Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (70)
Raspunsuri - Pagina 21
busymummy spune:
Sa nu ziceti ca "acaparez discutia"....![]()
![]()
Curatat ochi: pe o compresa sterila se pune serfiziologic si se curata printr-o singura miscare, dinspre ext. spre int. La fiecare curatare, se schimba compresa. In general, de max. 2 ori la fiecare ochi.
Curatat nas: se iau intr-o seringa mica 0,5 ml ser fiziologic si se baga pe fiecare nara, apoi se aspira cu pompita... Batista Bebelusului e utila in caz de raceala, nu la toaleta zilnica, pentru ca e f.f.f zgomotoasa.
22+ si mami de Bebe Baiat??? si Andi- 4 ani.
raluci_b spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pirelia Fetelor care aveti deja copii, ne-ar fi utile si niste sfaturi despre curatatea ochilor si a nasului. |
nu am copii, dar pe prima pagina gasesti filmulete despre igiena
23
Remus Andreihttp://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro
vias spune:
| citat din mesajul lui busymummy Neatza !Hai sa incep si eu cu experienta mea, legat de lista lui Camy... in primul rand, mi se pare imensa... si eu am avut aceeasi lista la primul bebe, dar 1/2 n-am folosit. Deci: 1. Patut lemn nu am avut, o sa luam acum 2. Patutul cu plasa la Andi ne-a folosit mult, mai ales ca e pliant si il poti lua cu tine in concedii 3. Set lenjerie cu aparatori utile la patutul de lemn 4. Bavete iti trebuie pe la 5 luni, cand saliveaza ca-i dau dintii. 5. Pampers new born - noi am folosit Happy la inceput, pentru ca au decupaj la bontul ombilical 6. Scutece din finet 90x90 -noi nu am folosit, in schimb am folosit aleze impermeabile, pentru cand da scutecul pe langa 7. Pieptene - mai bine o perie moale la inceput, ca nu prea ai ce sa piepteni 8. Comprese sterile pentru igiena ochilor si a bontului ombilical, NU vata! 9. Pompa san - nu am folosit niciodata, desi am alaptat 8 luni - mai bine va luati daca aveti nevoie. 10. Set stocarea laptelui matern - nu am avut nevoie 11. Mameloane silicon - nu am folosit 12. Dischete mamelon - foarte utile cele refolosibile 13. Incalzitor biberon- nu am folosit niciodata... cand i-am dat din biberon, i-am dat la temp. camerei 14. pentru calatorie, patut pliant, daca stati peste noapte Ok... cam asta... Legat de decalotare - iti trebuie nervii tari, in primul rand, pentru ca pana se obisnuieste zona, il doare tare! Tehnica: dupa baita cu apa calda, se sterge bine zona si se apasa treptat dinspre ombilic spre putica, astfel incat aceasta sa se ridice; dupa aceea, se tine in pozitia aceea si cu mana cealalta se dezveleste capul atat cat se poate (nu fortati!); se curata bine cu comprese sterile si ser fiziologic zona; la inceput (primele 2 saptamani) e bine sa dati cu un unguent gen Neopreol care sa lubrefieze si sa sterilizeze zona; la final, se acopera cu miscari relaxate capul (ATENTIE! - daca este stimulat prea tare prin frecare, se va inchide f.f. greu sau se poate bloca deschis). Va pup, 22+ si mami de Bebe Baiat??? si Andi- 4 ani. |
partea cu decalotarea trebuie salvata...si sa-l pun si eu pe Pustache al meu sa invete tehnica...mie imi pare dura treaba...

..seci cel mai probabil nu voi fi in stare sa o fac...
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei

n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Sa-l ajutam pe Alex
26+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!bebe
Flavius CristianPOZE
Andrecluj spune:
Stiu ca au mai intrat mamici sa ne explice, dar voi, pt noiembrie - decembrie, cate si de care hainutze cumparati? Eu m-am gandit la vreo 3 salopete groase, 5 -6 body-uri, sosete habar n-am, caciulitze, manusi si mai ce?
22 +
Chiara Ada
laurairina13 spune:
Miany, sper din tot sufletu sa fie asa si sa prind prenatal de la 28sapt!!
Ca m-am saturat de stat in fund 10 ore la birou ,plus ioca aer conditionat, iar acum pe caldurile astea sincer nu mai suuuport!!! Daca ma mai trezesc iar cu contractii si alte alea...imi iau campii..
Camy, bafta azi la Tg mures! Si sa nu fie nevoie sa ramai acolo internata!
Cat despre decalotaree...asa ma bucur ca o sa avem o fetitaaaa
..macar grija asta sa nu o mai am..
Oricum Busymummy, multam de sfaturi, am citit, retinut asa pt cultura generala , poate urmatorul bb o fi cu putica!![]()
Proaspata Doamna!

![]()
![]()
![]()
Laura,
26+
Mara Teodora
poze
vias spune:
oare nu am putea salva toate astea undeva....sa fie ca un link asa...ca sa nu ocupe spatiu..si acolo sa strangem toate informatiile ca sunt tare utile!...si sa nu uitam ceva pana atunci...
ingerasul Darius-Andrei
Sa-l ajutam pe Alex
26+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe
Flavius Cristian
POZE
laviniablaga spune:
Buna dimineata tuturor mamicilor si burticilor...
Pana acum v-am citit postarile, pentru ca ieri dupa amiaza am avut ceva obligatii de familie de indeplinit si nu am mai putut sta de povesti cu voi. Ma bucur tare mult ca discutiile au luat acea intorsatura care trebuie, anume discutia despre sarcina, sanatate, bebelusi, lista shopping, si am terminat cu tensiunile.
Listele de cumparturi mi se par foste utile si complete, si sincer pentru mine au fost de mare ajutor, pentru ca habar nu aveam cu ce sa incep. Pupici! Si aveti grija de voi, de burtici si de bebei, dupa caz....
A da viata te aduce mai aproape de divinitate, deci oricat de greu ar fi, incearca sa fii fericita....Lavi, mami de Rares Cristian
26+
busymummy spune:
Hai ca in WE incerc sa va fac si un filmulet despre decalotare si apoi vi-l dau sa-l postati, cele care stiti![]()
22+ si mami de Bebe Baiat??? si Andi- 4 ani.
vias spune:
| citat din mesajul lui Andrecluj Stiu ca au mai intrat mamici sa ne explice, dar voi, pt noiembrie - decembrie, cate si de care hainutze cumparati? Eu m-am gandit la vreo 3 salopete groase, 5 -6 body-uri, sosete habar n-am, caciulitze, manusi si mai ce? 22 + Chiara Ada |
cred ca si sacul de dprmit e bun..ca e gros..si il poti scoate afara si din maternitate pe bebe...
eu am mai luat si 2 helanci din bumbac moale si 3 perechi de pantalonasi la fel...
o bluzita mai grosuta pt iesit afara..un hanorac am mai luat si un trening...
Patura groasa...

ingerasul Darius-Andrei
Sa-l ajutam pe Alex
26+
Flavius CristianPOZE
vias spune:
| citat din mesajul lui busymummy Hai ca in WE incerc sa va fac si un filmulet despre decalotare si apoi vi-l dau sa-l postati, cele care stiti 22+ si mami de Bebe Baiat??? si Andi- 4 ani. |

..super buna ideea...sa-l pun pe pustache la vizionat...

ingerasul Darius-Andrei
Sa-l ajutam pe Alex
26+
Flavius CristianPOZE

!