Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (72)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katyuscha21 spune:

LUMI nu ai somn la ora asta?
ce as vrea si eu sa ma intind in pat aaaaa visez

26+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica

Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Katyusha, e normal sa fiu treaza la ora asta...ar fi ciudat daca inca as mai dormi, la mine e 11:30!

Lumi 26+ cu Alexa Annabelle Denise

http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Lumi_Richard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:

Fetelor, am citit "ce spun babele" 1 si 2....foarte amuzant si interesant subiectul! Care aveti timp, cititi si voi, o sa va mai descretiti fruntile

Lumi 26+ cu Alexa Annabelle Denise

http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Lumi_Richard

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Shtephy, merci de link. Funny!

Se pare ca totusi e o legatura demonstrata stiintific intre arsuri si cresterea parului lui bebe. In 'What to Expect When You're Expecting' scrie ca se pare ca hormonii responsabili de arsuri sunt aceeasi hormoni responsabili de cresterea parului lui bebe. Si eu credeam ca sunt doar povesti pana am citit asta...

Lumi, buna dimineata! La mine e 11:30 PM, asa ca ma pregatesc de nani.

Laura 26+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betty78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

Da, e tare complicat cu numele... ce nume imi plac mie, nu-i plac lui si viceversa... am amanat pe durata nedeterminata alegerea numelor... sper sa nu fiu o mama in halul asta de denaturata incat sa ii las fara nume asa cum nici macar cate o pereche de botosei nu le-am cumparat... desi nu m-ar mira, cainele nostru are numele "Caine"...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 24+

eu nascusem si trebuia sa ma externeze si ma tot intrebau asistentele, daca macar atunci ii gasisem nume lui bebe, ca trebuie sa completeze actele..... asa se poate si mai rau

Betty78 25+ si Mario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Laura uite ce am gasit in legatura cu asta....si eu care credeam ca sunt mituri...ce-i drept Mario a avut par lung si des, iar eu am avut niste arsuri crunte in ultimile 3 luni:

"Parul bebelusului da arsuri la stomac: Este un mit ciudat ce s-a pastrat de-a lungul timpului: femeile ce sufera de arsuri la stomac in timpul sarcinii vor avea bebelusi cu mult par. Medicii nu au reusit sa intervina in aceasta problema, pana de curand. In luna decembrie, cercetatorii de la Johns Hopkins University au condus un studiu pentru a linisti apele in privinta acestui proverb ce circula de atata timp.

Spre marea lor surpriza, ei au incheiat studiul in cele din urma, confirmandu-l. Studiul, publicat intr-o editie din Journal Birth, a urmarit 64 de femei insarcinate, dintre care 78% din ele au acuzat arsuri la stomac. Dupa ce aceste femei au dat nastere, doi observatori s-au uitat la fotografiile copiilor pentru a le stabili nivelul cresterii parului.

Din cele 28 de femei care au acuzat arsuri de stomac de la moderat la sever, 23 au avut bebelusi cu o lungime medie de par, iar 10 din 12 femei care nu au acuzat nici o arsura, au dat nastere unor bebelusi cu putin sau deloc par.

Alte studii au aratat faptul ca in sarcina, nivelele mari de estrogen si alti hormoni pot relaxa sfincterul de la baza esofagului, provocand arsuri. Aceiasi hormoni pot influenta si cresterea parului bebelusului, precum multe studii ne demonstreaza.

Kathleen Costigan, cea care conduse centrul de la Johns Hopkins a spus ca rezultatele au fost pentru toti un soc. Aceasta spune: "Am auzit de atatea ori aceasta poveste si de fiecare data am spus oamenilor ca nu este adevarat. Uite ca odata cu rezultatele studiului a venit si momentul in care trebuie sa recunosc ca am gresit".
http://www.copilul .ro/Parul_bebelusului_da_mamicii_arsuri_la_stomac-a3141.html

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Lista promisa (Acum lista se poate adapta nevoilor fiecarei mamici in functie de mai multi factori: unde naste, care sunt conditiile de care are parte in spital, care este modalitatea de nastere)

Pentru mamica: - vata (2 pachete mari!)
- Bephanten, aici eu recomand Garmastanul - pentru eventuale rani la sani
- servetele nas – batistute
- stick
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete
- lapte de corp - adio vergeturi!
- strugurel de buze - obligatoriu!
- elastice de prins parul, clame
- bila de cauciuc - sau ceva de strans in mana in timpul travaliului si a nasterii
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda!
- carte de citit usurica pentru dupa - cine poate!
- chiloti cu burtiera
- sutiene de alaptat
- sosete - 3 perechi
- slapi pt. dus

Pentru bebelus: - body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
- pampers
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!)

Acte: - Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei

Altele: - telefon mobil
- incarcator

Pentru acasa:

Obiecte de folosinta indelungata:
- patut, saltea
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
- masa de infasat
- veioza de noapte
- carut
- scaun de masina
- ham pentru bebe
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- sterilizator de biberoane si suzete
- lenjerie de patut
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- cantar
- monitor audio (pentru cand plecati in alta camera)
- pompa san

Obiecte marunte:
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6)
- suzete
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina:
• nr. de tel. al doctorului pediatru,
• medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati,
• nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) – aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon;
• termometru,
• paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor;
spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.

Haine si alte lucuri din textile:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
- celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei (sa nu se ude)
- paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, botosei, ghetute
- body-uri, camasute
- pantalonasi, salopete
- manusi
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
- batistute
- babetici

Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par
- sapun de corp (lichid sau solid)
- ulei de corp
- pudra de talc
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat

Adiacente:
- spirt
- ser fiziologic
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- pansament
- leocoplast/plasturi
- tinctura de iod
- supozitoare

Acasa: medicamente: sab simplex - pentru colici, vigantol, ser fiziologic, spirt, comprese sterile, hainute( body, pantalonasi, caciulite, salopete cu si fara maneci), patut echipat cu de toate (lenjerie, aparatoare si jucarii), cadita, cosmetice (crema antiiritanta, sampon, servetel umede, sapun, burete natural, ulei de corp), forfecuta, pompa nazala, betisoare vata cu aparatoare, termometru baie, termometru camera si termometru de corp, bavete, biberoane, sterilizator, suzete, cantar, tampoane, vata si tifon pentru mamica si ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici."

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Buna dimineata fetele

Betty am citi pe nerasuflate articolul despre alaptat..sper sa pot alapta si eu de data aceasta.

Si listuta foarte buna...am o intrebare (de ce 6 biberoane????..mai ales daca alaptezi la san)..eu credeam ca 3-4 ajung...

Va doresc un we placut

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex
26+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui betty78

Citat:
citat din mesajul lui Avalon

Da, e tare complicat cu numele... ce nume imi plac mie, nu-i plac lui si viceversa... am amanat pe durata nedeterminata alegerea numelor... sper sa nu fiu o mama in halul asta de denaturata incat sa ii las fara nume asa cum nici macar cate o pereche de botosei nu le-am cumparat... desi nu m-ar mira, cainele nostru are numele "Caine"...

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 24+

eu nascusem si trebuia sa ma externeze si ma tot intrebau asistentele, daca macar atunci ii gasisem nume lui bebe, ca trebuie sa completeze actele..... asa se poate si mai rau

pozele noastre
asa creste bebe Mario

deci se intampla si la altii...

eu imi imaginez cu groaza scena: proaspatul tatic vine ciufulit la proaspata mamica dupa nastere inca ametita dupa anestezie (eventual si taiata pe burta): "ce facem draga, ai ales numele, ca trebuie sa ma duc sa declar copiii la primarie?"

aaaa, am uitat sa va spun ca noi suntem amandoi zodia balantei... si daca avem de luat o decizie, eu analizez toate aspectele , i le prezint cu lux de am,anunte... si dupa o dizertatie luuuunga, intreb in final: "ei, ce zici, cum facem?"
si el zice "cum zici tu, draga..."

In alta ordine de idei, sa stii ca mi-am salvat tot ce ai postat despre alaptat intr-un fisier... astea-s informatii pretioase... thanks

Avalon 24+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui camy_pus

Buna dimineata fetele

Betty am citi pe nerasuflate articolul despre alaptat..sper sa pot alapta si eu de data aceasta.

Si listuta foarte buna...am o intrebare (de ce 6 biberoane????..mai ales daca alaptezi la san)..eu credeam ca 3-4 ajung...

Va doresc un we placut

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex
26+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

eu de exemplu mi-am achizitionat cam ce am crezut eu din listutza aia. Nu stiu de ec 6 biberoane. Eu parca la inceput mi-am luat 2-3 apoi am mai primit cateva odata cu pompa de muls, cu incalzitorul si parca si in cutia sterizizatorului mai era unul. Oricum eu am folosit la inceput pentru ca din pacate nu m-au invatat f bine moasele cum sa alaptez si nici nu am avut sustinere din partea mamei mele, care vroia sa il indoape pe Mario cu lapte praf. De abia de la 2 luni si ceva spre 3 luni am ajuns la alaptat exclusiv (de aia spuneam mai devreme ca am facut super eforturi sa pot sa imi alaptez copilul).
In rest am mai intrebat si la farmacia ce mai am nevoie, sotutia pentru colici am luat-o de abia cand au inceput sa apara si am folosit parca Espumisan si Bonisan, alternativ.

pozele noastre
asa creste bebe Mario

Mergi la inceput