Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (167)
Raspunsuri - Pagina 7
AlexaM spune:
Apropo de subiecte sensibile as vrea sa va impartasesc si eu cateva intamplari neplacute legate de nestiinta oamenilor, nestiinta (nu spun rea-vointa) care poate rani un copil.
In copilarie (9ani) am suferit un accident minor care a avut efecte grave din cauza medicilor insufucient pregatiti sau motivati. Urmarea principala este ( pt ca nu s-a rectificat) fapul ca genunchiul meu drept este imobil. Datorita unei infectii necontrolate cartilagiile s-au erodat iar oasele aflate in crestere la momentul respectiv s-au unit.
Este un lucru suficient de traumatizant pt un copil si fara sa mai intervina comentariile lipsite de cenzura a unor adulti. Nu vorbesc despre copii, pt ca nu in cazul lor sa zicem ca uimirea si comentariile nu se pot cenzura datorita lipsei de autocontrol a empatiiei.
Vreau sa vorbesc despre comentariile unor adulti de tipul: saraca, pacat de ea ca uite ce frumoasa si desteapta e (eu intelegeam ca oricat de frumoasa sau desteapta as fi oricum degeaba ca viata mi-e terminata); saracii parinti cat trebuie sa sufere (adica eu...asta e nu conteaza ce simt, dar parintii saracii...).
Astea sunt doua dintre multele exemple care imi vin in minte, dar care, chiar daca nu vreau sa recunosc de multe ori m-au marcat cu toate ca am crescut intr-un mediu plin de dragoste si de respect, un mediu care mi-a construit increderea in mine si puterea de a simti ca un om normal fara frustrari si fara resentimente.
Motivul pt care va spun lucrurile astea este ca un copil care se confrunta cu societatea (copii sau adulti care din ignoranta sau rautate vor exploata orice este diferit - sotul meu era luat la bataie pt ca era singurul blond cu ochii albastrii din imprejurimi, de exemplu) trebuie sa auda de la parintii sai care sunt casatoriti sau nu, care au acelasi nume sau nu, etc TOT TIMPUL, in fiecare zi, ca este iubit pur si simplu pt ca exista si indiferent ce s-ar intampla.
Si mai trebuie sa i se explice ca oamenii sunt diferiti si au conceptii diferite care nu il afecteaza pe el. Ca fiecare om este unic si gandeste diferit si ca diferentele ne caracterizeaza si ne identifica si nu sunt un lucru rau. Ca fiecare om trebuie acceptat asa cum este in societate. Nu iti place nu ti-l faci prieten, dar nu-l urasti sau tratezi diferit, doar pt ca nu este ca tine.
Cand toti oamenii vor intelege lucrul asta (niciodata cred) societatea ar fi un loc in care s-ar trai mult mai usor...
Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
babytza spune:
Hello mamici
Valentina are si ea nume diferit de al meu si a trecut si ea prin despartirea parintilor ei . Dar din fericire nimeni, niciodata nu a facut bascalie de acest lucru. Si desi ne-am despartit, am incercat sa pastram o relatie deschisa si fara prejudecati tocmai pentru a fi alaturi de ea si pentru a nu se simti ea singura. I-am explicat mereu si eu si tati ca despartirea noastra nu a vut nicio legatura cu dragostea noastra pentru ea, ca a fost o problema de adulti. Dragostea noastra pentru ea este imensa si nimik nu va schimba asta. Se pare ca discutiile astea sunt necesare , pentru ca ei , copiii , au tendinta sa se gandeasca de cele mai multe ori ca din vina lor se despart parintii si nu spun asta cu voce tare, doar sufera in tacere. Am incercat mereu sa purtam discutii deschise si asta a ajutat-o foarte mult pe ea. Chiar si atunci cand m-am hotarat sa ma casatoresc cu taticul lui David, am purtat o discutie cu ea si i-am cerut parerea si acordul....a fost foarte incantata ca am discutat asta cu ea Desigur, ea este si mai mare, chiar se poate purta o discutie serioasa cu ea la varsta ei
La scoala nu s-a intamplat niciodata sa faca cineva misto de ea. Probabil si datorita erei in care traim , era in care despartirile si divorturile sunt la moda La ea in clasa mai sunt copilasi in situatia ei, cu parinti despartiti. Din pacate pentru ei , nu la toti s-a putut pastra o relatie de prietenie intre parinti si lucrurile nu sunt tocmai roz ...
Valentina este linistita si a trecut de mult peste despartirea noastra si e fericita ca eu cu tatal ei ne intelegem atat de bine. Acum mare fiind, vede si ea cat de greu este in anumite situatii la colegii ei. La ea nu a fost cazul si i-a placut ca tatal ei a venit la nunta mea, iar eu am fost la botezul fratiorului ei vitreg...si ii place ca ma inteleg atat de bine cu mamica ei vitrega...
Ar fi mult mai usor pentru copil daca parintii ar reusi sa treaca peste problema care i-a facut sa se desparta si ar face un efort sa se inteleaga mai departe si aiba o relatie netensionata , de dragul puiului. Desigur, nu este deloc usor, spun doar ca in cazul meu timpul ne-a ajutat sa depasim problemele si ajungem sa fim prieteni. Pentru ca am inteles un lucru : chiar daca pentru noi ca si cuplu nu a mers relatia, ne va lega pe veci ceva ...copilul nostru si pentru fericirea lui si linistea lui sufleteasca, totul e posibil !!!
Babytza si puiiValentina David
Poze
babytza spune:
La multe lunite Iriss de Anis , Mihnea de Paula !!!!!
Poze
c.valy spune:
Este obligatoriu ca sa iasa dintii intr-o ordine anume?Ca la noi la 6 luni fix au iesit 2 odata cei de jos apoi la cateva saptamani au spart si cei de sus asa ca la 8 luni aveam 2 jos si 4 sus,acum o saptamana teroare bazait,musca,tipa am zis gata iese dintisorul si face scandal cu toate ca la cei dinainte nici nu am stiut cand ies dar nimic sa linistit baiatul in cateva zile... surpriza azi a spar putin unul tot sus fara durere fara nimic ca si pana acum...nu treabuia sa iasa pe perechi (ca in poze pe net asa cica ar trebui)...
LucaDaniel -22.10.2008 povestea noastra un votic pentr-un pitic
AlexaM spune:
c.valy, din cate stiu eu este o regula sa apara dintii in ordinea p ecare o stii si tu insa exista ffff multe exceptii chiar aici la noi la bobocei.
Am citit povestea voastra si m-a impresionat.
babytza spune:
Valy si la noi au iesit in alta ordine decat cea "oficiala"
Poze
Nausica spune:
Babytza, foarte frumos ai spus tu acolo.
Din pacate, foarte putini dintre oamenii care despart dau dovada de atita maturitate si tin mai mult la orgoliul lor decit la sentimentele copilului.
Nausica si Ania
poze
"(...)It is probably better not to sin at all, but if some kind of sin you must be pursuing,
Well, remember to do it by doing rather than by not doing." (Ogden Nash)
AlexaM spune:
Nikole, eu am folosit sudocrem si pt intepaturile de inscte. Ce-i drept am pus pe ele de la inceput si nu au ajuns asa cum ai descris tu.
Cand a avut iritatii mai rezistente am rezolvat cu betadina. Am ingalbenit bine locul si a trecut cam la a treia-a patra aplicare.
Daca nici asta nu a functionat am uns cu triderm f putin si a trecut dupa prima aplicare. Am evitat sa folosesc tridermul de prima oara pt ca are ceva cortizon...insa daca nu s-a putut altfel ...
bitza2008 spune:
Salutare!
Am lipsit din lipsa de net...
Nausica multumesc de ajutor cu Bighideanu'! Acum e bine,sanatos!!
Carla distractie placuta!!Sunt sigura ca te intorci si ne povestesti ca Sasha a dormit 12 ore/noapte
Nikolici la Lucas piscaturile de tantari erau doar mari ca in poza,fara lichid...efect,aproape miraculos as spune a avut apa termala Ivatherm.
Babytza
Mai era ceva,dar am uitat!
www.tamagochi.ro/pet-bighidel " target="_blank">VOTATI BIGHIDEL
bitza2008 spune:
Nausica eu ma uit mereu la produsele din josul paginii!Just for fun
www.tamagochi.ro/pet-bighidel " target="_blank">VOTATI BIGHIDEL