Sa stim sa spunem NU avortului!!
Raspunsuri - Pagina 8

ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui freedelia Nu am spus sa faca lumea sex doar in scop reproductiv, nu stiu de ce imi sucesti atat cuvintele. Am spus ca daca tot faci, sa stii ca exista posibilitatea sa se intample ceva si sa iti asumi responsabilitatea faptelor tale. Copilul meu, la 10 saptamani, ieri, dadea din maini si picioare, deci nu prea era amalgam de celule. Si teoria cu cine e pentru, sa faca, cine nu, sa nu faca nu e chiar asa, pentru ca cineva, ca om care crezi ca se comite o crima, ai datoria morala sa incerci sa o opresti. Nu sa inchizi ochii si sa zici, io nu fac, asa ca m-am scos, ma duc in Rai, asa ca sa faca ailalati ce vor. |
Nu ai tu sau altcineva drept de decizie asupra alegerii pe care o face alta persoana!
Imi si imaginez un grup de femei hotarate instalat in fata cabinetului ginecologului, incercand sa-i interzica vreunei femei sa faca avort.Cu ce drept? Cu ce drept poate decide persoana X asupra viitorului persoanei Y? Datorie morala? NU. Datoria MORALA este sa nu te bagi in viata altcuiva cu care n-ai absolut nicio tangenta si sa hotarasti tu ce trebuie sa faca.
Sau daca tot ne simtit datori morali, ar trebui sa avem grija, cum am mai spus, de CONTRACEPTIE, de educatie, pentru a PREVENI traumele unui avort.
Cum ti s-ar parea tie sa merg eu acum la o femeie foarte bolnava, cu o sarcina problematica, cu inca 5 copii acasa si sa-i spun: ´´auzi draga, eu zic sa nu mai faci copilul asta ca e vai de capul tau, il condamni la saracie si mediocritate´´.
Nu-i asa ca ar fi deplasat? daca femeia decide ca vrea copilul, cine sunt eu sa ma duc si sa o opresc, sa decid eu asupra VIETII ei?
Sper ca ai inteles exemplu asta,invers.
Sa lasam pe fiecare sa faca alegerile pe care le doreste, eu zic ca e mai bine asa.

fdoina spune:
citat din mesajul lui ladyJ Io zic sa mai citesti o data si daca tot paralela consideri ca sunt cu subiectul, nu face ca mine, incearca sa scrii ceva on topic ![]() |
lady J, eu la topice din astea demult nu mai am nimic de comentat, din motivele expuse de AB, fiecare cu viata si cu constiinta proprie
dar nici nu poti refuza argumentul religios intr-un subiect din asta, pe motiv ca argumentele astea se discuta in alta parte si ca oricum evolutionismul e mai la cautare pe forum

ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
dar nici nu poti refuza argumentul religios intr-un subiect din asta, pe motiv ca argumentele astea se discuta in alta parte si ca oricum evolutionismul e mai la cautare pe forum ![]() |
Nu refuz argumentele, le iau ca atare. Si cele religioase, si cele ne-religioase

Dar repet...mai uita-te in urma si vezi ce m-a suparat pe mine

freedelia spune:
Argumentul invers nu sta in picioare. Daca cineva vrea sa faca o mie de copii poti sa zici "vai de capul lor" dar nu poti, cred eu, sa zici ca e un gest imoral.
Pe de alta parte, daca e vorba de luatul unei vieti, in orice situatie, multi oameni pot vedea asta ca pe ceva imoral si inacceptabil si de aici datoria morala de a incerca sa impoedici acest lucru. Exemple -- pedeapsa cu moartea, euthanasierea, avortul (poate si altele la care nu ma gandesc acum).
In astfel de situatii, daca ar fi dupa mine, eu as interzice avortul si cu asta basta, dar cum este inca legal, normal ca nu te duci sa stai la usa clinicii de avort sa incerci sa impiedici femeile de la a avorta. Dar mi se pare normal sa incerci sa militezi, sa explici cum stau lucrurile din punctul tau de vedere, sa faci un efort sa impiedici ceea ce tu consideri o crima.

AB spune:
citat din mesajul lui freedelia Argumentul invers nu sta in picioare. Daca cineva vrea sa faca o mie de copii poti sa zici "vai de capul lor" dar nu poti, cred eu, sa zici ca e un gest imoral. |
Nu e imoral sa aduci pe lume un copil intr-o familie in care de exemplu tatal violeaza sau abuzeaza copiii... si tu mama n-ai taria sa-l aduci in fata legii nici dupa ce unul poate a murit deja?
Cazuri extreme se pot gasi totul e sa nu fii convins ca numai tu ai dreptate.

andacos spune:
citat din mesajul lui freedelia Argumentul invers nu sta in picioare. |
Pai nu sta din unghiul in care privesti tu lucrurile!
Ce faci in cazul expus de AB?
Dana

szivarvany spune:
Extremele nu sunt bune, Delia, de nicio parte.
Nici avortul ca metoda contraceptiva
dar nici sa obligi o femeie sa aduca pe lume cu orice pret si in orice cnditii un copil, copil care poate avea malformatii severe, copil care e rezultat al unui incest/viol si exemplele pot continua.
Femeia are drept asupra corpului ei.
Dpdv religios sa lasam sa o judece Cel de Sus acolo sus, nu altii aici pe Terra.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

freedelia spune:
In cazul prezentat de AB, daca as cunoaste aceasta situatie, as merge intins la politie si la Child Protection si as incerca sa opresc ACEA crima. Nu sa indemn mama sa mai faca una pe deasupra ei.

freedelia spune:
Il naste si il da spre adoptie si apoi terapie la greu. Repet, se intampla si tragedii in viata, dar nu este crima rezolvarea lor. Si un avort are un efect psihologic devastator asupra unei fete, mai ales la varste fragede, 14-15 ani.