Strumfi de 2 ani! La multi ani! iul-aug 2007 (151)
Raspunsuri - Pagina 20
musso17 spune:
neatza
oanamada,io sunt invidioasa
...bravo,ma bucur pentru tine..si eu incerc dar nu prea imi iese,adica nu -mi dau pace dulciurile
io nu stiu cum sa fac cu ziua lui fii-miu,nu pot pe 17 cand ar trebui,cred ca o las pe sf lunii si sa caut un loc de joacain aer liber,cu o curte ceva.
am vazut si eu poze de timi..ai o familie tare frumoasa.
zi buna
stefania_97 spune:
Neata fetelor ![]()
va dau o
ca nu am mai intrat de mult.
Luna vroiam doar sa iti spun ca noi mergem la o cresa/ gradinita exact asa cum iti doresti tu. Pacat ca suntem in tari diferite.
La cresa noastra copii sunt impartiti in 4 grupe din care una e cu puiuti la gradinita.
Fiecare grupa are un salon interior de joaca propriu unde deseneaza, picteaza se joaca, cu lego, etc.
Copii sub 3 ani dorm afara in carucioare tip londou iar cei peste 3 ani au niste camere pregatite pt dormit.
De manancat se mananca impreuna intr-o bucatarie mare impreuna. Mie mi-a placut ca asa a invat si Catarina cum se mananca cu furculita la numai 2 luni dupa ce a inceput cresa. Catarina a inceput la 11 luni. A fost greu pt amandoua dar dupa ce s-a adaptat totul a mers pe roate. De acasa ii dau doar pranzul. Ei prepara micul dejun (cereale de 1000 de feluri si ceva gen porrige) si 2 gustari. Eu pun mereu mai multa mancare pt ca in timpul zilei daca vrea poate manca si ceea ce i-am pus eu.
Majoritate timpului o petrec pe afara. Au o gradina superba cu o mica padurice unde se ascund, topoganuri si 2 gropi de nisip.
Au bai cu o mica incapere unde ii schimba de haine sau scutece.
A fost greu la inceput dar orice inceput e greu. Daca se va simti bine la gradinita o sa vezi ca e bine si pt ea si pt tine. Eu nu cred ca as fi rezistat sa stau acasa mai mult de 1 an desi ador sa fim impreuna, fiecare moment e pretios dar am nevoie sa fac si altceva, sa ies sa cunosc lume, sa imi folosesc neuronii ramasi. Ma simt utila.
Ceea ce imi da mie liniste sufleteasca este bucuria pe fata ei cand ajungem de dimineata iar cand o iau nu se grabeste de loc, imi arata ce a facut, imi povesteste in ce legan s-a dat, etc. E fericita si atunci si eu ma simt impacata.
La noi e si chestiunea limbii. Pt ea a fost cel mai bine asa. A invatat in scurt timp sa comunice si desi nu are un vocabular foarte mare se descurca sa spuna ce vrea si ce nu vrea.
Nu te grabi, alege ceva care sa iti dea liniste tie, si ceva in care sa ai incredere.
Si mai spunea cineva ca era teama sa nu zica mama la educatoare. Catarina are o educatoare preferata si a fost o perioada in care o chema mama. Dar mie nu mi se pare grav. Si lui taica-su tot mama ii spune cand e obosita
. Educatoarea are grija de ea, ii da sa manance, o imbratiseaza, o pupa daca s-a lovit, ii povesteste cate in luna si in stele. Petrece multe ore acolo impreuna asa ca se ataseaza.
Inca ceva si gata. Personalul e super de treaba. De fiecare data daca a fost ceva ce m-a nemultumit am vorbit si am incercat impreuna sa facem ce e cel mai bine pt buburuza. Nu imi placea ca nu ii dadeau caciula cand batea vantul si era frig asa ca i-au pus fetei caciula.
La cateva luni ne intalnim si discutam despre cum evolueaza daca trebuie facut ceva, etc.
Stiu ca suntem norocosi in aceasta priviinta. Ti-am scris doar ca sa te incurajes si sa iti spun ca exista un loc unde Adelicioasa se va simti bine. Trebuie doar sa il gasesti.
Stefania mamica Buburuzei Catarina
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
Vivela spune:
Stefania, mai sunt locuri la gradinita voastra? ![]()
Cred ca as face cam mult pe drum, dar la cat de frumos ai scris, mai ca imi vine s-o iau in considerare ca alternativa ![]()
.
Cred ca la noi or sa mai treaca ceva ani pana sa ajungem la nivelul asta. Chiar si gradinitele particulare - care mie nu mi se par deloc ieftine, ba chiar mai scumpe ca cele din afara, daca ne raportam la veniturile din Ro, sunt inghesuite rau... intr-un spatiu de 20 mp isi fac veacul 15-20 de sufletele iar iesitul afara e cu portia - iarna mai deloc (ca na, e frig, e greu sa imbraci 15 copii cu geci, cu ghete...), iar vara, 30 de grade sunt insuportabile intr-o curticica minuscula betonata. m-ai dat pe spate cu paduricea aia, nici in visele mele cele mai frumoase n-o gasesc, daramite in vreo gradinita de pe la noi.
ce sa mai zic, ma simt frustrata, ma duc sa infulec niste caramele sa-mi treaca
...
_
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba.
stefania_97 spune:
http://salexandre.wordpress.com/2009/06/24/cresa-locul-de-joaca-preferat/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/page4/
Asta e cresa unde merge Catarina. Poze la ambele link-uri.
O romanca in Danemarca
stefania_97 spune:
Am uitat sa iti spun ca locul de joaca exterior se poate folosi de toata lumea care are copii in weekend, deci e public. Am si o gradinita la 2 strazi de casa noastra unde mergem sa ne jucam in weekend.
O romanca in Danemarca
Vivela spune:
M-am uitat sa vad ce sarbatoriti avem, niciun strumf, insa avem o mamica mandra de strumfita care a mai intinerit cu un an!!
LA multi ani fericiti, Dana
, sa ti se implineasca dorintele! 

Editez ca sa spun ca am vazut pozele, Stefania, ai pus sare pe ranaaaaa.....frumos rau acolo, simti ca ai aer...
_
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba.
stefania_97 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vivela Editez ca sa spun ca am vazut pozele, Stefania, ai pus sare pe ranaaaaa.....frumos rau acolo, simti ca ai aer... _ Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba. |

nu a fost intenta mea sa pun sare pe rana
Ci sa arat cum ar trebui sa fie ca sa stim ce sa cerem, cum ar trebui sa fie si in Romania si in orice alta tara. Nu e perfecta cresa dar e aproape de perfectiune, foarte aproape.

O romanca in Danemarca
mychydutza spune:
stefania, cand ma uit la pozele voastre am impresia, sincer, ca sunteti de origine extraterestra! romania asta e la ani lumina distantza de civilizatie. suntem in europa si parca la marginea civilizatiei............eu una m-am resemnat si sunt convinsa ca singura speranta de mai bine e emigrarea intr-o alta tzara! intotdeauna am zis ca eu din tzara mea nu plec, dar daca mi s-ar oferi o ocazie maine mi-as face bagajele si m-as duce mancand nori.
in alta ordine de idei......dana LA MULTI ANI!!!! si mai vino pe la noi.........
*"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"*
mychydutza spune:
sa aveti un vikend placut si nu uitati ca maine e sarbatoare!

*"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"*