Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (70)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Neataa!
Miany, si eu tot asa auzisem de pe la toata lumea ca concediul prenatal se da de la 32 sapt...dar cand am fost sapt trecuta la medicul de familie mi-au zis asistentele de acolo ca pot sa iau prenatal incepand cu sapt.28.
Eu deja mi-am anuntat sefii ca voi intra in prenatal peste o saptamana...adica cand intru in sapt 28. Acu' stau si ma gandesc, mi-or fi zis alea gresit???? Sau mai sunt si medici care dau prenatal de la 28 sapt?

Proaspata Doamna!

Laura, 26+ Mara Teodora
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Miany, am rugat unul din reporteri sa se intereseze daca s-a aprobat definitiv. Din cate stiam guvernul nu era de acord, iar Camera Deputatilor inca nu a dezbatut proiectul.
Oricum, si daca se aproba tot 63 de zile de prenatal vor fi, iar restul 105 zile dupa nastere.

Viitoare mamica in culmea fericirii 23+ (21+) Petra Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

neata greierasi

Camy - multam de lista, salvat si cu ce a adaugat Piralia - felicitari pt moro, Doamne Ajuta
Floricik - nu stiu ce sa zic de caderea parului eu nu am observat nici o modificare, aseara am fost la coafor m-am vopsit
Katy - eu zic ca si fetele urgentissimo la doctor pt un examen pipi
Edelyia - ma bucur ca te citesc si ma bucur ca esti bine
Avalon,Cosicel - am vazut ca veti naste cel mai probabil la Giulesti, ati fost sa vedeti spitalul? de tarife am aflat ceva pt medic dar pt asistente nu stiu nimic

Pt teambuilding pana acum pe lista sunt eu si Camy - lista este deschisa.

23 Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Laurairina, cred ca asistentele au luat in calcul aceasta noua modificare a legislatiei, care inca nu este in vigoare, dar cred ca au gresit. Cele 63 de zile de prenatal, pe care le acorda medicul de familie, corespund saptamanii 32 de sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Neatza!

Hai sa incep si eu cu experienta mea, legat de lista lui Camy... in primul rand, mi se pare imensa... si eu am avut aceeasi lista la primul bebe, dar 1/2 n-am folosit. Deci:
1. Patut lemn nu am avut, o sa luam acum
2. Patutul cu plasa la Andi ne-a folosit mult, mai ales ca e pliant si il poti lua cu tine in concedii
3. Set lenjerie cu aparatori utile la patutul de lemn
4. Bavete iti trebuie pe la 5 luni, cand saliveaza ca-i dau dintii.
5. Pampers new born - noi am folosit Happy la inceput, pentru ca au decupaj la bontul ombilical
6. Scutece din finet 90x90 -noi nu am folosit, in schimb am folosit aleze impermeabile, pentru cand da scutecul pe langa
7. Pieptene - mai bine o perie moale la inceput, ca nu prea ai ce sa piepteni
8. Comprese sterile pentru igiena ochilor si a bontului ombilical, NU vata!
9. Pompa san - nu am folosit niciodata, desi am alaptat 8 luni - mai bine va luati daca aveti nevoie.
10. Set stocarea laptelui matern - nu am avut nevoie
11. Mameloane silicon - nu am folosit
12. Dischete mamelon - foarte utile cele refolosibile
13. Incalzitor biberon- nu am folosit niciodata... cand i-am dat din biberon, i-am dat la temp. camerei
14. pentru calatorie, patut pliant, daca stati peste noapte

Ok... cam asta...

Legat de decalotare - iti trebuie nervii tari, in primul rand, pentru ca pana se obisnuieste zona, il doare tare! Tehnica: dupa baita cu apa calda, se sterge bine zona si se apasa treptat dinspre ombilic spre putica, astfel incat aceasta sa se ridice; dupa aceea, se tine in pozitia aceea si cu mana cealalta se dezveleste capul atat cat se poate (nu fortati!); se curata bine cu comprese sterile si ser fiziologic zona; la inceput (primele 2 saptamani) e bine sa dati cu un unguent gen Neopreol care sa lubrefieze si sa sterilizeze zona; la final, se acopera cu miscari relaxate capul (ATENTIE! - daca este stimulat prea tare prin frecare, se va inchide f.f. greu sau se poate bloca deschis).

Va pup,

22+ si mami de Bebe Baiat??? si Andi- 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

Ms de lamuriri ,fetele..
Fetelor,nu cred ca au gresit asistentele ,pt ca o prietena ,care aceeasi varsta a sarcinii ,i-a spus medicul sau de familie ca poate sa intre in prenatal de la 28...probabil depinde de medic. Si oricum ,de regula ele stiu cum procedeaza medicul cu care lucreaza..

miany
26+ DAVID ANDREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui busymummy

Neatza!

Legat de decalotare - iti trebuie nervii tari, in primul rand, pentru ca pana se obisnuieste zona, il doare tare! Tehnica: dupa baita cu apa calda, se sterge bine zona si se apasa treptat dinspre ombilic spre putica, astfel incat aceasta sa se ridice; dupa aceea, se tine in pozitia aceea si cu mana cealalta se dezveleste capul atat cat se poate (nu fortati!); se curata bine cu comprese sterile si ser fiziologic zona; la inceput (primele 2 saptamani) e bine sa dati cu un unguent gen Neopreol care sa lubrefieze si sa sterilizeze zona; la final, se acopera cu miscari relaxate capul (ATENTIE! - daca este stimulat prea tare prin frecare, se va inchide f.f. greu sau se poate bloca deschis).

Va pup,

multumim pt ponturi, eu cu sotul am facut pactul, ii fac baiat daca el se ocupa de decalotare asadar am sa-i trimit lui info de la tine

23 Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput

Bussymummy, frumoaste pozele. Deja mi s-a facut dor de o plimbare la Lac de verde si putin golf. Poate il conving pe iubitul meu ca in loc de munte sa mergem acolo.

Fetelor care aveti deja copii, ne-ar fi utile si niste sfaturi despre curatatea ochilor si a nasului.

Oana s-a invatat cu mana tatalui ei, nu se mai ascunde, ba chiar loveste mai tare. Si ce tumbe face in burtica ..... trebuie sa o urmaresti ca sa-ti dai seama unde va lovi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns busymummy spune:

Hi
Si la mine tot sotul o face, ca de-aia am zis de "nervi tari"... Eu i-am facut de 2 ori, in spital, cand eram doar eu cu el. A! si am uitat sa mentionez ceva... si acum ii mai facem 1 data/sapt, ca altfel iar se "inchide".

22+ si mami de Bebe Baiat??? si Andi- 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13

Neataa!
Miany, si eu tot asa auzisem de pe la toata lumea ca concediul prenatal se da de la 32 sapt...dar cand am fost sapt trecuta la medicul de familie mi-au zis asistentele de acolo ca pot sa iau prenatal incepand cu sapt.28.
Eu deja mi-am anuntat sefii ca voi intra in prenatal peste o saptamana...adica cand intru in sapt 28. Acu' stau si ma gandesc, mi-or fi zis alea gresit???? Sau mai sunt si medici care dau prenatal de la 28 sapt?

Proaspata Doamna!

Laura, 26+ Mara Teodora
poze

pai parca asa era scris...ca minimul dupa nastere este 42 zile....asa ca se poate si de la saptamana 28.

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex
26+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput