Sa stim sa spunem NU avortului!!
Raspunsuri - Pagina 6
XIO spune:
Ariel , ieri inainte sa adorm scriam ceva pe net si Tv-ul era pe nu stiu ce canal.
Unde incepuse o emisiune gen schimb de mame, dadaca si mai stiu eu care.
Arata un cuplu de la tara . Inteleg ca era regizat totul, dar m-a izbit realitatea : asa ceva exista.
Ea , o femeie simpla , arata de peste 34 de ani , el un "crai"de peste 37 de ani.
El ii spunea ca este o curva ordinara, ca nu o mai suporta , ca nu il mai satisfac si ca femeile lui (lol, cum naiba sa aiba asa o chestiune femei?!?!?!) sunt mai bune decat ea. Ea era nevasta-sa, ca sa se inteleaga. In tirul de "complimente" ea il intreaba de ce o face curva , cand a fost cu altu?
Raspunsul a fost in ton cu argumentul casic la "de ce este batuta o femeie de partener " --> "stie ea de ce ".
"lasa , fa , nu te-am prins dar stiu eu ca o arzi cu altu'".
Chestiunea manca o mancare facuta de sotia lui. satul de intrebari se ridica cu paharul in mana si spune "m-am saturat de tine , ma duc la femeile mele. Ca alea stiu sa ma satisfaca , io stau uite-asa pe spate si ele fac totul".
Din nou , regizat , dar exista.
Intrebi de ce nu divorteaza? Hai , mai , Ariel , pai nu divorteaza femeile care sunt calcate in picioare de sot asa , "preventiv", i crezi ca divorteaza cineva ca sotu' era baut si au facut sex desi ea n-avea chef?
Referitor la anticonceptionale...nu exista medic in fiecare sat si tu visezi la planning familial? Poate copiii copiilor copiilor nostri vor prinde asta.
Sunt unele locuri unde nivelul de cultura este atat de jos incat daca te-ai duce sa le explici cum sa nu mai faca atatia copii in cazul in care nu ii doresc cred ca ai vedea reactiile de la scoala : rasete pe infundate.
Si eu cred ca solutia este o educatie sexuala temeinica.
dar asta trebuie sa inceapa din familie.
Trebuie sa fie facute multe...
Lady , mi's incapatanata, ca doar sunr capri orn , dar doar atunci cand trebuie in plus , trebuie sa apreciezi ca atunci cand gresesc recunosc frara probleme.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
freedelia spune:
Mda, cam toate argumentele s-au scris si de aici nu mai urmeaza decat fie repetitii a ceea ce deja s-a scris, fie exagerari patimase.
XIO, tu nu ai cum sa imi spui mie ca dpdv medical ce zic eu e aberant, pentru ca eu nu am vorbit de chestii "tehnice" medicale. Iar ceea ce ai scris tu despre Dumnezeu a fost, fie ca vrei sa admiti, fie ca nu, o badaranie, ca sa folosesc propria ta expresie. Cineva a zis ca face cati copii ii da Dumnezeu si tu i-ai trantit-o ca nu ii da Dumnezeu nimic. SI nu avea legatura cu topicul, asa ca hai s-o lasam balta.
Am ascultat parerea ta, cunosc multi oameni de aceeasi parere, si nu am zis ca parerea ta DESPRE ACEST TOPIC nu are valoare, ci doar afirmatia care nu avea legatura cu topicul,legata de Dumnezeu.
Ariel7000, marturisesc ca nu cunosc toate posibilele boli care pot aparea intrauterin. Nu le cunosc, pentru ca nu m-au interesat, pentru ca mereu am fost de principiul ca totul se intampla dinrt-un anumit motiv, nu exista lucruri intamplatoare. Recunosc ca mi-ar fi groaznic de greu sa merg sa nasc un copil care va muri in secunda urmatoare, de aceea as prefera sa nu stiu. Si repet, cunosc cazuri in care medicii s-au inselat amarnic si copiii erau perfect sanatosi.
Nu ma exprim despre incest -- nu stiu ce parere are religia in aceste cazuri, dar stiu ca dpdv religios avortul nu este acceptat.
XIO spune:
Freedelia , deci Dumnezeu da copii malformati , moarte intrauterina , Dumnezeu nu "da" copii unui cuplu ,Dumnezeu ii imbolnaveste pe copii samd.
Nu este o badaranie , este punctul meu de vedere.
De ce nu intelegi ca nu orice lucru care este diferit de ce crezi tu este o prostie/badaranie sau neinteresant?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
malla spune:
e crima curata... ce am vazut - m-a ingrozit!!! pacat de aceste fiinte,... cat or fii suferit!!!
Andrei si Adriana
freedelia spune:
Dpdv al celor ce cred in Dumnezeu, da, Dumnezeu le da pe toate -- si copiii malformati, si lipsa lor si toate cele. De ce -- nu ca sa pedepseasca, ca e cutare pacatos, ca toti suntem pacatosi, ci din motive pe care El le stie. Da, eu asa cred si cred ca orice nenorocire prin care trecem impreuna cu Dumnezeu, fara sa ne revoltam impotriva lui, ne face mai buni.
DAR ASTA E PE LANGA SUBIECT!!!! Nu are legatura cu avortul, nu inteleg de ce bati pasul pe loc pe asta.
Discutia avortului dpdv religios nu este benefica aici, pentru ca argumentele religioase sunt valabile numai pentru cei care cred in respectiva religie. Asa ca de ce nu o lasam balta si sa incercam sa argumentam logic/stiintific/moral fara sa il implicam pe Dumnezeu???
denizel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Cred ca este ceva acolo sus dar cred in liberul arbitru. Nu Dumnezeu i-a aruncat caramida in cap fetei din Timisoara care amurit la 20 de ani. Nu Dumnezeu i-a indesat piciorul pe acceleratiei baiatului din Resita care a omorat 6 oameni. Nu Dumnezeu a raspuns la examen in locul meu. Da , te ajuta , dar nu fecundeaza ovulul si nu omoara spermatozoidul . Copilul il faci tu si sotul tau. El ejaculeaza , spermatoziii inoata , norocosul care rezista mai mult fecundeaza ovulul et voila , le bebe. Nu de alta , dar atunci te intreb de ce Dumnezeu iti da copil bolnav , copil mort , sarcina pierduta , copii in familii incestuase , crime si altele. Fiecare isi face destinul cu mana lui , Dumnezeu nu se baga in nimic. Sau vrei sa spui ca cei care nu pot avea copii sunt pedepsiti de Dumnezeu? sau cei care sunt bolnavi sunt pedepsiti de Dumnezeu? Nu , sunt lucruri dovedite stiintific. Nu cred ca are cineva obrazul atat de gros incat sa-i spuna unei femei ca nu e mama pt. ca e pacatoasa.Ca ma gandesc si la reversul medaliei , la cele care sunt mame si-si omoara copiii, ii bat,ii maltrateaza , violeaza , samd.Ii pedepseste Dumnezeu pe copiii aceia? Si daca da , pt. ce? Cat despre aerul meu de superioritate... Probabil exista , dar nu's badarana cum te-ai chinuit sa interpretezi replica mea. Incearca sa accepti si tu ca tu ai o parere , eu am alta parere si asta nu inseamna ca sunt mai proasta decat tine sau mai batuta in cap. Te va ajuta in viata. "Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc " ***Fur is for petting** http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100 http://www.flickr.com/photos/greecky/ |
Xio, !!!!!
Creatiunea, Creatia s-a incheiat atunci, demult.
S-a facut om care poate da nastere altui om, iar oamenii isi vad de atunci de treaba de care sunt singurii responsabili.
fdoina spune:
citat din mesajul lui ladyJ In alta ordine de idei, ai fi suprinsa sa constati la un sondaj aici pe DC sa spunem, marja utilizatorilor care abandoneaza creationismul in favoarea evolutionismului. |
Lady, in afara de faptul ca afirmatia ta e complet paralela cu subiectul in discutie, ai fi surprinsa sa constati ca uneori creationismul si evolutionismul nu-s chiar chestii contradictorii
dumnezeul hindus de pilda (care din cate stiu eu e tot anti-avort) e mai evolutionist decat insusi Darwin
si uite ca veni Denizel si explica frumos cum chiar si pentru crestini (oh, pentru unii crestini, mai a-dogmatizati asa:) Dumnezeu nu e chiar impotriva evolutiei: a creat masina, a apasat pe buton si acum nu se mai baga, asista din inalturi la evolutiune dar nici Dumnezeul lui Denizel nu e pro avort
Xio, mai, la ce emisiuni te uiti si tu oamenii aia macar castiga bani ca sa produca asemenea scenete, castiga si ei un ban cinstit saracii, dar tu...
ariel_7000 spune:
citat din mesajul lui XIO Intrebi de ce nu divorteaza? Hai , mai , Ariel , pai nu divorteaza femeile care sunt calcate in picioare de sot asa , "preventiv", i crezi ca divorteaza cineva ca sotu' era baut si au facut sex desi ea n-avea chef? Referitor la anticonceptionale...nu exista medic in fiecare sat si tu visezi la planning familial? Poate copiii copiilor copiilor nostri vor prinde asta. Sunt unele locuri unde nivelul de cultura este atat de jos incat daca te-ai duce sa le explici cum sa nu mai faca atatia copii in cazul in care nu ii doresc cred ca ai vedea reactiile de la scoala : rasete pe infundate. Si eu cred ca solutia este o educatie sexuala temeinica. dar asta trebuie sa inceapa din familie. Trebuie sa fie facute multe... Lady , mi's incapatanata, ca doar sunr capri orn , dar doar atunci cand trebuie in plus , trebuie sa apreciezi ca atunci cand gresesc recunosc frara probleme. |
Xio, nu am zis ca nu exista...ci doar ca nu pricep in ruptul capului de ce accepta asa ceva...o doza de masochism? frica ca nu s-ar descurca singura? Ce zice lumea? mda...e o mentalitatea de prea mult timp batatorita si implementata in gandirea unor femei...
La fel, ai dreptate si cu cabinetele de planning si cu reactia oamenilor simpli si neinformati la asa ceva. Cand eram studenta am fost voluntar la centrul SECS...am ramas uimita de reactiile oamenilor cand ne duceam sa le "tinem prelegeri" despre educatia sexuala. culmea, ca noi "actionam" pe Bucuresti doar! profesori, parinti se uitau la noi ca la niste perversi, ca aveam tupeul sa aducem in discutie intr-o institutie de invatamant, "acel" subiect...ala despre care nici macar nu voiau sa vorbeasca...insa, din pacate il faceau fara cap (ala de sus )
la fel am ramas interzisa efectiv, cand eram la clinica si povesteau de un cuplu dintr-un sat de langa Bucuresti, care a venit si a afirmat ca nu "raman"...li s-au facut analize, investigatii, erau perfect sanatosi si apti...pana au intrat in discutii detaliate si au aflat dr-ii de acolo, ca...faceau sex anal, caci ei asa au crezut ca se face normal!!! . ce pretentii sa mai ai?
inca mai raman cu gura cascata cand aud d-astea in jurul meu!
E de rasul plansul cand vezi in jur mame care le spun fetitelor ca barza aduce copiii...sau care refuza sa vb cu ele despre menstruatie, despre modificarile fiziologice...
Pai eu am vb cu fiica-mea despre menstruatie inca de acum 2 ani, cand mi-a vazut un tampon in geanta si a intrebat de ce am eu dupa mine "pampers mic" . i-am explicat pe intelesul ei, sa nu se sperie, oricum, ea acum stie ce si cum.
Saptamana trecuta a inceput sa intrebe pe unde ies copiii si cum ajung ei in burtica. Eu am tinut-o cu mine la tv, la emisiunea aia canadiana despre sarcini si nasteri si a inteles ea,din explicatiile mele, cum mami si tati dorm impreuna, se pupa si se iubesc si ajunge "o samanta" mica in burtica lui mami, unde gaseste un ousor si asa apare bebelusul pe care DD ni-l trimite din cer. am combinat ambele variante, alege ea mai tarziu ce-i convine...
am mers cu ea la toate echografiile, dupa ce am nascut m-a vizitat si mi-a vazut cearceaful plin de sange si se speriase. i-am zis ca mami are o taietura mica, pe unde a iesit Teo (eu am nascut natural, insa am profitat ca am cicatricea de la operatia de apendicita)...
zilele trecute m-a pus, a suta oara sa-i arat cicatricea...si nu intelegea totusi de ce e pe abdomen...am intrebat-o unde trebuia sa fie si mi-a zis ca ea a vazut la animal planet ca animalele nasc prin funduletz ...i-am zis ca da...se mai naste si pe acolo, pe langa...nu am intrat in detalii, nu-i dau mai multe info decat poate sa inteleaga, insa treptat, va pricepe si va intelege ca sunt naturale...
pai alex la 4 ani raspundea babelor sacaitoare care o intrebau cand ii aduce barza un fratior...le zicea ca barza face oua, ca e pasare, nu copii! . ca mamicile fac copii in burtica lor!
nu va zic ce ciudat se uita multi la mine ca am invatat copilul "asa ceva"...
capricorn zici? ...eu sunt taur...alta zodie capoasa, dar eu prefer sa zic "ambitioasa"
freedelia...da, preferam sa nu ne gandim, insa exista si cazuri d-astea, cand viata mamei e chiar amenintata de un fat, care nu are nici cea mai mica sansa de supravietuire...si in cazul asta...nu cred ca s-ar opune cineva la avort...
cat despre incest, habar n-am cum e dpdv religios, chiar eram curioasa...banuiesc ca nu se accepta avortul, dar nici copilul...nu stiu...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui fdoina
Lady, in afara de faptul ca afirmatia ta e complet paralela cu subiectul in discutie, ai fi surprinsa sa constati ca uneori creationismul si evolutionismul nu-s chiar chestii contradictorii dumnezeul hindus de pilda (care din cate stiu eu e tot anti-avort) e mai evolutionist decat insusi Darwin si uite ca veni Denizel si explica frumos cum chiar si pentru crestini (oh, pentru unii crestini, mai a-dogmatizati asa:) Dumnezeu nu e chiar impotriva evolutiei: a creat masina, a apasat pe buton si acum nu se mai baga, asista din inalturi la evolutiune dar nici Dumnezeul lui Denizel nu e pro avort Xio, mai, la ce emisiuni te uiti si tu oamenii aia macar castiga bani ca sa produca asemenea scenete, castiga si ei un ban cinstit saracii, dar tu... |
Doina, in afara de faptul ca , pare-se, nu ai urmarit firul discutiei si te-i impiedicat de nick-ul LadyJ mai esti si optimista off topic, postarea ta ducandu-ne agale spre SC.
Io zic sa mai citesti o data si daca tot paralela consideri ca sunt cu subiectul, nu face ca mine, incearca sa scrii ceva on topic Pai cum vine asta, ma acuzi ca-s paralela si dezvolti discutia pe seama postarilor mele ?
crinuta spune:
citat din mesajul lui gnm crinuta,din subtitlul tau,,solo dios basta"(doar dumnezeu e de ajuns) deduc, ca esti o credincioasa ferventa dintr-o anumita religie, pe care nu o judec. cred ca predicile religioase pe care incerci sa le impui nu-si au locul si nici rostul aici.parerea mea. fiecare dintre noi crede sau nu in ceea ce-i spune sufletul si constiinta. chiar daca sunt plecata din tara de mult timp, nu m-am rupt de realitatea romaneasca,din contra,ma intereseaza f.mult. nu va mai ascunde-ti cu capul in nisip ca strutul,priviti realitatea cu ochii deschisi.cineva spunea ca, contraceptivele sunt mai ieftine decat avortul, si ca se dau chiar gratis.cum poate avea acces la ele o femeie dintr-un catun uitat de lume?n-are bani de paine dar are ptr a plati biletul de autobuz pana la oras unde se duce la o clinica de planificare familiala ca sa-i dea un blister de contraceptive ptr o luna?sau prezervative pe care sotul nu le va folosi niciodata?la fel pot spune ca sunt policlinici unde se fac avorturi gratis.asta daca are bani de bilet si nu apeleaza la o baba din sat sa,,o rezolve"punandu-si viata in pericol de cateva ori pe an. la fel se spunea ,,cum poate fi siluita o femeie si o mama"? foarte simplu.e suficient sa-i spuna,,nu" sotului iubaret venit de la carciuma cu mintea plutind in aburii alcoolului si sa vezi atunci cum se aplica zicala,,si batuta,si f####a,si cu banii luati" la care pot adauga,,si lasata cu burta la gura". nu toate femeile locuiesc la oras,cu un salariu acceptabil,cu posibilitatea de a merge la ginecolog cand trebuie,cu scoala terminata,la curent cu noile descoperiri medicale,etc. unele se intreaba ce jucarii multi functionale si moderne sa cumpere bebelusilor,in timp ce altele i-si storc mintile ce sa le puna pe masa copiilor lor stiind ca au camara goala si nici bani nu au. viata nu e ptr toata lumea roz. fiecare dintre noi are dreptul sa decida ce vrea sa faca in/cu viata sa,si nimeni nu are dreptul sa condamne fara sa cunoasca toate amanuntele problemei care au dus la aceasta rezolvare,indiferent daca solutia aleasa e buna sau rea din punctul nostru de vedere. ma opresc aici,ca sa evit sa spun ceva ce voi regreta mai tarziu. |
Cred ca nu prea intelegi ce s-a scris.
Despre ce predici vorbesti? Cunosti semnificatia cuvantului predica? Evident nu.
A iti exprima opinia, ca despre asta este vorba in acest topic ( " Nu stiu daca s-a mai discutat pe tema asta, dar eu as vrea sa aflu si parerile voastre") Nu inseamna nici a impune cuiva parerile tale, nici altceva asemanator.
In ceea ce priveste religia mea, mai precis catolicismul, nu face obiectul discutiei aici, insa ideea este ca nu exista religie care sa aprobe avortul.
Si pentru atei, necredinciosi exista legea naturala. Si un necredincios este dotat cu constiinta, constiinta care ii va " spune" ca a ucide Nu este bine.
Omului i-a fost dat liberul arbitru. Legile exista, au fost date, nimeni nu poate spune ca nu a stiut, insa, fiecare e liber sa le respecte sau nu. Aceasta libertate nu o dam noi, o da Insusi Dumnezeu. Tot Dumnezeu judeca, nu noi. Mantuirea nu este obligatorie, sa nu uitam asta.
Aici nu condamnam persoanele care au facut avort, ci condamnam fapta in sine, este o mare diferenta.
Atunci insa cand iti formezi parerile, doar pentru a fi pe placul majoritatii, este deja o mare problema...
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta