Evolutia bebelusului

Evolutia bebelusului | Autor: kryna

Link direct la acest mesaj

Salutare mamicilor! Am shi eu o mika problema.fetitza mea are 5 luni jumatate shi se pare k nu vrea sa se sprijine deloc pe picioruse.Este activa,se intorce pe burtika, se ridica in fundulet si cade inapoi,dar cand vreau sa o ridik un pik isi tine piciorusele k o broscuta si nu se sprijina in ele deloc.in pozitia culcat ii place sa dea din picioare,sa se joace,insa nu vrea sa le foloseasca cand o ridik in fundulet.Este ceva normal?Multumes!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

este foarte normal.primul baiat al meu a facut asa pana la varsta de 8 luni si e un copil perfect normal.
si a ta este,iti poti da seama dupa celelalte achizitii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Kryna, n-ar fi mai bine sa discuti pb asta cu un pediatru sau, si mai bine, un ortoped? Mie nu mi se pare deloc normal sa nu se sprijine pe picioruse la varsta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

la 5 luni nu e deloc indicat sa fortezi statul in picioare al copilului. cred ca ar fi mai bine sa ceri sfatul pediatrei in treaba asta si sa lasi copilul in ritmul lui firesc, iar din ce descrii pare un copil perfect normal. de la 6 luni puteti incepe exercitii de stat in fundulet sustinuti de o perna...statul in picioare nu e recomandat nici in premergator macar pana ce copilul nu e capabil sa se ridice singur (ajutandu-se de mobila, patut, etc), si dupa varsta de 7-8 luni

ralu- de bebe albastru
tudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank">montaj tudor
i believe in miracles...povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Citat:
citat din mesajul lui fiona67

Kryna, n-ar fi mai bine sa discuti pb asta cu un pediatru sau, si mai bine, un ortoped? Mie nu mi se pare deloc normal sa nu se sprijine pe picioruse la varsta asta.

la aceatsa varsta copilul nu se poate tine pe picioruse.Progresele care le face copilul sau sunt normale pentru acesta varsta.

Tu ai cumva copii sau asa ti se pare tie ca asa ar trebui sa fie?Vorbim de 5 luni nu de 8.Cel mai devreme un copil poate sta in fund la acesta varsta,daca nu este bineinteles obligat mai devreme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
citat din mesajul lui doxinu

Citat:
citat din mesajul lui fiona67

la aceatsa varsta copilul nu se poate tine pe picioruse.Progresele care le face copilul sau sunt normale pentru acesta varsta.

Tu ai cumva copii sau asa ti se pare tie ca asa ar trebui sa fie?Vorbim de 5 luni nu de 8.Cel mai devreme un copil poate sta in fund la acesta varsta,daca nu este bineinteles obligat mai devreme

Ioana mami de Stefan Bogdan 13 iunie 2007

POZE 1 AN

www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan

Corect!

Fata mea are 6.5 luni si abia acum incearca sa se sprijine pe picioruse cnd o iau in brate si ma amuz cu ea sa vad ce face dc simte ceva sub picioare. Nu tb insa exagerat, ca ei sunt fragili iar piciorusele nu pot inca suporta greutatea corpului.

Reflexul de a pasi exista in primele saptamani de viata si apoi dispare. Reapare cum spuneam dupa 6 luni.

La 6 luni - si nu inainte - incearca sa o asezi in fundulet, cu piciorusele cracanate si manutele intre picioruse. Ptr cateva secunde doar, si vezi daca sta. Acesta e semnul e ok dpdv neurologic si nu sunt probleme. (in mod normal pediatrul iti face chestia asta la vizita de 6 lunin).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adastero spune:

dar de copiii, care merg singuri la un an jumate, ce ziceti? si aia sunt tot copii normali. nu va mai luati dupa grafice si norme teoretice, care caracterizeaza copiii. un copil care nu se sprijina pe picioare la 5 luni e perfect normal, la fel ca toti ceilalti si unul care vb la 2 ani sau care merge singur la 1 an jumate. Mamele se grabesc sa le merag copiii de la cateva luni, sa vb timpuriu, sa citeasca la 2 ani etc. Toate astea nu demonstreaza ca este mai inteligent sau deosebit, adevaratele performante se vad abia mai tarziu. Lasati lucrurile sa decurga de la sine. Sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Al meu are 5 luni si cateva zile si NU STA IN FUND, nici nu da semne ca ar vrea sa se ridice. Daramite de stat in picioare! Deeeci avem amandoua niste bebei mai lenesuci, sa fie ei sanatosi, ca au o viata inainte sa stea in picioare!

Daca are 5 luni jumate ar trebui sa fii colega de odisee cu mine. Nu treci si pe la clubul nostru?

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Dar nici nu trebuie sa stea in fundic la 5 luni! Nu singur.
Poate sprijint - insa limitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Nu e nici un motiv de ingrijorare, de abia dupa 6-7 luni incep sa se sprijine pe picioruse. Si oricum evolutia copiilor difera mult de la caz la caz. Fi-mea nu vroia deloc sa stea pe picioare, la 6 luni si ceva a stat singurica in fund iar pana la 7 luni si vreo 3 saptamani cand a descoperit ridicatul in picioare in patut a invatat sa mearga in 4 labute. Si de abia acum, la 1 an fara o saptamana a inceput sa mearga singurica.

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinusha06 spune:

chiar nu stiu de ce iti bati capul cu asta ,probabil pentru ca ai auzit in parc alte mamici spunand ca al lor copil sta in fund de la 3 -4luni si la 9 mergea in picioare ,dar crede-ma nu este cazul sa te ingrijorezi ,uita-te la celelalte reusite,eu am doua fetite si au avut o dezvoltare total diferita,prima fetita a stat in fundulet la 7 pentru prima data dar nu a fost pusa niciodata intre perne sau genul asta ,a stat singura cand a fost momentul,a mers in picioare la un an si o luna ,si nu m-am ingrijorat este un copil ok si sanatos,fetita prietenei mele a mers la un an si 7 luni in picioare,iar baiatul i-a stat in fundulet la 8 luni nefiind deloc fortati si crezi ca au probleme ?nici vb........daca nu isi tinea caputul sau ceva de genul era o problema la 6 luni dar asa e perfect ok copilul,nu-ti face griji bucura-te de aceste momente minunate

Mergi la inceput