Evolutia bebelusului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Sigur a auzit alte mamici laudandu-se cu performantele copiilor lor ... si ce le mai place sa se laude !!! Si a mea a fost mai lenesuta si din cauza acestor mamici am fost super-stresata ca are copilul ceva si nu e normal !

Stai linistita, e perfect normal ! A mea a stat in fundulet singura abia pe la 7 luni, nu se putea tine singura. Dupa care s-a ridicat in picioare la 8 luni si a mers binisor pe la 1 an.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Doxinu, Spic de grau, eu am inteles din postarea care a generat topicul ca fetita respectiva nu se tine pe picioare la propriu. Adica, daca o pune in picioare sustinuta se lasa moale sau ceva in genul asta.

Evident ca la varsta asta nu are cum sa stea in picioare! Dar trebuie sa impinga cu ele pe o suprafata.

Da, am un baietel de 15 luni si am fost/sunt extrem de atenta la intreaga lui dezvoltare.

Nu prea imi este clar de ce unele mamici o spun parca cu mandrie ca ele au un copil care a mers de-abia la 1 un an jumate sau alte exemple asemenea. Eu l-as fi dus la un control de specialitate sa aflu motivul. "Lenea" unui bebelus poate fi in general o hipotonie musculara care mai tarziu, cand va fi adult, va avea probabil alte consecinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

in mama si copilul spune asa:

sugarul la 5 luni
sta in sezut cu un usor suport, tine bine capul
se intoarce de pe spate pe burta
culcat pe burta se sprijina pe bratele in extensie

sugarul la 6 luni
se rostogoleste pe burta si invers
culcat pe burta se sprijina pe maini intinzand bratele pentru a se redresa
din culcat pe spate ridica capul si intinde bratele pentru a fi atras in pozitia asezat
tinut in picioare el se sprijina bine pe gambe culcat pe spate, isi duce picioarele la gura
sustinut de axile, in picioare, se sprijina bine pe gambe

sugarul la 7 luni
sta in sezut nesprijinit pentru scurt timp
topaie cand este tinut de axile
incepe sa se tarasca

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui fiona67

Nu prea imi este clar de ce unele mamici o spun parca cu mandrie ca ele au un copil care a mers de-abia la 1 un an jumate sau alte exemple asemenea. Eu l-as fi dus la un control de specialitate sa aflu motivul. "Lenea" unui bebelus poate fi in general o hipotonie musculara care mai tarziu, cand va fi adult, va avea probabil alte consecinte.

Nu cred ca este vorba de mandrie aici, ci mai degraba de o incercare de a o linisti pe mamica ingrijorata. Toate am trecut prin grijile astea, "oare e normal ca nu vorbeste / mananca / se joaca / merge la varsta asta?".
In cazul meu cel putin, citeam pe-aici pe forum la colegele mele de ma-iunie cum se laudau cu tot felul de "performante" ale copiilor lor, de aceeasi varsta cu al meu. Si ma simteam ca naiba, de parca al meu ar fi avut cine stie ce intarziere in dezvoltare ! Ca sa-mi dau seama pe parcurs ca multe din cele scrise acolo erau exagerari, ca daca bebe spunea "ga-ga" , gata, se considera ca vorbeste, daca statea in picioruse tinandu-se de pat, gata, merge singur etc.

Daca nu merge pana la 1 an jumate intr-adevar, poate fi o problema, dar aici nu este cazul, copilul are abia 5 luni jumate ! Atunci cand o vede pediatrul (ca presupun ca o duci regulat la control), spune-i si de problema asta (desi eu cred ca e o falsa problema) si vezi ce-ti spune el. Repet, eu cred ca nu ai motive de ingrojorare.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Nu este vorba despre statul in picioruse asa cum il percepeti voi. Kryna cred ca se refera la capacitatea bebelusului de a-si lasa greutatea in picioare , reper mediu pt varsta de 4 luni. bebelusul tinut de subsiori, daca atinge cu picioarele ceva stabil isi lasa greutatea in propiile picioare, nu in mainile tale. isi infige piciorusele in sol, ca sa ma exprim asa, la tingerea solului si cu sprijin .

altceva este statul in picioruse, cu stabilitate, cu primele incercari de a pasi sustinut, cu ridicatul pe marginea patului de la 7-8 luni

Mergi la inceput