Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (72)
Raspunsuri - Pagina 16
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Avalon La 24 saptamani se fac analizele pt diabet gestational si constau in niste teste de toleranta la glucoza... chiar, a facut cineva pana acum asa ceva? ***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate***************** Avalon 24+ |
Eu l-am facut deja acum cateva saptamani bune si il voi mai repeta. Se pare ca sunt predispusa la diabet gestational. M-au chemat dimineata la medic, fara sa beau sau sa mananc ceva inainte. Mi-au dat sa beau un ceai extrem de dulce, iar la fiecare ora mi-au luat sange(adica inainte de al bea si inca de doua ori dupa) Nu am avut voie sa ma plimb sau sa ma agit. A trebuit sa astept acolo.
------------------------
27+ David
Albume foto
BoboMom spune:
Betty, multumim pt info!
Si la noi se face test de sange la 24 de ore de la nastere. Se numeste PKU. Postez aici ce am gasit pe webmd.com despre asta. Ieri la curs ni s-a spus ca de fapt testeaza de vreo 40 de boli la testul asta. Tot din calcai se ia sange.
Phenylketonuria (PKU) Test
A phenylketonuria (PKU) test is done to check whether a newborn baby has the enzyme needed to use phenylalanine in his or her body. Phenylalanine is an amino acid that is needed for normal growth and development. If a baby's body does not have the enzyme that changes phenylalanine into another amino acid called tyrosine, the phenylalanine level builds up in the baby's blood and can cause brain damage, seizures, and mental retardation.
The damage caused by PKU can begin weeks after the baby has started drinking breast milk or formula. Babies with PKU need foods low in phenylalanine to prevent severe brain damage. Phenylalanine is found in most foods that have protein, such as milk, cheese, and meats.
It is important to find this disease early. All babies in the United States are tested for PKU right after birth. Each year, about 250 U.S. children get PKU. 1 PKU occurs more in whites and Native Americans and is less common in blacks, Hispanics, and Asians. To have the disease, you must inherit the gene from each parent. The United States Preventive Services Task Force recommends that all newborns be tested for PKU. 2
The blood sample for PKU is usually taken from your baby's heel (called a heel stick). The test is done in the first few days after birth, as early as 24 hours after birth. A follow-up test is usually done at age 7 to 10 days. A urine PKU test is done on a baby who did not have a blood test and who is older than 6 weeks.
Why It Is Done
A phenylketonuria (PKU) test is done to see whether a newborn baby has the enzyme to use phenylalanine in his or her body.
It is important to test your baby for PKU soon after birth to prevent brain damage. Phenylalanine blood levels in a baby with PKU start to rise within 24 hours of drinking breast milk or formula. A PKU test done 2 to 3 days after birth will show whether your baby has PKU. State laws say that newborn PKU tests must be done within a few days after birth.
How To Prepare
Your baby should be drinking breast milk or formula for 24 hours before the blood sample is taken. PKU test results are more likely to be correct if the blood sample is taken after the baby has been drinking milk or formula for at least 48 hours.
If your baby is older than 6 weeks, he or she will have a PKU urine test. You do not need to do anything before your baby has this test.
How It Is Done
Your baby's heel is cleaned with alcohol and then the heel is poked with a small needle. Several drops of blood are collected inside circles on a special piece of paper. When enough blood has been collected, a small bandage is put on the site.
For a urine test, a drop of special fluid or a special test strip is put on a diaper with fresh urine.
Laura 26+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
shtephy spune:
Eu nu stiam nimic de analizele pentru diabet gestational.
Simina foarte frumoase randurile,asa e copiii au multe drepturi ,la fel ca si noi .Din pacate nu le sunt respectate intotdeauna si atunci ajung sa fie umiliti.Dar asta este un alt subiect care poate nu e on topic in momentul asta.
Nu sunt de acord cu sfarsitul...nu vreau sa accept asta si nu o sa o fac niciodata .
Maya Andreea este superb,un nume dulce pentru o fetita dulce .
Ramonika ma tot gandesc intre Briana si Sandra...cred ca Briana sau poate totusi le puneti pe amandoua.
Avalon
Foarte tare si semnatura si numele cainelui
Christinam,LumiRichard ,Avalon si Simonette subscriu la tot ce ati scris voi.
Andre ma bucur ca e bine printesa voastra.
Christinam si Smaranditza vacante de vis!
Dana.n intrebai ieri ceva de saptamani si de luni,am tot vrut sa iti raspund si am tot uitat si parca nu a facut-o nimeni altcineva
Daca ai implinit 27 de saptamani,esti in saptamana 28 si luna a saptea.
_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 22+
shtephy spune:
citat din mesajul lui betty78 se mai face o analiza (se i-a o mica picatura de sange din calcaiul bebelusului) dar nu mai stiu exact cum se numeste si parca tine de tiroida sau alte glande suprarenale; stiu doar ca este trimisa in strainatate si rezultatul vine dupa ceva timp, iar daca este pozitiv te contacteaza din maternitate. Sau cel putin unde am nascut eu prima oara asa se face. |
Nici de asta nu am stiut si cred ca nu am observat vreun calcai intepat la Stefania.
Uite ce analize complexe spune Laura ca se fac la bebei,,,la noi sigur nu se fac.
_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 22+
Katyuscha21 spune:
uite si eu pe aici fac curat ca de obocei si am luat o pauza de mancat cirese si sa mai citesc ce mai scrieti.
26+si lumina ochilor mei ANDREI 2 ani si 10 luni 26.09.2006
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica
Un copil este o Binecuvantare de La Dumnezeu
Katyuscha21 spune:
si eu am colostru de vreo 2,3 saptamani a aparut
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica
shtephy spune:
Eu citeam aici
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=67994&whichpage=1
Pe pagina a doua e un link la un subiect asemanator.Cand aveti vreme poate cititi...daca nu le stiati deja.Eu una nu mai pot de atata ,cred ca imi scol si barbatu si copilu .
_
Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 23+
Katyuscha21 spune:
citat din mesajul lui shtephy Eu citeam aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=67994&whichpage=1 Pe pagina a doua e un link la un subiect asemanator.Cand aveti vreme poate cititi...daca nu le stiati deja.Eu una nu mai pot de atata ,cred ca imi scol si barbatu si copilu . _ Ramona,mami deStefania - Francesca (20.11.2006) si 23+ |
EU chiar nu cred delok in prostiile aste cine crede nu am nimik cu nimeni eu nu cred in nimk decat in Cel De Sus si cum o vrea el asa o sa fie.copilul are destinul scris decand e conceput nu ca,cum citeisem ca tre sa ii rozi unghiile inainte de 1 an ca altfel ii host cand va fi mare daca e sa fie hot e si daca ii rozi tu unghiile sau nu stiu ce ii mai faci.nu sunt superstitioasa si traiesc bine si hoata vad ca nus.dar sa stii ca interesant linkul mai razi de prostiile altora(altor babe)of babele astea
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica
Katyuscha21 spune:
aaa iau o pauzica mika abia am facut curat in salon dat cu aspiratorul si sters praful si pus la spalat pus de paine ca eu fac painea acasa si pus de mancare si mai am o groaza de facut oooffff da mai las si pe alta zi ca nu mai pot is terminata mie somn las asa si o tai la
fetelor va urez un W-end placut si relaxant si distractii palcute cine are in program cine nu odihna placuta.
am sa mai revin mai tarziu sa vad daca mai e cineva.
cucuvelele unde sunteti mama?
Asa creste Andrei
Burtica
Aniversarea nuntii
Bebica din burtica
Lumi_Richard spune:
Buna dimineata,fetele! Cum va mai simtiti astazi? Sper sa avem doar vesti bune de la toate!
Betty78,foarte interesant si educativ articolul despre alaptare,multumim!
Shtephy, m-ai ajutat sa-mi incep ziua razand!!! Super tare...chiar ca sunt multe superstitii...la noi se asociau arsurile cu cresterea parului. Mi-ar placea mult, cand ajung in Romania, sa merg la matusa mea(are vreo 70 si ceva de ani) la Roman, sigur ea stie mai multe decat oricine!!!!
Lumi 26+ cu Alexa Annabelle Denise
http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Lumi_Richard