Licurici de ianuarie-februarie 2009 (45)
Raspunsuri - Pagina 13
Selene_Bunny spune:
Buna seara!
Fetelor cu pregatire medicala, imi spuneti, va rog, daca o somnolenta si o oboseala prelungite se pot datora si unei carente de vitamine, minerale? Daca da, ce ar trebui sa fac?
Ma simt zilnic obosita, zilnic imi este somn, continuu, si astazi imi "picau ochii in gura", nu reusesc sa ma odihnesc, am calculat de cand nu am mai dormit pe saturate, de mai bine de un an... Cand doarme Daria, eu lucrez, e mult de lucru acum, si seara stau si lucrez, si ma culc tot dupa 12, si ma foiesc o ora pana sa adorm...
De dimineata am mers prin iarba uda, poate m-oi trezi, dar nimic... Am si plans de oboseala, simteam ca nu mai fac fata la nimic...
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
Lucrusoare de daruit
crisspy spune:
Venim si noi la raport dupa controlul de 6 luni:
42 cm circumferinta craniana, 44 cm toracele, 70-71 cm lungime si 8,100gr asa zice pediatra...avand invedere ca nu facuse kk io cred ca are numai 8 kg...vad eu acus' la cantarul de dinainte de baita...
In linii mari suntem Ok...ramane problema cu kk...mi-a dat trimitere sa mai verificam o data HLG si sa mai facem un sumar de urina si o urocultura...
Fontanela e un pic cam mare ...deci mi-a recomandat sa incep sa-i dau 3-4 picaturi de Oleovit (echivalentul D3-ului) si un siropel cod liveroil o jumatate de lingura pe zi...ati mai auzit de siropul asta pana acum???
Cu vaccinul a mers totul OK ...a plans tare insa dupa ce l-am luat in brate s-a pototlit...da' nu a vrut sa manance...de la 1 cand i-am dat piureutzul de legume pana la 8 nik ..a mancat insa un bibe de 200ml lapte cu cereale...
Am fost si la control oftalmologic...nici urma de strabism insa ni s-a spus ca s-ar putea sa poarte ochelarii cand va fi un pic mai mare...si sa revenim pe la un an jumate- doi la un alt control...suspect de astigmatism...
Si se prefigureaza si celalalt dinte jos si cei 2 de sus...eruptie masiva ne paste...
Ralux_tri...sper ca sunteti bine...atentie mare la bebelusi...
Ciufik vazut o parte din pozici...Andrei este deja cavaler in toata regula ...multi
Micola si noi am facut 70 cm si stam bine mersi in el...cand incepe sa stea in fundic ii fac scaunelul...
Ledi ma bucur ca sunteti mai bine
Irina cum mai sunteti???
O seara placuta la toata lumea si multi
Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009
http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Razvi5Luni#
http://www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0
http://www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0
http://www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4
anca_ spune:
Michelle, ma bucur tare mult pentru tine! Sa fie sanatos, sa creasca mare si frumos si sa va aduca numai bucurii!!
Eu cred ca am mai zis si mai demult: aici se gasesc in magazine borcanele pentru bebei, stage2 = 6 luni care contine afine, capsuni, zmeura si alte berries. Unele sunt in combinatie cu alte fructe, altele sunt simple. Eu am intrebat si pediatra care a zis ca e OK sa dam la bebe berries, daca nu sunt alergii stiute in familie e OK. Si btw, pediatra noastra a fost cea care a insistat sa nu incepem diversificarea inainte de 5 luni, dar totodata e de acord cu berries la 6 luni.
Si mie mi s-a parut oarecum ciudat, am mai facut si research, intrebat si alte mamici de pe aici care tot asa au dat la bebei berries inainte de 1 an si nu au fost probleme. Chiar unele mamici americance ma intrebau ca de de nu ar da, nu auzisera de treaba asta cu berries si alergii. Se pare ca studiile mai noi spun ca nu este legatura intre alergii si alimentatia inainte de 1 an. Depinde f mult si de istoricul familiei. Mai degraba e frica de a nu se ineca bebeul cu semintele, dar astea din borcane nu au seminte deloc.
Dintre fructe noi am incercat cam tot ce am gasit la magazin la borcanas: banana, mar, para, mango, guava, pruna, afine, piersica, caisa, pepene si o combinatie care continea inclusiv capsuni. Favorita e de departe piersica.
DarkBendis spune:
Anca , daca nu au samburi sunt toate OK (cel putin teoretic). Si aici avem asemenea borcanele... dar nu am verificat daca cele cu capsuni/afine/zmeura etc au sau nu samburi. Eu am zis ca totusi mai astept pana ii dau din astea... mai ales ca am o multime de alte variante la dispozitie.
Ledi, ma bucur ca David se simte mai bine
Crisspy, felicitari pentru parametri si pentru ca ati scapat de vaccin Sigur se rezolva si problema cu kk.
Selene, imi pare rau ca esti atat de obosita...poate ar trebui sa-ti faci analizele sa nu fii anemica... sau sa fie vreo lipsa de vitamine, asta pe langa oboseala. Uff... dormit pe saturate...nici eu nu mai stiu ce e aia... de pe 29 dec 2008
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
cami_antonia spune:
salutare si de la noi
in primul rand
LA MULTI ANI IULIAAAAAAAAAAAAA DE JASMIIIIIIII
APOI
LA MULTI ANI ANTONIA IOANA TEODORAAAAAAAAAA IUBIREA VIETII MELE!!!!!
SA FII SANATOASA MAMA!! AI FACUT 6 LUNIIIIIIII!!! TE IUBIM MULTTTTTTTTTTT!!!!
LA MULTI ANI SI PT DARIA DE DALMA, MATEI TEODOR DE RALUCA ALEXA SI FLORENCE MARIA DE ELI
VENERATA pupici multi si lui LIVIU din partea ANTONIEI
eu azi nu am apucat sa serbez ziua fetei prea mult ca am bagat la teza de doctorat ca migul ...
fetelor am patit si eu ca irinac ... dupa un minisucces cu mancarea acu nimiccccccccccc de la inceputul saptamanii doar sannnnn
eu nu stiu cu ce se satura draguta de ea ...
nu stiu ce sa ii mai dau sa ii placa
cred ca voi baga carnita
sa vedem cum face
da de saptamana viitoare
ALINA va multumeste pt urari si va pupa
a inceput sa manance si ea ceva mai bine
va pupi
irinac maine ajung tarziu la bucale ... dar daca am ceva vreme te sunnnnnnnnnnnn
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
Camelia Costea: DOAMNE AJUTA!
flowerbee spune:
Buna fetelor,
Multumim pt felicitarile datorate dintisorului! Speram ca Zana Dintisor/Maseluta (dup caz) sa va viziteze pe toate si sa fie vizite line si fara dureri sau disconfort.
Ciufik, Crisspy, felicitari pentru parametri. Sunteti mari, nu gluma, sa va dea Dumnezeu sanatate!
Ledi, bine ca puiul este pe drumul cel bun si invinge boala.
Micola, bubitele pot fi de la caldura dar si de la anumite alimente. Gandeste-te ce i-ai introdus lui Alexutu zilele astea, poate nu ii prieste.
Naty, pana acum am folosit un lapte ce se da pana la varsta de 6 luni copiilor alimentati mixt. Pupam fetitele dulci, finute si cuminti. Si noi papam tot mar si piersica iar cereale mai putin, doar 2 masuri pe zi si doar din orez simplu, fara alte adaosuri.
Mie mi-a intarziat vreo 10 zile si am fost la dr la controlul de 6 luni si mi-a zis ca e ok, ca dupa intreruperea alaptarii, ciclul poate fi dereglat. Culmea e ca mie a doua zi mi-a si venit, f abundent. Plus ca aveam si niste noduli...care au disparut dupa ciclu.
Alina, ce mai face Sabinuta? Cum e hematomul? Eu sper ca a si disparut.
Noi am facut azi vaccinul de 6 luni si Alexia e cam intoarsa. De aceea nici nu ma culc pt ca la 1 ii dau doza de Eferalgan. A varsat f tare, a aspirat pe nas, am curatat-o cu batista sugarului, abia am linistit-o, eu m-am speriat ca o carpa. Mai devreme avea 37.9, acum are 37.7. Sunt cu ochii pe ea. Imi e teama ca a varsat si doza de Nurofen de la 9, dar nici nu am riscat sa ii dau din nou dupa vastatura ca poate in 2 ore de la administrare se abosrbise.
Va pup pe toate si bineinteles, pe micutii nostri licurici.
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01/2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
cami_antonia spune:
SI LA MULTI ANI LUI LIVIUUUUUUUUUUUU
SI FELICITARI BEE PT DINTE ... ASTEPT UN PM DE LA TINE CAND AI TIMP
SELENE SI EU SUNT LA FEL CU SMNUL ... MA MAI SCOALA SI ANTONIA TOATA NOAPTEA SI MAI FAC SI TEZA DE DOCTORAT .... CRED CA E BINE SA IEI ELEVIT FORTAAAAAAAA
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe puetere sa o ingrijeasca
flowerbee spune:
LA MULTI ANI SI DE LA NOI!
SA FITI SANATOSI SI FERICITI, SA CRESTETI MARI SI IMPLINITI, IULIA, ANTONIA IOANA, MATEI TEODOR, FLORENCE SI DARIA!
Bee
Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01/2009)
Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!
crisspy spune:
Si Razvi are 37.7 luata acu' 2 min... Sa-i dau ceva?
Crisspy mamica fericita de Razvan Andrei 16.02.2009
http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu/Razvi5Luni#
http://www.youtube.com/watch?v=PFtbGWGIcw0
http://www.youtube.com/watch?v=5-uxphct1Q0
http://www.youtube.com/watch?v=OAQbGqIZqd4
cami_antonia spune:
poti sa ii dai eferalgan ...
mai fetelor da asa de aiurea e vaccinul de 6 luni? ca ma inspaimantati
pai va fi vai de noi sa stam langa antonia cu tezele pe terminate
irinac cat de tarziu pot face vaccinul de 6 luni? eu as vrea sa il mai intarzii putin ... ca la cel de 4 luni mi-a facut 5 zile febra ... da acu??? ce sa mai zic ....
bee multumim de urari