Sa stim sa spunem NU avortului!!
Raspunsuri - Pagina 5
freedelia spune:
XIO, faptul ca tu esti cinica si nu crezi in DUmnezeu nu inseamna ca parerea ta are vreo valoare pentru restul lumii. MAjoritatea oamenilor, chiar si multi dintre cei care ar avorta la o adica, in situatii grele, cred ca un copil este de la Dumnezeu.
Mamagiuliei, sa incerc eu sa argumentez impotriva avortului terapeutic.
1. NU consider ca exista vreo diferenta intre un copil nascut si unul nenascut. Mai ales ca in caz de Down de obicei afli cand copilul e maricel, deci nu mai e vorba de niste celule care nu au batai de inima, nu misca, etc. Oricine ar avea un copil care, DUPA NASTERE, printr0un accident sau ceva, ar ajunge paralizat, handicapat, etc, nu cred ca ar considera omorarea acelui copil pentru ca ii e prea greu sa traiasca. Deci nu vad de ce ar fi diferit in cazul unui copil inca nenascut.
2. Cunosc personal o gramada de copii cu Down care traiesc foarte bine, foarte fericiti, se pot face multe pentru acesti oameni, ca sa aiba o viata cat mai aproape de normal. Daca la noi majoritatea medicilor sunt ca XIO, cinici si lipsiti de empatie si le vine mai usor sa ia o viata decat sa puna umarul sa o imbunatateasca, asta nu inseamna ca acea viata este lipsita de valoare si ca nu poate fi traita intr-un mod placut si fericit.
3. Un argument de credinta, care nu trece la cei care nu cred in Dumnezeu -- cunosc PERSONAL caz de amniocenteza cu rezultat clar de Down si copil nascut absolut SANATOS. Deci, cred ca nu exista o certitudine ca acel copil pe care il omoram este intr-adevar un copil bolnav.
Cam astea ar fi argumentele mele. Daca nu poti sa il cresti, macar naste-l si da-l cuiva caruia ii pasa si care il poate creste si iubi. Eu cunosc oameni care adopta copii cu disabilitati tocmai pentru ca acesti copii au mai multa nevoie de iubire decat altii si pentru ca acestor copii li se gaseste mai greu o familie iubitoare. Si acesti parinti adoptivi sunt rasplatiti incredibil de afectiunea copiilor pe care ii adopta.
crinuta spune:
Vreau a spun ceva: nu Dumnezeu vrea sa faca cineva copil ci barbatul si femeia in cauza.
Daca ai ramas insarcinata desi nu vroiai nu e din cauza Lui Dumnezeu ci din cauza ca nu te-ai protejat sau ca protectia a esuat.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
[/quote]
Nu Dumnezeu vrea sa se nasca un copil? Iar preamarim omul, puternicul om, omul care realizeaza orice prin forte proprii?
Daca Dumnezeu nu vrea, orice ar face femeia si barbatul, nu vor avea copii, sau nu intr-un anumit moment. Iar daca vrea, orice ar spune 10000 de medici, sa fie sanse 0, pentru Dumnezeu nimic nu este imposibil. Nimic nu se intampla daca Nu vrea Dumnezeu.
De multe ori citind forumul asta, stau si ma intreb cam care este procentul de atei din tara asta. Eu zic ca este imens.
Nu ii judec, constat doar. Fiecare este liber sa creada in ce doreste, avem liberul arbitru.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui freedelia XIO, faptul ca tu esti cinica si nu crezi in DUmnezeu nu inseamna ca parerea ta are vreo valoare pentru restul lumii. MAjoritatea oamenilor, chiar si multi dintre cei care ar avorta la o adica, in situatii grele, cred ca un copil este de la Dumnezeu. |
Iertare pentru intrerupere, dar pentru mine parerea lui XIO are ´´vreo valoare´´ ca sa te citez. Este rautacios sa cataloghezi parerea userului XIO ca zero barat, pentru tot ´´restul lumii´´.
Cand te lansezi intr-un schimb de replici este civilizat sa asculti parerile interlocutorilor , nu sa le reduci la nulitate.
In alta ordine de idei, ai fi suprinsa sa constati la un sondaj aici pe DC sa spunem, marja utilizatorilor care abandoneaza creationismul in favoarea evolutionismului.
crinuta spune:
citat din mesajul lui freedelia XIO, faptul ca tu esti cinica si nu crezi in DUmnezeu nu inseamna ca parerea ta are vreo valoare pentru restul lumii. MAjoritatea oamenilor, chiar si multi dintre cei care ar avorta la o adica, in situatii grele, cred ca un copil este de la Dumnezeu. Mamagiuliei, sa incerc eu sa argumentez impotriva avortului terapeutic. 1. NU consider ca exista vreo diferenta intre un copil nascut si unul nenascut. Mai ales ca in caz de Down de obicei afli cand copilul e maricel, deci nu mai e vorba de niste celule care nu au batai de inima, nu misca, etc. Oricine ar avea un copil care, DUPA NASTERE, printr0un accident sau ceva, ar ajunge paralizat, handicapat, etc, nu cred ca ar considera omorarea acelui copil pentru ca ii e prea greu sa traiasca. Deci nu vad de ce ar fi diferit in cazul unui copil inca nenascut. 2. Cunosc personal o gramada de copii cu Down care traiesc foarte bine, foarte fericiti, se pot face multe pentru acesti oameni, ca sa aiba o viata cat mai aproape de normal. Daca la noi majoritatea medicilor sunt ca XIO, cinici si lipsiti de empatie si le vine mai usor sa ia o viata decat sa puna umarul sa o imbunatateasca, asta nu inseamna ca acea viata este lipsita de valoare si ca nu poate fi traita intr-un mod placut si fericit. 3. Un argument de credinta, care nu trece la cei care nu cred in Dumnezeu -- cunosc PERSONAL caz de amniocenteza cu rezultat clar de Down si copil nascut absolut SANATOS. Deci, cred ca nu exista o certitudine ca acel copil pe care il omoram este intr-adevar un copil bolnav. Cam astea ar fi argumentele mele. Daca nu poti sa il cresti, macar naste-l si da-l cuiva caruia ii pasa si care il poate creste si iubi. Eu cunosc oameni care adopta copii cu disabilitati tocmai pentru ca acesti copii au mai multa nevoie de iubire decat altii si pentru ca acestor copii li se gaseste mai greu o familie iubitoare. Si acesti parinti adoptivi sunt rasplatiti incredibil de afectiunea copiilor pe care ii adopta. |
Excelent argumentat!
Eu as avea de adaugat ceva: porunca lui Dumnezeu este " Sa nu ucizi", nu " sa nu ucizi, exceptand urmatoarele situatii:...".
Faptul ca avortul este numit " terapeutic", o gaselnita, pentru a inmuia oarecum termenul de avort nu schimba nimic faptul ca tot ramane o crima. Se simte oare femeia respectiva consolata de faptul ca acel copil nu va suferi? Si asta justifica crima?????????
Atunci de ce ii mai toleram pe cei handicapati? Cum de ii lasam sa se chinuie, nu?
Iar faptul ca avortul este permis legal, nu inseamna ca si asa ar trebui sa fie, sau ca este ok sa fie asa.
Avem de ales, intre legea lui Dumnezeu sau legea oamenilor, iar de aici fiecare este raspunzator pt fapta sa, doar in fata lui Dumnezeu, punct.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
freedelia spune:
LadyJ, sunt gata sa pariez ca o zdrobitoare majoritate, chiar si cei care nu dau pe la biserica, care nu se considera credinciosi, care cred in evolutionism, considera ca un copil este de la Dumnezeu. Daca stii cum sa faci un poll, putem vedea cine are dreptate.
Un barbat si o femeie pot incerca cat doreste muschiul lor (ca sa ma exprim asa, ca pe mahala) sa faca un copil, daca nu vrea Dumnezeu sa li-l dea, nici ca vine.
Nu consider insa ca acest topic ar trebui argumentat din punct de vedere religios -- avortul nu este o crima numai pentru ca asa scrie in Biblie, ci pentru ca nu exista diferenta intre un copil care a tras oxigen in plamani si unul care inca nu a apucat s-o faca.
Cinismul lui XIO insa si superioritatea cu care se exprima -- hai fata, vezi-ti de treaba, ca nu are Dumnezeu treaba cu cati copii facem -- m-au facut sa ii raspund ca parerea ei inseamna putin pentru majoritatea oamenilor. Si nici nu prea avea legatura cu subiectul -- fie ca e de la Dumnezeu sau nu, tot un copil e si e crima sa il omori.
gnm spune:
crinuta,din subtitlul tau,,solo dios basta"(doar dumnezeu e de ajuns) deduc, ca esti o credincioasa ferventa dintr-o anumita religie, pe care nu o judec. cred ca predicile religioase pe care incerci sa le impui nu-si au locul si nici rostul aici.parerea mea. fiecare dintre noi crede sau nu in ceea ce-i spune sufletul si constiinta. chiar daca sunt plecata din tara de mult timp, nu m-am rupt de realitatea romaneasca,din contra,ma intereseaza f.mult.
nu va mai ascunde-ti cu capul in nisip ca strutul,priviti realitatea cu ochii deschisi.cineva spunea ca, contraceptivele sunt mai ieftine decat avortul, si ca se dau chiar gratis.cum poate avea acces la ele o femeie dintr-un catun uitat de lume?n-are bani de paine dar are ptr a plati biletul de autobuz pana la oras unde se duce la o clinica de planificare familiala ca sa-i dea un blister de contraceptive ptr o luna?sau prezervative pe care sotul nu le va folosi niciodata?la fel pot spune ca sunt policlinici unde se fac avorturi gratis.asta daca are bani de bilet si nu apeleaza la o baba din sat sa,,o rezolve"punandu-si viata in pericol de cateva ori pe an.
la fel se spunea ,,cum poate fi siluita o femeie si o mama"? foarte simplu.e suficient sa-i spuna,,nu" sotului iubaret venit de la carciuma cu mintea plutind in aburii alcoolului si sa vezi atunci cum se aplica zicala,,si batuta,si f####a,si cu banii luati" la care pot adauga,,si lasata cu burta la gura".
nu toate femeile locuiesc la oras,cu un salariu acceptabil,cu posibilitatea de a merge la ginecolog cand trebuie,cu scoala terminata,la curent cu noile descoperiri medicale,etc.
unele se intreaba ce jucarii multi functionale si moderne sa cumpere bebelusilor,in timp ce altele i-si storc mintile ce sa le puna pe masa copiilor lor stiind ca au camara goala si nici bani nu au.
viata nu e ptr toata lumea roz.
fiecare dintre noi are dreptul sa decida ce vrea sa faca in/cu viata sa,si nimeni nu are dreptul sa condamne fara sa cunoasca toate amanuntele problemei care au dus la aceasta rezolvare,indiferent daca solutia aleasa e buna sau rea din punctul nostru de vedere.
ma opresc aici,ca sa evit sa spun ceva ce voi regreta mai tarziu.
XIO spune:
Freedelia, asta este un forum. daca te intereseaza doar oamenii cu pareri ca ale tale fa-ti un mic club si poti discuta cu ei linistita.
Uite , sunt destule sectiuni aici in care se aduna persoane cu aceleasi idei/pasiuni si discuta linistite acolo.
Topicul asta insa este unul in care exista ca intotdeauna 2 tabere.
ca sa-ti expimi tu parerile , sa-mi spui mie ca ale tale sunt corecte si sa ma cataloghezi cum ti se scoala tie (despre idee vorbesc, nu despre altceva) mi se pare de-a dreptul pueril.
Ca sa nu mai spun ca exact acelasi lucru ti-l pot zice si eu tie. Aberezi, dpdv medical este exact invers totul , deci si din pdv stiintific, asa ca parerea ta zero. Doar ca nu fac asta pt. ca eu accept ca lumea asta este o paleta de culori si intamplator nu este paleta mea.
In alta ordine de idei , da , sunt cinica si ma mandresc cu asta. Am temperament flegmatic, se explica.
Cred in Dumnezeu, dar nu cred in toate povestioarele din Biblie. Cred ca este ceva acolo sus dar cred in liberul arbitru. Nu Dumnezeu i-a aruncat caramida in cap fetei din Timisoara care amurit la 20 de ani. Nu Dumnezeu i-a indesat piciorul pe acceleratiei baiatului din Resita care a omorat 6 oameni. Nu Dumnezeu a raspuns la examen in locul meu. Da , te ajuta , dar nu fecundeaza ovulul si nu omoara spermatozoidul .
Copilul il faci tu si sotul tau. El ejaculeaza , spermatoziii inoata , norocosul care rezista mai mult fecundeaza ovulul et voila , le bebe. Nu de alta , dar atunci te intreb de ce Dumnezeu iti da copil bolnav , copil mort , sarcina pierduta , copii in familii incestuase , crime si altele. Fiecare isi face destinul cu mana lui , Dumnezeu nu se baga in nimic.
Sau vrei sa spui ca cei care nu pot avea copii sunt pedepsiti de Dumnezeu? sau cei care sunt bolnavi sunt pedepsiti de Dumnezeu?
Nu , sunt lucruri dovedite stiintific. Nu cred ca are cineva obrazul atat de gros incat sa-i spuna unei femei ca nu e mama pt. ca e pacatoasa.Ca ma gandesc si la reversul medaliei , la cele care sunt mame si-si omoara copiii, ii bat,ii maltrateaza , violeaza , samd.Ii pedepseste Dumnezeu pe copiii aceia? Si daca da , pt. ce?
Cat despre aerul meu de superioritate... Probabil exista , dar nu's badarana cum te-ai chinuit sa interpretezi replica mea.
Incearca sa accepti si tu ca tu ai o parere , eu am alta parere si asta nu inseamna ca sunt mai proasta decat tine sau mai batuta in cap.
Te va ajuta in viata.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
ladyJ spune:
citat din mesajul lui freedelia LadyJ, sunt gata sa pariez ca o zdrobitoare majoritate, chiar si cei care nu dau pe la biserica, care nu se considera credinciosi, care cred in evolutionism, considera ca un copil este de la Dumnezeu. Daca stii cum sa faci un poll, putem vedea cine are dreptate. Un barbat si o femeie pot incerca cat doreste muschiul lor (ca sa ma exprim asa, ca pe mahala) sa faca un copil, daca nu vrea Dumnezeu sa li-l dea, nici ca vine. Nu consider insa ca acest topic ar trebui argumentat din punct de vedere religios -- avortul nu este o crima numai pentru ca asa scrie in Biblie, ci pentru ca nu exista diferenta intre un copil care a tras oxigen in plamani si unul care inca nu a apucat s-o faca. Cinismul lui XIO insa si superioritatea cu care se exprima -- hai fata, vezi-ti de treaba, ca nu are Dumnezeu treaba cu cati copii facem -- m-au facut sa ii raspund ca parerea ei inseamna putin pentru majoritatea oamenilor. Si nici nu prea avea legatura cu subiectul -- fie ca e de la Dumnezeu sau nu, tot un copil e si e crima sa il omori. |
Exact, daca e sa vorbim dpdv religios ne mutam mai jos la SC.
Eu iti inteleg opinia, o respect, este opinia ta.
Am intervenit pentru ca ai facut o nedreptate, asta a fost interpetarea mea(cu care sigur, poti sa fii sau nu de acord)
Si repet, mie chiar imi place cum scrie XIO. Felul ei de a comunica. E de o incapatanare incredibila.
Deci ma sustrag din acea ´´majoritate´´ de care vorbeai si ma instalez frumusel pe alt varf de munte..
S-ar putea discuta foarte frumos, daca nu ati mai fi unele din voi asa de patimase.
ariel_7000 spune:
m-as fi mirat sa nu se ajunga la discutii de genul acesta...
eu cred ca exagerarile nu-si au locul intr-o discutie care s-ar putea continua cu mai putin patos.
sunt cazuri in care trebuie sa se faca avort terapeutic! cum poti "forta" o femeie sa duca la termen o sarcina si sa nasca o fiinta...moarta? o fiinta de care stii sigur ca va muri. cum se va duce mama aceea sa nasca? cum va indura durerea si suferinta din acele momente? indiferent de tipul nasterii...
Freedelia si Crinuta, imi spuneti si mie cum? in cazul unei anencefalii (malformatie congenitala incompatibila cu viata, caracterizata prin absenta cerebelului si a encefalului, asociata cu absenta oaselor plate ale cutiei craniene)...
La asta v-ati gandit? Nu va ganditi automat la SD sau la o manutza stramba...ganditi-va ca exista si asa ceva, se detecteaza exhografic si medicul indica avort terapeutic...
Sau, problema nr. 2...ce parere are religia (chiar nu stiu...) de o sarcina survenita in urma unui incest? Cum e "privit" rodul unei asemenea legaturi? Sa nu-mi ziceti ca si in cazul asta tot DD a facut-o, ca asta nu o s-o cred 1000 de ani!
GNM, eu scriam de faptul ca o folie de pastile e mai ieftina decat un avort...S-ar putea rezolva foarte usor probleme saracilor, prin voluntariat si prin infiintarea unui dispensar in fiecare comuna...asta in caz ca nu ar exista, din cate stiu eu, este...
Mai exista si alte metode "po****re" de evitare a sarcinii: metoda calendarului, coitus interruptus...nu cred ca tine de avutie sau de IQ...tine de bun simt si de constiinta!
Cum respectiva are timp sa mearga la avort la 2-3 luni, poate la fel de bine sa mearga sa-si pastile, ovule, sa nu zic prezervative, ca nu-i place ciobanului cu ele...
Si tot eu ziceam ca nu inteleg cum accepta o femeie sa fie siluita! DA! cum accepta? e o fiinta libera, oricand poate divorta...hai, ca nu poate ca nu are bani de proces, dar poate sa plece de la bruta de barbat'su. Banuiesc ca orice femeie e capabila sa dea cu o matura, sa culeaga cartofi sau orice alta munca, care nu necesita prea multa pregatire scolara, ca sa nu mai depinda de "violatorul" ei.
si sa nu ne acundem sub vesnica scuza a saraciei! ca sunt sute de orasence care practica avortul ca metoda contraceptiva. chiar eu cunosc familie de ingineri, au acum in jur de 45 de ani, care isi "administreaza" numarul de copii prin avort! nu sunt nici saraci, nici inculti...
nu mai vorbesc de fetele de 14, 15, 16...ani, care raman gravide mai repede decat respira...
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"
vias spune:
sper sa ma iertati ca intru la voi pentru cu totul altceva.
Alex, este un copilas de 1 an si 3 luni...dar acre are deja 2 operatii la inimioara si urmeaza a 3a in 9 zile.
La semnatura mea gasiti mai multe informatii.
Va rog, cele care puteti, sa ne ajutati sa-l ajutam pe Alex, acum cand inca se mai poate face ceva!
Multumesc
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
26+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe Flavius Cristian
POZE