FIV sau inseminare cu donatoare/donator(23)
Raspunsuri - Pagina 14
Gretta spune:
Hundak_ali: iti mul,tumesc tare mult pentru raspuns!
Am sa te contactez pe mess, dar mai putem tine legatura si prin intermediul mesajelor primave, dar ptr asta trebuie sa-ti activezi PM-ul!
Va pe toate!
diana23ct spune:
maya I unt de a cord cu tine in mare masura, doar ca eu am vb deschis cu sotul meu de la inceput, iclusiv acum cu a 3a persoana. iti dai seama ca se simte ingrozitor, numai ca am incercat sa ii explic cat am putu de bine ca acest copil pt care lupt o sa fie al nostru, nu al meu. i-am explicat ca acel barbat nu va reprezenta nimic in viata mea, nu voi face nimic din placere, ci doar pt a reusi sa obtin o sarcina. momentan nu am decis ce vom face, avem 3 variante si nu stiu cu care sa incep: a3a persoana, fiv-ul sau adoptia pe care eu o pun pe ultimul loc.
referitor la sotul tau, pune-l sa faca hormonalele pt a va linisti. daca valorile de la analizele hormonale sunt in limite normale sunt sanse sa gaseasca la biopsie.
Maya_I spune:
Buna, pup fetele...
Diana, Bytzi, , da, luni vor merge la Medlife sa faca analizele, inclusiv hormonalele, fireste, ca vad ca sunt tare importante. Am niste emotii... Rezultatele apar miercuri, cred, ca asa scrie pe site, ca rezultatele se elibereaza la 2 zile. Mama, inca o saptamana de asteptare! Simt ca explodez.
Celelalte fete pe unde umbla? Mai sunt in concediu?
Maya_I spune:
Gretta, bine ai venit la noi! Eu pana ieri nu te-am mai vazut pe-aici, sper sa-ti placa si sa ramai alaturi de noi pana te muti la odisee, unde speram sa ajungem toate....
Gretta spune:
Maya I: bine te-am gasit! Iti multumesc de urari!
Vreau sa-ti spun ca eu sunt de parere ca trebuie sa-i spui sotului tau adevarul, e dreptul lui! Si impreuna sa hotarati ce veti face. Atunci cand sotul meu si-a facut spermograma, eu am fost cea care a mers dupa rezultat, (sotul meu fiind ocupat in acea zi)si vreau sa-ti spun ca asa de tare m-a socat rezultatul ,mai ales ca am intrebat ce inseamna azoospermie, ca nu am mai gasit clanta de la usa cabinetului ca sa ies! Am venit acasa plangand, dar atunci cand sotul meu a venit acasa am gasit cumva putere sa-i spun de rezultat, asa mi se parea corect ca sa stie caci e corpul lui. Eu sunt de parere ca e important sa fim sanatosi si sa fim impreuna, sa ne intelegem sa ne iubim, caci daca toate acetea exista impreuna putem trece peste orice obstacol!
Drept pentru care sotul meu e dispus sa incercam orice, inclusiv adoptarea unui copil!
Va pe toate
Maya_I spune:
Buna...
Gretta, iti dai seama a o sa afle pana la urma, daca si spermograma asta iese la fel, pentru ca o sa mergem la dr Matei si am inteles ca ea iti explica si vorbeste cu oamenii nu doar le tranteste un rezultat si ii lasa fara explicatii. O sa-si faca spermograma si hormonalele: LH, FSH, testosteron si nu stiu daca si Prolactina e obligatorie.
yarrina spune:
Hello la toata lumea!
A citit un pic pe verticala ce ati scris voi ca nu prea am avut timp. Vad ca dezbateti problema cu azoospermia si vreau sa va spun cum este la mine. Prima data cand a facut analiza si i-a iesit 0 am crezut ca este o eroare...nici nu concepeam asa ceva...aveam deja 2 ani de cand ne doream un bebe. L-am pus sa o repete la alt laborator si acelasi rezultat. Va dati seama ca socul a fost pe masura dar am zis ca sigur e blocat ceva pe undeva deci trebuie sa investigam. La analizele hormonale ni s-a dezvaluit si cauza....FSH foarte mare...triplu...deci nu exista spermogeneza si nu se stie daca a existat vreodata. El a fost foarte tare...m-a incurajat el pe mine ca eu am fost distrusa si nu ma simteam in stare sa ma controlez ca sa nu-l demoralizez si pe el. Dupa ce am vazut cum sta treaba ne-am dus la dr Damian sa vedem ce parere are si el. Raspunsul a fost crunt...donator sau adoptie...nici macar nu ne-a recomandat sa facem biopsie pt ca sigur nu gasim nimic pe acolo...ar fi un chin in plus...Nu stiam cum va reactiona el la toate astea dupa ce plecam de acolo...imi era frica sa-l intreb daca va fi de acord cu donatorul...apoi parerea lui m-a luminat complet. Mi-a zis ca era pregatit sa auda asta de ;a prima analiza...s-a gandit si el f mult...s-a informat pe net...si a zis ca-i multumeste bunului Dzeu ca nu-i bolnav...ca-i sanatos si are putere sa faca orice pt un bebe...indiferent de cum il vom obtine. Din clipa aceea m-am incurajat si impreuna am inceput sa facem totul ca sa reusim si trebuie sa reusim.
Partea cu o a 3 a persoana...nu stiu daca as putea...nu cred...si nu stiu nici el cum ar reactina dar sigur cu asta nu ar fi de acord. Cand am vazut emisiunea aia la protv cu infertilitatea...cu femeiele alea care povesteau ca le trimitea sotul la mare singure...sa incerce sa obtina un bebe...si-a exprimat dezacordul. Una e metoda medicala de inseminare si alta e conceperea pe cale naturala cu un alt barbat. Plus ca ce sanse ai sa-ti iasa din prima? Poate insemna sa incerci vreo 6 luni....Dar acum cine stie...poate ca ajungi sa incerci si asta daca tot nu reusesti...nu stiu ce sa zic..Atata timp cat sunteti amandoi de acord nu ar fi nici o problema.
Dar cu privirea la cea a zis Maya eu zic ca e bine sa-i spui exact ce are...sa constientizeze...sa se gandeasca si el si sigur va fi de acord cu donatorul. Acum cand nu stie ca are sanse 0 normal ca explude posibilitatea dar crede-ma ca o sa fii surprinsa sa vezi ce spune dupa.
M-am intins prea mult..scuzee...dar am prin 5 min si am zis sa ma bag si eu in seama.
la toate fetele si sa va lumine Doamne Doamne sa luati cea mai buna decizie.
Maya_I spune:
yarrina, ai scos si tu capul dintre hartoage? Credeam ca ne-ai parasit... ... ca si celelalte fete....
In ce priveste a 3-a persoana: nu sunt de acord cu chestia pe care o ziceau fetele alea, cu marea si gravidia. Nu poti sa te culci asa, cu primul venit... parerea mea. Eu una, n-as putea. Cine ar recurge la a 3-a persoana ar trebui sa se gandeasca bine, cuplul sa stea de vorba cu acel barbat, sa se faca niste analize, ca sa fie sanatos, si asta e valabil si pt femeie, desigur, ca si acel barbat sa aibe increderea ca nu se va imbolnavi... Deci trebuie sa existe un contact mai indelungat cu acel barbat, nu l-ai vazut si l-ai si folosit... plus ca poate ar trebui sa te simti si un pic atrasa de el, ca sa poti sa te culci cu el. Si apoi ce ma mai ingrijoreaza este posibilitatea ca dupa aceea as putea sa ma gandesc la acel barbat mai mult decat ar trebui, mai ales daca si copilul ar semana cu el... in fine, e imposibil sa nu-l vezi, totusi, ca pe tatal copilului tau, in fine, mintea si sufletul fac niste coneziuni pe care uneori nu le-ai putea prevedea. Exista mult mai multe sanse ca acel cuplu sa se strice din cauza unei a treia persoane decat daca folosesti doar sperma de la un donator pe care nu-l cunosti. Nu-l cunosti si nici nu te afecteaza. Cam asta.
diana23ct spune:
buna fetelor. si-a refacut ieri sotul meu Fsh-ul si rezultatul e mai mult decat groaznic 24,78 mai mare si ca anul trecut. am tras speranta ca poate totusi o sa avem macar 1% sanse sa avem un bebe al nostru, pt ca sotul meu nu este deloc impacat cu ideea altuil copil. nu cred ca mai are sens sa mergem sa repete spermograma la dr Matei cu un asemenea rezultat la hormonale. Presimt ca vo ramane doar cu visul de a fi mamica, pt ca nu prea avem ce face...