ca urmare. Cam asta-i povestea. La bebeii hraniti cu formula, kk zilnic e normal, acolo se vorbeste de constipatie, da. Nah, cam astia-s centii mei...

Romanitza, ca urmare a teoriei de mai sus si daca ma gandesc ca puisoara ta a luat o juma de kil intr-o saptamana, mai ca-mi vine sa ma hazardez si sa ma gandesc ca ea o fi mai precoce si absoarbe mai complet decat te astepti. O jumatate de kilogram e limita inferioara de crestere pt o luna intreaga in prima luna, asa ca nu te mira ca are gaze. Are treaba multa stomacelul ei, e doar un bebe de doua sapatamani. Si Oliver are gaze ca mitraliera, majoritatea au, si el a luat "doar" un kil in prima luna. Tot ce-am zis sunt speculatii. Eu, sa fiu in locul tau, ca sa-mi iau un gand as cere pediatrei niste investigatii amanuntite la nivel digestiv, si daca aia ar fi ok, Mara e hidratata, ia in greutate, as fi chiar incantata ca face kk doar o data pe saptamana. fetita dodoloatza si pe mami a ei.
Poti veni oricand, abia astept!

lucialu, crixia, ma bucur ca ati inteles ceva din mesajul meu de ieri ca taaareee dezlanat l-am gasit azi, recitind ma intrebam oare ce-am vrut sa zic. Las' ca mergem noi la plaja! Eu ma planific pt la iarna, sper sa se opreasca copilul din urlat pana atunci.
Aveti grija de voi, eu deja nu-mi mai amintesc detalii despre ce ma supara in ultimele saptamani, doar am ideea ca era ceva sacaitor. Eu am bagat mici de 2 ori deja, in zile cu pepit cuminte.

Cornelia, danielle, cum mai sunteti? Mie ieri mi s-a parut ca a crescut pepitutz, de fapt ieri am observat ca el a crescut cate un pic. Vai ce jele pe capul meu....

Alinutza, n-am gasit de ombilicate, dar e o pagina faina despre cum sa mergi inapoi de la sticla la tzitzi. O vrei?

Treb sa ma obisnuiesc sa nu ma mai intind in halul asta ca elasticul...

[majorete] just in case...

Tzushti!

edit: lorelay, daca intri, e posibil sa rupi in bucati emoticoanele alea ca e tare greu de citit pagina asa latita?..

Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Neata!!!!Ma inscriu si eu in club,si pe mine ma foloseste pe post de suzetaExact asa sunt si sfarcurile mele ca la tine,Motana,fara rani,insa dureroase rau.....Vin si eu cu o intrebare.....cat trebuie sa manance un bb....aproximativ....exista vreo formula de calcu in functie de nr. de kg?Sa va zic si de ce...de 2 zile ma pregatesc psihic sa fac proba suptului....si sa stiu daca trebuie sa-mi fac probleme sau nu....De cateva zile mi se pare ca Balazs mananca destul de putin...sta la san max. 10 minute,am incercat in biberon laptele meu,dar nu papa foarte mult nici asa,sanii ii simt tensionati,pliniOare de ce?M-am gandit ca s-a schimbat gustul laptelui,dar n-am mancat nimic nou,neobisnuit.Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulie.aug09 spune:

Continuam AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flosideea spune:

neata....remember me?iaca am mai reusit si eu sa scriu...ca de citit sunt aici cu voi...dar de scris...uf...cam greu.e cam greu zilele astea pt ca avem probleme mari cu colicii.mi`am luat eu ceai de fincen,anason,chimen si le combin si beau chiar daca e oribil,lui ii dau sab simplex si tot ne doare burtica.mi se rupe sufletul cand ,in cel mai bun caz ,chitaie de burtica.azi de ex este foarte plangacios de la burtica,dar ziua il culc pe ea si eu dorm pe mine ca doar bebitza trebuie pazit.in schimb,papam super bine,avem deja 1100 gr luat si pana luni la bilant clar mai luam.toata ziua ar sta la san,dar nu la oricare-doar unul e bun dar care doare de numa.
motana,am citit ca te intrebai daca nu ai lapte suficient sau nu e bun...ei bine,eu stiu ca se produce o cantitate de lapte suficienta pt bubulusi sa se sature,cu cat suge se produce mai mult s.a.m.d.denis de exemplu papa si de la un san si de la altul,il imbrac pentru a iesi la plimbare,iar papa si de la un san si putin de la celalalt si gata,fugim la aer.si pt baita e la fel,nu mai are rabdare sa`i fac toaleta de dupa si sa`l imbrac,asa in prosopel la papa ca altfel e belea.dar ii multumesc lui DD,daca n`ar fi burtica,nici nu as simti ca am bubulus.
si eu sunt tare mandra pt ca incep sa ma cuprinda hainele mele de anul trecut,mai am de dat jos doar 4 kg sa ajung la greutatea dinaintea sarcinii-binenteles de la burta,coapse si posterior.in schimb,eu toata sarcina nu am avut pofte,dar acum....mama...vad la tv o reclama si mor,plus ca zilnic as manca ceva "bun".
acum ma retrag sa pregatesc ceva de papa ca am o foame ca as manca orice....voi fi in zona.o zi cat mai buna!!

Andreea,mamica de Denis-Stefan(17.07.2009)

Mergi la inceput