Strumfi de 2 ani! La multi ani! iul-aug 2007 (151)
Raspunsuri - Pagina 16
Vivela spune:
si ca azi am vorbit numai de cresa si de gradinite, hai sa schimb ideea si sa va zic ca am primit pe e-mail o instigare la greva fiscala, adica sa nu mai platim impozite si taxe. o revolta impotriva sistemului, in care se aduceau in discutie si "expertii" de care trebuie sa ne ierte Europa (asta apropo de semnatura ta, michy). l-ati primit si voi?
tocmai bine ca zilele trecute am primit decizia de impunere pt impozit, care m-a umplut de nervi bineinteles.
combinatia intre astea doua (decizia de impunere si reamintirea dragilor nostrii conducatori carora le pasa tare mult de noi ) imi provoaca sila maxima .
Gabi
snowbunny spune:
vivela sper ca nu m-ai inteles gresit cum ca as avea ceva cu tine . Stiu ca nu voi gasi gradinita perfecta ca deh...e normal dar nici o bataie de joc nu as putea sa accept pe banii mei.Platim niste servicii si mi se pare normal ca acele servicii sa fie de minima calitate.Aberez nu?
mychydutza spune:
mda.............n-am primit mailu da' l-as onora cu placere! si apropos de frustrarile fiscale, azi am aflat ca pt PFA-ul sotului, infiintat in 2007, trebuia sa platesc si CASS cu toate ca el are carte de munca cu norma intreaga la firma unde lucreaza... si penalitati cu caru...........
*"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"*
greierash spune:
Apropo de apelative, daca intram intr0un magazin, si Andrei nu vede vanzatoarea din cauza tejghelei sau ca nu o vede el pur si simplu... incepe si striga: "Doamna! Doamnaaaa..." pana apara Doamna respectiva...
Vis a vis de gradinite....[ Vivela ai atata dreptate...Din punctul meu de vedere sunt o fericita ca am nimerit bine(nu perfect - e imposibil oricum), dar atata timp cat copilul e bine, atunci cand il duc acolo nu plange, nu are reactii care sa dea de banuit, sunt multumita...plus ca il si pot vedea(atat cat pot)...
o dupa amiaza placuta va doresc..
greierash mamica de Andrei
- "Traieste clipa" -
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui snowbunny vivela sper ca nu m-ai inteles gresit cum ca as avea ceva cu tine . Stiu ca nu voi gasi gradinita perfecta ca deh...e normal dar nici o bataie de joc nu as putea sa accept pe banii mei.Platim niste servicii si mi se pare normal ca acele servicii sa fie de minima calitate.Aberez nu? |
nici vorba, stai linistita. ziceam doar ca la inceput toate par frumoase si la locul lor, apoi constati pe parcurs ca nu e chiar asa. si cand e vorba de sentimentele copilului tau, trebuie sa le pui mai presus de orice - nu poti sa zici in fiecare saptamana ca daca nu-ti convine ceva il muti. si nu poti intra nici in conflict deschis cu personalul, ca dup-aia incepe paranoia, ai impresia ca se poarta altfel cu copilul.
Gabi
Luna1 spune:
Helou girls!
Imi cer scuze ca nu mai pot intra atat de des insa urmeaza sa incep serviciul in curand, nu stiu exact cand dar sunt super ocupata cu cautarea gradinitei pentru Adelise.
Am citit putin din urma (mai ales ultimile pagini si mi s-a umplut sufletul de bucurie citind urarile pentru ziua lui Adelise, sunteti superbe va multumesc) si vad ca vorbiti de gradinite, exact ce arde la noi acum.
Am gasit gradinita ok, normal ca nu e perfecta pentru ca nu sunt eu cu ea, insa cum zicea si Timi pot vizita oricand, la sfarsitul zilei am raport despre cat a mancat, ce a mancat, ce activitati a avut, cat a dormit, cati pampersi au schimbat, si altele. Fiecare copil e atribuit unui keyworker, adica tipa respectiva e responsabila sa o imbratiseze pe fie-mea, sa ii indeplineasca nevoia de afectivitate, sa o linisteasca cand plange, sa o culce etc. din punctul asta de vedere sunt ok. Zilnic au o ora de joaca cel putin in curte daca vremea o permite, activitati in interior, si trei mese pe zi. Au pana si nisip de interior.
Ce ma roade pe mine insa e altceva, au trei grupe (bebei pana in 18 luni, 18 luni-3 ani si 3-5 ani) si fiecare grupa sta intr-o camera, mare ce-i drept insa acolo au coltul de mancat, coltul de activitati si coltul de dormit pe saltelute. Deci practic ei isi petrec ziua intr-o singura camera cu exceptia curtii si a toaletei pentru cei care fac la olita. E normal? Vi se pare ok? Eu visam la gradinita ca va fi o camera de liniste, o camera de activitati de interior, o camera de mancat...La voi cum e? Lasand totul la o parte asta este una dintre cele mai bune gradinite si cele mai scumpe (46 lire pe zi) bine se gasesc si mai scumpe dar orientativ in zona mea e clasata printre cele mai bune.
In alta ordine de ideei sunt ingrijorata de latura afectiva. Desi sunt constienta ca oricat m-as stradui eu nu voi putea nicicand atinge volumul de activitati oferit de gradinita, totusi Adelise a stat numai cu mine atat timp si mor cand ma gandesc sa ne despartim. Va sta 2 zile la gradinita, 2 la soacra-mea si o zi cu mama. Noi doua ramenem cu...weekendul. Mor cand ma gandesc ca va petrece mai mult timp cu alte persoane decat cu mine. Nu stiu cum v-ati obisnuit voi, va rog alinati-mi inima ca simt ca mor cand ma gandesc. Stiu ca e o forma posesiva de a gandi, stiu ca trebuie sa prinda aripi iar eu am nevoie de a fi si altceva decat sotie si mama insa sufletul meu spune altceva...
Va pup
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Vivela spune:
Luna . of, stiu ca e greu. imi aduc aminte ca inainte sa-l las pe david la gradinita, numai gandul ca o sa stea fara mine atatea ore ma lasa efectiv fara aer. eram geloasa si pe faptul ca o sa indrageasca candva o ingrijitoare de pe-acolo, m-ar fi ingrozit ideea ca ar fi putut sa-i spuna "mama" (nu s-a intamplat).
nu stiu exact cum s-a produs adaptarea noastra, cred ca am suferit amandoi, recuperam seara cand ne vedeam, cand stateam vesnic lipiti unul de altul, pana a doua zi dimineata. apoi eu m-am concentrat pe munca, david pe joaca lui... trece timpul. acum a mai crescut, imi povesteste ce a mai facut la gradi, pe cine a mai muscat , cu cine s-a jucat, care minge e mai mare/mai mica, poezioare invatate acolo...
oricat de mult critic neregulile pe care le-am constatat la gradinite, tot sunt adepta infocata a acestora. per ansamblu, copilul are de castigat si automat si tu, ca parinte.
tu, Luna, ar trebui sa fii un pic mai relaxata, sunt convinsa ca acolo se ocupa mai bine de copii, conditiile cred ca sunt incomparabile. (la gradinita noastra - inca - au sala de servit masa, sala de joaca, sala de dormit. grupele se amesteca doar la masa, cand mananca toti odata).
Gabi
snowbunny spune:
luna nu au si alte camere ptr desenat ptr cantat etc??Au doar o singura camera pentru toate activitatile?
2.Te-ai gandit si la varianta part time la gradi si apoi cu una din bunici?Se poate asa?Cred k o sa fie destul de confuza 2 zile acolo 2 zile acolo 1 zi acolo si apoi 2 cu parintii.Bine acu depinde si de cum sunt disponibile bunicile.Si cred ca defapt ne e mai greu noua parintilor sa ne despartim de plozi dekt lor de noi.Ei se iau cu treaba jucarii cantecele floricele in schimb noi ne concentram doar pe Oare ce o face? Oare o fi cazut? SE intelege cu copii? A mancat?A fost la wc.L-au schimbat?etc...
ghinetz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ioana75 Neatzaaaa ghinet, super proiect!!! Mult succes, si sa stii ca te invidiez un pic (invidie din aia constructiva) ca organizezi o gradi. Ioana, mama Mirunei si a Smarandei |
Ioana, cand ai concediu te astept la iasi. Chiar am nevoie de o mana de ajutor. Mare nevoie. Simt deja ca ma depasesc sarcinile, toate ffff importante.
Timi07 spune:
Multumesc frumos Ioana!
Si Sophie le spune pe nume la toti apropiatii in rest o incurajez catre domnulX si doamnaX.
Luna cauta varianta de tranzitie care ti se potriveste cel mai bine, in rest stii ca va veti adapta....
Mie si acum mi se face dor de mor de Sophie dar in acelasi timp ma gandesc ca asa e mai bine pt ea si pt mine, mai ales ca-i place si e indragita si de copii si de personal. Daca la inceput aveam inima franta in mii de bucati si imi venea sa fug la fiecare 5 minute la ea dupa un timp am ajuns sa ma gandesc ca n-as putea sa fiu casnica (nu-s o carierista dar nici sa fiu casnica nu-i de mine), am nevoie de timpul meu cu adultii, un alt mediu, alte discutii ca apoi sa fiu zambitoare pt copii. Cel mai bine mi s-ar potrivi un job decent de 2-3 zile pe saptamana Asa si sa revin.... Soph a inceput cresa la 6 luni iar Saya va incepe la 8. Prima saptamana a fost de acomodare, adica in prima zi am dus-o o ora, a doua mai mult si tot asa. Eu am revenit la serviciu part time (de la 9-3 in loc de 9-6) pt 2-3 saptamani sa nu fim prea zdruncinate nici eu nici ea. Tot asa voi proceda si cu Saya desi cand incep eu lucrul ea va sta acasa cu tati si din dec pana pe 4 ian cu parintii mei. Pt mine e foarte impo sa nu ma despart brusc de ea, plus ca la pranz voi veni acasa sa o alaptez (si la cresa voi merge sa o alapt pana pe la un anisor).
Aici avem 14 sapt dreptul la concediu neplatit care il putem lua pana copilul face 6ani. Eu nu l-am luat dupa cel platit de materninate ci am preferat sa nu lucrez vinerea, bani intra mai putini la salar dar am timpul meu, doar al meu cu fetele.
Si la noi la cresa este o singura camera pt fiecare grupa si o curte mica de joaca.
La ineput Soph plangea de zici ca o abandonam sub pod si fetele imi ziceau ca plange doar cateva minute dupa ce dispar din peisaj si apoi se linisteste. N-am crezut si-am stat de cateva ori la panda fara sa ma vada ele si m-am lamurit ca nu mint, sa nu mai zic ca plangea si cand o luam, era asa un repros "cum ai putut sa pleci si sa ma lasi cu atii?" A tinut destul de mult per asta dar a venit si vremea can a inceput sa chiuie de bucurie ca ma vede, iar acum are dimineti in care striga "yupyy yeee" cand ii zic ca merge la cresa, sau imi zice cu cine se va juca.....sa-ti mai zic ca deja mi-a zis ca-i place de un baiat?!
Edit Monicabo cu ocazia asta ti-am raspuns si tie partial.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)