Sa stim sa spunem NU avortului!!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui fdoina

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

In alta ordine de idei, ai fi suprinsa sa constati la un sondaj aici pe DC sa spunem, marja utilizatorilor care abandoneaza creationismul in favoarea evolutionismului.

Lady, in afara de faptul ca afirmatia ta e complet paralela cu subiectul in discutie, ai fi surprinsa sa constati ca uneori creationismul si evolutionismul nu-s chiar chestii contradictorii

dumnezeul hindus de pilda (care din cate stiu eu e tot anti-avort) e mai evolutionist decat insusi Darwin

si uite ca veni Denizel si explica frumos cum chiar si pentru crestini (oh, pentru unii crestini, mai a-dogmatizati asa:) Dumnezeu nu e chiar impotriva evolutiei: a creat masina, a apasat pe buton si acum nu se mai baga, asista din inalturi la evolutiune dar nici Dumnezeul lui Denizel nu e pro avort

Xio, mai, la ce emisiuni te uiti si tu oamenii aia macar castiga bani ca sa produca asemenea scenete, castiga si ei un ban cinstit saracii, dar tu...

Doina, dupa "si iata ca toate erau foarte bune", ma indoiesc ca a intervenit un soi de plictis care sa duca, printre altele, la experimente pe masini mai putin foarte bune :).
Iar evolutiunea aia parca ni s-a prezentat drept involutiune, de fapt. Sau poate am inteles eu gresit, tot ce e posibil.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Ariel si eu am fost voluntar TnT si am fost la un training cu voluntarii SECS .
Eu tineam ore de educatie sexuala in licee si sa vezi acolo cate imi auzeam, mai ales de la fete care erau incredibil de prost informate .
Eu am facut o cercetare in privinta educatiei sexuale a tinerilor si in proportie de 100% tinerii considera ca informatiile primite la orele de educatie sexuala si materialele primite (brosuri, pliante, prezervative)sunt foarte bune sau bune (nu mai stiu exact procentele si mi-e lene sa caut, ceva de genul 45% le considera foarte bune si 55 % bune sau invers) si doar 2% din ei (2% ) considera ca educatia sexuala nu e necesara (si aia 2% au stat totusi la ore desi puteau pleca si au fost de parere ca informatia e foarte interesanta)
Ideea e sa se faca educatia asta pe scara larga, ca sa nu se ajunga la avort.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Deianira, si as completa ca o incepi de acasa, repetand copilului "una-alta" de fiecare data cand prinzi ocazia in fct de varsta lui, insa de cand e mic; se incepe cu igiena organelor sexuale, importanta acestei igiene, se adauga incet informatii sa se evite un eventual abuz ! si se continua cu responsabilizarea, cu ce inseamna sa cresti si sa devii adolescent, adult, care iti sunt indatoririle fata de propriul corp in primul rand.
Parerea mea.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Doina, nu ca ar conta, dar nu m-am uitat la emisiune.Cand am intrat in camera mama-mea butona telecomanda si in timp ce-mi vedeam de-ale mele am auzit scandalul la Tv si mi-am ridicat ochii sa vad ce se intampla.A durat 5 minute totul ca sa ma lamuresc.
da' sunt obisnuita , aici si daca scriu EU de Discovery tot aceleasi reactii "vai , Xio , la ce te uiti"

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Evident ca educatia sexuala este importanta, numai ca, indiferent cat te feresti, tot se poate intampla sa ramai insarcinata si atunci mi se pare o datorie morala (indiferent de religie sau lipsa acesteia) sa iti asumi responsabilitatea faptelor tale, nu sa omori acel copil ca n-ai chef sau posibilitati sa il cresti. Mi se pare mai echitabil, daca stii ca nu vrei copil si pace, sa nu faci nici sex, ca nu exista pe lumea asta numai placere, fara responsabilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Da, dar cand ai un copil adolescent, cred ca as insista mai mult pe folosirea prezervativului decat pe abstinenta si as avea mai mult succes

Insa ma tot gandesc la nenorocirea unui viol. E scenariul meu horror, probabil pentru ca am o fiica.
Deci sunt lucruri care NU depind mereu de educatia proprie .

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Freedelia, asta e chiar tare!~
Adica pt. ca metodele contraceptive nu sunt 100% sigure sa nu mai faca nimeni sex decat in scop reproductiv?
Eu nu inteleg de ce trebuie sa le bagi piciorul in gura altora,avortul este ceva legal , la alegerea fiecaruia.
Daca tu alegi sa nu faci avort indiferent de ce recomanda medicul , de situatia metriala , sentimentala si indiferent de situatie e foarte bine, sunt principiile tale pe care le respecti , dar de ce trebuie sa te iei atat de persoanele care nu iti impartasesc aceste idei?
Dpdv medical, stiintific , din luna a 3-a de viata , deci dupa 12 saptamani se considera fetusul ca fiinta umana. Pana atunci nu este fiinta umana , este un amalgam de celule. De-aia este legal avortul , ca nu este considerat o crima.
Si in lumea medicala sunt pareri impartite, cei care nu sunt de acord cu avortul nu fac avorturi si gata.
dar de aici pana la a te lua realmente de altii e cale lunga.
m-ai facut cinica , lipsita de empatie , de importanta , mi-ai zis ca parerea mea este fara valoare.Acum ne faci si iresponsabili si mai stiu eu ce.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta
insa ideea este ca nu exista religie care sa aprobe avortul.

Avortul ca mijloc contraceptiv nu. Si este absolut normal pentru ca avortul ca mijloc contraceptiv este o barbarie fara margini si o lipsa de informatie si de asistenta medicala preventiva.

Si sunt de acord ca multe avorturi sunt facute din lipsa de alte mijloace contraceptive. Dar celelalte?

Apoi religiile nu-s toate la fel. La evrei pana copilul se naste intre viata fatului si a mamei se alege viata mamei. Dupa legea religioasa evreiasca se considera un copil nenascut o viata potentiala si pana la nastere o viata partiala.
La evreii ortodocsi nu se permit avorturi pentru defecte genetice, dar sunt permise pentru sanatatea sau viata mamei. La cei mai putin ortodocsi se lasa pana la 12 saptamani la alegerea mamei.
De ce este considerat mai putin decat o viata umana? Prin extensie de la un pasaj biblic. In Vechiul Testament Exod 21:22 este un om responsabil de un avort al unei femei. Daca femeia supravietuieste i se va plati sotului o compensatie financiara. Daca femeia nu supravietuieste vinovatul este omorat. Deci cele doua vieti nu au aceeasi valoare.

De asemenea "embrionul" este considerat "mai mult apa" pana- a patruzecea zi. Si cred ca ceva similar este si la arabi.

Avortul terapeutic este altceva. Si nu-mi dati exemple cu copii cu SD. Exista boli genetice realmente grave.
Sa vorbim de exemplu de sirenomelia sau po****r spus "copii sirena". Picioarele sunt fuzionate. Si asta n-ar fi grav, daca si organele interne bn-ar fi tot asa si copii n-ar muri intr-una doua zile de la nastere din cauza suprasolicitarii la nivel de vezica si rinichi.
Cam una din 100 000 de nasteri vii.

Sa vorbim de Tay-Sachs (eu si sotul suntem purtatori) in care copilul dupa sase luni incepe sa-si piarda facultatile fizice si mentale. In general moare spre trei ani cand nu mai reuseste nici sa respire.
Unul din 30 de evrei ashenazim o poarta si anumite comunitati franceze/cajun din Canada.

Ce faci cand ai gemeni care impartasesc organe si care nu pot supravietui amandoi? Alegi unul, n-alegi niciunul?
Ce faci cand ai sarcina multipla 4-5-6-7-8 si organismul tau cedeaza? Alegi sa moara toti? Faci embrioreductie, adica alegi sa moara doar unii?

Apoi spunea cineva ca un copil cu un handicap sever face doar parintilor viata mai dificila. In cazul in care iese din spital va avea nevoie de terapie, adica de timp si de bani, evident daca-i ai. Daca nu in orice societate incepe in categoria "uitati" avansand la vai saracii".
Are nevoie de un parinte care sa i se dedice si de un altul care sa castige... Si ceilalti frati sau surori? De ei cine se ocupa?

E oare asa de simplu sa alegi? Eu zic ca nu. Nu a trebuit sa aleg niciodata, dar cred ca probleme etice ne apar mereu si cand o decizie afecteaza intreaga viata a cuiva atunci acel cineva trebuie sa aleaga. In fata lui D-zeu tot el trebuie sa raspunda.

Sa-si traiasca fiecare viata lui cat mai frumos si sa nu mai judece mereu gradina vecinului.

Si btw si io-s catolica. Numai ca nu-s asa de credincioasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Nu am spus sa faca lumea sex doar in scop reproductiv, nu stiu de ce imi sucesti atat cuvintele. Am spus ca daca tot faci, sa stii ca exista posibilitatea sa se intample ceva si sa iti asumi responsabilitatea faptelor tale.

Copilul meu, la 10 saptamani, ieri, dadea din maini si picioare, deci nu prea era amalgam de celule.

Si teoria cu cine e pentru, sa faca, cine nu, sa nu faca nu e chiar asa, pentru ca cineva, ca om care crezi ca se comite o crima, ai datoria morala sa incerci sa o opresti. Nu sa inchizi ochii si sa zici, io nu fac, asa ca m-am scos, ma duc in Rai, asa ca sa faca ailalati ce vor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Evident ca educatia sexuala este importanta, numai ca, indiferent cat te feresti, tot se poate intampla sa ramai insarcinata si atunci mi se pare o datorie morala (indiferent de religie sau lipsa acesteia) sa iti asumi responsabilitatea faptelor tale, nu sa omori acel copil ca n-ai chef sau posibilitati sa il cresti. Mi se pare mai echitabil, daca stii ca nu vrei copil si pace, sa nu faci nici sex, ca nu exista pe lumea asta numai placere, fara responsabilitati.

Pai daca m-am ferit,inseamna ca nu am dorit,de unde datoria morala atunci?

Eu sunt pentru pro choice,intotdeauna am fost,mi se pare aberant ca sub presiuni morale,religioase,economice sau mai stiu eu ce,sa faci ceva ce nu vrei,ce nu doresti,pentru care nu esti pregatit in acel moment!

Dana

Mergi la inceput