FIV sau inseminare cu donatoare/donator(23)
Raspunsuri - Pagina 13
Gretta spune:
Maya I: si eu am aceasi problema ca si tine, sotul meu are azoospermie. In momentul in care am ridicat rezultatul de la spermograma, caci eu l-am ridicat sotul meu fiind foarte ocupat in acea zi, si cand medicul mi-a spus ca nu avem NICI o SANSA SA AVEM UN COPIL, nici nu am mai gasit clanta de la usa sa ies din cabinet! Am venit plangand pe strada. Chiar noua sa ni se intample asta!!!!
Dar uite sa s-a intamplat!
Sotul meu a mai repetat analiza si tot azoospermie a iesit!
Noi acum vrem sa mergem la Szeged si sa vedem acolo ce ni se spune!
Asa ca draga MAYA I trebuie sa fii tare!
bytzi spune:
gretta,din pacate toate fetele de la acest subiect sintem si am trecut prin aceeasi situatie
sotii unelor fete au facut si biopsii,altii nu au avut nici aceasta sansa ,avind anal hormonale f mari si spermatogeneza nu are loc,de aceea noi am reciurs la aceasta metoda
bafta la Szeget,ai putut lua legatura cu hundak_ali?ea e gravidutza acum din prima inseminare cu donator caci din pacate nu au gasit nimik la biopsie
dumnezeu ma va ajuta
Maya_I spune:
Buna, fetele,
Stiu, e foarte greu, din pacate sau din fericire, ma agat de aceasta mica speranta, ca nefacand spermograma in bune conditii s-ar fi putut strecura o mica eroare. Sunt pregatita sufleteste, sa zicem, desi numai la gandul ca o sa iasa acelasi rezultat simt ca se prabuseste tavanul in capul meu. Ma gandesc si ca poate iese FSH-ul mic, chiar daca numarul iese iar 0. Atunci as mai avea sanse, nu?
Ma gandeam zilele astea la ce povesteati in paginile din urma, nu stiu cine a inceput discutia, Diana sau Gabriela, despre al doilea barbat, unul cu care sa ramai gravida.... Daca ar iesi acelasi rezultat de azoo si nu as mai avea nici o sansa, eu cred ca poate m-as gandi la posibilitatea asta... dar fara ca sotul sa stie.... Am zis POATE, depinde de multe lucruri. Dar nu i-as spune lui, nu cred ca as putea. Ar fi si ciudat. Imi amintesc de filmul ala cu Demi Moore si Robert Redford, "Prpopunere indecenta", cand sotul isi indeamna sotia sa se culce cu bogatasul pt un milion de dolari si dupa ce ea o face, mai mult la insistentele lui, el nu poate trece peste asta si se despart...bine, se despert doar o vreme, ca apoi se impaca, caci isi dau seama ca se iubesc prea mult, bla, bla, bla...chestii siropoase. Ca sa va spun adevarul, sotul meu nu prea intelege ce inseamna azoospermie, caci nu i-am spus niciodata. In ziua in care a luat rezultatul m-a sunat sa-mi spuna ce scrie acolo iar eu am cautat informatii pe internet. Asa am aflat ce inseamna. Cand mi-a zis ginecologul ca trebuie sa cautam donator eu eram singura, asa ca el nu a auzit nimic. Stie el ca e o problema, dar nu stie cat de grava. Daca si acum iese prost, cum o sa-i spun ca nu o sa aibe niciodata copiii lui? La un moment dat vorbeam despre a infia si era de acord. Dar in ultima vreme am tot vorbit de FIV, eu am incercat sa-l pregatesc , sa-l obisnuiesc cu ideea ca e greu, ca va trebui poate sa facem asta, si mi-a dat de inteles ca ar fi de acord, dar numai sa facem cu spermatozoizii lui...el nu are o mentalitate prea deschisa, nu stiu cum sa va explic. Nu stiu daca ar accepta sa recurgem la donator. De asta imi este teama. Desi, mai stiu si eu cum ar reactiona daca ar sti adevarul? Vedeti in ce situatie ne aflam?
bytzi spune:
maya,ca o speranta citeste mesajul lui pisix care i l-a scris lui andrada si vezi ca dedesupt am scris ca andrada a repetat spermograma si acum are 36 mil/ml insa nu stiu daca au facut vre-un trat
intra la sub azoo si o intreaba
sa-ti zic si io o povestioara mica care am citit-o odata prin rev pov adevarate:un barbat casatorit a avut o aventura cu o persoana ,aceasta persoana era insarcinata cu altcineva dar ia pus in circa povara acestui barbat zicindu-i ca e copilul lui,el a cerut teste ADN si altele si a constatat ca de fapt el are azoospermie si avea 3 copii acasa cu sotia lui atunci a constata ca sotia il inselasehh ce zici acum
dumnezeu ma va ajuta
Maya_I spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bytzi maya,ca o speranta citeste mesajul lui pisix care i l-a scris lui andrada si vezi ca dedesupt am scris ca andrada a repetat spermograma si acum are 36 mil/ml insa nu stiu daca au facut vre-un trat intra la sub azoo si o intreaba sa-ti zic si io o povestioara mica care am citit-o odata prin rev pov adevarate:un barbat casatorit a avut o aventura cu o persoana ,aceasta persoana era insarcinata cu altcineva dar ia pus in circa povara acestui barbat zicindu-i ca e copilul lui,el a cerut teste ADN si altele si a constatat ca de fapt el are azoospermie si avea 3 copii acasa cu sotia lui atunci a constata ca sotia il inselasehh ce zici acum dumnezeu ma va ajuta |
Bytzi,
faina povestea...
Poate ca tipul si-a blestemat zilele ca a facut testele alea. Nu cred ca a fost placut pt el sa afle ca din trei copii pe care i-a crescut ca fiind ai lui nu erau si in realitate. Cred ca asta i-a distrus viata.
Dar nu e posibil ca un barbat sa aibe copii la un moment dat iar cu timpul sa faca azoo? Serios, chiar vreau sa stiu daca ar fi posibil. Cineva spunea pe aici ca din pacate calitatea spermei se poate inrautati cu timpul... asa ceva
Maya_I spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Maya_I
Bytzi, faina povestea... Poate ca tipul si-a blestemat zilele ca a facut testele alea. Nu cred ca a fost placut pt el sa afle ca din trei copii pe care i-a crescut ca fiind ai lui nu erau si in realitate. Cred ca asta i-a distrus viata. Dar nu e posibil ca un barbat sa aibe copii la un moment dat iar cu timpul sa faca azoo? Serios, chiar vreau sa stiu daca ar fi posibil. Cineva spunea pe aici ca din pacate calitatea spermei se poate inrautati cu timpul... asa ceva |
desi individul nu prea avea nici un cuvant din moment ce si el si-a inselat nevasta... Deci au fost chit
diana23ct spune:
maya I eu si cu raluca vb despre a 3 a persoana in cuplu. din nefericire la sotul meu pb sunt hormonale si medicii nu ne-au dat nici o sansa. eu am discutat despre varianta asta si nu pot spune ca este incantat, dar daca este un om deschis la minte si ma iubeste o sa inteleaga mai devreme sau mai tarziu. Nu vreau sa creez o impresie gresita, nu am avut in viata mea o aventura si nu am puytut sa ma culc cu un barbat pana nu l-am iubit cat de cat, dar uite ca viata te pune in fata unor situatii in care nu prea mai ai ce face. Daca as alege varianta cu a 3 a persoana as face-o dintr-un singur motiv, sanatatea mea. nu vreau sa risc sa ma imbolnavesc aiurea si sa nu ajung la nici un rezultat. Daca as fi fost si eu cu pb macar sitam ca nu am alta varianta si sunt obligata sa risc, dar sanatoasa fiind parca nu prea imi arde sa ajung la 40 si ceva de ani in pamant. eu am o verisoara care lucreaza in spital pe sectie de oncologie si mi-a zis de la prima inseminare sa ma potolesc daca vreau sa traiesc. maya I eu sunt de parere ca gresesti ascunzandu-i adevarul. eu i-am zis sotul din prima ce are si ca avem de luptat. cred ca e corect si moral fata de el sa ii spui adevarul si deciziile sa le luati impreuna, nu de capul tau pt ca mai tarziu o sa fie mai rau.in momente de acest gen doar dragostea si comunicarea pot sa tina 2 oameni uniti.
Gretta eu am fost la Szeged si am facut o inseminare cu donator care din pacate nu s-a prins. vroiam sa merg mai departe pe fiv dar anul acesta nu cred ca voi mai ajunge. Tot ce pot sa ti spun este ca nu se compara cu serviciile din tara, oamenii aia chiar isi dau interesul, iar dr Zadori e de nota 20.
hudak_ali spune:
Gretta
Noi am mers la szeged....biopsia testiculara am facut-o tot acolo,din pacate a avut rezultat negativ...daca o sa mergeti ,o sa va puna sa va faceti si acolo spermograma,o sa va dea un tratament(al meu nu a raspuns la tratament)....si eventual daca faceti o biopsie testiculara si rez este pozitiv va puteti gandi sa faceti fiv +icsi...daca nu,urmatoarea optiune este iad...cel putin asa a fost la noi...oricum,eu si in ziua de azi sper ca sotului meu o sa-i revina gigeii,poate ma imbat cu apa rece,deoarece in urma analizelor genetice este perfect sanatos...inca ceva,care dupa mine este destul de important...noua cand ni s-a spus sa facem biopsia,nimeni nu ni-a zis ca ar trebui ca sotul meu sa isi faca analizele hormonale,asa ca nici in ziua de azi nu stim cauza azoospermiei sale...asa ca te sfatuiesc ca sotul tau sa le faca,deoarece daca are fsh-ul mare....
mult noroc in ceea ce o sa intreprinzi...
bytzi si toate fetele fidele de pe acest forum,va urez mult noroc,caci aici e vorba si de noroc....chiar daca sunt gravi,nu trece o zi sa nu va citesc....pupici la toata lumea
Maya_I spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana23ct maya I eu si cu raluca vb despre a 3 a persoana in cuplu. din nefericire la sotul meu pb sunt hormonale si medicii nu ne-au dat nici o sansa. eu am discutat despre varianta asta si nu pot spune ca este incantat, dar daca este un om deschis la minte si ma iubeste o sa inteleaga mai devreme sau mai tarziu. Nu vreau sa creez o impresie gresita, nu am avut in viata mea o aventura si nu am puytut sa ma culc cu un barbat pana nu l-am iubit cat de cat, dar uite ca viata te pune in fata unor situatii in care nu prea mai ai ce face. Daca as alege varianta cu a 3 a persoana as face-o dintr-un singur motiv, sanatatea mea. nu vreau sa risc sa ma imbolnavesc aiurea si sa nu ajung la nici un rezultat. Daca as fi fost si eu cu pb macar sitam ca nu am alta varianta si sunt obligata sa risc, dar sanatoasa fiind parca nu prea imi arde sa ajung la 40 si ceva de ani in pamant. eu am o verisoara care lucreaza in spital pe sectie de oncologie si mi-a zis de la prima inseminare sa ma potolesc daca vreau sa traiesc. maya I eu sunt de parere ca gresesti ascunzandu-i adevarul. eu i-am zis sotul din prima ce are si ca avem de luptat. cred ca e corect si moral fata de el sa ii spui adevarul si deciziile sa le luati impreuna, nu de capul tau pt ca mai tarziu o sa fie mai rau.in momente de acest gen doar dragostea si comunicarea pot sa tina 2 oameni uniti. |
Diana, nici mie nu-mi place ca trebuie sa ascund adevarul... daca tac momentan este ca nu e batut in cuie treaba cu azoo si mi-e frica sa-l sperii. Ma simt cum cred ca m-as simti daca as fi medic si ar trebui sa-i spun pacientului ca trebuie sa moara, daca intelegi ce vreau sa zic. O sa vad, in urma rezultatului pe care-l vom obtine la spermograma ce e de facut. Daca o sa iasa tot asa o sa mergem la dr Matei sau la dr Damian si o sa vedem. Ai dreptate, dar e foarte greu sa accepti ca nu mai ai nici o sansa. Asa e, cum spui tu, ca cei doi trebuie sa treaca prin lucrurile astea impreuna. Da, in principiu, oamenii lupta si sunt uniti atunci cand au o sansa, dar daca se va dovedi ca noi nu avem nici o sansa, atunci nu prea mai poti ramane unit... dar asta e o problema mult prea grava. Uite, exemplul tau: deja dte gandesti la o a 3-a persoana, desi stii ca pe el l-ai rani foarte tare. Nu ma intelege gresit: nu te judec, iti spun doar ca oentru a avea un copil eu as fi capabila sa renunt la un barbat. Un copil e cel mai important pentru mine... daca ar trebui sa aleg as alege copilul... serios.... asta e ceea ce simt, nu ma supar daca nu sunteti de acord cu mine...
bytzi spune:
maya,da,sint cazuri care au avut spermograma buna sau cel putin buna si apoi au ajuns la azoo ,chiar stiu o fata si de pe forum ...dar invers nu prea am auzit ...
dumnezeu ma va ajuta